İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Senai Demirci'den bir futbol yazısı!  (Okunma Sayısı 2116 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
26 Kasım 2007, 23:34:17
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« : 26 Kasım 2007, 23:34:17 »

Hadi benim de bir futbol yazım olsun diye başlıyorum bu yazıya.. Üstelik, bunu hak ettiğimi de düşünüyorum. İlk defa ön sıraya geçip, bir maçı dev ekrandan izleme fırsatı buldum.

Adını unuttuğum genç bir futbolcu, spikerin deyişine göre, ilk defa, bu önemli maçta sahaya çıkıyordu. Maç millî takımın maçı değildi ama millî maçtı. Önemli maçtı ve genç futbolcu ilk 11’deydi. Teknik direktörün en fazla 11 kişiyi koyabildiği sahaya, genç bir futbolcu 1/11’lik bir yer tutar. 11’de 1 olmak az şey değil! Hele de o büyük maçtaki 11’in 1’i olmak her yiğidin harcı değil. Futbolcu o maçta en az 1 olmak zorundadır; 0 olma hakkı yoktur. Sahada yokmuş gibi oynarsa, bir daha çıkamaz yedek kulübesinden, belki yedekler arasında da bile yeri olmaz. Teknik direktör adına oynamaktadır orada; iyi oynarsa direktöre hak verilir; kötü oynarsa direktörden hesap sorulur. Bir başkası oynayabilecekken o pozisyonda neden o oynamıştır? Daha iyi biri kenarda beklerken, neden sahada etkisiz biri kalmıştır. Bu yüzden olsa gerek, dedi ki spiker: “Hocası ona güvendi.” Ona düşen de hocasının güvenini boşa çıkarmamaktı, hocasının kendine güvendiğini bilerek oynamaktı.

Ramazan’ın mübarek ikliminde görüştüğümüz muhterem Mustafa İslamoğlu’nun esmâ-i hüsnâdan Mü’min ismine getirdiği heyecan verici yorum beni bu maçta da yalnız bırakmadı. O çarpıcı yorumu duyduğum günden beri hep aklımda Mü’min ismi. Namaz için seccadeye çıktığımda aklımda. Oruç niyetiyle kalktığımda aklımda… Kur’an’ı elime aldığımda aklımda… Salavat getirirken aklımda… Sokakta yürürken aklımda… Aynada yüzüme bakarken aklımda… Evimde bir köşede otururken aklımda… Dostlar arasında sözüm dinlenirken aklımda.... Sahnede ve/ya ekranda binlerce kişiye hitap ederken aklımda… Bu satırları yazarken de aklımda… Keşke hep aklımda olsa, hiç aklımdan çıkmasa…

Mü’min ismi “güvenen” anlamına geliyor… ALLAH Mü’min’dir; yani “ALLAH güvenir”… Kime güvenir? ALLAH, varlığını yokluğuna tercih ettiği her şeye güvenir. Taş olarak var ettiğine “taş” olmanın icabı sert ve katı olma konusunda güvenir. Taş olmayı onun cismine emanet eder. Hayvan olarak var ettiğinin de, hayvanlık neyi gerektiriyorsa onu yapacağı konusunda emindir. Hayvan olmayı da onun omuzlarına yükler? Peki ya “insan” olarak var ettiğine nasıl güvenir?

Aynada yüzüme bakınca anlıyorum ki, ALLAH bana güveniyor. Beni bu yüzle yarattığına göre, benim insanlık takımında yer almamı istemiş. Varlığın ileri ucunda görev vermiş bana. Var edip de taş bırakabilirdi beni; taş yapmamış. Hayat verip de salkım söğüt eyleyebilirdi. Ağaç yapmamış beni. Demek ki, ağaçtan fazlasını bekliyor benden. Hayvan olarak da yerimi alabilirdim yeryüzünde. İnsanım ve bir insan yüzü taşıyorum. Demek ki, taştan da, ağaçtan da, hayvandan da fazlasını bekliyor benden. Bu bedenin içinde ben “ben” olarak var olduğuma göre, Yaradanım beni yedek kulübesinde bırakmamış, insan eylemiş. Bu bedenin içinde ben değil de bir başkasının ruhu olabilirdi. Bu yüzün gerisinde benim değil de bir başkasının bakışı saklanıyor olabilirdi. Eğer öyle olsaydı, yani varlık sahasında, benim bedenimin içinde “ben” yerine, yine kendine “ben” diyen bir başkası var olsaydı, hiç itirazım olabilir miydi? Yedek kulübesinde bekletilen futbolcunun hiç olmazsa, sahaya çıkma umudu vardır. Sahayı görür, oynamak için can atar. Ama “yokluk” kulübesinde bırakılmış olsaydım, varlık sahasını hiç göremeyecek, göremediğim gibi görülmeye değer bir varlık sahasından haberdar olmayacak, kulübede bekletilişimi de hiç sorun etmemiş olacaktım. “Yok” iken, “yok kalabilecek” iken, “var” olmamın tercih edilmesi, hele de bu varlığın kalıbı içinde sunulması, kendi hesaplarımda hiç yokken, kendim hiç ummuyorken, varlık sahasına sürülmüş olmam sıradan bir şey midir?

Demek ki Rabbim bana güvenmiş, insan kadrosunda yer almak üzere beni seçmiş; bir başkasını değil. Benim bedenimin malzemesinden başka varlıklar yaratabilecekken (ki içinde yürüdüğüm 90 kiloluk et kemikten ne güzel güller, ne tatlı patatesler, domatesler vs. yaratılabilirdi!) beni yaratmayı tercih etmiş… Benim yerime başkalarını var edebilecekken, beni başkalarına tercih etmiş, beni “insan” olarak var etmeyi dilemiş…

Varlık sahasında bir “insan” olarak var olma görevini ben üstlenmişim. Benim bedenim üzerinde bir “insan” binası yükseltilmiş. Benim kapladığım hacimde bir “insan”ın konuşması, yürümesi, durması, bakması, susması takdir edilmiş. Yani, en az “bir” insan olmalıyım bu âlemde. Daha azına razı olma hakkım yok. İnsan olarak sıfırlayamam kendimi. Sahadan insan olarak silersem kendimi, bana yapılan yatırıma yazık etmiş olurum. Varlık sahasındaki insan varlığımı azaltırsam, bozarsam, yıkarsam, bana duyulan güveni boşa çıkarmış olurum. Evet, evet; ben, biz, hepimiz, ALLAH’ın güveninin eserleriyiz. Ve hiç de az değiliz. Ve hiç de kendimizi azımsama hakkına sahip değiliz. Sahadayız. Ve maç bütün hızıyla devam ediyor. Gözler üzerimizde.

SENAİ DEMİRCİ

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
26 Kasım 2007, 23:36:52
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 434

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2007, 23:36:52 »

Vay vay vay vay

Ne kral spor yorumu ama dimi.

1 olmak lazım, sorumlulugu yerine getirmek lazım.

Eyvallah 

27 Kasım 2007, 08:43:00
firdevs

Fanatik

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2007, 08:43:00 »

Vay vay vay vay

Eyvallah 

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
22 Ocak 2008, 20:45:33
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 191
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2008, 20:45:33 »

Vay vay vay vay

Eyvallah 

Aynada yüzüme bakınca anlıyorum ki, Allah  bana güveniyor.
Beni bu yüzle yarattığına göre, benim insanlık takımında yer almamı istemiş.
Varlığın ileri ucunda görev vermiş bana.

24 Ocak 2008, 03:15:08
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2008, 03:15:08 »

kendisi her nekadar incitmiş olsada severim sayarım...

