İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Lütfen bana bir yol gösterin...  (Okunma Sayısı 433 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Ağustos 2008, 20:34:18
ahu

Yeniyim

*

Üye No : 38784

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« : 08 Ağustos 2008, 20:34:18 »

Esselamü Aleyküm arkadaşlar şimdiden bir yanlışım olursa kusura bakmayın. Ben dini açıdan çok fazla bir bilgiye sahip biri değilim. Sadece oruç tutar,cumadan cumaya kuran-ı kerim,yasin okur namaz kılarım. Keşke daha fazlasını yapabilsem inşallah yapacağım.

Benim bir sorunum var,ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim. Dini olarakta pek fazla bir bilgim olmadığından sadece düşünüp duruyorum. Zaten sitenizide bu soruların cevabını ararken buldum. Ben nişanlıyım,nişanlım okulunu yeni bitirdi ve devlete bağlı bir kurumda işe başladı. Daha önceleri inancı iyiydi. 5 vakit namazını kılmazdı ama cuma namazını hiç kaçırmazdı,kuran-ı kerim okurdu,dini konularda yapmak istediklerinden bahsederdi... Ama son birkaç aydır,dinden çok uzaklaştı,bu yüzden sürekli tartışır duruma geldik. Bazen öyle zamanlar oluyor ki bana ben kötü bir insanım ve işin garibi bundan rahatsızlık duymuyorum dediği bile oluyor.

Hatta son konuşmamız şöyle oldu,ona kapanmak istediğimi söyledim bunu nasıl karşılayacağını sordum. Bana bilmiyorum,seni seviyorum dedi. Bende madem seviyorsun,görünüşüm değiştiğinde sevmeyecekmisin dedim. Oda "hayır,bilmiyorum. Lütfen bu konuları konuşmayalım"dedi. Bende konuyu kapattım. Arada bir onu bu konuda yoklasamda dine sıcak bakamadığını,pozitif düşünemediğini söylüyor. Ve ben onun yanlış şeyler yapıp hem beni,hem kendini üzmesinden çok korkuyorum. Hele hele böyle devam ederse neler olur düşünmek bile istemiyorum.Çocuklarımın güzel bir şekilde,dinimizi en güzel şekilde öğrenerek büyümesini istiyorum.

Lütfen bana yardım edin,ona nasıl yaklaşmalıyım. Ona bu konuları bir süre hiç açmasam mı,yoksa oturup konuşsam mı? Ne yapacağımı bilmiyorum.

Okuyup zaman ayırdığınız için Allah Razı Olsun,bir yanlışım olduysa kusura bakmayın...
09 Ağustos 2008, 12:52:50
yolcu-17

Yeniyim

*

Üye No : 39205

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2008, 12:52:50 »

ALLAH YARDIMCIN OLSUN KENDİNLE BAŞBAŞA KALARAK EN DOĞRU KARARI VERMENİ DİLERİM :KIRP:
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2008, 12:54:26 Gönderen: yolcu-17 » Logged
09 Ağustos 2008, 12:54:49
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 433

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2008, 12:54:49 »

Aleykum Selam Ahu kardeşim. Bayan yöneticilerimizden birisi sizinle mail yolu ile irtibata geçecektir inşAllah. Allah yardımcınız olsun.

Selametle

09 Ağustos 2008, 13:35:23
munevver

Fanatik

*

Üye No : 17026

Konu  : 57

Aldığı Teşekkür 6
" YARABBİ, SENDEN GELDİK,SANA DÖNECEĞİZ."
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2008, 13:35:23 »

Ve Aleyküm selam kardeşim,
Allah yar ve yardımcın olsun.Ben evli olmama rağmen senin yazdıklarını yaşıyorum. Bol bol Allah'a dua et. Allah bu şekilde bizim sabrımızı ölçüyor. Yılmamalıyız. Allah doğrunun yanındadır. Bence, zaten temelinde dini açıdan bir şeylerin tohumu varsa nişanlının inan bir gün seninde sabrının sonucunda mükafatını mutlaka göreceksin.
Dediğim gibi önce Tevekkül. Daha sonrası Allah'ın izni ile olacaktır.
Allah hakkında hayırlısını versin İna Allah.

" EY KALPLERİ ÇEVİREN ALLAH'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)"

Dost istersen ALLAH yeter,
Arkadaş istersen KUR'AN yeter,
Düşman istersen NEFSİN yeter,
Zenginlik istersen KANAAT yeter,
Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
09 Ağustos 2008, 19:18:25
NeVaNuR

sor ey kırmızı Gülüm zalimin yüzüne sor. Neden neden hep zulüm sor ey gülüm gülüm sor!!!

Minare Team

*

Üye No : 20658

Konu  : 98

Aldığı Teşekkür 28
Gel ey kırmızı gülüm, Derdime gel sen ağla...
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2008, 19:18:25 »

kardeşim öncelikle gerçekten zor bir konu allah yardımcın olsun.

ilk aklıma gelenleri şöyle söyleyebilirim. her insan islam fıtratı üzerine doğmuştur, hayat İslam'ı yaşayarak güzelleşir ve anlamlaşır. ee yoksa boşa geçen bir ömür olur allah korusun. bizi yaratan Rabbimiz bizi bizden daha iyi bilir ve hayatımızın nasıl güzelleşeceğini de hükümleriyle bizler için belirlemiştir.

Hayatını İslami sınırlar içinde yaşamak istiyorsan konuşman iyi olacaktır çünkü yeni yetişecek çocuklarınız da olacak. Tabi konuşurken yaklaşım tarzı da önemlidir.

mesela samimi sıcak ve son derece sakin yaklaşarak ona önceleri yani dine yakın olarak yaşarken daha iyi olduğunu, ilişkinizin o zaman daha iyi gittiğini, iyi bir aile hayatı için öncelikle iyi bir kul olunması gerektiğini böylece başta da dediğim gibi hayatın daha güzel ve anlamlı olacağını söyleyebilirsinz.

münevver ablamın da dediği gibi dua edin bir de. Kalpleri evirip çeviren allah tır, inşallah nişanlınızın kalbine de din sevgisini yeniden verir. bizler de dua edelim, Rabbim kabul eder inşallah

şöyle bir düşünüp istişare edip eklemem gereken olursa dönerim tekrar. allah yardım etsin selametle

AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR.
 BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR.

YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR.
 "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK.

BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK...
 ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK!

Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR,
 SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
20 Kasım 2008, 17:55:56
esin gülaylar

Yeniyim

*

Üye No : 69287

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2008, 17:55:56 »

sevgili kardeşim herşeyi zamana bırak bence.çünkü üzerine gittikçe onu daha çok sıkarsın.allahtan yardım dile,dua et.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: