İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Parfüm siktiktan sonra namaz kilarsan, namaz kabul olmazmI?  (Okunma Sayısı 918 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
07 Mart 2008, 20:09:19
kutahyalim43

Alışıyorum

*

Üye No : 13694

Konu  : 7

Aldığı Teşekkür 0
SehitLer öLmez,Vatan BöLünmez..!!!
« : 07 Mart 2008, 20:09:19 »

Ya Parfüm siktiktan veya alkollu krem sürdükten sonra namaz kilarsan, namaz kabul olmazmI?
07 Mart 2008, 21:46:26
seracettin

سراجدين

Admin

*

Üye No : 6937

Konu  : 51

Aldığı Teşekkür 33
Gelecek, bugünden onun için hazırlananlara aittir.
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2008, 21:46:26 »

Değerli Kardeşimiz;

Parfüm abdesti bozmaz. Erkeklerin parfüm kullanması haram değildir. Kadınlar ise yabancı erkeklerin hissedeceği şekilde koku sürünmesi caiz değildir.

Öncelikle bir hususa işaret etmekte fayda vardır: Bir kere alkollerin hepsi sarhoş edici değildir. Yani Kur’ân’da “hamr” olarak geçen ve “sarhoş edici” özelliği bulunan alkol türleri necistir ve haramdır. Bunun dışında, meselâ, etil alkol cinsinin sarhoş edici bir yapısı olmadığından haram sınıfına girmemekte ve necis sayılmamaktadır.

Bakara Sûresinin “hamr” ile ilgili âyetlerinin tefsirinde Elmalılı Hamdi Yazır bu konuda şu hususlara temas etmekte ve şöyle demektedir:
“Üzüm şarabından yapılmayan ispirto, bira vesaire müskirat içilemezse de elbiseye veya bedene sürülmesi de namaza mâni olur diye iddia edilemez.”1
Bu nakilden de anlaşılacağı gibi, deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz. Şâfii ve Hanbeli gibi diğer mezheplere göre pis sayıldığı için sürülen yeri yıkadıktan sonra namaza durmak gerekir.
Olayın bir boyutu da şudur ki, kolonya ve parfüm gibi kokularda ki alkol uçucu olduğundan ben kendim, son zaman alimlerinden namaza veya abdeste mani olmadığını duymuşumdur...
SELAM VE DUA İLE...

07 Mart 2008, 22:28:40
mr_carisma20

Alışıyorum

*

Üye No : 14056

Konu  : 28

Aldığı Teşekkür 0
{ αуяιℓιкℓαяιи_ѕαιяι }
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2008, 22:28:40 »

Değerli Kardeşimiz;

Parfüm abdesti bozmaz. Erkeklerin parfüm kullanması haram değildir. Kadınlar ise yabancı erkeklerin hissedeceği şekilde koku sürünmesi caiz değildir.

Öncelikle bir hususa işaret etmekte fayda vardır: Bir kere alkollerin hepsi sarhoş edici değildir. Yani Kur’ân’da “hamr” olarak geçen ve “sarhoş edici” özelliği bulunan alkol türleri necistir ve haramdır. Bunun dışında, meselâ, etil alkol cinsinin sarhoş edici bir yapısı olmadığından haram sınıfına girmemekte ve necis sayılmamaktadır.

Bakara Sûresinin “hamr” ile ilgili âyetlerinin tefsirinde Elmalılı Hamdi Yazır bu konuda şu hususlara temas etmekte ve şöyle demektedir:
“Üzüm şarabından yapılmayan ispirto, bira vesaire müskirat içilemezse de elbiseye veya bedene sürülmesi de namaza mâni olur diye iddia edilemez.”1
Bu nakilden de anlaşılacağı gibi, deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz. Şâfii ve Hanbeli gibi diğer mezheplere göre pis sayıldığı için sürülen yeri yıkadıktan sonra namaza durmak gerekir.
Olayın bir boyutu da şudur ki, kolonya ve parfüm gibi kokularda ki alkol uçucu olduğundan ben kendim, son zaman alimlerinden namaza veya abdeste mani olmadığını duymuşumdur...
SELAM VE DUA İLE...
açıklamaların için tşkler    ... zaten parfüm sıktığınızda elbisenize sıkarsanız bi sorun çıkmayacaktır çünkü vücud la herhangi bir teması olmayacaktır ..zaten sarhoş edecek kadar da kimse sıkmaz... ayriyetten her ne olursa olsun  madem bu konuda bi endişeniz var parfümsüz elbiselerle kılmaya çalışın .

12 Mart 2008, 16:36:26
kutahyalim43

Alışıyorum

*

Üye No : 13694

Konu  : 7

Aldığı Teşekkür 0
SehitLer öLmez,Vatan BöLünmez..!!!
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2008, 16:36:26 »

tesekkür ederim cevapladiginiz icin
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git