| 28 Eylül 2008, 19:23:19 |
|
|
 |
« : 28 Eylül 2008, 19:23:19 » |
|

Selamun aleykum,daha öncede bahsetmiştim bu konuyu ben üniversite öğrencisiyim başörtümden artık taviz vermemek için okulu bırakmaya karar verdim babam bu kararıma çok sert tepki verdi bırakabilirsin dedi ama bedduamıda alırsın dedi anlayacağınız razı değil hatta evi bile terketmemi istedi sizce doğru olan nedir bana yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2008, 19:47:00 Gönderen: Tefekkür »
|
|
Düşün,Anla ve Ağla..
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 20:29:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2008, 20:29:53 » |
|
Bana yardımcı olacak kimse yok mu?
|
|
|
|
|
|
Düşün,Anla ve Ağla..
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 01:42:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2008, 01:42:53 » |
|
dualarımızdasın inş tefekkürüm... başka yapabileceğimiz bişi var mı...
ben ce babanın tavrı seni kararından döndürmesin... RABBİM yardım edecktir inş...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 01:49:10 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2008, 01:49:10 » |
|
yaşadığın çok zor tefekkür ablacım bende aynı sorunu babamla yaşıyorum sınava başımı açıp girmeyeceğimi ona söylediğimden beri her gün bu konuyu tartışır olmuştuk ama ben pes etmedim hep anlatmaya çalıştım neden , niçin yaptığımı , babam hala anlamamakta ısrar etse de kararlılığımı gördüüğnden beni zorla sınava sokmayacaaktır, karaarında kararlı olduğunu babana göster ablacım , rabbına olan tevekkülünü eksik etme , rabbım değil mi kalpleri evirip çeviren , belki babanın da kalbi çevrilenlerden olur olmazsa da imtihan dünyası , sende demek ki bu imtihanla sınanacaksın , rabbım üstesinden gelmeni nasip eylesin , inş ablacım rabbım bizleri yolumuzdan ayırmasın .... dualarımdasın ablacım , sende beni dualarından eksik eyleme , henüz bende sınav arifesini atlatmış değilim ne yazık ki ... habersiz de bırakma inş bi gelişme olur ise ,rabbım yar ve yardımcımız olsun (amin )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 01:54:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2008, 01:54:16 » |
|
dualarımızdasın inş tefekkürüm... başka yapabileceğimiz bişi var mı...
ben ce babanın tavrı seni kararından döndürmesin... RABBİM yardım edecktir inş...
razı olsun..Kararım kesin inşaALLAH..Amin.. yaşadığın çok zor tefekkür ablacım bende aynı sorunu babamla yaşıyorum sınava başımı açıp girmeyeceğimi ona söylediğimden beri her gün bu konuyu tartışır olmuştuk ama ben pes etmedim hep anlatmaya çalıştım neden , niçin yaptığımı , babam hala anlamamakta ısrar etse de kararlılığımı gördüüğnden beni zorla sınava sokmayacaaktır, karaarında kararlı olduğunu babana göster ablacım , rabbına olan tevekkülünü eksik etme , rabbım değil mi kalpleri evirip çeviren , belki babanın da kalbi çevrilenlerden olur olmazsa da imtihan dünyası , sende demek ki bu imtihanla sınanacaksın , rabbım üstesinden gelmeni nasip eylesin , inşallah ablacım rabbım bizleri yolumuzdan ayırmasın .... dualarımdasın ablacım , sende beni dualarından eksik eyleme , henüz bende sınav arifesini atlatmış değilim ne yazık ki ... habersiz de bırakma inşallah bi gelişme olur ise ,rabbım yar ve yardımcımız olsun (amin )
razı olsun kardeşim inşaALLAH hayırlısı olsun..
|
|
|
|
|
|
Düşün,Anla ve Ağla..
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 02:02:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2008, 02:02:36 » |
|
 yardımcın olsun. Zor bir imtihan geçiriyorsun. Babanın da bedduasını almamaya çalış.  doğruların yanındadır İnşa  . Sabırlı ol.
|
|
|
|
|
|
" EY KALPLERİ ÇEVİREN  'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)" Dost istersen yeter, Arkadaş istersen KUR'AN yeter, Düşman istersen NEFSİN yeter, Zenginlik istersen KANAAT yeter, Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 02:08:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2008, 02:08:09 » |
|
Okuyunca gözlerim doldu.Çünkü bende aynı dertten muzdaribim kardeşim.Babam değil okulu bırakmak,birgün okula gitmesem kıyameti kopartıyor.Ama beni en çok acıtan bu konuda müslüman kardeşlerimin yanımda olmaları,yol göstermeleri gerekirken sen şöyle günahkarsın,böyle cehennemliksin demeleri.Neyse ben fazla konuşmayayım.  'tan hepimiz için hayırlısını diliyorum.  yardımcımız olsun.Size dua edicem..
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap''Martıların gözlerinden dinledim İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş, güya suçlu benmişim Oysa can, yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim..''
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 17:31:34 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2008, 17:31:34 » |
|
Tefekkürcüm,allah yar ve yardımcın olsun.Biliyorum çoz zor karar vermek.Yalnız bir zamanlar şunu duymuştum ( yalnışım varsa düzeltin)"Konu din-tesettür vs..olunca anne- babanın sözlerine karşı gelinebilirmiş.Yani anne-baba evladına islamıyettin zıddına bişiy yapmalarını istiyorlarsa o zaman evladları bu durumda ailesine itaat etmeyebilirmiş.Genede herşeyin hayırlısı olsun inşaallah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 17:40:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2008, 17:40:13 » |
|
Tefekkürcüm,allah yar ve yardımcın olsun.Biliyorum çoz zor karar vermek.Yalnız bir zamanlar şunu duymuştum ( yalnışım varsa düzeltin)"Konu din-tesettür vs..olunca anne- babanın sözlerine karşı gelinebilirmiş.Yani anne-baba evladına islamıyettin zıddına bişiy yapmalarını istiyorlarsa o zaman evladları bu durumda ailesine itaat etmeyebilirmiş.Genede herşeyin hayırlısı olsun inşaallah.
Evet doğru biliyorsun kardeşim ama işte gönül istiyor ki dargınlık olmasın elimden geleni yapıcam gerisi tevekkeltü alallah.
|
|
|
|
|
|
Düşün,Anla ve Ağla..
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 22:32:49 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 29 Eylül 2008, 22:32:49 » |
|
Rabbim yardımcın olsun.Bu kararından ötürü ailene karşı seni mahçub etmeyecek bir kapı açsın İnşaallah. Baba'nın da kalbini yumuşatsın İnşaallah...Çünkü bu tür durumlarda her ne kadar Anne baba sözü dinlenmese de huzursuzluk hiç güzel değil! Ama şunu bil ki doğru olanı yapıyorsun.Sakın Pskolojik baskılar altında kalma ( Bu arada ben de karar aşamasındayım ne olur benim içinde dua edin)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 22:57:02 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2008, 22:57:02 » |
|
amine ablam doğru biliyorsun elbette , böyle bir durumda olmak çok zor gerçekten , sen düşüncelerini savunmak zorunda olduğun ve ın emrini savunduğun için babana anlatman çok zorlaşıyor, hangi şekilde anlatabileceğini bilemiyorsun , ın emrini önüne koyuyorsun , ona bile bir açıklama getirebiliyor , ortalıkta sahte fetvacılar dolaştığından dolayı , ne diyeceğini bilemiyorsun , ne desende baban senden çok görmüş - geçmiş olduğu için , senden çok daha fazla bildiğini savunuyor , rabbım babalarımızın kalbini yumuşatsın , ıslah etsin , doğruya ulaştırsın inşallah , rabbım tüm bacılarımın yardımcısı olsun ( amin )
sizlere özel olarak dua edeceğim kardeşlerim inşallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 23:00:27 |
|