| 22 Eylül 2008, 17:38:34 |
|
|
 |
« Yanıtla #30 : 22 Eylül 2008, 17:38:34 » |
|

Televizyonda hiç kaçırmadığım filmler Hababam Sınıfı serisiydi. O filmler başladı mı hemen kumandayı derdest ederdim. Tabi diğerleri de ister istemez bana uyarlardı. Bir gün gene hababam sınıfı vardı. Ve tabi ki kumandayı yine ben aldım. Bizim bir akraba vardı. --Yaw Ahmet abi daha bu filmi ezberlemeden mi? --Yok daha hepsini ezberleyemedim. Bazı yerlerini hatırlıyamıyorum, dedim. Fukaram sesini çıkarmadı tabi. Aradan biraz zaman geçince onlarda alıştılar. Zaman zaman filmden bazı alıntılar yapardım, onlar da gülerlerdi. Alıntının biri şuydu: Hani hababam sınıfında (seyredenler bilirler) Domdom Hayta ve Tulum şişenin içine bir şey doldurmaktalar. Şaban gelir ve: --Hayırdır arkadaşlar? --Bu sefer meseleyi kökünden çözeceğiz. Kızlara bomba hazırlıyoruz, onları havaya uçuracağız, bummmmmmmm! --Yok ya, bum ha? Normal konuşma esnasında yeri geldiğinde, bum ha diyordum onlar da gülüyorlardı. Koğuş sorumlumuz-bu Kartal abinizden sonraki oluyor-en son alışandı. Sevkimiz çıktı, koğuşun dışına aldılar bizi. Koğuş sorumlusu beni çağırdı. Kapıya gittim ve bana dedi ki: --Bummmm ha?
Arkası Ba'dehu İnşaallah.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
|
|
| 23 Eylül 2008, 18:37:15 |
|
|
 |
« Yanıtla #32 : 23 Eylül 2008, 18:37:15 » |
|
Koğuşumuzda başka cemaatlerden kardeşlerimiz de vardı. Aralarında felaket derecesinde horlayanlar bulunuyordu. Tabi onlar horlayınca da bize uyumak haram oluyordu. Herkesin horlama stili değişik olduğundan, ortaya acaip bir enstrümantel çıkıyordu. Bu kardeşlerimizin de mahkemesi vardı. Dedim ki: --İnşaALLAH gidersiniz de bir daha gelmezsiniz, bu ne ya, yıldık usandık sizin elinizden? Ertesi gün mahkeme çıktılar, hakim hepsine tahliye kararı vermiş. Tekrar koğuşa geldiler. Diğer kardeşlerimiz de: --Yaw keşke bize de beddua etseydin. Bak bu kardeşlerimize beddua ettin tahliye oldular. Tabi beddua isteyen kardeşlerimiz ceza aldıkları için onlara yapacak bir şey kalmamıştı. Koğuşa gelen bu kardeşlerimiz.... Fiemanillah. Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
Kendi Uğrunda Ölümü Cennetle Mükafaatlandıran Rabbimizden Bize de Aynı Payeyi Vermesini Niyaz Eder Tüm İSLAM ŞEHİDLERİNİ Gıpta İle Anarız.
|
|
|
| 24 Eylül 2008, 01:53:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #33 : 24 Eylül 2008, 01:53:28 » |
|
kardeş bende çook horluyorum müslümann.. ama horlamak var birde horlamak vardirr paylaşiminiz için  razi olsunn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Eylül 2008, 01:05:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #34 : 25 Eylül 2008, 01:05:32 » |
|
Arkadaşlar eşyalarını toplamaya başladılar. Tabi ki biz de yardımcı olduk. Eşyalar toplanıp ayrılma vakti gelince, sıraya girdik. Ve başladık salavat getirmeye. Tabi bir yandan salavat getiriyor bir yandan da ağlıyorduk. Hem onlar ve hem de biz. Bir birimize sarılıp vedalaştık. Belki inanmayacaksınız ama ben bile ağladım. Kardeşlerimiz kapıdan çıkarken bize şöyle dediler: --Biz kendimizi muhacir sizi ise ensar olarak görüyoruz ve bunu hiç unutmayacağız. Kardeşlerimiz tahliye oldular. Tabi yarısı kalmaıştı. Yarısı bir mahkemede diğer yarısı başka bir mahkemede yargılanıyordu. Durumu ağır olanlar tahliye oldular diğerleri ise kaldı. Ve biz sevke gittiğimizde hâlâ oradaydılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Eylül 2008, 20:05:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #35 : 25 Eylül 2008, 20:05:58 » |
|
Takriben 2 ay kadar kaldıktan sonra, bir cuma akşamı gardiyan belirdi kapıda. Sevke gideceklerin isimlerini saydı, ben ve benimle beraber yargılanan arkadaşlar ve ceza almış bir kaç kişi daha vardı. Bizi başka bir ile gönderiyorlardı. Yani komşu ile. Bir kaç kişi il merkezine, bgir kısmı bir ilçeye biz de diğer ilçeye gidecektik. Hemen o akşam evlerimizi arayarak, sevkimizin çıktığını pazartesi günü gideceğimizi haber verdik. Havalandırması geniş ve kalabalık olan bir cezaevinden daha küçük ve daha az kalabalık olan bir cezaevine gidecektik. Bu bizde hem üzüntüye ve hem de heyecana yol açmıştı. Çünkü buradaki arkadaşlara alışmıştık. Ayrıca her hafta görüşçülerimiz geliyordu. Gideceğimiz yere ise ayda bir ancak görüşçü gelebilecekti.-Gerçi daha sonra haftada bir telefon etme imkanımız doğdu da bu problemi böylece halletmiştik- O cumartesi pazarı arkadaşlarla birlikte geçirdik. Pazartesi günü gelip çatmıştı. Sabah kahvaltısını müteakip eşyalarımızı hazırladık ve saat 07.00 olduğunda ise...
Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Eylül 2008, 20:31:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #36 : 25 Eylül 2008, 20:31:00 » |
|
 kurtarsın.
|
|
|
|
|
|
BÜTÜN DÜNYA BENİM OLSA ,GAMIM GİTMEZ NEDENDİR BU ? ÇÜN EZELDEN GAM İLE YOĞURULMUŞ BEDENDİR BU !..
|
|
|
|
|
| 27 Eylül 2008, 03:33:24 |
|
|
 |
« Yanıtla #38 : 27 Eylül 2008, 03:33:24 » |
|
...ayrılık vakti gelmişti. İçimizde hem bir hüzün hem de yeni arkadaşlarla tanışmanın getirdiği bir heyecan vardı. Saat 07.00 de gerekli sevk işlemleri yapıldıktan sonra, takriben saat 08.00 de yola revan olduk. Normalde gideceğimiz yer üç saat mesafedeydi. Ama dört yere mahkum bırakılacaktı ve bu da yolu epeyce uzatacaktı. Bir saat kadar sonra ilk kafileyi ilçe cezaevine bırktık. Görevliye ihtiyaç molası vermesini söyledik. --Tamam il merkezindeki cezaevinde ihtiyaç molası vereceğiz. İl merkezine geldik ama nafile. İsteğimizi yineledik. Bu sefer diğer ilçe merkezinde dedi. Biz her ihtimale karşı böyle bir durumla karşılaşacağımızı düşündüğümüzden abdestlerimizi almıştık. Gerçi hemen hemen hepimiz şafiiydik ve cem olayı vardı. Diğer ilçe merkezine vardığımızda ise, adam bizi bırakıp başka bir şeyin peşine takıldı. Biz yine perişan olmuştuk. Ama burada da 'ın (cc) yardımı vardı bizimle beraber. Saat 16.00 da eve varmıştık. Nihayet rahatlayabilecektik. Epeyce bir sıkıntılı yolculuktan sonra, 3 saatte varabileceğimiz yere 8 saatte varmıştık. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra... Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 15:49:22 |
|
|
 |
« Yanıtla #39 : 28 Eylül 2008, 15:49:22 » |
|
...Bize içeride tanıdığımızın olup olmadığını sordular. Biz de olduğunu söyledik. Bizi taksim ettiler. Bizim sakar Himmet ve ben aynı koğuşa düştük. Diğer üç kardeşimiz de ayrı ayrı koğuşlara düştüler. Eşyalarımız aldık ve dooooğru koğuşun yolunu tuttuk. O zaman koğuş kapıları hem parmaklıklı hem de camlıydı. İçerideki kardeşlerimize baktık. Onlar da bize tuhaf tuhaf baktılar. Neyse kapıyı açtı gardiyanlar ve içeri girdik. İçeridekilerle sarıldık. O zaman sarılma ikili olduğundan kolaydı. Yani bir defa sağ bir de soldan. Ama daha sonra bu sarılma üçe çıktı sarıl sarıl bitmiyor. Bizim tanıdığımız kardeşimiz piyasada yoktu. Meğerse o gün o koğuşun banyo günüymüş. O da banyodaymış. Neyse banyosunu yaptı çıktı. --Ooooooooooooooo siz ha? --Heeeeeeeeeeeeee biiiiz! Birbirimize sarıldık. Biraz hasret giderdik. O bize dışarıdan biz ona içeriden sorduk. İçerideki müslümanlardan ikisi başka cenahtandı. Ama arada ayrılık ayrımcılık yoktu. Zaten orada herkes müslüman kardeşti ve doğrusuda buydu zaten. Hiç bir müslüman yabancılık çekmiyordu. Tabi benim espritüel (ne demekse) bir yapıya sahip olduğumu oradakiler bilmiyordu. Hemen başladım şamataya. Kısa sürede kaynaştık oradakilerle. Oradaki arkadaşlardan biri, bir cemaatin liderliğinden yatıyordu. Çok ciddi bir görünümü vardı. Kısa sürede onu şakaya alıştırdım. (Alıştırdım da daha sonra koğuştan gidince, diğer arkadaşlardan fırça yedim. Hoca onlara, niye şaka yapmıyorsun diye kızıyormuş, Hoca'yı şakaya alılştırdın başımıza bela ettin, dediler) Hocamız, gündüz yatıyor gece ise sabaha kadar uyanıktı. Bu saatlerde kitap yazıyordu. Kışları durum iyiydi ama yazları çekilmiyordu. İçerisi çok sıcaktı. Bazen sabaha kadar kıvrandığım oluyordu. Sabah namazından sonra uyuduğum bile oluyordu. Bir vantilatörümüz vardı ama vantilatör kâr etmiyordu. Tabi uyku tutmayınca sık sık hâşâ min huzurdan abdesthaneye gitme iktiza ediyordu. Yukarıdan aşağıya indiğimiz merdiven demir olduğundan, inerken ayaksesim duyuluyor ve Hoca gayri ihtiyari yukarı bakıyordu. O gece sanırım dört ya da beşinci inişimdi, en son indiğimde, Hoca'ya dedim ki:...
Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Eylül 2008, 17:54:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #41 : 29 Eylül 2008, 17:54:28 » |
|
...--Belki inanmayacaksın ama gene ben, deyince Hoca başladı gülmeye. Tabi sesli gülemiyor,çünkü diğer arkadaşlar yatıyorlardı. Günlerimiz dolu dolu geçiyordu. Bazen 24 saat bize yetmiyor ve ben uykuya hasret kalıyordum. Daha önce söyledim mi bilmiyorum ama, sık sık şunu söylüyordum: --Hayırlısıyla cezaevinden çıkıp doya doya bir uyusaydım. Şimdi dışarı çıktığımda, içeride uykuya hasret kaldım desem kimse inanmaz. Arkadaşlar gülüyorlardı tabi. Gündüz vakti zamanımız öğleye kadar dersle geçiyordu. Öğleden ikindiye kadar uyku, tabi yaz günleri uyumak pek mümkün olmuyordu. İkindi sonrası genellikle voleybol, akşam yemeği ve saat 11.00 ila 12.00 arası da genellikle herkes uyuyordu. Yalnız şöyle bir problem vardı ve bu problem henüz ceza almamış kişiler için geçerliydi. Şöyle ki; --Bahçeye çıkıp volta attığım esnada ister istemez-ya da yaradılış gereği-hayaller kuruyordum ama nasıl bir hayal kurarsam kurayım, sonu muhakkak mahkemede bitiyordu. Bir hayale başlıyordum ve bir de bakıyordum ki mahkemede hakimin karşısındayım ve savunma yapıyordum. Tabi bu durum bazı şeyleri yapmanıza engel olabiliyordu. Herne kadar zayıf bir ihtimal de olsa çıkma umudunuz oluyor ve bu da kalıcı bir şey yapmanıza engel oluyordu. Arkadaşlar dediler ki:....
Fiemanillah. Arkası Ba'dehu İnşaALLAH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Ekim 2008, 23:31:05 |
|
|
 |
« Yanıtla #42 : 01 Ekim 2008, 23:31:05 » |
|
...dediler ki arapça çalışalım. Bunu diyenlerin başında da bizim Himmet geliyordu. Dedim ki: --Himmet gel bu sevdadan vazgeç. Hele şu mahkeme işi bir bitsin. --Yok yok, biz başlayalım. --İyi, sen bilirsin. Neyse arapçaya başladık. Nasara, yensuru nasran. Yardım etti, yardım ediyor, yardım etmek. Arapça çok zengin ve enteresan bir dil. Bir fiilden-hafızam beni yanıltmıyorsa, 250'ye yakın kelime türetilebiliyor. Fiili mazi, fiili muzari, binayı malum, binayı meçhul. Epeyce bir süre ders aldık. Sıra imtihana geldi. Himmet fukaram ilkokul mezunuydu tabi. İmtihanda epeyce zorlandı ve başladı söylenmeye. --Hiç söylenme Himmet, sen istedin. Neyse imtihana girdik, yazılıyı yaptık, güç bela geçtik. Emsileyi bitirdik. Binaya geldik. Tabi binaya gelmeden bizim Himmet tahliye oldu. Arapça işi de yattı. Ben de ingilizceye başladım. İngilizce hayal kurmaya bile başlamıştım. Dışarı çıkınca unuttum epeycesini. Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Ekim 2008, 13:39:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #43 : 04 Ekim 2008, 13:39:36 » |
|
Bir gece, aşağıdan yukarı çıktım. Baktım Himmet sağa sola kıvranıp duruyor. Dedim ki bu adam kesin düşer. Neyse yukarı çıktım, yatağa girdim. Baktım "gümmm!" diye bir ses. Bizim Himmet düştü. Aşağıda yatan arkadaşlardan biri: --Yaw Himmet biraz yavaş in, bu ne ya? Himmet:--Yaw ne inmesi, ben düştüm. --Yaw Himmet nasıl düştün, dedim? --Aşağıya düşerken uyandım ve yarı yolda kendimi doğrulttum da ayaküstü düştüm. --Yaw Himmet seni duyan da bir kaç yüz metreden düştüğünü sanır ha! Himmet bu kazayı da kazasız belasız atlattı. Fiemanillah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Ekim 2008, 16:07:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #44 : 04 Ekim 2008, 16:07:48 » |
|
Devamını Bekliyoruz Hocam SeLaMetLe İnşaALLAH
|
|
|
|
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
|