Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapYukarıdaki kısayolda Ülkemiz Üniversiteleri'ne az da olsa değinmiştik.
Değerli Firdevs Ablacığım;
Bir daha hazırlanacak diyor iseniz okulu dondurması en mantıklısıdır.İmkanınız var ise özel bir üniversitede yanı başınızda okuması en iyisidir.
Ama;
İnanın bana bir bayan ve erkek kardeşlerimizin üniversitede ahlaki yönden zarar gördüğünü kolaylıkla söyleyebilirim.Hiçbirimiz günahsız değiliz.Hz. Yusuf peygamber olmasına rağmen nefsinin şerrinden Rabbimize sığınmıştır.Hiçbirimizin ama hiçbirimizin garantisi yok bu konuda.
Konuyu biraz açmak da yarar var.
Gözümüzden sakındığımız, dini çizgiden çıkmaması için elimizden gelen herşeyi verdiğimiz çocuklarımız vardır, ve bu uğurda can-ı gönülden çalışan annelerimiz, babalarımız vardır.Fakat toplum olarak islami çizgide zikzak çizerek ilerlediğimiz için, din-i bütün bildiğimiz oğlumuz, bir kızla flört edince o kadar önemsemiyoruz ama kızımız öyle bir işe kalkışınca anca gereken ehemmiyeti gösteriyor ve önlemleri alıyoruz.Sizleri ve kardeşlerimi tenzih ediyorum.Bu konuda şu doğrudur veya bu yanlıştır da demiyorum.Hepimizin bildiği gibi FLÖRT HA-RAM-DIR.Ve sadece bir örnektir.
Önemli olan gereken ehemmiyeti göstermektir.Üzerine titremektir.Tabi bu kız evlat olunca daha da önem arzetmektedir.Benim kanaatim şu ki;eğer okutucam diyor iseniz okutun.Ama yakınınızda olsun.Gereken ne varsa yapacağınızdan da eminim.Herzaman iki kat daha fazla ehemmiyet gösterin.
3 senedir Türkiye'nin en modern, en çağdaş diye zannedilen üniversitelerinden birinde okumaktayım.Geçen 3 sene boyunca annem ve babam birkere dahi yanıma gelmemişlerdir.Kayıt zamanı da dahil.Anne veya babamı suçlayacak değilim.Şartları müsait olmadı hiçbir zaman.

'a şükür onların yüzünü kızartacak birşey de yapmadım.Ama diyorum ki; keşke gelselerdi.Biraz daha fazla ilgilenselerdi de bazı zor durumlardan daha az yarayla kurtulsaydım.Şunu anladım ki anne, baba aile, herzaman çocuğun yanında olmalıdır.Öyle veya böyle.
Sizlere çocuğunuzu okutmayı tavsiye ettim.Şartları da söylemeye çalıştım.Ama inanın şu şartlarda bir kızım olsa kesinlikle üniversite okutmaya yollayamam.Bazılarına göre bu aşırıcılık, yobazlık, haksızlık olsa da her ana baba kendince evladının en hayırlı şeyleri yapmasını ister.

sizlere hayırlı evlatlar nasip etsin.

yardımcınız olsun.