katılmak zorunda değilsiniz kardeş
Bir yere katılıp katılmama hususunda sizden veya başkasından izin alacak değilim. Gerekli görürsem katılırım gerekli görmezsem katılmam. Burda gerekli gördüm katıldım...
lütfen Allaha ve reslune bilmeden iftira etmiş olmayalım
Bak güzel kardeşim, burda bulunan hiçbir müslüman

ve Resülüne iftira atmak niyetinde değil, sadece burda değil hiçbiryerde. Lütfen bize bazı hususlarda ders vereceğinize ilk önce uslup dersi alın ve muhatabınıza nasıl cevap vereceğini öğrenin. Herkes hata yapabilir ama bir müslüman

ve Resülüne iftira atmaz. Atanların burda yeri olmaz en azından...
Ama sadece (c.c) rızası için neyin yalnış olduğunu biliyosam onu söylemek benim ve her kardeşin boynuna borç.söylemezsem vebale gireceğim.bu HAK ın üzerimizdeki hakkı.
Sizin ne kadar hakkınız ve üstünüze borçsa bizim içinde aynı şekilde geçerlidir...
gelensel dinde böyle bir anlayış varda dedi diye değilde Babadan dededen böyle gördük diye yapıyor çoğu müslüma malesef.
Bunun konumuzla tam alakası yok sanırım farklı yere çekiliyor, eğer gelenekselcilikle bizi kast ediyorsanız doğrudur geçmişimize sadığız ama herşeyine değil. Doğruları kabul ederiz yanlışları düzeltiriz...
Benim Necm süresini delil getirmemde nüzül sebebi geçerli oluyorda sizde ne oluyor kuzum, torpilinizmi var ki Tahrim süresini delil olarak sundunuz.? O süre peygamber hanımları hakkında inmiş, lütfen süreye gidip bir bakın ve ayetin az ilerisini okuyun. Veya google'dan "tahrim süresinin nüzül sebebi" diye girin ve iyi okuyun. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapKarşınızda cahil varda her dediğinize evet diyeceğinimi zannediyorsunuz? Bakın size az arapça derside vereyim, "TEHERRİME NEBİ" arapçada irap olarak mümkün değil, şöyle olması gerekir, "TEHERREME-EN-NEBİ". Yine "NEHEYYEN NEBİ" olmaz, "NEHA-EN-NEBİ" olur. Evet arapça asla türkçe gibi değildir, bilmiyorsanız konuşmayın. İşi ehline bırakın...
Haramı koyacak yetkinin sadece

cc'nda olduğunuda biliyoruz ve Resulullah sav'in beşer olduğunuda biliyoruz. Bir beşer olarak hata yapabileceğinide biliyoruz ama

cc'nün onu koruyup oluşan hataları uyarıp onu bizzat yönlendirdiğinde biliyoruz. Ve haram yetkisi var derken bunu kendi nefsinden değil

cc tarafından verildiğini belirtiyoruz ve Necm süresi ayetlerininde buna delil olduğunu belirtiyoruz. Elbette onun her söylediği vahiy değildir fakat emir ve nehiy noktasında sarf ettiği sözler kendisine ait değildir. Zaten kendisi bir ümmi değilmiydi? Ümmi olan bir kişinin bu konularda nefsinden konuşması nasıl mümkün olabilirki?
Şu kavram meselesine gelelim...
1-Nehiy: "Nehâ" fıilinin mastarı; "ilâ" edatı ile ulaşma, varma; "an" edatı ile menetme, yasaklama; fiilden el çekme ve fiili terketme isteğine delalet eden sözcük anlamında bir fıkıh usulü terimi.
Çoğunluk müctehidlere göre nehiy, nehyedilen fiilin haram kılındığını gösterir ve özel karine bulunmadıkça "haram kılma" dışında bir anlama çekilemez. Karine varsa nehiy, kerahet anlamını da içerir.
Emir :Bir fiilin yapılmasını belirten lafızdır.mesela namazı kılınız. zekatı veriniz.(bakara43)ayetindeki sigalar gibi.
2-Nehiy:Fiilin yapılmasının yasaklanmasıdır."mallarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin"(bakara 188)ayetindeki yasaklama emri gibi.
Cumhûra göre emir vücuba yani emredilen fiilin vâcip/farz olduğuna; nehiy tahrîme yani nehyedilen fiilin haram olduğuna delalet eder. Ancak nassın içinde veya dışında bulunan karinelerle emr ve nehyin îcabı vâcip veya haram olmaktan çıkarak mendup veya mekruh haline gelebilir veya mubah olarak anlaşılabilir.
Size iki yerden nehy kavramı ile ilgili yazı sunuyorum, şimdi demekki hadiste geçen nehiy kavramı başka bir karine olmadığı için harama delalet ediyor, bunu ben değil cumhur söylüyor. Umarım "Cumhur'un" bir kişi olmayıp, güvenilir olan bir alim topluluğu olduğunu biliyorsunuzdur...
En son Hristiyanlık ile ilgili sözlerinize gelelim. Belliki siz bazı yerlerin etkisinde kalarak bizim daha neler düşündüğümüzü bilmeden kıyas yapıp bu sözleri sarf ediyorsunuz. Bağlı olduğunuz forumun insanlarını tanıyın ve öyle konuşun. Bizim kimseyi putlaştırdığımız yok asıl iftira bu oluyor bence. Daha dikkatli olalım. Bir olaydan çıkıp başka yerlere saptırmak bu olsa gerek...
SELAM VE DUA İLE...