|
|
| 10 Ekim 2008, 16:50:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #61 : 10 Ekim 2008, 16:50:43 » |
|
Mescid-i Dırar...  Rasülünün çok sevdiği,mescidin hizmetini yapan ve o hastalandığında evine kadar ziyaretine giden,vefat edince muhakkak bana haber verin dediğive hanım sahabi vefat edine Peygamberimize haber vermeyip defnedilen ve ertesi sabah bunu duyan Paygamberimiz(sav)in mesarı başına gidipte tekrardan cenaze namazını kıldırdığı hanım sahabi kimdir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 21:13:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #62 : 11 Ekim 2008, 21:13:50 » |
|
ama soru sormayı unuttum  sünnet namazlarının önemi nedir? zeliha ablamın aman sorusu araya kaynamasın El Cevap: Sünnet namazlar Peygamberimiz (sav) nafile niyetiyle yaptığı biz ümmetine de tabi ki yaptığı amellerden sünnet olarak yansıyan namazlardır. Sünnetleri uygulamak ise Rabbimize yaklaşmak ve Resul (sav)' in sevgisini kazanmak için bir vesiledir;
YÜce : "Kim Resûl’e itaat ederse, gerçekte 'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik." (Nisa Suresi, 80) buyurmaktadır Paygamberimiz (sav) ise: "Kim Sünnetimi İhya Ederse, Beni İhya Etmiş Olur. Kim Beni İhya Ederse Cennette Benimle Beraberdir."buyuruyor ayrıcaa bugün öğrendiğim bir bilgi sünnet namazlarına dair: Namazların ilk sünneti şeytanı bağlıyor, farz namaz için huşu ortamı hazırlıyor son sünnet ise Farz namazlarda oluşan hataları düzeltmeye vesile.İşte tüm ibadetlerin ayrı ayrı güzel hikmetleri var. bildiklerimiz bu kadar peki bilmediğimiz ne hikmetleri var acaba 
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 21:24:07 |
|
|
 |
« Yanıtla #63 : 11 Ekim 2008, 21:24:07 » |
|
arkadaşlar ayrıca sorulara cevap verirken eğer mümkünse tek bir kelimeyle cevap değilde biraz daha aydınlatıcı ve geniş olsun, bilgi vermek adına mesela; Hud suresi 112 ayet
ee biz bu ayetin mealini merak etmez miyiz acaba Rasulullah'ı en çok etkileyen ayet buna ilaveten meali verilebilir: "Ey Muhammed, sana emredildiği gibi dosdoğru ol; yanındaki eski sapıklıklarından tevbe edenler de öyle olsunlar. Sakın ölçüleri aşmayınız. Hiç kuşkusuz bütün yaptıklarınızı görür."birisine daha ilave edeyim: Mescid-i Dırar...
ve Mecsid-i dırar'la ilgili inen ayetler: (Tevbe suresi/ 107-110) 107 - Bir de müslümanlara zarar vermek, kâfirlik etmek ve müslümanların arasına ayrılık sokmak ve daha önce ve Resulü'ne karşı savaş açmış olanı beklemek için mescid yapanlar var. "İyilikten başka bir maksadımız yoktu." diye yemin de edecekler. Fakat bunların kesinlikle yalancı olduklarına şahittir.
108 - O mescit içinde sen kesinlikle namaza durma. Ta ilk gününde temeli takva üzerine kurulan mescit elbette içinde namaz kılmana daha layıktır. Onun içinde günahlarından arınmayı seven kişiler vardır. da arınmış, ak pak olmuş olanları sever.
109 - O halde binasını korkusu ve rızası üzerine kurmuş olan mı hayırlıdır, yoksa binasını yıkılmak üzere olan bir uçurumun kenarına kurup da onunla birlikte cehenneme yuvarlanan mı daha hayırlı? , zalimler güruhunu hidayete erdirmez.
110 - Onların kurmuş oldukları bu türlü binalar, kalpleri parça parça olmadıkça, kalblerinde bir nifak düğümü olup kalacaktır. , alîmdir, hakîmdir. Yani arkadaşlar sizce de böyle daha bilgilendirici olmaz mı ne desiniz 
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 21:40:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #64 : 11 Ekim 2008, 21:40:12 » |
|
Yani arkadaşlar sizce de böyle daha bilgilendirici olmaz mı  ne desiniz  yaşlılığıma verin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 21:52:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #65 : 11 Ekim 2008, 21:52:48 » |
|
Benim sorumda kaynamış 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 22:10:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #66 : 11 Ekim 2008, 22:10:18 » |
|
yaşlılığıma verin  estağfirullah efenim yaşlılıkla ne alakası var  Benim sorumda kaynamış  kızdınız mı amine hanım  ben bilemicem şimdi google amcaya sordum o da söylemedi  buyur söyle istersen biz de öğrenelim haa yok başkası söylesin dersen o da olur hhaa kızma sakın emi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2008, 22:17:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #68 : 11 Ekim 2008, 22:17:21 » |
|
Başka bi arkadaştan alalım..Hem cevaplar için kopya yok  ama ben demiştim başta alınabilir öğrenmek için diye  ne yapayımm  hem bak söyledim de kopya aldığımı ki zaten de bulamadım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ekim 2008, 02:34:35 |
|
|
 |
« Yanıtla #69 : 12 Ekim 2008, 02:34:35 » |
|
Ümmü Sa'd r.anha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Ekim 2008, 11:12:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #70 : 13 Ekim 2008, 11:12:01 » |
|
soru soran yok sanırım... buyrun o halde Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sır katibinin ismi nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Ekim 2008, 16:53:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #71 : 13 Ekim 2008, 16:53:27 » |
|
ben cevap vereyim baaree; Huzeyfe (ra). yaa ne güzel Pygamberimiz (sav) gizli yazılarını yazıyormuş.
bi soru da benden; İmtihan nedir? genel anlamda bakılırsa kaç çeşit imtihan vardır (Dikkat SADECE GENEL ANLAMDA)
|
|
|
|
|
|
utanmazsan dilediğini yap Hadis-i Şerif
|
|
|
| 13 Ekim 2008, 17:32:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #72 : 13 Ekim 2008, 17:32:52 » |
|
imtihanının sözlük anlamı sınavdır ama genel anlamda bakacak olursak bizim bu dünyada var olmamız bir imtihandır
|
|
|
|
|
|
ÜST ÜSTE KÜP DİKSELER BİRBİRİNE RAPT ETSELER ALTTAN BİRİNİ ÇEKSELER SEYR EYLE GÜMBÜRTÜYÜ
|
|
|
| 13 Ekim 2008, 17:43:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #73 : 13 Ekim 2008, 17:43:55 » |
|
arkadaşlar cewabım doğrumu + cennetle müjdelenen 10 kişi kimlerdir
|
|
|
|
|
|
ÜST ÜSTE KÜP DİKSELER BİRBİRİNE RAPT ETSELER ALTTAN BİRİNİ ÇEKSELER SEYR EYLE GÜMBÜRTÜYÜ
|
|
|
| 13 Ekim 2008, 20:01:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #74 : 13 Ekim 2008, 20:01:03 » |
|
Aşere-i Mübeşşere: Hz. EBU BEKİR Hz. ÖMER b. HATTAB Hz.Ali bin Ebi Talib Hz. OSMAN b. AFFAN EBU UBEYDE b. el CERRAH SA'D b. EBİ VAKKAS ZUBEYR b. el AVVAM ABDURRAHMAN b. AVF SAİD b. ZEYD TALHA b. UBEYDULLLAH
-Havl-i Hevelan nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|