İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: RöPoRTaj (ahmetmeydani)  (Okunma Sayısı 1756 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
03 Eylül 2008, 02:43:21
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Üye No : 26941

Konu  : 107

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« : 03 Eylül 2008, 02:43:21 »

öncelikle  ahmetmeydani  hocamın davet'e  icabet  etmesini  beni  çok  sevindirdi
 bu  benim  ilk  Röportaj'ım  olacak  BiizniALLAH 
ALLAH  cc  utandırmasın  inşaALLAH
hakkıyla  bitirmeyi  nasip  etsin  inşaALLAH

......
uzun  zamandır  ben  sanal  ortamda  çağımız  müslümanlarının  problemleri  sorunları  hakkında  sorulan  sorulara  cevap  verebilecek  tecrubeli  bir  şahsiyet  arıyordum 
ALLAH  sonsuz  şükürler  olsun ki birbirinden  değerli  dostlarımız  kardeşlerimiz  oldu 
ama  yaş  itibari  ile  iş  itibari  ile  veya  bilgi  tecrube  bakımından  buna  müsait  değillerdi !
......
ahmetmeydani  Hocam'in  hem   yaş  itibari ile  hem  bilgi  bakımından  hakkıyla  cevap  verebileceklerine  inanıyorum 
ahmetmeydani  hocam  ben  sizi hem  yazdıklarınızı elimden  geldiği  kadarıyla  yakından  takip  etmemden 
hemde  daha  önce  sizin  hakkınızda  size  sorulan  sorulara  verdiğiniz  cevaplardan (yeşil  ablanın  yaptığı  röportajdan)  hakkınızda  anlatığınız  kadar  bilgi  sahibiyim  fakat  yeni  üye  olduğumuzdan  dolayı  başta  size  yönelteceğim  sorular  minare.net'in değerli  üyelerinin  sizi  yakından  tanıması  bakımından  sizin  hakkınızda  olacaktır  BiizniALLAH

.....
daha  önce  sizinle  yapılmış  olan  röportajı  baştan  sona  kadar  okudum  ALLAH  cc  razı  olsun  yerinde  ve  çok  güzel  cevaplar  vermişsiniz 
yeşil  abla da  çok  güzel  sorular  sormuş 
ben  röportajın  başında  yeşil   ablanın  sorduğu  sorulardan  alıntıyla  başlıyayım 
sizin  o  sorulara  verdiğiniz  cevaplar  çok  güzel  cevaplar  isterseniz  aynen  o  daha  önce  verdiğiniz  cevapları  eklersiniz  istersenizde  eklemede   bulunursunuz
bu  röportaj  inşALLAH  bir  sorun  çıkmaz  ise  yeşil  ablanın  röportajını  kapsayan  içine  alan  bir  röportaj  olacak  BiizniALLAH
....
ÜYE  kardeşlerimden   ricam  röportajın  amacından  sapmaması  için  konuya  msj  göndermemeleridir
 röportaj  bittikten  sonra  yorumları  yazabilirsiniz
eğerki  ahmetmeydani  hocam'a  soracağınız  sorulara  olacaksa  var  ise  bana  özel  msj  göndererek  bildirebilirsiniz  inşaALLAH   

röpotajın  içeriği  GENEL  olacaktır 
tüm  müslümanları  ilgelendiren  sorular  cevaplar  olacaktır  BiizniALLAH
daha  fazla  canınızı  sıkmadan   :SIRITTI:
BAŞLIYORuz..  BiizniALLAH
takip  temniz  temennisi  ile
selametle,,
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2008, 02:40:48 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

..:: Bu  DaVa  Büyüktür.  En  İyİLeRiMiZi  FeDa EtMeK  GeReK ::..
                                          ..::
Ş.Rehber::..
03 Eylül 2008, 02:53:06
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2008, 02:53:06 »

ahmetmeydani  Hocam
1. Once kendinizi bize biraz tanitirmisiniz? ve sitemizle nasil tanistiniz?

2. Kendinizi en cok hangi ozelliginizle anlatabilirsiniz?Yada kendinizi tek kelimiyle nasil tanitirsiniz?

3  Icinize kapanikmisiniz ?yada birileriyle duyguleriniz paylasirmisiniz?

4. En cok sevdiginiz yemek hangisidir? Hic yemek yaparmisiniz? bize bir tarif verebilirmisin?

ALLAH  cc  yardımcın  olsun  ahmetmeydani  hocam  TOM::
..::selametle::..

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

03 Eylül 2008, 04:30:59
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Üye No : 31412

Konu  : 15

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2008, 04:30:59 »

Bismillahirrahmanirrahim.
Öncelikle bu göstermiş olduğun kadirşinaslığından dolayı, teşekkürlerimi arzediyorum. Allah (cc) ne muradın varsa versin.
1)1960 doğumluyum. Evli ve dört çocuk babasım. Halen özelleştirilmiş bir kamu kuruluşunda çalışmaktayım. Daha üye olduğum sitelerde Dede olarak tanınmaktayım.Bu Dede lakabı bana cezaevinden kalma. Site ile daha önce tanışmıştım ama ciddi mânada tanışmama senin ve Dede’nin Hikayesi vesile oldu. İyi de oldu.

2)Arkadaşlara hep şunu söylerim. Benim Pirim Hz. Nuayman (ra). Genellikle mizahi kişiliğimle tanınırım. Ama bu mizah hiçbir zaman sınırları zorlayıp alay şeklini almaz. İnsanlarla alay etmekten Allah’a (cc) sığınırım. Bir de sitelerde “Bay Fiemanillah” diyenler de var.

3)İçime kapanık biri değilimdir. Zaten içine kapanık biri iseniz mizahi yönünüz yok denecek kadar azdır demektir. Mizahi kişiliğimden dolayı çok kısa sürede karşımdaki kişilerle samimiyet kurabiliyorum.

4)Taze fasulye ve güveci severim. Zaten bu ikisinden başka yemek yapmasını da bilmem. Bu ikisinin de verilecek tarifi yok zaten. Yani var da gerek yok. Herkes bilir zaten. Ben öyle üyeleri zora sokacak tarifler vermem.

Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
03 Eylül 2008, 06:32:53
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2008, 06:32:53 »

ALLAH  cc  razı  olsun  inşaALLAH  DeDeee :SIRITTI:

ALLAH-u  Alem  okuduğum  kadarıyla  siz  22ay 3 gün MEDRESE-İ  YUSUFİYE'de  kalmışsınız 
bize  biraz  o  dönemde  yaşadıklarınızı  anlatabilirmisiniz? (1)

pişman  olduğunuz  zamanlar  oldumu?(2)

islami  dava  ile  nasıl  tanıştınız?(3)

islami  dava  ile  tanışmanız  hayatınızda  ne  tür  devrimler  yaptı?  ne  türlü  değişikler  oldu  hayatınızda?(4)

medres-i  yusufiye  yolunda  işkence  gördünüzmü?(5)

medres-i  yusufiye'ye  girmiş  olan  bir  kısım  müslümanların  hayatlarına  şahit  oldum  nerdeyse  işkenceye  girmemiş  müslümnalar  yok  denecek  kadar  az
inşaALLAH  siz  işkence  görmemişsinizdır !
  eğerki  görmüş  iseniz  bize  biraz  o  süreci  anlatabilirmisiniz?(6)

22ay  3'günlük  ceza  evi  hayatınızın  bir  gününü  bize  anlatabilirmisiniz ?(7)

haddimi  aşan  sorular  sorduğumun  farkındayım  fakat  takip  eden  kardeşlerin  müslümnaların  ne  tür  zorluklar  çektiklerini  birinci  ağızdan  dinlemerini  islami  davaya  karşı  bir  iftira  bir  karalama sözkonusu  olduğunda  islami  dava  şahsında  müslümanların  ne  denli  zorluklar  bedeller  ödediğine  şahit  olsunlar ve  bunun  bilincinde  hareket  etsinler  diye  soruyorum 
ALLAH  cc  biliyor ki  ben  size  her  soru  yöneltiğimde  kendimden haya  ediyorum utanıyorum   !

RABBim  bizi  kendi  yolunda  bedeller  ödemişlerden  eylesin  inşaALLAH
selametle

« Son Düzenleme: 03 Eylül 2008, 06:36:00 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

03 Eylül 2008, 18:32:19
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2008, 18:32:19 »

1)   5 günlük gözaltı süresi ile birlikte 22 ay 3 gün içeride kaldığım doğrudur. Bu dönemi kısaca anlatmak mümkün değil. Bu konu ile ilgili daha önce diğer sitelerde yayınladığım “Medrese-i Yusufiyeden Anılar” yazı dizisi var. Talep olursa burada da yayınlarız inşallah.

2)   İslamidava yolunda başıma gelenlerden dolayı pişman olmaktan Allah’a (cc) sığınırım. Ya bir yola hiç girmeyeceksin, girdiğinde ise pişman olmayacaksın. Hele hele de bu yol İslami bir yol ise. Pişman olduğunda tüm emeklerin boşa gider.

3)   İslami dava ile nasıl tanıştığıma gelince: Bazı arkadaşlar benimle ilgilendiler, ben önce yanaşmadım. Ama daha sonra-tabiri caizse-beni ketenpereye getirdiler. Bir baktım ki camide çocuklara ders veriyorum.

4)   İslami dava ile tanışmak elbette ki insanın hayatında önemli değişiklikler meydana getiriyor. Daha önce islama hizmet anlayışınız çok basit iken İslami davaya girdiğinizde bu anlayış 180 derece değişikliğe uğruyor. İslami davaya girmek beraberinde belaları da getiriyor. Çok hareketli bir yaşantıya kavuşuyorsunuz. İnsanların size bakış açıları değişiyor. Öyle ya beş senede bir gidip oy kullanmak ya da zikir çekmek namazınızı kılıp Allah’ınıza (cc) şükretmek varken bu kadar sıkıntıya katlanmak akıl kârı mıdır? Evet akıl kârıdır. Anlayana tabi. Başı boşluktan da kurtuluyorsunuz.

5)   İşkenceye gelince, biz en son yakalanan gurup olduğumuzdan öyle fazla işkenceye tabi tutulmadık. Çünkü bizden öncekilere yaptıkları işkence onları yeteri kadar yormuştu. Ama oraya girmek bile işkence çekmek için yeter de artar bile. İçeride işkence gören kardeşlerle tanıştık elbette. Hâlâ bazı tarafları tutmayan kardeşlerimiz vardı. Allah (cc) onların ecirlerini arttırsın inşallah.

6)   Bu sorunun cevabı 5. sorunun içinde mevcut.

7)   Son mahkemeye gelmiştik. Ceza alacağımız belliydi. Ben kendimi o yönde hazırlamıştım. Bizden önce mürted örgüt elemanları girdi, tahliye, çeteye tahliye, uyuşturucuya beraat. Dedim arkadaşlar sıkı durun, vallahi bunlar hırsını bizden çıkaracak. İçeri girdik. 10 sene, ceza %50 oranında arttırılarak 15 yıla çıkarılmasına, mahkemedeki iyi halin göz önünde bulundurularak 2.5 sene indirilmesine. Anladınız mı? Anladık. İyi de hadi gidin. Koğuşa gittik, arkadaşlar: Ne oldu? Diye sordular. Ben de gülerek, ne olacak dana kuyruğu ile beraber elimizde kaldı.                                                                     
--Nasıl yani?
--Nasıl olacak ceza aldık.
-–Yaw sen şaka yapıyorsun.
–-Vallahi ceza aldık.

Arkadaşları zor inandırdım. Şakacı bir kimliğe sahip olduğumdan ve o esnada da üzüntülü olmadığımdan, arkadaşlar zor inandı. Yularıda da belirttiğim gibi talep olursa anıları yayınlarız inşallah.

Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
03 Eylül 2008, 23:23:55
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2008, 23:23:55 »

ALLAH  cc  razı  olsun  inşaALLAH 
ki  siz  pişman  olmammışsınız  ALLAH  cc  ecrinizi  kat  kat  versin  inşaALLAH
ALLAH'a  nekadar  şükür etsek  azdır  ki siz  zalimlerin    fiili  işkencelerine  tabii  tutulmamışsınız 
Bu  yolda  bize pişmanlık  yoktur  BiizniALLAH
(yapamadıklarımızdan   dolayı  duyduğumuz  pişmanlıkları  saymaz  isek)

aslında  bende  ceza  evlerine yabancı  biri  değilim  Müslümnaları  ziyarete  geldiğimizde  biz müslümanların  yanlarına  varana  kadar  binbir  türlü  eziyetlere  tabii  tutulmaktayız.
 özelikle görüşe  gelen  bacılar  gerek  eşlerin  görüşüne  gerek  kardeşlerinin  görüşüne   gelen  bacılar 
 çok  sıkı  aramalardan  geçirilmekteler
  aslında  bunlara  aramada  değilde işkencenin  başka  bir  boyutu    desek  daha  doğru  olur
  ALLAH  cc Hakınızı  hakkımızı  onlardan  alsın  inşaALLAH

islami  sitelerde  paylaşmış  olduğunuz  medres-i  yusufiyeden  anılar  başlığını  daha  önce  görmüş  fakat  içeriğini  okuma fırsatım  olmamıştı 
şuan  sadece  bir  bölüm okuma  niyeti  ile  girdim  siteye  başladım  okumaya
 fakat  okadar  akıcı  bir  şekilde  yazılmışki  ben  bağımlısı  oldum  :SIRITTI:
inşaALLAH  medrese-i  yusufiyedeki  anılarınızı  Minare.Net  sitesindeki  biz  kardeşleriniz ile  paylaşmanız  temennisi  ile

..::fiemanillah::..

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

03 Eylül 2008, 23:57:32
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2008, 23:57:32 »

ahmetmeydani  Hocam

11. Internet hakkinda neler dusunuyorsunuz? sizce yararlari ve zararlari neler?

12 sizce internette dolasirken nelere dikkat edilmeli?

13. Sizce internette fazla zaman gecirmek sizin icin bir kayipmidir?

14. Sizce aileler cocuklarini internetin zararlarindan korumak icin neler yapabilirler?

16. Islami siteler hakkinda ne dusunuyorsunuz sizce hepsi gercekten islami temsil ediyormu?

17. Minare.Net'i  nasil buluyorsunuz? daha iyi olabilir mi? olabilirse nasil?

18. ALLAH-u  Alem  belki  yakından  takip  etmişsinizdir  Minar.Net'in  islami  sohbet adı  altında  şeytani  sohbetler  yapan  siteler  karşı faaliyetleri  vardır  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://islamisohbet.minare.net/

bu  faaliyetleri  çalışmaları  nasıl  buluyorsunuz?

19.sizce  desteklenmesi  gereken  bir  çalışma  olduğunu  düşünüyormusunuz?

20. Islami sohbet odalari hakkinda ne dusunuyorsunuz size dogru geliyormu?

..::selametle::..

Bay  Fi-Emanillah'a  Sevgilerimle 

İndir

« Son Düzenleme: 04 Eylül 2008, 08:22:44 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

04 Eylül 2008, 02:39:43
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2008, 02:39:43 »

Röportaj  Hakkında  Yorumlarınız  İçin>>

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
http://www.minare.net/forum/dusunce-iklimi/roportaj-hakkinda-yorumlariniz-t17354.0.html;new
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2008, 02:59:23 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

04 Eylül 2008, 16:43:10
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2008, 16:43:10 »

11)İnterneti kullanana göre değişir. Ateşi ele alalım. Bunu yemek ya da ısınmak amacıyla kullanırsanız faydalı, ama birinin evini yakmak amacıyla kullanırsanız zararlı. İnternet de öyle. Kendimden örnek vermem gerekirse, tüm bu yazıları internet ortamında yazmaya başladım. İnternet olmasaydı, hem bu kadar yazı yazamaz ve hem de sizin gibi değerli dostlarla tanışma imkanı bulamazdım.

12)   Bilmediğiniz yerlere girmemeye dikkat edin. İnancınıza muhalif yerlere girmekten sakının. Yani ormanın etrafında sürüyü yaymayın, ormana dalar.

13)   Öyle haddinden fazla zaman harcamak elbette ki israftır. Ama, biliyorsunuz ki internette her şeyi bulmanız mümkün. Eğer siz ben kitapları internet ortamında okumayı seviyorum derseniz, bu şekilde bir zaman geçirme israf sayılmaz. Şu da unutulmamalı ki bilgisayarın başında uzun süre durmak sağlığa zararlıdır. Sağlığınıza da önem vermelisiniz.

14)   Bir zaman sınırlaması getirmeliler. Ve onları belirli bir süre gözetim altında tutmalılar. İnternetin yararları ve zararları anlatılmalı. Her şeyden önce de İslami bilgi verilmelidir. Çocuklara manevi bir jandarma kazandırılmalı.

15)   İslami sitelerin hepsinin islamı temsil etmelerini söylemek çok zor. Şu unutulmamalı ki, burası sanal bir alem. Kimin ne olduğunu bilmeye imkan yok. Sitenin Kur’an ve Sünnet terazisinde tartılması lazım. Bir de sitelere her fikirden insan girmektedir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

16)   Çok fazla inceleme imkanı bulamadım. Ama genel manada güzel. Her ne kadar ben mizah ve yemek bölümüne daha çok uğruyorsam da fikri ağırlıklı bölümlere ağırlık verilmeli. Kur’an ve Sünnet ile Siyer konusuna ağırlık verilmeli.

17)    Bir önceki şıkta belirttiğim gibi siteyi fazla inceleme imkanı bulamadım. Bunda yaptığım işin biraz ağır olması ve başka problemler etken oluyor. Ama o bahsettiğin sitelere karşı yapılan çalışma elbette ki takdire şayan. Bu tür çalışmaların aralıksız devam ettirilmesi lazım.

18)   Elbette ki desteklenmesi gereken bir çalışma. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir diye düşünüyorum.

19)   İslami sohbet odaları, şayet hemcinsler arasındaysa bunda bir sakınca yok. Ama bir erkeğin bir bayanla sohbete dalması caiz değildir. Kaldı ki bu tür çalışma içerisinde bulunan ya da buna taraf olanların böyle bir sohbeti İslami amaçlı istemeleri mümkün değildir. Diğer yandan daha önce de belirttiğim gibi burası sanal bir alem ve her fikirden kişi bu sanal alemde cirit atmaktadır. Hasılı kelam caiz değildir. Fiemanillah.

Dip Not: 15 şık yok.

04 Eylül 2008, 19:52:09
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2008, 19:52:09 »

Huseyisevda kardeşim, sanırım bir süre netten uzak kalacağımdan, şayet varsa diğer sorularını toptan alabilir miyim? Fiemanillah.

05 Eylül 2008, 05:40:18
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2008, 05:40:18 »

ahmetmeydani  Hocam  ben  şimdiye  kadar  kişisel  bilgiler  hakkında  sizi  tanımak  ve  kardeşlerinde  tanıması  için  röportajı  bir  yere  kadar  kişisel  olarak  sürdürdüm  !
inşaALLAH GENEL  olarak  röportajı  ele  almaya  çalışacaktık 
müslümanların  içinde  bulunduğu  durumu  hasbihal  edectik 
türkiyede  ve  dünyadaki  islami  hareketler  cematler  tarikatler  hakkında  hasbihal  edecektik  inşaALLAH 
Alıntı
Huseyisevda kardeşim, sanırım bir süre netten uzak kalacağımdan, şayet varsa diğer sorularını toptan alabilir miyim? Fiemanillah.
FAKAT  BU  SON  YAZDIKLARINIZI  OKUYUNCA  İÇİMDEN  BİR  SES  TERS  GİDEN  BİRŞEYLERİN  OLDUĞUNU  SÖYLEDİ !   son  göndermiş  olduğunuz  msj'lara  baktım  ve   YANILMAMIŞIM 
hakikaten  çok  ters  bir  durum  var
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
http://www.minare.net/forum/uye-mutfagi/ynt-nazari-dikkatinize-t17374.0.html;msg104109#msg104109

bu  RÖPORTAJI Ve  hikayeyi (DeDenin hikayesi) ve  yazı  dizisini (..::ERGENOKUN  TİPİ  YAPILANMALARIN  MÜSLÜMANLARA  KARŞI  FAALİYETLERİ::..)ni
   ŞİMDİLİK  Durduruyorum..
bakalım  sonuca !
 çıkacak  sonuca  göre  bizde  adımlarımızı  atacağız  BiizniALLAH
şimdilik  sizin  detaylı  bir  cevap  vermenizi  Rica  ettiğim  tek  bir  soru  olacak  BiizniLLAH

Dinler arasi diyalog hakkinda ne dusunuyorsunuz? bir  Müslüman  Olarak  Beklentiniz  Varmı?  varsa  nelerdir?
dua  ile...
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2008, 05:48:24 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

05 Eylül 2008, 17:31:39
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2008, 17:31:39 »

Huseynisevda kardeşim, doğrusunu istersen işlerin buraya gelmesini ben de istemezdim. İnsan karşıdaki herkesi kendi gibi sanır. Bu yüzden, bazen bazı yaptığı şeyler farklı algılanabiliyor. Neyse bu konuya fazla girmeyeceğim. Gelelim sorunun cevabına:
  Dinlerarası diyaloğun islama ve müslümanlara kazandıracağı hiç bir şey olmadığı gibi kaybettireceği çok şey vardır. Diyalog genellikle birbirine denk iki kişi arasında olur. Dinlerarası diyalog dediğiniz zaman, İslam ve diğer dinleri birbirine eşit olarak görürsünüz ki bu İslam'a yapılabilecek en büyük ihanettir. Birileri gelecek benim kardeşlerimi-kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden-öldürecek, müslüman bacılarıma tecavüz edecek ve ben onlarla diyalog kurmanın yollarını arayacağım. Kaldı ki, dinlerarası diyalogun mimarı da papadır. Şeytan aleyhilane birgün Hz. Musa'ya (as): Ya Musa Lâ İlâhe İllellah de, deyince Hz. Musa: Ey lain, o dediğin doğrudur, ama sen dedin diye ben söylemiyorum, der. İşte dinlerarası diyaloğ da böyle bir şey. Ayrıca bu diyaloğa, müslümanlardan çok hıristiyanların taraf olması da ihaneti çok iyi anlatmaktadır. Kafirlerin en iyi anlayacağı diyalog, onlarla yapılacak cihaddır. Fiemanillah.

06 Eylül 2008, 00:20:23
HüseyniSevda

Mustazaf-Er

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 22
Zillet Bizden Uzaktır
« Yanıtla #12 : 06 Eylül 2008, 00:20:23 »

ahmetmeydani  Hocam  inşaALLAH  artık  o  konu  geçmişte  kaldı 
hiçbirimiz  m.akif  kardeş  dahil  tartışmanın  taraftarı  değiliz  olmayızda  inşaALLAH

biz  BURDA  BİR  AİLEYİZ aile  arasında  olur  böyle  şeyler

peşin  söyliyim  Eli  siyah  olan  ben DeĞİLİM ! :UYHUCU:

Biz  Devam  edelim  inşaALLAH  kaldığımız  yerden 

..::ahmetmeydani  Hocam::..

medyanın  İSLAM  düşmanlığı  gözler  önündedir  ve  bilinmektedir  fakat  Mübarek  RAMAZAN  ayı  geldiğinde  Munafıklık  yapıp  bir  kısım  kanallar MÜSLÜMAN! görünmeye  çalışıyorlar!
 YAHU  bizde  Müslümanız  işte!
 demek  istiyorlar  ama  ne  MÜSLÜMAN!  olduklarını  bilmeyen  yoktur 
  başörtüsüne  tahammülü  olmayan  MÜSLÜMAN!  medya 
hasılı  zaten  biz  onların  ne  münafık  olduklarını  bilmekteyiz  11 ay kafir  1-ay  müslüman!  medya

1.Hocam  medyanın Bu yayınları  yapmasının sebebleri  nelerdir?

2.  sizce  bu  yayınlar  müslümanlar'a  zarar  veriyormu  yoksa  faydalımıdır ?

aslında  bu  yayınların  olması  bizleri  sevindirmektedir
 fakat  bunu  islam  düşmanları  yapınca  şeytanlar  yapınca
 arkasında  şeytanilik  aramak  hak  olsa  gerek!

3. Sizce muslumanlar olarak  yeterince sesimizi duyurabiliyormuyuz?

4. sizce türkiyedeki  müslümanlar  olarak   diğer  coğrafyalardaki  müslümanların  sesini  hakkıyla  işitip  cağrılarına  kulak  veriyormuyuz  yaralarına  merhem  oluyormuyuz..?

5. Sizce din ve devlet isleri birbirinden ayrilmalimi?

..::selametle::.

« Son Düzenleme: 06 Eylül 2008, 00:50:26 Gönderen: HüseyniSevda » Logged

Derdimiz   DİNİMİZ
Çaremiz   DERDİMİZ..

06 Eylül 2008, 17:06:47
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2008, 17:06:47 »

Sanırım elleri kara olan benim. Fiemanillah.

06 Eylül 2008, 17:07:28
ahmetmeydani

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #14 : 06 Eylül 2008, 17:07:28 »

Doğrusunu istersen çok kırıldım. Sitede hiçbir etkinliğe katılmayacağım. Sadece senin sorularını cevaplandıracağım inşaallah.
1)Medyanın bu şekilde yayın yapması din bezirganlığıdır. Zaten işledikleri konulara bakarsanız, hepsi de suya sabuna dokunan şeyler değil. Yani onların bu şekilde yayın yapmaları, yine Şeytan’ın (aleyhilane) Hz. Musa’ya (as) Lâ ilâhe İllellah de demesine benzer. Bundan çıkarları olmazsa kesinlikle böyle yayınlar yapmazlar. Herne kadar halkımız islamı her zaman tam olarak yaşamıyorsa da kalbinin derinliklerinde hâlâ iman vardır. Medya da bunu çok iyi bilmektedir. Okuyucu ve seyircileri kendine çekmek için böyle yayınlar yapma gereği duymaktadırlar.

2)Şayet bazılarının yaptığı gibi-Yaşar Nuri ve Zekeriya gibi-islamı yanlış yorumlamadıkları takdirde Müslümanlara özelde bir zarar vermiyorlar gibi görünselerde genelde zarar vermektedirler. Şöyle ki: Ramazan ayında bu şekilde yayın yapmaktadırlar ama şevvalden itibaren o bildik dinlerine geri dönüyorlar. Ramazanda bunları izleyip onlara kanan saf vatandaşlar, ramazan ertesi onların yaptığı İslam düşmanlığına yönelik yayınlarından etkilenmekte ve onların doğru söylediği kanaatine kapılmaktadırlar. Bu nedenle, yayınları kardan çok zarar getirmektedir. Bu yayınlarına temkinli yaklaşmakta fayda vardır. Diye düşünüyorum.

3)Yeterince sesimizi duyuramadığımız için, hâlâ bu İslam düşmanları istedikleri gibi gündem belirlemeyi başarabiliyorlar. İslami oldukların iddia eden bazı medya kuruluşlarının da zaman zaman bazı Müslümanlar aleyhine yayın yaptıklarını görünce de maalesef hiç mi hiç sesimizi duyuramadığımız ortaya çıkmaktadır.

4)Türkiye’deki Müslümanlar olarak, buradaki Müslümanların çağrısına kulak veremiyoruz ki dışarıdaki Müslümanların çağrısına kulak verebilelim. Allah (cc) kendilerinden razı olsun. Bu konuda en güzel faaliyeti IHH yürütmekte ve belki onlar gibi bir iki sivil toplum kuruluşu dışında maalesef herkes kendi aleminde.

5)Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı dendiği zaman bu müslümanın imanını götürür. Bu şu mânâya gelir. Kur’an-ı Kerim’in 138 tane (Sayıda belki yanılabilirim) ayeti amel etmemiz için yeter, diğer ayetlerin günümüzde herhangi bir işlevleri yok. BU ayetler namaz, oruç, zaket ve hacdan bahseder. Böyle bir Müslümanlık ta bizi cennete götürmez. Osmanlılar zamanında- batılı bir müsteşrikin yaptığı araştırmaya göre-hırsızlıktan 10 kişinin elinin kesildiği tesbit edilmiş, bu on kişinin sekiz kişisi de ermeni. Din ile devlet işlerinin birbirinden ayrıldığı günümüze bakın, hırsızlıkla itham edilmeyen kaç kişi var acaba?
Fiemanillah.

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır