| 09 Haziran 2008, 19:28:05 |
|
|
 |
« Yanıtla #45 : 09 Haziran 2008, 19:28:05 » |
|
vav bu gece beni benden aldı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Haziran 2008, 21:17:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #46 : 20 Haziran 2008, 21:17:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 30 Ağustos 2008, 22:23:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #47 : 30 Ağustos 2008, 22:23:18 » |
|
Ne alfabeler gördük ne harfler tanıdık ... VaV şu hayatta neleri - nasıl bağladı ki hala bizler onların hikmetlerini anlayamadık ... Lakin anladığımız bir şey Var ki , bir şeyler bir şeylere hala VaV ile bağlanmakta ...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 30 Ağustos 2008, 22:30:05 |
|
|
 |
« Yanıtla #48 : 30 Ağustos 2008, 22:30:05 » |
|
Dem Dem VaV Kesilirim
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 16 Eylül 2008, 15:58:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #49 : 16 Eylül 2008, 15:58:43 » |
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Vav harfi varsa ,ki var.Dünyada biri üzerinde şekillenecekse herhalde o yiğitler yiğidi . Hz Hamza olurdu. Gökyüzünde yıldırımlar,yeryüzünde hamza var der şair. Hani şu 'ın aslanı,hani belinde çift kılıç taşıyan,hani Efendimizin amcası,hani şehit olduktan sonra ağlayacak kimsesi olmayıpta efemdimizin başkaları için ağlamayı yasakladığı ,önce Hamza için ağlanacak dediği.
Hz.Vahşi şöyle anlatır: İlkin Hz.Ali'yi öldürmek istemiştim.Ama Ali çok akıllı savaşırdı,Kılıç elinde sağını solunu kollardı. Ama Hamza sağına soluna bakmaz pervasızca sürekli ileri atılırdı. Bu yüzden O'nu gözüme kestirdim şehit ettim der.
Ve mızrağı vücuda aldığında Hamza artık Elif değil Vav'dır. Şehid olurken yere düşmez,mızrak vücudunu deldikten sonra yere saplanır.Diğer ucu hala Hz.Hamzanın içersindedir.Hamza ne yere düşer ne ayakta kalır. Vav gibi, rüküdaki gibi Rabbisi önünde eğilmiştir.
"Kaç mümin vardır kimbilir,o an mızrakla senin arana girmek isteyen.Kaç mümin" der şair
O Elif olarak yaşadı Vav olarak can verdi.
'ın Rahmeti ve bereketi Vav'ların en güzeline ve O'nu sevenlerinin üzerine olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16 Eylül 2008, 17:17:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #50 : 16 Eylül 2008, 17:17:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
" EY KALPLERİ ÇEVİREN  'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)" Dost istersen yeter, Arkadaş istersen KUR'AN yeter, Düşman istersen NEFSİN yeter, Zenginlik istersen KANAAT yeter, Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
|
|
|
|
|
| 16 Eylül 2008, 23:28:07 |
|
|
 |
« Yanıtla #52 : 16 Eylül 2008, 23:28:07 » |
|
Sonsuz uzaklardan, tohumdan tohuma ve diriden diriye Âdemoğlunun Hayat Hikayesi…
ALLAHU ZÜLCELÂL Âdem (as)’ a öğrettği sayısız esmâlardan bir kısmı insan vücudunda belirli harflere dönüşmüş gibidir..
Ayn ….Göz Vav ….Kulak Kaf ….Kalb Sad ….sadr Sin …. Beden
Bu çok doğrudur. Kur’ân-ı Kerîm’de duymak daima görmekten öncedir. “Semi’nâ ve eta’nâ! : Duyduk ve işittk!” (Bakara 2/285)
Özden görmek Müslim, Özden duymak Mü’min…
Vav Harfi, insanda Es Settar mazharı ana rahminden İlahî Vuslat Noktasına kadar yol alır…
Aşama aşama aşklar yaşayarak sonunda El Vedûd esmâsıyla Kara Sevdâya mazhar olur Vuslat bulur… Zâhirde kulağa ve Bâtında cenine benzeyen “VAV” harfi için çok Zevk ve Hazz vardır Vav sevenlerdendir..
Vav Sevenlere Es selâm Olsun!…Alıntı
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 16 Eylül 2008, 23:38:06 |
|
|
 |
« Yanıtla #53 : 16 Eylül 2008, 23:38:06 » |
|

Vav, "Kün" emrinden sonra kainatın aldığı "hâl"dir. Kaf ve Nun harfleri arasında sakin olan, Batın'ı Zahir'e bağlayan bağdır, bağlaçtır. Vav, galaksilerin, nebulaların, süpernovaların aldığı şekil, güneş sisteminin uzay boşluğundaki görünüşüdür. Vav bir sestir, tüm sesler kesildiğinde duyulur derinden. Zerreden kürreye her şey "vvvuuvv" sesi ile haşyete kapılıp "vav" şeklini alır. Vav dünyamızda karalarla denizlerin arasındaki ahengin altın oranıdır. Cemâdat aleminde itaat ve tesbih makamıdır. Cansız varlıkların kulluk nişanıdır. Atomdaki harekette, madendeki cevherde, kütledeki sertlikte, mercandaki güzellikte, dağlardaki ihtişamda hep o hissedilir. Hayatın başlangıç sırrıdır. Canlılık emaresi "vav" gibi olmakla başlar. Bitki tohumu filizleri, tek hücreliler, balık lavraları ve tüm canlıların ilk anları hayata vav çizmekle başlar. Nebatât alemi, hayvanat alemi hep hayatın vav halidir.
"İnsan" vav ın en güzel şekline girmeye talip oldu ve o cüretle başladı maceraya. Anne rahminde Rahman'ın tecellisi ile kalbi atmaya başladığı ilk anlarında, (cenin halinde) "vav" gibi oldu. Vav, Adem(AS)'a öğretilen isimleri (bilgi) birbirne bağlayan bağ, imanın altı esasını birleştiren tutkal oldu. Nuh(AS)'a gemi yapımında ilham oldu, Eyüp (AS) dert çekerken, Yunus (AS) balık karnında iken, İbrahim Aleyhisselam mancınıktan ayrıldıktan sonra havada süzülürken vav halinde idiler. Musa Aleyhisselam'ın asası eğrilerek vav olup şaşırttı firavunu. İsa Aleyhisselam'a üflenen ruh vav gibi kıvrılarak girdi bedenine...
Ve insanlığın zirve noktası Efendimiz (SAV) Hira mağarasında "vav" halinin de zirvesindeydi. Vahyin yüküne dayanmanın yolu buydu.
Kısaca azizim, haddimize değildi ama yazmış bulunduk. "Vav" olmak 'a "kul" olmanın emaresidir. Biz bunu namazlarımızda her rekatta tekrar ederiz. Ayaktayken dil ile "İyyake na'bûdü ve iyyake nesteîn" (yalnız Sana kulluk ederiz; ve yalnız Senden yardım dileriz) sözünü veririz; hâl ile de rukuya gider "vav" haline dönüşür, secdeye kapanırız. Secde kulluğun zirve noktasıdır, 'a en yakın olduğumuz andır. "Vav", bizi O'na bağlar. Bağlantıyı koparmayanlara ne mutlu. 'a karşı vav halinde olanlar O'ndan gayri hiçbirşeyin ve hiçkimsenin önünde eğilmez. Mutlak özgürlük budur. Bu durum tersyüz olunca dünyanın ne hale geldiğini merak edenler etrafına bir baksın. Vesselam... alıntı
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 19 Eylül 2008, 05:45:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #54 : 19 Eylül 2008, 05:45:26 » |
|
 ım bizlerin hayretini arttır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Eylül 2008, 06:15:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #55 : 19 Eylül 2008, 06:15:44 » |
|
Bende Lamelife hayranım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 20:45:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #56 : 29 Eylül 2008, 20:45:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Dönüp dolaşıp vardığım yerde / senden / bir senden /uzak düştüm / ayrı düştüm / belki de ilk kez /o zaman bölündüm... "
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 20:46:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #57 : 29 Eylül 2008, 20:46:44 » |
|
Razı Olsun!
Hepsi birbirinden değerli..
|
|
|
|
|
|
"Dönüp dolaşıp vardığım yerde / senden / bir senden /uzak düştüm / ayrı düştüm / belki de ilk kez /o zaman bölündüm... "
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 23:54:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #58 : 29 Eylül 2008, 23:54:09 » |
|
Teşekküelr Elam... çok güzelll... 
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 29 Eylül 2008, 23:59:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #59 : 29 Eylül 2008, 23:59:00 » |
|
V / Ve / VAV Tek Bir Harf, ama ne harf ! Arapça dahil eski dillerin çoğunda var olan, hakkında roman yazılabilecek: “Ve” anlamındaki “VAV harfi” .
Ve; Birleştirici; Koordinatör; Bağlayıcı; Çengel; Ruh ve cisim... Yer ve Gök... Kadın ve erkek... Anne ve çocuk…
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|