| 29 Haziran 2008, 14:27:43 |
|
|
 |
« : 29 Haziran 2008, 14:27:43 » |
|

ateist biriyle karşı karşıyasınız ateist yerden bir taşı alıp uzağa attıyor sonra size dönüp  var diyorsun peki bu taşı atmama niye engel olmadı deseydi o an sizin cevabınız ne olurdu ?? ( bu soruyu ateistin biri sormuş üyelerimizin cihad anlayışını cok merak ediyorum böyle ateist birini can alıcı noktalarından nasıl vururdunuz tebliğ metodunuz nasıl olurdu )
|
|
|
|
|
|
 ile olduktan sonra ölümde ömürde hoştur
|
|
|
| 29 Haziran 2008, 14:42:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2008, 14:42:32 » |
|
valla şuan bi iş için girmiştim acelem var gitmem gerek tam çıkarken gördüm konuyu... bunu düşünüp tekrar bi cevap daha yazacam inşaallah ama
şuan ilk aklıma gelen cevap ;
o taşı atmana engel olmaz zira iradeyi serbest bırakmıştır..
öteyandan Rabbim öyle herşeye engel olmaz bende sana bi soru sorayım
peki sen aklım iradem var diyorsun bu var dediğin aklın iraden bu attığın taşın uzağa gitmesine neden engel olmuyor ? !
bunu cevaplarsan sorunun cevabına gerek kalmaz...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2008, 14:46:05 Gönderen: Gülüşü Yaralı »
|
|
|
|
|
| 29 Haziran 2008, 14:53:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2008, 14:53:27 » |
|
valla şuan bi iş için girmiştim acelem var gitmem gerek tam çıkarken gördüm konuyu... bunu düşünüp tekrar bi cevap daha yazacam inşaallah ama
şuan ilk aklıma gelen cevap ;
o taşı atmana engel olmaz zira iradeyi serbest bırakmıştır..
öteyandan Rabbim öyle herşeye engel olmaz bende sana bi soru sorayım
peki sen aklım iradem var diyorsun bu var dediğin aklın iraden bu attığın taşın uzağa gitmesine neden engel olmuyor ? !
bunu cevaplarsan sorunun cevabına gerek kalmaz...
acelede olsa bence güzel bir cevap oldu ağzına sağlık  razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Haziran 2008, 15:00:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2008, 15:00:04 » |
|
Bence de çok güzel bir cevap verilmiş. Daha ne denebilir. Ateisler,  'ı inkar ederlerken bile  'ın varlığını haykırıyorlarda ama bunu farkedemiyorlar. Bunu çok iyi anlatan bir hikaye de var zaten. Ne varki  onlarada hidayet nasip etsin bazı şeyleri kendilerinin bizzat yaşamaları ve de görmeleri gerekiyor. Çünkü konuşma ile ikna olmuyorlar. Ancak uzun vade de olabiliyor. Ne diyelim;  islah ettsin onlarıda....
|
|
|
|
|
|
" EY KALPLERİ ÇEVİREN  'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)" Dost istersen yeter, Arkadaş istersen KUR'AN yeter, Düşman istersen NEFSİN yeter, Zenginlik istersen KANAAT yeter, Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
|
|
|
| 29 Haziran 2008, 15:06:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2008, 15:06:47 » |
|
ben böyle bir soruyla karşılaşsaydım şu cevabı verirdim  insanları yarattı ve insanlara özgür iradede verdi ve birde elimize kadar defteri verdi bizim hal ve hareketlerimiz alışkanlıklarımız ve ahlakımız bu defteri dolduracak kader ağımız örülecek ve insanın ahiretteki akıbeti bunlar doğrultusunda olacak bu kader defterinde kesin olan şeyler vardır doğum ölüm gibi ve kalemin elimizden düştüğü anlar olacak ya da ettiğimiz içten bir dua o kalemin cok güzel şeyler yazmasına ve kötü olan şeylerin olmasına engel olacak ( kalemi yazdıran tabiki yüce  ) kalem elimizden tamamen düştüğünde defterin sonuna ''son'' yazılır  özgür iradeyi vermeseydi insanların tercih hakkı olmasaydı bu nasıl bir kulluk olurdu özgür iradeyi vermeseydi  sen o taşı atamazdın belkide ve sen sen olmazdın ozaman bu cvbı verirdim biraz uzun oldu ama yanlış bir şey yazdımsa  affetsin beni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Temmuz 2008, 12:28:06 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2008, 12:28:06 » |
|
O anda aklıma gelirmiydi bilmem ama Hz. İsa'nın başından geçen meşhur hadiseyi sanırım daha önce de zikretmiştim. Burada da uygun düştü. Şeytan Hz. İsa'ya der. Madem 'a güveniyorsun atla şu yüksek yerden.
Hz. İsa da denemek, sınava tabi tutmak 'ın (c.c) işidir. Ben onu deneyemem, der. bu dünyada kurallar va'z etmiştir. Bunun değiştirilmesi O'nun bileceği iştir. Dilerse harükülade şekilde değiştirebilir. Ateşin Hz.İbrahim'i yakmadığı gibi. Ama tabi  'a inanmayana anlatılacak şey mi bu, bilmem.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2008, 12:30:23 Gönderen: tuluğ »
|
|
Akıllı, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz, nefsini hevasına tabi kılan ve  'tan batıl şeyler arzu edendir.
|
|
|
| 03 Temmuz 2008, 12:37:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2008, 12:37:57 » |
|
İki çeşit ateist vardır: Birincisi:Hakikatperesttir.Yani hakkı bulmak ve gerçek manada İslam'ı öğrenmek için soru sorar.Bunlar muhatabının güzelce dinler ve ona göre soru sorar.
İkincisi:Amacı Hakkı bulmak değil insanların aklını karıştırmaktır.Ne söyleseniz söyleyin ne anlatırsanız anlatın amacı sorularına cevap almak değil sizi ve inancınızı rencide etmektir.Bir sorunun cevabını almadan diğer soruya geçer dinleme zahmetinde bile bulunmazlar.Sürekli ironi yaparak sizi yıpratmak ister ve içinde bulunduğunuz durumu sorgulamak ve kafa karıştırmaktır maksatları. Bu gibi yıpratıcı politikalara cevaplar hazırlanmaktadır. 'a şükür Kİtap'ımız,Peygamberimiz,alimlerimiz'lerimizden destek alarak bunlara cevap veren birçok kişi vardır.Bizler de elimizden geldiğince tebliğ metodlarını düzgün bir şekilde kullanarak aydınlatıcı ve yol gösterici olmalıyız.Tabi ki önce kendi nefsimize prangalar vurmalıyız ki başkalarına sözümüz olsun.Attığımız her adımda ALLLAH rızasını gözetmeliyiz gaye olarak O'nun rızasını seçen ve bu yolda tebliğ vazifesini de bilinçli bir şekilde yerine getiren bir toplum, mutluluğun sırrına erer.
imanımız güçlüyse onlardan korkmanızada gerek yok vesselam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Temmuz 2008, 09:20:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2008, 09:20:39 » |
|
çok güzel cevaplar vermişiniz ben o an tutulurdum sanırım......... 
|
|
|
|
|
|
SeNi BuLMaM iÇiN BeNi uZaĞa aTTıN!! aLeMi BeNiM, BeNi KeNDiN iÇiN YARATTIN!!
|
|
|
| 05 Temmuz 2008, 17:34:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2008, 17:34:51 » |
|
çok güzel cevaplar vermişiniz ben o an tutulurdum sanırım.........  işte burada şöyle dua etmek gerek canım...
Rabbim düşmana karşı dilimi kılıçtan keskin eyle...
bu duamız kabul olacaktır zira en güzel hayrı istiyoruz.. işte ozaman Rabbim bizim dilimiz olur ve dil kendiliğinden döker sayar...
Rabbim kalemimizide dilimizde gereken şahıslara keskin eylesin amiiiinnn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Temmuz 2008, 19:32:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2008, 19:32:53 » |
|
özgür irade  'ın emridir.
|
|
|
|
|
|
sergüzeşt...
|
|
|
| 01 Ağustos 2008, 01:43:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 01 Ağustos 2008, 01:43:50 » |
|
ateiste cevap:kainatta hiç birşey olmasaydı dahi bir toz zerresinin varlığı  ın varlığına delildir.Bunu dahi idrak edemiyorsa kendi varlığına baksın ve kendi kendine var olamayacağını anlasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Ağustos 2008, 13:49:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 04 Ağustos 2008, 13:49:03 » |
|
 irade diye bir sey vermis ateist mahlukat!! deyip yahu  her isine engel olsaydi o zaman sen ahirette"sen bana engel oldun belki ben sana iman edecektim" dersin.  sen gibilerine oyle bir firsat tanimayacak(gerci  kalbine muhur vurmus ama..).herseyi yap diledigini yapasin ki sonra demeyesin ben yapamadim... eger senin gibiler olmasaydi ceza olmazdi irade i cuziyye olmazdi ee o halde herkes imanli olsaydi hesap olmazdi dusunsene ateist mahlukat.  sana muhlet vermis ki obur dunyada zamanim olmadiii hiii demeyesin sen gibiler olmasaydi cehenemde kim yanacagdi??
|
|
|
|
|
|
lubeyne
|
|
|
| 04 Ağustos 2008, 13:56:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 04 Ağustos 2008, 13:56:32 » |
|
of of ya ben burda bu soruynaan bi defa karsilastim o kalbi muhurlenmis yaratik bana  in nerde goster bana dedi ben henuz 14 yasindaydim gercekten tutuldum dondum adeta... evet kardesim  dusman a karsi dilimizi kilinctan keskin eylesin... amin
|
|
|
|
|
|
lubeyne
|
|
|
| 14 Eylül 2008, 06:15:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 14 Eylül 2008, 06:15:16 » |
|
bu ateist insanlar gerçekten şeytanın azdırdığı kimseler onlar  'ın varlığını bilirler çoğu Kuranı da bilirler ama gel gör ki bizide saptırmak için inkarcılıklarına devam ederler  onların şerrinden bizleri korusun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|