İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ÜNİVERSİTLİ GENÇLERDEN RİCAM SORUMA CVP VERİRMİSİNİZ  (Okunma Sayısı 2197 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
22 Ekim 2007, 08:42:02
firdevs

Fanatik

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« : 22 Ekim 2007, 08:42:02 »

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞLERİM,,ÖNCELİKLE BU YAZIMI OKUMAK İÇİN ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN,, ŞİMDİDEN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN VE HAKKINIZI HELAL EDİN.. SİZDEN RİCAM,, BEN BİR ANNE OLARAK KIZIMI BU SENE KAZANDIĞI ÜNİVERSİTEYE YAZDIRDIM VE İSTANBUL DIŞI ÇIKTI KAYIT YAPTIRDIM YERLEŞTİRDİM DAHA BİR AY OLMADANDA OKULUNDAN GERİ ALDIM SEBEBİDE OKUDUGU YER OKULDAN ÇOK BİR PİSLİK YUVASIYDI(AHLAH KONUSUNDA) BU SEBEBDEN KIZIMI OKULDAN ALDIM KAFAMA TAKILAN SORU ŞU:İSTANBULA NAKLİNİ ALABİLİRMİYİM VE HANGİ OKULA KAYDINI YENİDEN YAPTIRABİLİRİM BU PARALIDA OLSA FARK ETMEZ YETERKİ KIZIM EĞİTİMİNE DEVAM ETSİN İSTİYORUM YOKSA DONDURURSAM SENEYE NEYİ NASIL YAPARSAM KIZIM TEKRAR OKUMAYA NASIL  DEVAM EDER .. BU KONULARDA BİLGİM YOK.. BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK MUTLU OLACAGIM..VERECEĞİNİZ CVPLARI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA... Sad Sad Sad Sad 

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
22 Ekim 2007, 09:01:34
ankebut-57

Alışıyorum

*

Üye No : 369

Konu  : 14

Aldığı Teşekkür 14
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2007, 09:01:34 »

Allah râzı olsun bu kadar duyarlı olabildiğiniz için. Pişman olacak fiillerden muhafaza buyursun. Siteye bir yazı koymuştum ve sanırım okumuşsunuz. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Üniversite Konsepti ve Kimlik Dejenerasyonu
diye. Bu yazdığım makeleyi ben muhafazakar sayılan bir üniversiteyi referans olarak yazdım. Varın diğerlerini siz düşünün.

Üniversiteye yavrunuzu salmak ve sadece telefon görüşmelerinden ibaret olan bir "arkasını arama" ile onu büyük bir felaketin kucağına atmış olursunuz. Malesef durum bu. Siz ordan çıkanların birşeyler aldığını zannedersiniz ama esasen kayıpları çok daha fazladır. İçindeyiz biliyoruz.

Üniversitelerin çoğunluğu malesef dediğiniz gibi bir pislik yuvası. Bunu dediğim için kimse kızmasın darılmasın. Ama hal-i pürmelâlimiz böyle.

Oralara nice ana kuzuları gidipte, pisikolojisi bozulmuş veya iffetine zevâl gelmiş olarak dönüyor.

Bu şekilde kızınızın arkasını arayıp kendisi için hayırlı olanı yaptığınız için sizi tebrik ediyorum.

Sorduğunuz meseleye gelince;

Şu an itibariyle tekrar sınava girmesinden başka bir yol yok sanırım. Eğer şu an ki üniversitesinde belli bir dönem okumuş ve ortalamasıda yüksek ise yatay geçiş yapabilirdi. Ama anladığım kadarıyla siz dönemi tamamlatmadan almışsınız. Bu durumda tekrar ÖSS'ye girmesi gerek. Başka bilgisi olanlar varsa aktarsınlar ama başka yol olduğunu sanmıyorum.

Ama kızınızın elinizin altında bulunmasına dikkat edin! Vakit çok geç olup "Eyvahlar olsun" demeden gerekli olanı yapın. Kızınızın ve sizin mutluluğunuz, kızınızın üniversite okumasından önce gelir. Üniversitenin herşey demek olmadığını da hatırlatalım.

Selam ve sevgiler...

22 Ekim 2007, 09:14:20
firdevs

Fanatik

*

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2007, 09:14:20 »

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENDEN EVET DAHA ÖNCE YAZDIĞINIZ YAZI VE YAZILARI MUTLAKA OKUYORUM AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ BENİM İÇİN TEMİZ VE ŞEREFLİ BİR HAYATI İSLAM ÜZERİNE YAŞAMASI TEK DÜŞÜNCEM BUNUN İÇİNDE PİSLİK YUVASINDAN ÇIKARDIM DAHA DOĞRUSU YAVRUMDA İSTEDİ BURDA RABBİME ŞÜKREDİYOR VE TEK MUTLU EDEN ŞEY BENİ İYİKİDE YAVRUMA ÇOK KÜÇÜK YAŞDA İSLAMI EGİTİMİNİ VERMEDEN KAYNEKLANIYOR BU BİLİNÇDE OLMASAYDI VE KIZIMLA HER ŞEYİ PAYLAŞAN BİR ANNE OLMASAYDIM BELKİDE YAVRUMU KAYBERDİM ALLAH KORUSUN....... KARDEŞİM O ZAMAN BEN ŞİMDİ KIZIMIN KAYDINI DONDURAYIMI YOKSA OKULUNDAN SİLDİREYİMMİ BANA YOL GÖSTERİRMİSİN BANA DİYORLARKİ SİLDİRİRSEN OKULA YENİ BAŞLADIGINDA SORUN ÇIKAR ZOR ALIR DİYORLAR TEKRAR TŞK EDERİM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN SAYGILARIMLA

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
22 Ekim 2007, 09:24:47
ankebut-57

Alışıyorum

*

Aldığı Teşekkür 14
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2007, 09:24:47 »

Normal ilköğretimde olduğu gibi üniversitlerde bir kural bütünlüğü yok. Yani her üniversitenin kendine ait şartları olabiliyor. Size burdan söylediklerim bağlayıcı olmaz. Bunu İstanbul'da kaydını yaptırmak istediğiniz üniversiteden ve önceki kayıtlı olduğu üniversiteden telefon veya bizzat danışarak öğrenmeniz çok daha isabetlidir.

Şunu da söyleyeyim ki, elinizde bir yavrunuz var. Kendi şehrinizde bile olsa gönderdiğiniz bir Üniversite bataklığı. Bence çok gerekli değilse bayan kardeşlerimize üniversite okutmak gibi bir amacınız olmasın. Dediğim gibi, oraya göndermenin sebebi ilim-irfan ise, bunlar zaten oralardan alınacak şeyler değil. Okumayanlar zelîl olmuyor, okuyanlarında başı göğe ermiyor. Hele ki bu bir bayan kardeşimiz ise, şahsen ben bunu tavsiye etmiyor ve üzerinde çok durup ince eleyip sık dokumanızı istirham ediyorum.

Tabi ki karar sizlere ait. Gidişatınıza göre uygun olan kararı verirsiniz. Allah utandırmasın, pişmanlığa sürükleyecek her türlü fiili sizlerden-cümlemizden uzak tutsun.

Selam ve sevgiler...

22 Ekim 2007, 09:32:01
firdevs

Fanatik

*

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2007, 09:32:01 »

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENDEN BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN SÖZLERİNİZ AKLIMA OLACAK İNŞAALLAH YAPACAKLARIMA KARAR VERİRKEN HAKKINIZ HELAL EDİN SABAH SABAH ZAMANINIZI ALDIM RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SAYGILARIMLA

22 Ekim 2007, 09:36:00
ankebut-57

Alışıyorum

*

Aldığı Teşekkür 14
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2007, 09:36:00 »

Hakkımız varsa helâl ola. Selam ve sevgiler...
22 Ekim 2007, 20:51:48
yusufum

yusufum63

Kopamıyorum

*

Üye No : 937

Konu  : 115

Aldığı Teşekkür 4
URFA SANA KÜSMÜŞ
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2007, 20:51:48 »

S.A. RABBİM HEPİMİZİ ŞEHİDLER ZÜMRESİNE YAZSIN

ALLAH CC İMANDAN AYIRMASIN
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

22 Ekim 2007, 21:30:23
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 434

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2007, 21:30:23 »

İstanbul universitesinde okuyorum. Erkek olmama ragmen dayanamıyorum. Çok kötü bir ortam var. Allah muhafaza cok pislik bi yer. Eger durumum musait olsaydı, işim hazırda olsaydı derhal bırakırdım okulu.

Bu yuzden bayanların bilhassa univ lerde okumasına biraz kızıyorum. Kızmaktan kastım kesinlikle yanlıs anlasılmasın. Bu kızgınlık aslında samimiyetim ve duydugum uzuntuden kaynaklanıyor.

Erkek olarak ben dayanamazken hanım olarak o ince yürekler nasıl dayanır ki ?

Allah yardımcınız olsun

23 Ekim 2007, 09:20:33
firdevs

Fanatik

*

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #8 : 23 Ekim 2007, 09:20:33 »

ALLAH RAZI OLSUN MİNARE KARDEŞİM EVET PİSLİKLERİ NE ALDIĞIM EĞİTİM NEDE ALLAH A OLAN İNANCIM KALDIRAMIYOR İSTANBUL DIŞIDA OLDUGU İÇİN GÖZÜMDEN YANIMDAN UZAK OLDUGUNADA TAHAMMÜL EDEMİYORUM BUGÜN GİDİP KAYDINI SİLDİRECEGİM ONA UYGUN GERÇEK İLİM İRFAN BULABİLECEK YER BULANA KADARDA OKUTMAYACAĞIM BU HAREKİME ÇEVREMDEKİLERDEN ÇOK TEPKİDE ALSAM UMURUMDA DEGİL KİMSEYEDE HESAP VERECEK DEGİL BEN SADECE RABBİME HESAP VERİRİM RABBİM NEYSE HAYIRLISINI ONU NASİP EYLESİN ÖNCE DİYER OKUYAN KARDEŞLERİME SONRADA BENİM KIZIMA YAZIMLA İLGİLENDİĞİNİZ İÇİNDE AYRICA SİZLERDEN ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE

24 Ekim 2007, 02:29:33
popular

Alışıyorum

*

Üye No : 272

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #9 : 24 Ekim 2007, 02:29:33 »

hayırlı geceler arkadaslar ben bu konuyu sımdı okudum bende bır anne olarak ve tek basıma kızımı okutmak delısıyım ama boyle olayları duydukca korkuyorum fırdevs hanım benım dusuncem allahın ıznıyle ıstanbul dısını kazanırsa bende kızımla bırlıkte gıtmeyı dusunuyorum yanında olsakta genemı kotudur acaba kızım cok saftır korkum oyuzden allah ılım pesınde kosanların koruyucusu olsun
24 Ekim 2007, 03:37:30
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #10 : 24 Ekim 2007, 03:37:30 »

Yukarıdaki kısayolda Ülkemiz Üniversiteleri'ne az da olsa değinmiştik.

Değerli Firdevs Ablacığım;
Bir daha hazırlanacak diyor iseniz okulu dondurması en mantıklısıdır.İmkanınız var ise özel bir üniversitede yanı başınızda okuması en iyisidir.

Ama;
İnanın bana bir bayan ve erkek kardeşlerimizin üniversitede ahlaki yönden zarar gördüğünü kolaylıkla söyleyebilirim.Hiçbirimiz günahsız değiliz.Hz. Yusuf peygamber olmasına rağmen nefsinin şerrinden Rabbimize sığınmıştır.Hiçbirimizin ama hiçbirimizin garantisi yok bu konuda.

Konuyu biraz açmak da yarar var.

Gözümüzden sakındığımız, dini çizgiden çıkmaması için elimizden gelen herşeyi verdiğimiz çocuklarımız vardır, ve bu uğurda can-ı gönülden çalışan annelerimiz, babalarımız vardır.Fakat toplum olarak islami çizgide zikzak çizerek ilerlediğimiz için, din-i bütün bildiğimiz oğlumuz, bir kızla flört edince o kadar önemsemiyoruz ama kızımız öyle bir işe kalkışınca anca gereken ehemmiyeti gösteriyor ve önlemleri alıyoruz.Sizleri ve kardeşlerimi tenzih ediyorum.Bu konuda şu doğrudur veya bu yanlıştır da demiyorum.Hepimizin bildiği gibi FLÖRT HA-RAM-DIR.Ve sadece bir örnektir.

Önemli olan gereken ehemmiyeti göstermektir.Üzerine titremektir.Tabi bu kız evlat olunca daha da önem arzetmektedir.Benim kanaatim şu ki;eğer okutucam diyor iseniz okutun.Ama yakınınızda olsun.Gereken ne varsa yapacağınızdan da eminim.Herzaman iki kat daha fazla ehemmiyet gösterin.

3 senedir Türkiye'nin en modern, en çağdaş diye zannedilen üniversitelerinden birinde okumaktayım.Geçen 3 sene boyunca annem ve babam birkere dahi yanıma gelmemişlerdir.Kayıt zamanı da dahil.Anne veya babamı suçlayacak değilim.Şartları müsait olmadı hiçbir zaman.Allah'a şükür onların yüzünü kızartacak birşey de yapmadım.Ama diyorum ki; keşke gelselerdi.Biraz daha fazla ilgilenselerdi de bazı zor durumlardan daha az yarayla kurtulsaydım.Şunu anladım ki anne, baba aile, herzaman çocuğun yanında olmalıdır.Öyle veya böyle.

Sizlere çocuğunuzu okutmayı tavsiye ettim.Şartları da söylemeye çalıştım.Ama inanın şu şartlarda bir kızım olsa kesinlikle üniversite okutmaya yollayamam.Bazılarına göre bu aşırıcılık, yobazlık, haksızlık olsa da her ana baba kendince evladının en hayırlı şeyleri yapmasını ister.

Allah sizlere hayırlı evlatlar nasip etsin.Allah yardımcınız olsun.

24 Ekim 2007, 18:49:15
firdevs

Fanatik

*

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #11 : 24 Ekim 2007, 18:49:15 »

ALLAH RAZI OLSUN VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN DOLAYI BENDE AYNEN ŞUANDA DEDİĞİMİ YAPTIM VE KIZIMI YANIMA ALDIM İNŞAALLAH  SENEYE ÖZEL BİR ÜNİVERSİTEYE VERECEGİZ O GÜNÜNE GELİRSEK KIZIMDA ALDIĞI AİLE VE AHLAKİ EĞİTİMDEN DOLAYI KIZIMDA BEN BURALARDA OKUYAMAM İSTER İSTEMEZ İNSANOĞLU YANLIŞA DÜŞEBİLİR ANNE DEDİ VE BU KARARI KIZIMLA BERABER ALDIK RABBİM İNŞAALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN SİZLERDE DUALARINIZDAN EKSİK ETMEYİN GÖNÜL DAŞLARIM HEPİNİZDEN RABBİM RAZI OLSUN SELAMETLE KALIN SAYGILARIMLA

25 Ekim 2007, 00:25:21
zeyneddin

Alışıyorum

*

Üye No : 89

Konu  : 22

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #12 : 25 Ekim 2007, 00:25:21 »

her ne kadar farklı bi bakış olsada (konuyla alakalı olarak) minare kardeşe sonuna kadar katılıyorum ...

BACIMIN İFFETİ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE.. ACIRIM TÜKRÜĞE BİLLAHİ ! TÜKÜRSEM YÜZÜNE
M.A. ERSOY
25 Ekim 2007, 00:27:14
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #13 : 25 Ekim 2007, 00:27:14 »

ablam kızına da maşallah...
günümüzde üniversite ,geçlerin hemen öyle ha deyince kenara atabildikleri bi kurum değil malesef...
maşallah ki konunun önemini anlayabilmiş ve elinin tersiyle itebilmiş...
aranızda çatışmaya düşmeden konuyu halletmişsiniz...
ne güzel...
RABBİM hakkında hayırlısını versin inş...

25 Ekim 2007, 13:03:51
firdevs

Fanatik

*

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #14 : 25 Ekim 2007, 13:03:51 »

AMİNNNN VUSLATIM EVET KIZIMLA HER KONUYU KONUŞTUYUMUZ İÇİN BÖYLE HASSAS KONULARLA ASLA ÇATIŞMAYA GİRMEDİK HATTA KIZIM BENİ ARADIGINDA ANNECİĞİM YANIMA GEL BURALAR HİÇ UYGUN YERLER DEGİL DEDİ BEN KENDİME SAHİP ÇIKAR KENDİMİ ZORLAR OKURUM AMA OLURKİ BİRGÜN BİR BOŞLUĞA GELİRİM O ZAMAN ÇOK GEÇ OLUR ANNEM NE YAPALIM DEDİĞİNDE HİÇ TEREDÜTSÜZ KIZIMIN OKUDUGU OKULA GİTTİM ZATEN SIK SIK GİDİP ORTAMI İNCELİYORDUM BEGENMEDİĞİM YERLERİ VARDI AMA DEDİĞİM GİBİ KIZIMA GÜVENİYORDUM KIZIMDAN ÇOK ALDIĞI İSLAMI  EĞİTİME VE RABBİME SIĞINIYORDUM BENDE KONTROL ALTINDA TUTUYORDUM KIZIMDA ÖYLE DİYİNCE HEMEN KIZIMI OKULDAN ALDIM YURTDA SORUN ÇIKTI KAYDINI SİLDİRDİĞİMDE SABIRLA KONUŞSAMDA OLMADI AÇIKCASI BİRAZDA FEVRİ DAVRANARAK KIZIMI ÇOK UGRAŞSAMDA ALDIM VUSLATIM BANA BENİM ÇEVREMDEKİLER ÇOK BENCİLSİN DEDİLER KIZIMA SORDUGUMDA KIZIM BENDEN DOLAYIMI ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIN DEDİĞİMDE BANA DEDİĞİ TEK KELİME ANNE ÖYLE ORTAMLARI NE DİNİM NEDE ÖRFLERİMİZ KALDIRAMAZ BEN İSTEDİM SEN ÜZÜLME DEDİM NEYSE BU KONUDA BAŞINIZI ÇOK AĞRITIĞSAM HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM HAKKINIZI HELAL EDİN AMA BENİM BÖYLE KARAR VERMEMDE SİZLERİN ÇOK BÜYÜK ETKİSİ OLDU BUNUN İÇİN RABBİM SİZLERDEN BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN RAZI OLSUN BEN BURDA ANNELERE DİYORUMKİ ÇOCUKLARINIZLA ARKADAŞ OLUN SIRDAŞ OLUN HER KONUYU ÖNCELİKLE SİZ ANNELERDEN ÖGRENSİNLER VE EVLERİNDEN UZAKLARDA ÇIKMIŞSA OKULLARI NE OLURSUNUZ ORALARDA YANLIZ BIRAKMAYIN YAPABİLİYORSANIZ ONUNLA BERABER ORADA YAŞAYIN BEN BÖYLE BİR KARAR ALDIM RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUNKİ KIZIMI KAYBETMEDEN KAZANDIM RABBİMİN İZNİYLE CÜMLENİZ ALLAH A EMANET OLUN GÖNÜL DOSTLARIM HEPİNİZİ GÖRMEDENDE OLSA ÇOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUMMM:)

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: