İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kadının Çalışması Caiz midir?  (Okunma Sayısı 3766 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Mayıs 2008, 19:40:08
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 434

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #15 : 21 Mayıs 2008, 19:40:08 »

Hocam herkesin niyeti asla belli değildir. Kimse arşı tarafın ne düşündüğünü bilmiyor. Biliyorum diyen yalan söylüyor. Önemli olan burada sadece günaha girmek değildir, günaha sebeb olmamak da göz önünde bulundurulmalı.

Belki ben olayı çok abartıyorum, bunu bilmiyorum tabi ama yukarda dediğimi tekrar düşündüğüm de olayın ciddiyetini anlamak zor olmuyor ki o sözüm şu idi :

Kod:
merak ediyorum bir kamera konsa iş yerine, daha sonra aksama kadar o işyerinde ne olmus ne bitmis hızlı bir cekim ile izlense, erkekler ve kadınların davranısları birbirileri ile olan ilişkisini izlese kadının kocası yada calısan erkegin hanımı ne düsünür acaba !

21 Mayıs 2008, 20:23:53
yusufum

yusufum63

Kopamıyorum

*

Üye No : 937

Konu  : 115

Aldığı Teşekkür 4
URFA SANA KÜSMÜŞ
« Yanıtla #16 : 21 Mayıs 2008, 20:23:53 »

kardeşlerim benim düşüncem çalışma ortamı bir yana okullarda dahi eğr ALLAH rızsı için gidilmiyosa tam bir günah yuvası özellkle üniversitelr rabbim cümlemii muh. eylesin ve rızsı doğrultusunda hayatımız geçirsin inş tabii bazı kuruluşlar ayrı tutmak gerek islami usullerde ve zaruri hallerde bynlar çalışıyors durum değişebilir ama ister bayan ister erkek  ömrününn her alanında amaç rabbimizin rızası olmalı.

ALLAH CC İMANDAN AYIRMASIN
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
21 Mayıs 2008, 22:59:54
Ebrar

Bir dertli kulum derman arayan...

Emektar

*

Üye No : 5

Konu  : 33

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #17 : 21 Mayıs 2008, 22:59:54 »

minareye katılıyorum...kimsenin niyeti asla belli değildir..ama siz kendinizden eminseniz ve tavrınız da belli ise çevrenizde size karşı o şekilde davranışta bulunuyor...önemli olan taviz vermemek...

21 Mayıs 2008, 23:03:34
fatih sultan

Alışıyorum

*

Üye No : 2222

Konu  : 6

Aldığı Teşekkür 0
ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol..
« Yanıtla #18 : 21 Mayıs 2008, 23:03:34 »

Peki bir de benim soruma bir şeyler yazın. Bir erkek karısının erkeklerle aynı ortamda çalışmasını istemeyip de kendisi kadınlarla aynı ortamda çalışıyorsa ne yapmak gerekir? Kadına günah olan ona da günah değil mi?Bir yandan karısı için bunu istemiyor, ama kendisi böyle bir ortamda kadınlarla muhattap olmak zorunda kaldığı ortamda çalışıyor.Bu duruma kadının hakkı nedir?

kadına günah olan erkeğede günahtır.kadın erkelerin arasında nasıl çalışmamalı ise erkekte kadınlar arsında çalışmamalıdır. gerekirse erkek işinide değiştirmelidir. ama ne yazıkki şu var; artık günümüzde bayanın girmediği iş alanı kalmadı.sanayi kesiminin sadece erkelerin yapabildiği işleri hariç.
şuda varki kardeşim; kadınlar erkeklere oranla daha çabuk ortama kendini kaptırıyor. bu konu çok şikayetçi olduğum bir konu. biri adeta damarıma bastı. :SIRITTI:

''ne olacakmış yaw''..''bayanların çalışmasında ne varmış''..''kendine hakim olduktan sonra''..vari sözleri sarfedenlerin hazin sonlarına şahidim..hemde inanın çok acı, çok acı.!! (kastettiğim özellikle özel sektör iş alanları. kendimde özel sektörde çalıştığım için.)

gerçekten çalışması gerekiyorsa mutlaka çok uygun bir iş seçmeli. yoksa çalışmaması daha hayırlı.

kırıldı ümidim.. incindi yüreğim...  
25 Mayıs 2008, 00:06:17
munevver

Fanatik

*

Üye No : 17026

Konu  : 56

Aldığı Teşekkür 6
" YARABBİ, SENDEN GELDİK,SANA DÖNECEĞİZ."
« Yanıtla #19 : 25 Mayıs 2008, 00:06:17 »

Kardeşlerim çok güzel bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun. Da mübarek bizler çalışıyoruz. Yazdıklarınızı okuyunca kendimi kötü hissettim. Ayrıca bildiğimiz konularda. Lakin eşler isiyor çalışmamızı.Ve erkekler (bazıları) özellikle çalışan bayan istiyorlar.
Allah'a çok şükür ki mesleğim bu ortamlara müsait değil. Öğrencilerim de benim çocuklarım sayılır. Malesef iş yerlerinde başımızı açıyoruz da ne yapabiliriz. Çalışmayın demek kolay da........

" EY KALPLERİ ÇEVİREN ALLAH'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)"

Dost istersen ALLAH yeter,
Arkadaş istersen KUR'AN yeter,
Düşman istersen NEFSİN yeter,
Zenginlik istersen KANAAT yeter,
Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
31 Mayıs 2008, 21:49:46
FATİH MEHMET

FATİH MEHMET

Yeniyim

*

Üye No : 24654

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #20 : 31 Mayıs 2008, 21:49:46 »

biz erkekler eşimiz hastalandığı zaman hangi hastalık olursa olsun hep bayan doktor ararız eğer kızlarımız okuyup doktor olup çalışamazsa nereden bulacağız bayan doktoru bu konuda yorum yapmak isteyen varmı
14 Ağustos 2008, 07:42:12
BİR GARİP_YOLCU

BİR GARİP_YOLCU

Alışıyorum

*

Üye No : 26139

Konu  : 13

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #21 : 14 Ağustos 2008, 07:42:12 »

Dinimizde kadının çalışması günahtır veya yaşaktır bunu çok şükür bilenlerdeniz.Günümüzdeki kadın erkek çalışması hemen hemen her kes tarafından üç aşağı beş yukarı biliniyor. Şimdi bir soru soracam lütfe mümkün olduğu kadar dürüşt ve sağlam delillere dayanan bir cevap verin.Bir kadın dul ve iki çocuğu var çocuklar büyük de olsalar okuyorlar ve ekmek parasını kazanacak bir meslekleri ve geçicide olsa çalışacakları bir işleri yok. kocası ölmeden önce ev almış ve borç bitmeden vefat etmiştir.kocasından tek bir emekli maaşı var ve bu ancak mutfak parasına dahi zor yetiyor.Akrabalar yardım etmiyorlar yada durumları müsait değil yada yardım ettiklerinden bir şekilde yüze vurarak kadının bu yardımı aldığına bin pişman ediyorlar.üstelik kadın özürlü.Baş vurduğu sosyal yardımlaşma derneği sosyal güvenceniz var diye yardım etmiyor.kadın çalışmak de istiyor ama işide yok. diyelimki bir iş nasip oldu bu kadının çalışması günah oluyormu ?

''Yazıklar olsun o yalancı günahkara!...Ki o, kendisine okunan Allah'ın ayetlerini duyarda, sanki hiç duymamış gibi büyüklenmesinde ısrar eder. Acı azabı ona müjdele!..''  CASİYE SURESİ 7-8

Dua MümiNiN SiLahıDıR Ate$e DaYaNa BiLeCeqiN KaDaR qüNaH İ$Le.

YERYÜZÜNDE BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ'nün SONA ERMESİ DİLEĞİ İLE...
Anahtarlar:
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: