Esselamü Aleyküm arkadaşlar şimdiden bir yanlışım olursa kusura bakmayın. Ben dini açıdan çok fazla bir bilgiye sahip biri değilim. Sadece oruç tutar,cumadan cumaya kuran-ı kerim,yasin okur namaz kılarım. Keşke daha fazlasını yapabilsem inşallah yapacağım.
Benim bir sorunum var,ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim. Dini olarakta pek fazla bir bilgim olmadığından sadece düşünüp duruyorum. Zaten sitenizide bu soruların cevabını ararken buldum. Ben nişanlıyım,nişanlım okulunu yeni bitirdi ve devlete bağlı bir kurumda işe başladı. Daha önceleri inancı iyiydi. 5 vakit namazını kılmazdı ama cuma namazını hiç kaçırmazdı,kuran-ı kerim okurdu,dini konularda yapmak istediklerinden bahsederdi... Ama son birkaç aydır,dinden çok uzaklaştı,bu yüzden sürekli tartışır duruma geldik. Bazen öyle zamanlar oluyor ki bana ben kötü bir insanım ve işin garibi bundan rahatsızlık duymuyorum dediği bile oluyor.
Hatta son konuşmamız şöyle oldu,ona kapanmak istediğimi söyledim bunu nasıl karşılayacağını sordum. Bana bilmiyorum,seni seviyorum dedi. Bende madem seviyorsun,görünüşüm değiştiğinde sevmeyecekmisin dedim. Oda "hayır,bilmiyorum. Lütfen bu konuları konuşmayalım"dedi. Bende konuyu kapattım. Arada bir onu bu konuda yoklasamda dine sıcak bakamadığını,pozitif düşünemediğini söylüyor. Ve ben onun yanlış şeyler yapıp hem beni,hem kendini üzmesinden çok korkuyorum. Hele hele böyle devam ederse neler olur düşünmek bile istemiyorum.Çocuklarımın güzel bir şekilde,dinimizi en güzel şekilde öğrenerek büyümesini istiyorum.
Lütfen bana yardım edin,ona nasıl yaklaşmalıyım. Ona bu konuları bir süre hiç açmasam mı,yoksa oturup konuşsam mı? Ne yapacağımı bilmiyorum.
Okuyup zaman ayırdığınız için

Razı Olsun,bir yanlışım olduysa kusura bakmayın...