İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İĞRENİYORUM !  (Okunma Sayısı 826 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
29 Şubat 2008, 22:39:36
münteha

S.Güven

Kopamıyorum

*

Üye No : 9412

Konu  : 67

Aldığı Teşekkür 15
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
« : 29 Şubat 2008, 22:39:36 »

İĞRENİYORUM!                                                                                                           

Elimden doğruca, güzelce, iyice bir yazı mı çıkıyor? İğreniyorum! Hâlâ bu memlekette doğru, güzel ve iyi olanı savunma gayretimden, bu gayretin boşluğunu anlayamamak enayiliğinden iğreniyorum!

Olanlar ortadayken, hep bugünü yarına erteleyici ve gelmeyecek bir istikbale ısmarlayıcı "cek" ve "cak" edatlarından iğreniyorum!

(Perikles) gibi (Attik) Yunan medeniyetinin en haşmetli ve her şeyi tamam cemiyetinde, (Lirik) şiirin babası (Pindaros) şöyle der :"Meğer bütün bir ömür katırlara saman yerine çiçek sunmuşum!"... Ben de aynı meraret duygusuyla güneşi cepte kaybetmiş bir topluma bu sırrı anlatamamanın sefaletinden iğreniyorum!

Dudaklarla kalbler arasındaki mesafeden, her akşam başına yorganı çeker çekmez uyuyuveren nefs muhasebesi yoksunu eyyamgüder politikacıdan, tecrit kampı ve iman zindanı haline getirdikleri camilere hissizce girip çıkan marka müslümanlarından iğreniyorum! Gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan âcizken gözüyle görmediği için Allahı inkar eden maddeciden iğreniyorum!

Posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
Hâsılı, dil adına dilden, ev adına elden, vatan adına vatandan ve köy, köylü, şehir, şehirli, gazete, dergi, kitap, mektep, talebe, muallim, polis, memur, kanun, nizam, kadın, erkek, dost, ahbap ne varsa bunların gerçekleri adına hepsinden iğreniyorum!

Ötesi var mı?...
Ağlayamayan, anlayamayan, içini kanatamayan, yumruğunu sıkamayan insandan, Allahın Kur'anda "belhüm adal-Hayvandan aşağı" diye andığı iki ayaklılardan iğreniyorum!

(17 Mart 1980) N.F.Kısakürek

« Son Düzenleme: 11 Eylül 2008, 12:46:46 Gönderen: yaren » Logged

"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
01 Mart 2008, 10:55:29
alfasilin_

alfasilin_

Isınıyorum

*

Üye No : 7864

Konu  : 8

Aldığı Teşekkür 1
.......yalnızlığı sevmiyorum.....
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2008, 10:55:29 »

Ötesi var mı?...
Ağlayamayan, anlayamayan, içini kanatamayan, yumruğunu sıkamayan insandan, ın Kur'anda "belhüm adal-Hayvandan aşağı" diye andığı iki ayaklılardan iğreniyorum
01 Mart 2008, 11:30:19
_hatçe_

Yeniyim

*

Üye No : 7008

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2008, 11:30:19 »

ALLAH razı olsun

Cevahir varken PUL neye yarar, Rabbini bilmeyen KUL neye yarar, ALLAHa gitmeyen YOL neye yarar, Resul kokmayan GÜL neye yarar

01 Mart 2008, 14:04:04
firdevs

Fanatik

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2008, 14:04:04 »

Dudaklarla kalbler arasındaki mesafeden, her akşam başına yorganı çeker çekmez uyuyuveren nefs muhasebesi yoksunu eyyamgüder politikacıdan, tecrit kampı ve iman zindanı haline getirdikleri camilere hissizce girip çıkan marka müslümanlarından iğreniyorum! Gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan âcizken gözüyle görmediği için ı inkar eden maddeciden iğreniyorumAğlayamayan, anlayamayan, içini kanatamayan, yumruğunu sıkamayan insandan, ın Kur'anda "belhüm adal-Hayvandan aşağı" diye andığı iki ayaklılardan iğreniyorum

:aro: :aro: :aro:

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
24 Ağustos 2008, 21:41:39
Tefekkür

Fanatik

*

Üye No : 572

Konu  : 228

Aldığı Teşekkür 17
Vakit imanı kurtarma vakti!
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2008, 21:41:39 »

Esfel-i safilin seviyesine düşmek çok acı verici Rabbim bizi korusun.

Düşün,Anla ve Ağla..
24 Ağustos 2008, 22:54:32
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2008, 22:54:32 »

amiinn..amiiiin...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
24 Ağustos 2008, 23:43:40
a.s.gül

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞLER

Isınıyorum

*

Üye No : 33975

Konu  : 33

Aldığı Teşekkür 6
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2008, 23:43:40 »

Dudaklarla kalbler arasındaki mesafeden, her akşam başına yorganı çeker çekmez uyuyuveren nefs muhasebesi yoksunu eyyamgüder politikacıdan, tecrit kampı ve iman zindanı haline getirdikleri camilere hissizce girip çıkan marka müslümanlarından iğreniyorum! Gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan âcizken gözüyle görmediği için Allahı inkar eden maddeciden iğreniyorum

Evet yaaa evet
Paylaşım için Allah Razı olsun Münteha hocam

25 Ağustos 2008, 13:33:37
münteha

S.Güven

Kopamıyorum

*

Üye No : 9412

Konu  : 67

Aldığı Teşekkür 15
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2008, 13:33:37 »

Allah(cc) sizlerden de razı olsun...

"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
25 Ağustos 2008, 14:52:01
ilimsel

ilimsel

Yeniyim

*

Üye No : 42744

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
kelimeler...
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2008, 14:52:01 »

sevgili münteha kardeş,

üstad necip fazılın bu yazısını paylaşarak bazı duyguların farkındalığını uyandırdığın için teşekkür ederim
sevgiler

kelimeler...
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: