İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Anket
Soru: PEYGAMBER EFENDİMİZ NASIL YAŞAMIŞTIR?
SÜNNETLERi - 1 (20%)
ÖRNEK İNSAN - 4 (80%)
Toplam oy: 5

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: RASULULLAHIN SÜNNETLERİ  (Okunma Sayısı 1422 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
05 Mart 2008, 16:12:30
ATABAŞ

Yeniyim

*

Üye No : 13995

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 0
« : 05 Mart 2008, 16:12:30 »

1.İlk olarak sabah namazını erken kılmaya özen göstermeliyiz.    2.Ayrıa imsak olduğunda sabah namazı için tekrar abdest almak sahihtir.    3.Namazları vaktinde kılmaya çok dikkat etmeli, namaz ve İslami yaşantıyıher şeyin üsünde tutmalıdır.   4.Yerken, içerken, giyerken ve diğer her işte şüpheli şeylerden kaçınmalıdır.   5.Yemeğe başlarken "Bismillah" demek unutulduğunda "evvelinde ve ahirinde Allah'ın adıyla" anlamına gelen "Bismillahi evvelehu ve ahirahu" demelidir. Yemekten sonrada "Hiçbir güç ve kuvvetimiz olmaksızın bizleri yediren ve içiren Allah'a hamdolsun" anlamındaki "Elhamdülillahi'llezi et'amena ve seqa'na bila havlin minna ve la kuvveh" duası yapılır.   6.Evden çıkarken de,"Bismillah. Tevekkeltü ala'llahi ve la havle ve la kuvvete illa billah demelidir, bunun anlamıda şudur;"Allah'ın adıyla... Allah'a güvendim. Ancak Allah'ın inayetiyle güç ve kuvvet vardır.   7.Her işte helal ve harama dikkat etmeli, Resulullah'ın sünnetine uymalıdır.  8.Kötü ve uygunsuz, söz ve davranışların tümü terkedilmeli;Özellikle toplum içindeyken yumuşak ve alçak bir sesle konuş.    9.Sana karşı kötülükte bulunana, iyilikle davranarak onu bağışla.   10.Hizmette kusur etmiş olanları azarlama. Görevini hakkıyla eda et ve başkalarının hakkını koru.   11.Çok gülmemeli, çoğunlukla tebessüm edilmelidir.   12.Zayıf ve fakir kimselerin ihtiyacını gider. Ev işlerinde ehline yardımcı ol.  13.İsraftan kaçınmak koşuluyla özellikle cuma günü ve bayramlarda giyime özen gösterilmeli.    14.Yerken kibirden uzak dur. Bulunanla yetin ve biraz yemekle iktifa et.   15.Toprak kazmak da olsa çalışılmalı ve çalışanlara yardım etmeli. Kibirden kaçınmakla sevinmeli. Aşırı övgü ve iltifattan hoşlanılmamalı. 16.Şaka da olsa çirkin ve kötü sözden sakınarak çok şaka yapmaktan kaçınmalı. Başkalarını güldrmek için de olsa yalan söz söylememeli. 17.Kimseyi sevimsiz bir yüzle karşılama. İnsanlara ve hayvanlara karşı merhametli ol ki,Allah'ta sana merhamet etsin.    18.Cimrilikten sakın Bu, şüphesiz allah'ın sevmediği bir davranıştır. Her işte israftan uzak dur.   19.Kuran'ı anlayarak, düşünerek oku ve onu başkalarından dinle.    20.Güzel kokuya ilgisiz kalma. Özellikle namazlarda ve toplum içinde güzel koku sürün. Önemli bir sünnet olan mizvak kullanmayada özen gösterimelidir.   21.Cesaretli olmalıdır. Kendi aleyhine de olsa hakkı söylemekten çekinme. Kimden gelirse gelsin nasihata karşı acık ol ve onu reddetme.   22.Ehlin ve çocuklarına karşı adaletli ol. ilgi gösterirken ayrım yapma. Her durumda arakarında adaleti gözet, birine diğeriden daha fazla verme. Ve bütün işlerinde adaleti şiar et.   23.İnsanların ez.yetlerine karşı sabırlı ol, onları bağışla ki Allah'ta seni bağışlasın. Kendi nefsin için hoş gördüklerini diğer insanlar içinde hoş gör.   24.Aile efradınla, kardeşlerinle bir araya geldiğinde veya yanlarından ayrılırken onlara selam ver, gönüllerini hoş tut. Her zaman selam vermeyi ihmal etme.   25.Sünnet üzere Es-Selamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu" lafzının tümüyle selam vermeli, "Hayırlı sabahlar" vb. gibi sözlerin selamın yerini almasına izin vermemelidir.     26.Ak tellerinin rengini değiştirmek istediğinde kına kullanarak sarı veya kırmızıya değiştir. Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem'in emri gereğionları siyaha boyamaktan şiddetle kaçın.  27.Her işinde Rasulullah'ın sünnetinden ayrılma.  28.Fani dünyaya ve dünya sevgisine karşı hırslı ve tamahkar olma.
05 Mart 2008, 16:15:12
ATABAŞ

Yeniyim

*

Üye No : 13995

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2008, 16:15:12 »

ALLAH BİZLERİ YOLUNDAN AYIRMASIN VE SON NEFESİMİZİ İMANLI VEREBİLMEMİZ İÇİN DOSDOĞRU  MÜSLÜMANCA YAŞAMAK NASİP ETSİN.         (AMİN).
05 Mart 2008, 16:58:53
Amin€

''Bakmayın benim böyle küçük olduğuma.. Benim Kocaman bir yüreğim var... Alemlerin rabbinin konuk olduğu...''

Minare Team

*

Üye No : 5293

Konu  : 570

Aldığı Teşekkür 53
HanZala...
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2008, 16:58:53 »

ALLAH BİZLERİ YOLUNDAN AYIRMASIN VE SON NEFESİMİZİ İMANLI VEREBİLMEMİZ İÇİN DOSDOĞRU  MÜSLÜMANCA YAŞAMAK NASİP ETSİN.         (AMİN).

amin.amin....amin..

05 Mart 2008, 18:42:07
daybreak

seher

Fanatik

*

Üye No : 12469

Konu  : 32

Aldığı Teşekkür 24
limit sonsuza giderken 0 üssü 0 = tanımsız..
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2008, 18:42:07 »

günümüzde de sünnetlere uyulsa sanırım şehir hayatı bu kadar çekilmez olmazdı. bizim mahalle çok gürültülü. yazın karşı komşunun (aradan yol geçiyor) tv'sinin sesi bizimkini bastırıyor.
israf sonucu (suyu fazla kullanma, elektriği israf etme) küresel ısınmayla karşı karşıya değil miyiz? eğer vaktinde bunları tasarruflu kullanmış olsaydık, bu gün bu hale gelmezdik.  Sad
Rabbim kendi yolundan ve peygamberimizin (S.A.V) sünnetlerinden ayırmasın.

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan;
Bana bir ben lazımım bir de Anlayan..

Kim bildiği ile amel ederse Allah (celle celalühü)
onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)

"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü
vakti boşa geçirmektir."

el hayr-u fî mahtarahullah -
Allah'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
11 Temmuz 2008, 21:32:20
sürmel!

Yeniyim

*

Üye No : 31846

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
уα вαкi єηтєℓ вαкi
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2008, 21:32:20 »

çok teşekkürler emeğine sağlık

ßÁŃÁ ŤĔĶ ŶÁŔ ŚĔŃ ŐĹ ŶÁŔÁß...!!!
23 Kasım 2008, 17:08:35
PALMİYEM

N€ZAHAAT

Isınıyorum

*

Üye No : 57225

Konu  : 61

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2008, 17:08:35 »

Rabbim kendi yolundan ve peygamberimizin (S.A.V) sünnetlerinden ayırmasın.
allah razı olsuuun

AŞTIM BENLİK DAĞINI ÇÖLE VERDİM LEYLAYI VAZGEÇTİM BEN ASLIDAN YANDIM KUL OLDUM
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: