İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: CANLAR DUA YA ÇOK İHTİYACIM  (Okunma Sayısı 2302 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Ocak 2008, 19:40:36
Vuslat_Mavisi

Alışıyorum

*

Üye No : 3496

Konu  : 25

Aldığı Teşekkür 4
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2008, 19:40:36 »

Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm. Duâsi da bütün hastaliklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavusmak için besyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-i serîfe okuyup duâ etmelidir.

Hadîs-i serîfde buyuruldu ki, “Bir hasta, ‘lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn’ i (15) kirk def'a okursa, Sifâ bulursa, bütün günahlari afv olur.”
Dualarımız sizinle inşALLAH RABBİM ACİL ŞİFA VERSİN...

17 Ocak 2008, 19:58:22
benefsecun

Emektar

*

Üye No : 13

Konu  : 76

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #16 : 17 Ocak 2008, 19:58:22 »

Sevgili ablacım bendeyazınızı yeni gördüm ve  çok üzüldüm Rabim acilen şifalar versin ve evlatlarına bağışlasın...yapacağımız bişiler varsa söyle lütfen...

"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
17 Ocak 2008, 21:10:36
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #17 : 17 Ocak 2008, 21:10:36 »

Allah C.C. YARDIM ETSİN DUALARIM SENİNLE
İNŞ. BİR AN EVEL HER İKİSİDE SAĞLIĞINA KAVUŞUR.
BİRİ EVLAT BİRİ KARDEŞ BÜYÜK BİR İMTAHAN  C.C. BU İMTAHANI HAYIRLISIYLA VERMEYİ NASİP ETSİN...
  AllahC.C. YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

firdevs ablam bende yeni gördüm dua isteğini...
aradan zaman geçmiş...
nasıl oldu kızın,ablan...
inş herşey yolundadır...
dualarımızdasınız ...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
17 Ocak 2008, 23:02:05
Su Misali...

Isınıyorum

*

Üye No : 5320

Konu  : 10

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #18 : 17 Ocak 2008, 23:02:05 »

rabbim sifalar versin ve yardimcin olsun kardesim...
17 Ocak 2008, 23:06:05
düşdamlası

ayşe

Yeniyim

*

Üye No : 7484

Konu  : 15

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #19 : 17 Ocak 2008, 23:06:05 »

GÜNAHLARA KEFARETTİR GÖNÜLDEKİ HER KEDER,NİYETLER HALİS OLUNCA AMELLER OLMAZ HEDER....... BİRAZ DAHA SABREDELİM NELER GÖRECEĞİZ NELER, YARADAN İHMAL DEĞİL SADECE İMTİHAN EDER.... YARADAN YAR VE YARIMCINIZ OLSUNN....
18 Ocak 2008, 19:31:10
alfasilin_

alfasilin_

Isınıyorum

*

Üye No : 7864

Konu  : 8

Aldığı Teşekkür 1
.......yalnızlığı sevmiyorum.....
« Yanıtla #20 : 18 Ocak 2008, 19:31:10 »

ÇOK ÜZÜLDÜM RABBİM ŞİFA VERSİN SİZEDE SABIR VERSİN BEN SAGLIKCIYIM MERAK ETTİM KALBİNDE NE SORUN VAR
18 Ocak 2008, 20:00:19
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #21 : 18 Ocak 2008, 20:00:19 »

Yakarisim Sanadir Ey Rabbim!
Gecelerden sabahalara, karanliklardan güneslere dogru açilan yüreklerimizin perde araliklarindan süzülen nur katreleriyle geldim kapina!
Biliyorum, güllerden gecer sana giden yollarI Yakarislarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.
Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.
Ey kalpleri nuruyla sarip oksayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarimda, kapina geldim.
"Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahina serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.
Ögrendim ki dua, asigin masuguna bir haber salmasidir; gözyaslariyla yazilmis bir mektubu. Ve bir bekleyistir, istiyakla, korkuyla, ümitle bekleyis.
Iste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemis hesaplarin korkusuyla, titreyen yüreklerimizin bir lahsa umut adina geldik kapina Ah gelebildik mi, bir haber var mi affina dair?
Acziyeimi alarak koynuma, bir dervis hirkasiyla, sevgili Eyyüb'unün sabrini yüklenerek gelebilmek isterdim kapina!
Meryem örtülerimle örtünebileseydim Tur Dagindaki o ses bir yanki bulabilseydi ruhumda insanligim adina. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.
Yeri gögü bagrina basan Ey Rabbim!
Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!
Rahmetini serp taslasan gönüllere Ey Rabbim!
Sanadir münacatim, yalniz Sana olsun askim lutfeyle!
Bir avuç ates böcegi uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve ne olursan ol gel diyen asiklarin hürmetine, ne olur affeyle!
Seni aradim durdum gönüllerin yalnizliginda çöllerinin, menzilsiz yollarinda ve bir katre rahmetine muhtaç topraginda. Ah perde, ah sah damarim! Sefkatinin gölgesine siginiyorum Ya Rabbim!
Hiçligin zerresinden kavrulmaya can attigim demdir. Vedudsun Iltifatina muhtaciz Ya Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatina.
Dua dua acilirmis Sana giden kapilar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapinda yalvarmaya geldim. Senden korkum nar degil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sila-i rahimi, canani, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rizan: iIlahi ente maksudi..
Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldirip basimizi sonsuzluga bakmaya yüzümüz yok! Layik olamadik. Pismanligin dehlizlerinde boguluyorken aglayamadik, derinden sessizce Zayif irademizle, alaca karanlik yüreklerimizle bir damla gözyasi getirebilseydik yürekten, ihlas adina. Biliyorum pismanliklara delil kabul ederdin
Yüregin zayif noktalarinda mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çikar kelepçelerini o aleyhillanenin Çikar ne olur, dostlarinin hatirina.
Azad et Ya Rabbim! Süphlerin oyuncagi olmus aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanin gül kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi degil, sirat-i müstakim üzerinde günahlardan nurunla yikanmis olarak yürümeyi nasib eyle.
Sehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokulari yükseliyor semaya. Bedenler degil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasib eyle.
Biz sanemler insa ettik yüreklerimizde göktelenler boyu. Biz yeryüzü tanrilarinin etegini öptük. Diz boyu battik çirkefine alemin. Sahte dostlari, riyakar asklari çarparak yüzüne insanligin, Sana kosmayi nasib eyle.
Tevbe kapilarinin ardina degin açildigi ve meleklerin kanatlariyla yeryüzüne kapandigi günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb askini gönüllerimize nakset.
Iste can pazarinda canimizi satmaktayiz, bir iltifatin ugruna.
Gülistaninda renksiz, kokusuz bir yaprak olmayi çok görme.
Yüce kapinda kitmir olanlardan eyle.
Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.
Dualari semadan çevrilmeyenler adina, geceleri nurlariyla sabahlara çevirenler adina, samimiyeti nakis nakis ömür gergefine isleyenler adina, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarimizla
Ya Rabbim!.. Ben pismanim!.. Ben pismanim!..

18 Ocak 2008, 20:02:51
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #22 : 18 Ocak 2008, 20:02:51 »

arkadaşlar firdevs ablamıza bu duayı okuyalım inşaallah....

ablacım DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR...müsterih ol

18 Ocak 2008, 20:10:44
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #23 : 18 Ocak 2008, 20:10:44 »

Şifa Duâları

Hazret-i Âişe -radıyallahu anha-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi;

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın." (Cool

Yine Âişe -radıyallahu anhâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, kendisine bir hasta için şifâ bulmasına duâ taleb edildiği zaman:

Allah'ın adiyle duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı, birimizin tükrüğü ile hastamıza Allah'ın izniyle şifâ verir. " (9)

İbn Abbas -radıyallahu anhümâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e bir hâtûn müracaat edip:

-Ya Resûlellah, ben sar'a illetine dûçar oluyorum. Hem de sar'a hâlinde çılıyorum. Allah Teâlâya duâ ediniz ki, bu illeti benden izâle eylesin, dedi.

Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kadına hitaben:

-Dilersen sabret, bu illet mukabilinde sana cennet verilsin. Dilersen sıhhat ve afiyetin için Allah Teâlâya duâ edeyim, buyurdu.

Sonra o hâtûn:

-Yâ Resûlallah, böylece sabrederim. Yalnız sar'a hâlinde açılmamam için Allah teâlâ Hazretlerine duâ ediniz, dedi.

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de, o halinde açılmaması için duâ buyurdular. (10)

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı:

Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur." (11)

"Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshde: "Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım!" de. Biiznillah Teâlâ şifâ bulursun." (12)

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz rahatsızlandıkları zaman onu Cibril tedavi eder ve: "Bismillah. Allah her hastalıkdan seni kurtarır, ve şifâ verir, hased etdiği zaman hasedcinin şerrinden muhafaza eder, her nazarı değenin nazarından seni korur." derdi.

Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:

"Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut." (13)

"Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa:

"Büyük Allah'dan, büyük Arş'ın rabbi Allah'dan sana şifâ vermesini istiyorum!" derse muhakkak afiyet bulur." (14)

( 8 ) Buhârî, Merdâ,20; Müslim, Selâm,46.Ebû Dâvud, Tıbb, 18,19
(9) Buharî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54 Ebû Dâvud, Tıbb, 19.
(10)Tecrîd-i Sarîh Terc, 12/64.
(11) el-Câmi'u's-Sağîr.
(12) Râmuzû'l-Ehâdîs, 311 (İbn Hanbel, Müsned'den).
(13) Râmüzû'l-ehâdîs, 311 (Taberânî'den).
(14) Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, Müsned 1/239.

18 Ocak 2008, 22:40:51
yusuf tâlha

Muhammed Yusuf Tâlha el-Mısri

Isınıyorum

*

Üye No : 1205

Konu  : 26

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #24 : 18 Ocak 2008, 22:40:51 »

Merhabalar, efendim.

selâmun âleyküm,

Efendim, "Duâ"larımız size yoldaş olsun da; hafifler inşaallah sıkıntılarınız..

selâmetle kalınız, efendim.

Efendim,

Bir hayrân kaldığımız, dedik ya..
  Biz, Allahu Teâlâ'nın hangi "var yada yok'una" hayrân kalmadık ki..
  Hangi tâvsiyye yada emrine "-Peki,
efendim." demedik ki..
  Yeryüzünü, hatırına hâlâ paramparça edmediği, o en güzel kul, Peygâmber Efendimiz(s.a.v.)'in hangi haberini hissedmeden geçtik ki..

Size bir ip-ucu,
  Duâ'yı ve ilmi bırakmayınız!

Sizi, Peygâmber'e komşu eder..
18 Ocak 2008, 22:47:24
RADENUR

NURA_HASRET ( RADENUR İSMİNİN BÜTÜN HAKLARI ŞAHSIMA AİT OLUP İZİNSİZ KULLANILAMAZ..KULLANILDIĞI TAKDİRDE HAKKIMZ O ŞAHISLARA HELAL DEĞİLDİR... ) :(

Minare Team

*

Üye No : 111

Konu  : 131

Aldığı Teşekkür 35
Varamadım hasretine...Sevdaların ülkesine...
« Yanıtla #25 : 18 Ocak 2008, 22:47:24 »

ALLAH C.C. YARDIM ETSİN DUALARIM SENİNLE
İNŞ. BİR AN EVEL HER İKİSİDE SAĞLIĞINA KAVUŞUR.
BİRİ EVLAT BİRİ KARDEŞ BÜYÜK BİR İMTAHAN ALLAH C.C. BU İMTAHANI HAYIRLISIYLA VERMEYİ NASİP ETSİN...
ALLAH C.C. YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Dualarımız sizinle..

30 Ocak 2008, 13:55:19
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2008, 13:55:19 »

Allah sevdiği kullarını çeşitli sıkıntılarla imtihan eder.
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Allah en hayırlısını bilendir şüphesiz.
Rabbim cem-i cümlemizi makarı saltanatına celb etsin.
Ve minaellahi tevfik

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
30 Ocak 2008, 14:45:24
firdevs

Fanatik

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #27 : 30 Ocak 2008, 14:45:24 »

RABBİM CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN GÖNÜLDAŞLARIM HEPİNİZ HAKKINIZI HELAL EDİN KIZKARDEŞİMDE BİRAZ DÜZELME OLDU BAKALIM KESİN SONUÇ 3 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK KIZIM BİRAZ DAHA DÜZELDİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN HALEN İLAÇ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR BUNADA ŞÜKÜR RABBİM BETERİNDEN SAKLASIN DUALARINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN BİR MUKABELE BENDE SİZLERE DUACIYIM RABBİM SİZLERİ RASULUME KOMŞU EYLESİN İNŞAALLAH RAHMETİNE KAVUŞANLARDAN OLURSUNUZ İNŞAALLAH KARDEŞLERİM HEPİNİZ ALLAH A EMANET OLUN SAYGILARIMLA

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
03 Şubat 2008, 18:37:03
münteha

S.Güven

Kopamıyorum

*

Üye No : 9412

Konu  : 67

Aldığı Teşekkür 15
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
« Yanıtla #28 : 03 Şubat 2008, 18:37:03 »

Ya Muğis(cc) kulun darda kalmış,Muhammed(sav) hakkı için ümmetine yardım et.Hayırlısıyla kızına ve kardeşine şifa nasip et.Senin herşeye gücün yeter Allah'ım(cc)...Amin,amin,amin.

"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
20 Temmuz 2008, 13:14:19
a.s.gül

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞLER

Isınıyorum

*

Üye No : 33975

Konu  : 33

Aldığı Teşekkür 6
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED
« Yanıtla #29 : 20 Temmuz 2008, 13:14:19 »

S.A.
Subhane Rabbiyel aliyyi alel vaha. Elhamdulillah elhamdulillah elhamdulillahi Rabbil alemin.
Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhahammed. (diyerekten duamıza başlayalım ablacım) (Cevşeni Kebirden bir dua sana)
Senki rahmet ve kudretinle yetersin bize, yetiş bize ey Kafi
Sen ki hikmet ve rahmetinle hidayet edersin bize, yol göster bize ey Hadi;
Sen ki gufran ve kereminle cennetine çağırırsın bizi, huzuruna al bizi ey Dai;
SEN Kİ HİKMET VE RAHMETİNLE ŞİFA GÖNDERİRSİN BİZE, İYİLİK VER BİZE EY ŞAFİ;
Sen ki kudret ve rahmetinle ihtiyaç ve arzularımızı gerçekleştirirsin,meded eyle bize ey Kadi; (...........) Seni kusurdan tenzih eder, noksanlıktan takdis ederiz. Sen'den başka ilah yokki bize medet eylesin. Birtek Sen'sin kurtuluşumuz birtek Sen'sin sığındığımız, bizi hiçliğin ateşinden kurtar, bizi Sen'den uzaklığın cehenneminden al.
Subhane rabbike rabbil izzeti amma yasifun ve selamuun alel murselin,
Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed. diyerek te duamızı tamamlamış oluruz. (tavsiyem her duaya böyle başlayıp böyle bitirmenizdir.)
Allah'ın isimleriyle dua etmeye özen gösterelim; Allah yardımcınız olsun, Allah'a  emanet.

Anahtarlar:
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: