|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Eylül 2008, 18:32:19 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2008, 18:32:19 » |
|
1) 5 günlük gözaltı süresi ile birlikte 22 ay 3 gün içeride kaldığım doğrudur. Bu dönemi kısaca anlatmak mümkün değil. Bu konu ile ilgili daha önce diğer sitelerde yayınladığım “Medrese-i Yusufiyeden Anılar” yazı dizisi var. Talep olursa burada da yayınlarız inşallah.
2) İslamidava yolunda başıma gelenlerden dolayı pişman olmaktan ’a (cc) sığınırım. Ya bir yola hiç girmeyeceksin, girdiğinde ise pişman olmayacaksın. Hele hele de bu yol İslami bir yol ise. Pişman olduğunda tüm emeklerin boşa gider.
3) İslami dava ile nasıl tanıştığıma gelince: Bazı arkadaşlar benimle ilgilendiler, ben önce yanaşmadım. Ama daha sonra-tabiri caizse-beni ketenpereye getirdiler. Bir baktım ki camide çocuklara ders veriyorum.
4) İslami dava ile tanışmak elbette ki insanın hayatında önemli değişiklikler meydana getiriyor. Daha önce islama hizmet anlayışınız çok basit iken İslami davaya girdiğinizde bu anlayış 180 derece değişikliğe uğruyor. İslami davaya girmek beraberinde belaları da getiriyor. Çok hareketli bir yaşantıya kavuşuyorsunuz. İnsanların size bakış açıları değişiyor. Öyle ya beş senede bir gidip oy kullanmak ya da zikir çekmek namazınızı kılıp ’ınıza (cc) şükretmek varken bu kadar sıkıntıya katlanmak akıl kârı mıdır? Evet akıl kârıdır. Anlayana tabi. Başı boşluktan da kurtuluyorsunuz.
5) İşkenceye gelince, biz en son yakalanan gurup olduğumuzdan öyle fazla işkenceye tabi tutulmadık. Çünkü bizden öncekilere yaptıkları işkence onları yeteri kadar yormuştu. Ama oraya girmek bile işkence çekmek için yeter de artar bile. İçeride işkence gören kardeşlerle tanıştık elbette. Hâlâ bazı tarafları tutmayan kardeşlerimiz vardı. (cc) onların ecirlerini arttırsın inşallah.
6) Bu sorunun cevabı 5. sorunun içinde mevcut.
7) Son mahkemeye gelmiştik. Ceza alacağımız belliydi. Ben kendimi o yönde hazırlamıştım. Bizden önce mürted örgüt elemanları girdi, tahliye, çeteye tahliye, uyuşturucuya beraat. Dedim arkadaşlar sıkı durun, vallahi bunlar hırsını bizden çıkaracak. İçeri girdik. 10 sene, ceza %50 oranında arttırılarak 15 yıla çıkarılmasına, mahkemedeki iyi halin göz önünde bulundurularak 2.5 sene indirilmesine. Anladınız mı? Anladık. İyi de hadi gidin. Koğuşa gittik, arkadaşlar: Ne oldu? Diye sordular. Ben de gülerek, ne olacak dana kuyruğu ile beraber elimizde kaldı. --Nasıl yani? --Nasıl olacak ceza aldık. -–Yaw sen şaka yapıyorsun. –-Vallahi ceza aldık.
Arkadaşları zor inandırdım. Şakacı bir kimliğe sahip olduğumdan ve o esnada da üzüntülü olmadığımdan, arkadaşlar zor inandı. Yularıda da belirttiğim gibi talep olursa anıları yayınlarız inşallah.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Eylül 2008, 16:43:10 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2008, 16:43:10 » |
|
11)İnterneti kullanana göre değişir. Ateşi ele alalım. Bunu yemek ya da ısınmak amacıyla kullanırsanız faydalı, ama birinin evini yakmak amacıyla kullanırsanız zararlı. İnternet de öyle. Kendimden örnek vermem gerekirse, tüm bu yazıları internet ortamında yazmaya başladım. İnternet olmasaydı, hem bu kadar yazı yazamaz ve hem de sizin gibi değerli dostlarla tanışma imkanı bulamazdım. 12) Bilmediğiniz yerlere girmemeye dikkat edin. İnancınıza muhalif yerlere girmekten sakının. Yani ormanın etrafında sürüyü yaymayın, ormana dalar.
13) Öyle haddinden fazla zaman harcamak elbette ki israftır. Ama, biliyorsunuz ki internette her şeyi bulmanız mümkün. Eğer siz ben kitapları internet ortamında okumayı seviyorum derseniz, bu şekilde bir zaman geçirme israf sayılmaz. Şu da unutulmamalı ki bilgisayarın başında uzun süre durmak sağlığa zararlıdır. Sağlığınıza da önem vermelisiniz.
14) Bir zaman sınırlaması getirmeliler. Ve onları belirli bir süre gözetim altında tutmalılar. İnternetin yararları ve zararları anlatılmalı. Her şeyden önce de İslami bilgi verilmelidir. Çocuklara manevi bir jandarma kazandırılmalı.
15) İslami sitelerin hepsinin islamı temsil etmelerini söylemek çok zor. Şu unutulmamalı ki, burası sanal bir alem. Kimin ne olduğunu bilmeye imkan yok. Sitenin Kur’an ve Sünnet terazisinde tartılması lazım. Bir de sitelere her fikirden insan girmektedir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.
16) Çok fazla inceleme imkanı bulamadım. Ama genel manada güzel. Her ne kadar ben mizah ve yemek bölümüne daha çok uğruyorsam da fikri ağırlıklı bölümlere ağırlık verilmeli. Kur’an ve Sünnet ile Siyer konusuna ağırlık verilmeli.
17) Bir önceki şıkta belirttiğim gibi siteyi fazla inceleme imkanı bulamadım. Bunda yaptığım işin biraz ağır olması ve başka problemler etken oluyor. Ama o bahsettiğin sitelere karşı yapılan çalışma elbette ki takdire şayan. Bu tür çalışmaların aralıksız devam ettirilmesi lazım.
18) Elbette ki desteklenmesi gereken bir çalışma. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir diye düşünüyorum.
19) İslami sohbet odaları, şayet hemcinsler arasındaysa bunda bir sakınca yok. Ama bir erkeğin bir bayanla sohbete dalması caiz değildir. Kaldı ki bu tür çalışma içerisinde bulunan ya da buna taraf olanların böyle bir sohbeti İslami amaçlı istemeleri mümkün değildir. Diğer yandan daha önce de belirttiğim gibi burası sanal bir alem ve her fikirden kişi bu sanal alemde cirit atmaktadır. Hasılı kelam caiz değildir. Fiemanillah.
Dip Not: 15 şık yok.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
| 04 Eylül 2008, 19:52:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2008, 19:52:09 » |
|
Huseyisevda kardeşim, sanırım bir süre netten uzak kalacağımdan, şayet varsa diğer sorularını toptan alabilir miyim? Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Eylül 2008, 05:40:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2008, 05:40:18 » |
|
 ahmetmeydani Hocam ben şimdiye kadar kişisel bilgiler hakkında sizi tanımak ve kardeşlerinde tanıması için röportajı bir yere kadar kişisel olarak sürdürdüm ! inşaALLAH GENEL olarak röportajı ele almaya çalışacaktık müslümanların içinde bulunduğu durumu hasbihal edectik türkiyede ve dünyadaki islami hareketler cematler tarikatler hakkında hasbihal edecektik inşaALLAH
Huseyisevda kardeşim, sanırım bir süre netten uzak kalacağımdan, şayet varsa diğer sorularını toptan alabilir miyim? Fiemanillah. FAKAT BU SON YAZDIKLARINIZI OKUYUNCA İÇİMDEN BİR SES TERS GİDEN BİRŞEYLERİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ ! son göndermiş olduğunuz msj'lara baktım ve YANILMAMIŞIM hakikaten çok ters bir durum var Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://www.minare.net/forum/uye-mutfagi/ynt-nazari-dikkatinize-t17374.0.html;msg104109#msg104109
bu RÖPORTAJI Ve hikayeyi (DeDenin hikayesi) ve yazı dizisini (..::ERGENOKUN TİPİ YAPILANMALARIN MÜSLÜMANLARA KARŞI FAALİYETLERİ::..)ni ŞİMDİLİK Durduruyorum.. bakalım sonuca ! çıkacak sonuca göre bizde adımlarımızı atacağız BiizniALLAH şimdilik sizin detaylı bir cevap vermenizi Rica ettiğim tek bir soru olacak BiizniLLAH
Dinler arasi diyalog hakkinda ne dusunuyorsunuz? bir Müslüman Olarak Beklentiniz Varmı? varsa nelerdir? dua ile...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2008, 05:48:24 Gönderen: HüseyniSevda »
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| 05 Eylül 2008, 17:31:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2008, 17:31:39 » |
|
Huseynisevda kardeşim, doğrusunu istersen işlerin buraya gelmesini ben de istemezdim. İnsan karşıdaki herkesi kendi gibi sanır. Bu yüzden, bazen bazı yaptığı şeyler farklı algılanabiliyor. Neyse bu konuya fazla girmeyeceğim. Gelelim sorunun cevabına: Dinlerarası diyaloğun islama ve müslümanlara kazandıracağı hiç bir şey olmadığı gibi kaybettireceği çok şey vardır. Diyalog genellikle birbirine denk iki kişi arasında olur. Dinlerarası diyalog dediğiniz zaman, İslam ve diğer dinleri birbirine eşit olarak görürsünüz ki bu İslam'a yapılabilecek en büyük ihanettir. Birileri gelecek benim kardeşlerimi-kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden-öldürecek, müslüman bacılarıma tecavüz edecek ve ben onlarla diyalog kurmanın yollarını arayacağım. Kaldı ki, dinlerarası diyalogun mimarı da papadır. Şeytan aleyhilane birgün Hz. Musa'ya (as): Ya Musa Lâ İlâhe İllellah de, deyince Hz. Musa: Ey lain, o dediğin doğrudur, ama sen dedin diye ben söylemiyorum, der. İşte dinlerarası diyaloğ da böyle bir şey. Ayrıca bu diyaloğa, müslümanlardan çok hıristiyanların taraf olması da ihaneti çok iyi anlatmaktadır. Kafirlerin en iyi anlayacağı diyalog, onlarla yapılacak cihaddır. Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Eylül 2008, 17:06:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2008, 17:06:47 » |
|
Sanırım elleri kara olan benim.  Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Eylül 2008, 17:07:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 06 Eylül 2008, 17:07:28 » |
|
Doğrusunu istersen çok kırıldım. Sitede hiçbir etkinliğe katılmayacağım. Sadece senin sorularını cevaplandıracağım inşaallah.1)Medyanın bu şekilde yayın yapması din bezirganlığıdır. Zaten işledikleri konulara bakarsanız, hepsi de suya sabuna dokunan şeyler değil. Yani onların bu şekilde yayın yapmaları, yine Şeytan’ın (aleyhilane) Hz. Musa’ya (as) Lâ ilâhe İllellah de demesine benzer. Bundan çıkarları olmazsa kesinlikle böyle yayınlar yapmazlar. Herne kadar halkımız islamı her zaman tam olarak yaşamıyorsa da kalbinin derinliklerinde hâlâ iman vardır. Medya da bunu çok iyi bilmektedir. Okuyucu ve seyircileri kendine çekmek için böyle yayınlar yapma gereği duymaktadırlar.
2)Şayet bazılarının yaptığı gibi-Yaşar Nuri ve Zekeriya gibi-islamı yanlış yorumlamadıkları takdirde Müslümanlara özelde bir zarar vermiyorlar gibi görünselerde genelde zarar vermektedirler. Şöyle ki: Ramazan ayında bu şekilde yayın yapmaktadırlar ama şevvalden itibaren o bildik dinlerine geri dönüyorlar. Ramazanda bunları izleyip onlara kanan saf vatandaşlar, ramazan ertesi onların yaptığı İslam düşmanlığına yönelik yayınlarından etkilenmekte ve onların doğru söylediği kanaatine kapılmaktadırlar. Bu nedenle, yayınları kardan çok zarar getirmektedir. Bu yayınlarına temkinli yaklaşmakta fayda vardır. Diye düşünüyorum.
3)Yeterince sesimizi duyuramadığımız için, hâlâ bu İslam düşmanları istedikleri gibi gündem belirlemeyi başarabiliyorlar. İslami oldukların iddia eden bazı medya kuruluşlarının da zaman zaman bazı Müslümanlar aleyhine yayın yaptıklarını görünce de maalesef hiç mi hiç sesimizi duyuramadığımız ortaya çıkmaktadır.
4)Türkiye’deki Müslümanlar olarak, buradaki Müslümanların çağrısına kulak veremiyoruz ki dışarıdaki Müslümanların çağrısına kulak verebilelim. (cc) kendilerinden razı olsun. Bu konuda en güzel faaliyeti IHH yürütmekte ve belki onlar gibi bir iki sivil toplum kuruluşu dışında maalesef herkes kendi aleminde.
5)Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı dendiği zaman bu müslümanın imanını götürür. Bu şu mânâya gelir. Kur’an-ı Kerim’in 138 tane (Sayıda belki yanılabilirim) ayeti amel etmemiz için yeter, diğer ayetlerin günümüzde herhangi bir işlevleri yok. BU ayetler namaz, oruç, zaket ve hacdan bahseder. Böyle bir Müslümanlık ta bizi cennete götürmez. Osmanlılar zamanında- batılı bir müsteşrikin yaptığı araştırmaya göre-hırsızlıktan 10 kişinin elinin kesildiği tesbit edilmiş, bu on kişinin sekiz kişisi de ermeni. Din ile devlet işlerinin birbirinden ayrıldığı günümüze bakın, hırsızlıkla itham edilmeyen kaç kişi var acaba? Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|