çokta güzel yorum yapmış güzel ne kelime harika olmuş...Allah razı olsun...

sendende vuslat ablacım....
24 Ocak 2008, 08:13:21
firdevs

Fanatik

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2008, 08:13:21 »

senai demircinin sohbetini şiirlerini okumasını çok severim kitaplarınıda okudugum yazarlardan biri yine kendine yakışır bir uslupla döktürmüş senai demirci allah ondanda sizlerdende razı olsun bu konuyu bizimle paylaşan arkadaşımdanda allah razı olsun ellerine sağlık

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
24 Ocak 2008, 09:20:50
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 191
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2008, 09:20:50 »

kendisi her nekadar incitmiş olsada severim sayarım...

çokta güzel yorum yapmış güzel ne kelime harika olmuş...Allah razı olsun...

sendende vuslat ablacım....

kim incitti ki  seni Gülüşü yaralım... 

24 Ocak 2008, 20:25:12
Ebrar

Bir dertli kulum derman arayan...

Emektar

*

Üye No : 5

Konu  : 33

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2008, 20:25:12 »

sahadayız. Ve maç bütün hızıyla devam ediyor. Gözler üzerimizde.

inş.sahadan galip olarak ayılıp, kazananlardan oluruz..

25 Ocak 2008, 18:57:22
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2008, 18:57:22 »

kimden bahsedebilirimki vuslat ablacım....

hem boş veeeer unuttum gitti.... çokta mühim büyük bişey değildi zaten....

her nekadar büyük mutluluklar küçük ayrıntılarda gizlidir denirsede......

amaann dediğim gibi unuttum ...

biz kiii ne fırtınalar görmüşüz bunlar hafif geliyor... 

18 Mayıs 2008, 16:58:21
daybreak

seher

Fanatik

*

Üye No : 12469

Konu  : 33

Aldığı Teşekkür 24
limit sonsuza giderken 0 üssü 0 = tanımsız..
« Yanıtla #9 : 18 Mayıs 2008, 16:58:21 »

Mü’min ismi “güvenen” anlamına geliyor… ALLAH Mü’min’dir; yani “ALLAH güvenir”… Kime güvenir? ALLAH, varlığını yokluğuna tercih ettiği her şeye güvenir.

Varlık sahasında bir “insan” olarak var olma görevini ben üstlenmişim. Benim bedenim üzerinde bir “insan” binası yükseltilmiş. Benim kapladığım hacimde bir “insan”ın konuşması, yürümesi, durması, bakması, susması takdir edilmiş. Yani, en az “bir” insan olmalıyım bu âlemde. Daha azına razı olma hakkım yok. İnsan olarak sıfırlayamam kendimi. Sahadan insan olarak silersem kendimi, bana yapılan yatırıma yazık etmiş olurum. 

spor bölümünü görünce şaşırmıştım, senayi demirci'den maç yorumu başlığını görünce şaşkınlığım bir kat daha artmıştı..
ama benzetmeler çok muhteşem yapılmış...
çok güzel bir bakış açısı..

buraya eklediğin için ARO VuSLaT abla..

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan;
Bana bir ben lazımım bir de Anlayan..

Kim bildiği ile amel ederse Allah (celle celalühü)
onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)

"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü
vakti boşa geçirmektir."

el hayr-u fî mahtarahullah -
Allah'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
24 Ağustos 2008, 15:36:22
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 191
« Yanıtla #10 : 24 Ağustos 2008, 15:36:22 »

amiiin...
RABBİM sizlerden de razı olsun...
beğenmenize sevindim...

24 Ağustos 2008, 16:02:38
neva

Isınıyorum

*

Üye No : 615

Konu  : 8

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #11 : 24 Ağustos 2008, 16:02:38 »

Ablacım Rabbim razı olsun inşallah,ne hoş bir paylaşım..Ne güzel bir bakış açısı...
Muhabbetle...
07 Ekim 2008, 12:49:13
kapadokyali_enes

Yeniyim

*

Üye No : 39496

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2008, 12:49:13 »

S.A. arkadaşlar ben burada yeni sayılırım daha ilk paylaşımım bu umarım hoş sohbetler olur.
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: