| 05 Ekim 2008, 16:19:20 |
|
|
 |
« Yanıtla #45 : 05 Ekim 2008, 16:19:20 » |
|

...Bir gün televizyon seyrediyoruz. Mahallenin birini lağım suları basmış, ortada bir kameraman bir muhabir, bir kadın iki de adam var. Kadın bir o yana koşuyor bir bu yana ve: --Velle kokıden geçilmiyır, komşıler rehetsızdır. Muhabir mikrofonu adamlardan birine uzattı diğer adam ise şapkalı ve şişman biri, ellerini arkasında bağlamış ufka bakıyor, sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Mikrofon uzatılan adam: --Velle kokıden geçilmiyır, komşıler rehetsızdır, misafir gelmiyır. Muhabir mikrofonu şişman ve şapkalı adama uzattı. Biz şapkalı adamdan siyasi bir demeç bekliyoruz. Hepimiz pür dikkat onu izliyoruz. Şişman adam meğerse muhtarmış. Muhabir:--Muhtar siz ne diyorsunuz bu konuda? Muhtar:--Velle bu konuda erkedeşın söylediklerine ketleniyorum. Kokıden geçilmiyır, komşıler rehetsızdır, misafir gelmiyır, velle belediye bize bakmıyir. Tabi biz hayal kırıklığına uğramıştık. Ben: --ALLAH belanı vermesin muhtar. Ulan bunları mı söyleyecektin. Bu kadar adam seni seyrediyoruz. Arkadaşlar makaraları koyverdi. İçerde kaldığımız süre içerisinde bunu anlatıp anlatıp gülüyorduk. Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
|
|
| 06 Ekim 2008, 16:58:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #47 : 06 Ekim 2008, 16:58:28 » |
|
Bizim Himmet düştü. Aşağıda yatan arkadaşlardan biri: --Yaw Himmet biraz yavaş in, bu ne ya? Himmet:--Yaw ne inmesi, ben düştüm. --Yaw Himmet nasıl düştün, dedim? --Aşağıya düşerken uyandım ve yarı yolda kendimi doğrulttum da ayaküstü düştüm. fıkra gibi ... sağolasınız...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 01:39:38 |
|
|
 |
« Yanıtla #49 : 07 Ekim 2008, 01:39:38 » |
|
Bir akşam gene haberleri seyrediyoruz. Kanal7 muhabiri Siirtt sokaklarında geziyor. Tayyip Erdoğan'ın seçileceği seçim öncesinde. O günlerde de Irak için Tezkere oylaması var. Muhabir soruyor: --Tezkere barış hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaşlı bir adam. Kendi aklınca "Bu adam İstanbullu barışı sorduğuna göre, olsa olsa Barış Manço'yu kastediyor diye düşünmüş olacak ki başladı anlatmaya: --Velle Barış Manço benim arkadaşımdı, İstanbul'a gittiğim zaman velle oturuyor sohbet ediyorduk, birbirimizi çok seviyorduk. Muhabir:--Yaaa ben sana tezkereyi soruyorum, sen bana Barış Manço'yu anlatıyorsun. Yaşlı adam, muhabirin suratına tuhaf tuhaf baktı ve: --Haaaaaaaaa ne teskere? Biz makaraları koyverdik tabi. Bu da dilime düştü. Benim dilimden de arkadaşların diline. Biri bir şey söylediği zaman, mesela haydi buyrun yemeğe, haa ne yemek? Muhabir devam ediyor tabi. Ne hikmetse hep te yaşlı adamları buluyor. Muhabir soruyor: --Savaş istiyor musunuz? --Savaş istemiyorux! --Teskere? --Teskere istiyorux! Yaşlı adam buradaki teskereyi, askerliğini bitirenlerin aldığı teskere ile karıştırdı. Epeyce bir müddet de bununla idare ettik. Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 03:48:40 |
|
|
 |
« Yanıtla #50 : 07 Ekim 2008, 03:48:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 05:35:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #52 : 07 Ekim 2008, 05:35:03 » |
|
ben medresedeyken sabah kaktığımızda iki arkadaş kavga etti ve o gün hiç konuşmadılar gece herkez yattıktan sonra bunlar muhabet ediyorlardı barıştılar sandık sabah nasıl barıştıklarını sorduk ikiside ben asla barışmam dediler anladıkki uykuda birbirlerini konuşturuyorlarmış [
|
|
|
|
|
|
bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 08:27:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #53 : 07 Ekim 2008, 08:27:01 » |
|
AhmetMeydani DeDe İnşaALLAH Devamını Bekliyoruz ..::SeLaMetLe::..
|
|
|
|
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 22:05:22 |
|
|
 |
« Yanıtla #54 : 07 Ekim 2008, 22:05:22 » |
|
Televizyonda seyrettiğimiz şeylerden biri de reklamlardı. Bu reklamlardan biri de Türkpetrol reklamıydı. Reklamda Bülübülü ve Gazobey, türkpetrolu gözetim altında tutuyorlar. Petrol kuruluyor bir tane de şapkalı levha getirip dikiyorlar. Bülübülü anlatıyor: İstasyonu kurdular, bir de şapka getirip diktiler. Arabalar vızır vızır, vızır vızır, doldurup doldurup gidiyorlar, doldurup doldurup gidiyorlar. Hemen bir istasyon kurmaya karar veriyorlar ve çöl gibi bir yere depremden kalmış görüntüsü veren bir istasyon kuruyorlar, at arabasi ile de bir şapkalı levha getirip dikiyorlar. E tabi araçlar gelip gidiyor ama o tarafa bakan bile yok. Bülübülü kızıyor ve şapkaya bakıp: --Türkpetrol şapkası türkpetrol şapkası, nerde, aha geliyorlar. Bu reklam çıktı mı, aha durun benim reklam çıktı diyordum. Tabi normalde bu reklamda gülünecek pek bir şey yoktu ama arkadaşlara seyrettire seyrettire gülmelerini sağladım. Bir gün arkadaşlardan biri: --Yaw bunda gülünecek bir şey yok ama öyle yaptın ki gülmeye mecbur kalıyoruz. En son mahkemeye çıktığımızda,hücrede beklerken-ki sabahtan akşama kadar beklemiştik- buradan esinlenerek dedim ki: --Jandarma şapkası, jandarma şapkası, nerde, aha çağırmıyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki: Ne oldu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2008, 20:34:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #57 : 08 Ekim 2008, 20:34:37 » |
|
Ne olacak? Bizden önce, küvreler girip çıktılar, tahliye. Çete mensupları girip çıktı, tahliye. Biri uyuşturucudan gelmişti. İçeri girdi ve az sonra çıktı. Beraat etmişti. Adam inanamıyordu beraat ettiğine ve bağırıyordu: --ALLAH'ım inanamıyorum, beraat ettim. Olacak şey değil. Dedim ki arkadaşlar, sıkı durun vALLAHi bunlar hırslarını bizden çıkaracaklar. Nihayet sıra bize gelmişti. İçeri girdik, usulen son ifadelerimizi verdik. Dışarı çıkardılar, az sonra da tekrar içeri çağırdılar. Son sözümüzü sordular. Biz de iş olsun kabilinden bir şeyler söyledik. Ve ardından karar. Gereği düşünüldü: Sanıklara 10'ar sene ceza verilmesine, bilmem kaçıncı maddenin kaçıncı bendine göre cezanın 1/2 oranında arttırılarak 15 seneye çıkarılmasına, sanıkların iyi hallerinin gözönüne alınarak 2,5 sene düşürülerek 12.5 seneye indirilmesine, temyizi kabil olmak kaydıyla oybirliği ile karar verildi. --Anladınız mı? --Anladık! --İyi hadi gidin!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2008, 09:05:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #58 : 09 Ekim 2008, 09:05:46 » |
|
--Anladınız mı? --Anladık! --İyi hadi gidin!
İnşaALLAH DeVaMıNı BekLiYoruz Hocam ..::Dua İle::..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2008, 09:07:21 Gönderen: HüseyniSevda »
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| 09 Ekim 2008, 17:04:35 |
|
|
 |
« Yanıtla #59 : 09 Ekim 2008, 17:04:35 » |
|
Bir akşam yemek yiyoruz. Yemek biraz uzunca sürdü. Akşam namazını henüz kılmamıştık. Yemekten sonra yukarı çıktık. Kametten sonra namaza durduk. Bizim Hoca biraz fazlaca yanılıyordu. Bu sefer meğerse ben yanılmışım da haberim yok. Şu an hatırlayamıyorum ama, sanırım akşam namazı yerine yatsı namazına niyet etmiştim. Neyse ikinci rekatı kıldık, sıra geldi üçüncü rekata, içimden dedimki: --Hoca gene yanılacak ve dördüncü rekata kalkmak yerine son teşehhüde oturacak. Tam da düşündüğüm gibi oldu. Hoca kalkmak yerine oturunca-hiç adetim olmamasına rağmen- "SubhanALLAH" dedim. Hoca kalkmaya yeltenince yanımdaki arkadaşlardan biri: --Estağfurullah, dedi. Himmet:--SubhanALLAH, dedi. Hoca geri oturdu. Tabi ben kendimi zor tuttum. Himmet ve diğer kardeşimizin telaşı görülmeye değerdi. Neyse namazı kıldık. Hoca: --Niye, SubhanALLAH dedin? --Ne biliyim, namazı geciktirince yatsı namazını kılıyoruz sandım. Başladık gülmeye.
Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|