Ateist kişiye cevabım:
(cc)dilemeseydi sen o taşı atamazdın.Biri sana engel olabilirdi,sen taşı atarken yere düşebilirdin hatta o taş havada kalabilirdi .Ama yerçekimi kanununa rağmen taş havada asılı kalsaydı sen zaten iman ederdin ki

(cc)senin iman etmeni dileseydi böyle bir mucize yaratabilirdi.Belkide iman etmeni diliyordur,bu sebeple seni karşıma çıkarmıştır,belkide konuşmamızın sonunda sen iman edeceksin ve ben buna vesile olacağım,tabii Rab'bim (cc)dilerse...

(cc) seni yaratırken , kendisine iman etmiyeceğini biliyordu.Eğer ileriki zamanlarda iman edersen böyle olacağı da Rab'bimin bilgisi dahilindedir.

(cc) yazdığı için biz yapmıyoruz, bizim yapacağımız şeyleri bilerek

yazıyor.İnsan kendi iradesini kullanarak, hangi yolu tercih edecekse,

onu yaratır.Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak,

ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir.
Attığın taşın yere düşmemesi mucize olurdu,uçak kazasından sapasağlam kurtulmak da mucize.Oysa mucize diye birşey yoktur,takdir-i İlahi'dir bu.Bitkisel hayattan çıkmak mucizedir derler oysa 20 yıl sonra bitkisel hayattan çıkanlar var.Hiçbir bilimsel açıklaması olmayan,imkansız diye nitelendirilen binlerce olay gerçekleşiyor.Yıllarca büyük bir itinayla yapılan deneylerden bir sonuç alınamıyor oysa deneyin istenilen sonucu vermemesi için teorik olarak hiçbir sebep yok .Sence neden sonuç alınamıyor?ÖSS sınavına mükemmel çalışan ve kazanacağı kesin gözüyle bakılan öğrenci sınavda hiç yapmadığı hataları yapabiliyor,kendisi bile buna hayret ediyor,sence neden hiçbir sebep yokken, her zaman herşey yolunda gitmiyor?
...
of of ya ben burda bu soruynaan bi defa karsilastim o kalbi muhurlenmis yaratik bana

in nerde goster bana dedi ben henuz 14 yasindaydim gercekten tutuldum dondum adeta...

(cc) mekandan münezzehdir.Ama iradesi ,emri heryerdedir.
Oksijen gazını da görmüyoruz ama her soluk aldığımızda içimize çektiğimizi biliyoruz.Birşeyin var olduğuna inanmak için onu gözümüzle görmemiz gerekmiyor demekki.Hissetmek yeterli.Ben her kendime baktığımda ,mükemmel dizaynı gördüğümde ,Allah(cc)ın varlığını hissediyorum.
Elhamdülillah...