|
|
| 09 Ekim 2008, 00:46:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #46 : 09 Ekim 2008, 00:46:27 » |
|
Uzun bir yazı yazmıştım ki voltajlardandan mütevellit yazı silindi.
Bu konuda Müslimde gecen bir rivayette Brea bin Azib r.a'dan Nisa Suresi 4 numaralı Ayeti kerime
Başka bir rivayette Bakara suresi 281 numaralı ayeti kerime Başka bir rivayette bugün dininizi kemale erdirdim Maide suresinde ki ayeti kerime gibi. Daha detaylı bilgi için kaynaklara ulaşabilirsiniz siz bir cevap bildiğiniz için sizin soruuza verilen cevap daha uygun olacaktır.
Vesselam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2008, 09:19:23 |
|
|
 |
« Yanıtla #47 : 09 Ekim 2008, 09:19:23 » |
|
sağolasınız. Bakara Suresi 281. ayet olarak biliyorum ben de. Ki Bakara suresi Medeni bir ayet olup medine de nazil olmuşken sadece 281. ayeti Mİna'da Veda Haccında sonra nazil olmuştur Rivayetlere göre. Ama AllahuAlem "En doğrusunu bilir..."
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 10:51:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #48 : 10 Ekim 2008, 10:51:01 » |
|
 arkadaşlar bugün Cuma olması münasebetiyle aklıma geldi; bugün ile alakalı bi soru sorayım dedim: Paygamberimiz (sav) buyurdukları üzere; Cuma günleri okuyan kimsenin iki Cuma arasını nurla dolduracağı Sure hangisidir?bu arada hayırlı Cuma'larınız olsun İnşaallah
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 11:03:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #49 : 10 Ekim 2008, 11:03:43 » |
|
cuma suresi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 11:08:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #50 : 10 Ekim 2008, 11:08:00 » |
|
ama soru sormayı unuttum  sünnet namazlarının önemi nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 11:26:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #51 : 10 Ekim 2008, 11:26:16 » |
|
cuma suresi
zeliha ablacım cuma suresi değil düzeltelim İnşaAllah Kehf suresidir. ama tabiki Cuma suresi okumak da güzeldir o da yanlış olmamış oluyo. ama hadiste belirtilen kehf suresi Kehf suresinin fazileti; "Kim Cuma günü Kehf suresini okursa, iki cuma arasını nurla doldurmuş olur. İçinde Kehf Suresi okuna eve o gece şeyten girmez. Kehf suresinin tamamını okuyan (anlayıp amel eden kimse) cennete girer." Hadis-i Şerif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 11:29:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #52 : 10 Ekim 2008, 11:29:56 » |
|
teşekkür ederim nevanurcum yanlışımı düzetmiş oldum sayende
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 11:54:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #53 : 10 Ekim 2008, 11:54:18 » |
|
slm konu çok güzel eline sağlık benim bilmediğim ama bilmek istediğim bi konu var peygamber efendimizin (S.A.V)in kardeşi varmıydı varsa kaç kardeşti şimdiden cevap için teşşekkürler slm ve duayla 
|
|
|
|
|
|
Alem de bir gül açar alemlere nur saçar herkes canından geçer YARESULALLAH
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 12:42:17 |
|
|
 |
« Yanıtla #54 : 10 Ekim 2008, 12:42:17 » |
|
süt kardeşleri vardı . şeyma ve abdullah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 14:24:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #55 : 10 Ekim 2008, 14:24:56 » |
|
SORUYU SORMAMIŞSIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 14:32:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #56 : 10 Ekim 2008, 14:32:44 » |
|
ama soru sormayı unuttum  sünnet namazlarının önemi nedir? zeliha ablamın aman sorusu araya kaynamasın El Cevap: Sünnet namazlar Peygamberimiz (sav) nafile niyetiyle yaptığı biz ümmetine de tabi ki yaptığı amellerden sünnet olarak yansıyan namazlardır. Sünnetleri uygulamak ise Rabbimize yaklaşmak ve Resul (sav)' in sevgisini kazanmak için bir vesiledir;
YÜce : "Kim Resûl’e itaat ederse, gerçekte 'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik." (Nisa Suresi, 80) buyurmaktadır Paygamberimiz (sav) ise: "Kim Sünnetimi İhya Ederse, Beni İhya Etmiş Olur. Kim Beni İhya Ederse Cennette Benimle Beraberdir."buyuruyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 14:33:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #57 : 10 Ekim 2008, 14:33:46 » |
|
SORUYU SORMAMIŞSIN
hadi sen sor hafize bu defa. hep ben soruyorum yaff hadi biraz da siz benim aklıma şimdi bir soru gelmiyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 16:18:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #58 : 10 Ekim 2008, 16:18:44 » |
|
soru geliyooorrr Peygamberimiz (s.a.v.) „Dünya kadınlarının efendisi dört kadındır“ buyurmuştur. Kimdir bu hanımlar?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2008, 16:20:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #59 : 10 Ekim 2008, 16:20:53 » |
|
Hz.Meryem Hz.Asiye Hz.Hatice Hz.Fatıma
Soru:Peygamber efendimiz (sav)in "beni............suresi yaşlandırdı "dediği sure hangi suredir ve bu surenin hangi ayeti en saçlarının ağarmasına sebeb olmuştur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|