Fikotr kardeşim kusura bakma ama ben sizin kadar ince anlayışlı değilim. Bana aşağıda sorduğum soruları cevabını verebilirmsin?..
Bana "haram" ile "nehy" arasındaki farkı açıklarmısın?
Haram olan şeyler zaten nehy edilmiyormu?
Resulullah sav'in haram koymaya yetkisi yokmudur?
Eğer yok diyorsan bana necm süresi 3. ve 4. ayetlerini açıklarmısın?
"Peygamber kendi nefsinden konuşmaz, ancak vahyi konuşur" Bu ayetten de anlaşıldığı üzere onun emirleri ve nehiyleri

cc tarafından olmuyormu?
Bunların cevabını bekliyorum...
SELAM VE DUA İLE...
slm.katılmak zorunda değilsiniz kardeş.Ama sadece

(c.c) rızası için neyin yalnış olduğunu biliyosam onu söylemek benim ve her kardeşin boynuna borç.söylemezsem vebale gireceğim.bu HAK

ın üzerimizdeki hakkı.
evet benimde Cahilliğimde bu ayetin nuzulu sebebini bilmeden yorumlayışım beni eskiden bu hataya götürmüştü. hayır arkadaşım.arapçada bir kural var.hiç bir kelime biribirinin eş anlamalısı değildir.OLAMAZ.yazılışları farklı ise mutlaka manlarındada küçük büyük bir fark mutlaka var.Türkçe Gibi değil yani

Haram da arapça Neyh de arapça bir kelime
HARAM her zaman Yarada (Sadece ilah)nın koyduğu kesin yasaklar anlamında ama neyh için ise yaradanın koyma şartı yok.
haram kılma yetkisi sadece yaradana ait

(c.c) ait.kesin haram olanlar vahiyle zaten net olarak bildirildi
o bahsetiğiniz NECM SURESİNİN ayetlerindeki mevzu VAHİY HAKKINDA dır.Müşrikler Vahiy için peygambere Haşa "-uydurmadığı ne malum..." diyorlarken bu ayetler nazil oldu. konu tamaen VAHİY HAKKINDA Kİ SÖYLEDİKLERİ İLE İLGİLİ .YOKSA PEYGAMBERDE BİR İNSANDI EN ÇOK RESULLULLAH BUNU KENDİ DERDİ ÖYLE değilmi ?.
resulullah en çok "BENDE SİZİN GİBİ BEŞERİM YANILIRIM DA İSABEDE EDERİM.." derdi.kendine bir şeyi haram kıldı diye zaten tahrim suresi inmişti.nihayet Resulululah ın da insan olarak hataları vardı. mesela bir bilinen meşhur münafığın cenaze namazını kıldırıp gömdürdüğünden "bir daha onların kabri başında dua ya durma" ayeti inmişti.
her haramda nehy etme söz konusu.Ama her nehy de HARAM sözkonusu olmaya bilir .Ama her nehiy haram değil.çünkü koyanı

değil. haram koyma sadece ilah seviyesinde ki makamın koyabileceği yasak.
sadece

haram koyabiliyor.TAHRİM SURESİDE BU UYARI İÇİN İNDİ ZATEN.
yoksa sizde sahih hadislerden peygamberinde yanıldığını kendi itiraf etiği sahih hadisleri bilirsiniz eğer isterseniz hepsini buraya dizmeye çalışayım.
ama bu vahy hakkıında konuştukları değil. kendi beşer hayatındaki hataları oda bir insandı ama seçilmiş bi insandı ilah değildiki haram koysun sadece nehy eder.
yoksa HRİSTİYANLARDA İSA bize şunu BUNU HARAM KILDI. İLAHLAŞTIRDILAR .Aslında hz isa yı hayatların uzaklaştırmak için bir uyanıklık babından zehirli bir sevgi idi bu çünkü ilahlaştırdığınız birini nasıl örnek alacaksınız.
Arkadaşlar karamları iyi bilip ona göre düşünelim.kardeş ben işin sağlamasını böyle buluyorum.
DİN İNSAN İÇİNDİR . İNSAN DİN İÇİN DEĞİL
BİZ HAKİKATE AİTİZ . HAKİKAT BİZE AİT DEĞİL.
.yoksa kimseye katılmadığı için kızmaya hakkımız yok.Sadece

için yapacağız .Nefsimizi Tatmin için değil. Din

ın dini Bizim mülkümüzde değil haşa.
Lütfen peygamberi insanlığa örnek insan peygamber olarak görelim.HRİSTİYANLAR DAKİ GİBİ örnek alınamayacak İLAH laştırdık ları PEYGAMBER DEĞİL.