Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m[ Konu İdsi : 27572 ]
Favorilerime Ekle Aşağı git Sayfa: [1]
04.06.2009, 13:33
Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #0
Minare Üyesi
*
Kayit Tarihi: 03.06.2009
Aldığı Teşekkür 2

Çevrimdışı Çevrimdışı
 Bir adam nefsine uymuş, birçok günah işlemişti. Pişman olup tevbe etti, bir müddet böyle gitti. Sonra yine nefsine mağlup oldu, tevbesini bozup günaha daldı.

Günahı işledikten sonra üzüldü utandı. Tevbe etmek istedi ama cesaret edemedi. Günlerce ağladı, ocakta pişen buğdaylar gibi yandı, yakıldı.

Ağlarken uykuya daldığı bir gece bir hâtif şöyle seslendi ona:

"Ey tevbesini bozan!
Sana azap edebilirdik etmedik, affettik. Tevbeni tekrar bozdun, hem de adamakıllı bozdun! Fakat gazap etmedik sana zaman verdik.
Şimdi yine döndün, geliyorsun. Eğer cenneti istiyorsan gel kapıyı açtık. Günahı işleyen sensin, dönmeni bekleyen biz!"

{Feridüddin Attar, Mantıkü't Tayr'dan

Anlatildigina göre Hz. Mûsâ (A.S.) zamaninda, tevbesinde durmayan, yaptigi her tevbeyi cok geçmeden bozan bir adam vardi. Böylece yirmi yil geçti. Bir gün ulu Allah (C.C), bu adam hakkinda Hz. Musa (A.S)'ya «falan kuluma söyle ki, ona gazap ettim» diye vehyetti.
Hz. Müsâ (A.S.)´da, kendisine bildirileni adama ulastirdi. Adam üzüldü, çöle çikti ve söyle seslendi.
«Allah (C.C)'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar mi dokundurdu? Yoksa, afv hazinelerin mi bitti, yoksa kullarina karsi cimri mi oldun? Hangi günah senin afvindan daha büyük olabilir ki! Kerem senin makbûl ve eski sifatlarindan biri, düsüklük ise benim fani sifatlarimdan biridir.
Benim sifatim Senin sifatindan daha mi baskin çikiyor yoksa! Kullarini Sen rahmetinden uzak tutarsan, onlar kime yalvarsinlar! Sen onlari kovarsan kime bas vursunlar!
Allah (C.C)'im! Eger üzerimdeki rahmetin sona ermis ve beni mutlaka azaba çarptiracaksan, o zaman bütün kullarinin azabini bana yükle, ben nefsimi onlara feda ettim.»
Adamin bu yakarisi üzerine ulu Allah (C.C). Hz. Musa'ya (A.S.) söyle vahyetti. «Yâ Mûsâ! O kuluma var, de ki: Kudretimin, bagislayaciligimin ve merhametimin kemâli ile beni tanidigina göre, günahlari bütün yeryüzünü doldursa bile seni bagisliyorum.»
Nitekim Peygamber'imiz (S.A.S.) söyle buyurur:
«Allah (C.C) katinda en sevimli ses; tevbekâr bir günahkârin; «Yâ Rabb'i» diyen sesidir. Ulu Allah (C.C), bu sese söyle cevap verir: «Buyur yâ kulum! Ne istiyorsan söyle, sen benim katimda meleklerimden biri gibisin.
Ben senin hem saginda, hem solunda ve hem de üstündeyim, içinden gecen duygularindan sana daha yakinim!
Ey meleklerim, sâhid olun, bu kulumu afvettim!»

04.06.2009, 14:49
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #1
Kurucu
*

Kayit Tarihi: 22.04.2007
Yer: Istanbul
Aldığı Teşekkür 113
Şehidan , Ey Şehidan !

Çevrimiçi Çevrimiçi
Eyvallah kardeşim. Çok güzel bir paylaşım olmuş. İnş bizi de affeder.

"Yanlış bir kapıyı çalmışım dostlar, Yanlış bir kapı açılmış ardına kadar"

04.06.2009, 17:01
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #2
Kurucu
*

Kayit Tarihi: 22.04.2007
Aldığı Teşekkür 209
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...

Çevrimiçi Çevrimiçi
 :aro:
Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

15.07.2009, 03:56
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #3
Kıdemli Üye
*

Kayit Tarihi: 10.11.2007
Aldığı Teşekkür 8
Ne anlar (ebu cehil ) ahvalimizden

Çevrimdışı Çevrimdışı
Eyvallah kardeşim. Çok güzel bir paylaşım olmuş. İnş bizi de affeder.

AMIN INS.
Sen anilan guzel bir soz ol! Zira insan hakkinda soylenilen sozden ibarettir.

22.07.2009, 21:24
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #4
Kıdemli Üye
*

Kayit Tarihi: 10.07.2008
Yer: Adana'dan
Aldığı Teşekkür 10
AZRAİL GELİP EDECEK ZUHUR CANIN VERMEYE HAZIRMISIN

Çevrimdışı Çevrimdışı
Allah (C.C) katinda en sevimli ses; tevbekâr bir günahkârin; «Yâ Rabb'i» diyen sesidir. Ulu  (C.C), bu sese söyle cevap verir: «Buyur yâ kulum! Ne istiyorsan söyle, sen benim katimda meleklerimden biri gibisin.
Ben senin hem saginda, hem solunda ve hem de üstündeyim, içinden gecen duygularindan sana daha yakinim!
Ey meleklerim, sâhid olun, bu kulumu afvettim!»

çok etkilendim allah razı olsun

27.09.2009, 10:07
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #5
Minare Üyesi
*

Kayit Tarihi: 09.10.2008
Yer: trakya
Aldığı Teşekkür 0

Çevrimdışı Çevrimdışı
çok güzeldi  :smiley58: Rabbim tüm müslümanların tevbelerini kabul etsin inşallah..
ÇOCUKLUĞUM...VE ŞİMDİ EN ÇOK SENİ ÖZLEDİM BEN...

12.01.2010, 12:29
Ynt: Allah'im! Senin rahmetin mi tükendi, yoksa benim günahim, sana bir zarar m | #6
Minare Üyesi
*
Kayit Tarihi: 01.10.2007
Aldığı Teşekkür 0

Çevrimdışı Çevrimdışı
çok güzel eline sağlık
Bizide Rabbim Affettiklarinden eylesin inş.

Yukarı git Sayfa: [1]

Kişisel İşlemler

Etiketler
Yunus  www.tevhidnesli.com  milli  zilzal  7  siddet  yargı bağımsızlığı  filistin haber  YÜKSEL  hilale  huuu  iş fırsatı  kız  uydurma hadis  YÖRE  bush gözyaşı resim   FIRKA  hz. hatice  engelli  dili  islam zımane kurdi  arama motoru  islamdaara.com  mavi  DİLEĞİMİZ 
En Çok İleti Gönderenler
VuSLaT VuSLaT
11679 İleti
CeNNeT CeNNeT
9219 İleti
Ah Min'el AŞK Ah Min'el AŞK
7759 İleti
gülvisal gülvisal
4001 İleti
Davacigenc Davacigenc
3760 İleti
e l i f e l i f
3758 İleti
Muhammedî Duruş Muhammedî Duruş
3510 İleti
seracettin seracettin
2828 İleti
Galeriden Seçmeler
damlabardak 53rengarenk Komik-1391 0 gif548if
Büyük Hayvanlar 18 Hayat ve Yaşam-18 Çocuklar-024 Şulenur
Fundy National Park amerika siseagzi nationalgeo 56 79rengarenk
Arapça ilahler-Abo Ali Ya Shaheedan kelebek217 0401032021171btw 067sepsub ahmet turan habibimiz muhammed
Son Bloglar
21 Bloglar, 289 Konular
Son Blog Konuları:

Gönderen: ahmetsecer
[Bugün, 15:29:19]

Gönderen: ahmetsecer
[Bugün, 15:26:46]

Gönderen: Elam
[17 Mart 2010, 11:59:01]

[Bugün, 14:40:59]

[Bugün, 14:18:15]
İlahiler

İslam Ansiklopedisi
Fıkhi Terimler Sözlüğü
Evliyalar Ansiklopedisi
islami İsimler Sözlüğü
2009 © Minare.Net
Dünyanın en büyük türkçe islami platformu!
Bu sayfa 0.181 saniyede 35 sorgu ile oluşturulmuştur