|
|
| 07 Ekim 2008, 16:18:42 |
|
|
 |
« Yanıtla #31 : 07 Ekim 2008, 16:18:42 » |
|
Hz. Yasir(r.a) ve hanımı Hz.. Sümeyye(r.anha)
Peygamberimiz (s.a.v.)’e Rasulüssakaleyn denmesinin sebebi nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 16:52:34 |
|
|
 |
« Yanıtla #32 : 07 Ekim 2008, 16:52:34 » |
|
sorundan anladığım kadar cevap veriyorum ; Kur'an-i kerim ve Sünnet
sorunu doğru mu anlamışım acep nevanur kardeş  canımcım cevap bu değil " İlahi Eğitimin iki temel ayağı vardır bunlar hangileridir"
cevap mükafat ve mücazat yani ödül ve cezaydı öğrenmiş olduk bu arada konunun beğenilmesi çook sevindirdi  teşekkür ederim hepiciğinizeee  cavabı da vereyim inş: Peygamberimiz (sav) hem cin hem de insanlara Paygamber olarak gönderilmiştir tüm kainatın efendisidir bu nedenle Rasulüssakaleyn denmiştir... el sual: Muaviye'nin halası olup, En azılı din düşmanlarından Paygamberimiz (sav)'in amcasının karısı, Bir surede ise cehennemdeki durumu belirtilmiştir. bu kafir kadın kimdir.
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 17:33:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #33 : 07 Ekim 2008, 17:33:04 » |
|
cevap: “Ümmü Cemîl”soru :Babası Hz. Adem (a.s.), annesi Hz. Havva olan ve kendisine 50 sahife indirilen bir peygamberdir.Kendisine Hibetullah ( (c.c.)’ın hibesi) yani Kabil kardeşi Habil’i kıskanarak öldürdükten sonra Hz. Adem (a.s.)’a oğlu Habil’in yerine (c.c.)’ın verdiği hibe denilen, 912 yıl yaşamış insanlığın ikinci peygamberinin adı nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 17:43:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #34 : 07 Ekim 2008, 17:43:30 » |
|
 hz. ŞIN OLARAK HATIRLIYORUM AMA  BİLMİYORUM DOĞRUMU EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED(S.A.W)YATMADAN ÖNCE MUTLAK OKUDUĞU DUALAR HANGİLERİDİR?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2008, 17:49:26 Gönderen: gandosa »
|
|
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN WE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED![]()
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 20:32:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #35 : 07 Ekim 2008, 20:32:04 » |
|
 hz. ŞIN OLARAK HATIRLIYORUM AMA  BİLMİYORUM DOĞRUMU şın değil de kardeşim Şit (as) olması gerek...  El Cevap: Yatağa girmeden önce dua etmek; İhlâs, Felâk ve Nâs Sûreleri gibi dua âyetlerini okumak Peygamber Efendimizin (a.s.m.) devamlı âdetlerindendi. bir de geniş bilgi için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap El Sual: İbadetlere karşı soğuduğumuz zaman, amel noktasında gevşeklik gösterince ne yapmamız gerekir???
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 21:01:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #36 : 07 Ekim 2008, 21:01:01 » |
|
 razı olsun kardeşim tazelemiş olduk..elif-lam-mim tenzil we tebarekellezi bi yedihil mülk surelerini biliyordum bende.. sizin sorunuzu genel olarak bakarsak kendimle ilgili bişiy belirteyim ibadet ettiğimizdeki manewi huzur ile aksi hali hiç bir olmuyor onun için sürekli olarak rabbim bize lütfettiğin iman ışığını bizden alma bizi sıratı mustakımden ayırma diye dua ederim.. ama yapılacak bir dua warmıdır bilmiyorum paylaşırsanız sewiniriiz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 21:22:22 |
|
|
 |
« Yanıtla #37 : 07 Ekim 2008, 21:22:22 » |
|
kardeşim evet bildiğim kadarıyla korkutucu ayetleri (azap ve cehennemden bahseden) okuyarak tabiri caizse silkinip kendimize gelmek. böylece tekrar aşkımız şevkimiz ibadetlere karşı artar. sonrasında da müjdeleyici ayetleri (mükafat ve cennetten bahseden) okuruz alacağımız mükafatları anımsayıp daha gayretli oluruz İnşaallah tabi yanında dua da etmek lazım sizin yaptığınız gibi  başka eklemek isteyen varsa ne yapılabilir hakkında buyursuuunn...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 21:28:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #38 : 07 Ekim 2008, 21:28:30 » |
|
kafama takılan bi soru war çeşitli yanıtlar alıyorum buda çelişmeme sebebiyet werdi.. hanefi meshebinde we şafii meshebinde iki insan ewlendiğinde meshep değiştirmek gerekirmi yoksa birey kendi doğrultusun da mı dewam etmelidir??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2008, 18:03:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #39 : 08 Ekim 2008, 18:03:36 » |
|
bildiğim kadarıyla herkes kendi mezhebinde kalabiliyor. Teyzemin kızı hanefi, eşi ise şafi, ama ikiside kendi mezheplerini uyguluyorlar, çocuklarını da hanefi mezhebine göre yetiştiriyorlar....
selametle...
Soru: Tevekkül etmek ne demektir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2008, 18:19:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #40 : 08 Ekim 2008, 18:19:32 » |
|
sebeplere sarıldıktan ve gerekli bütün tedbirleri aldıktan sonra, Cenab-ı Hakk’ın verdiği neticeye razı olmaktır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in zamanında yaşadığı halde Efendimiz (s.a.v.)’i görme şerefine nail olmayan insanlara ne ad verilir? (Veysel Karani ve Habeş kralı Necaşi gibi)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2008, 18:40:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #41 : 08 Ekim 2008, 18:40:13 » |
|
Cvp:MuHaDRaM DeNiR
Soru: GERİLLA kurucusu olan sahabe kimdir?
|
|
|
|
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| 08 Ekim 2008, 19:00:22 |
|
|
 |
« Yanıtla #42 : 08 Ekim 2008, 19:00:22 » |
|
Utbe b. Esid r.a Bakınız gerilla : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapMuksirun'da ikinci sırayı alan sahabe ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2008, 00:43:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #43 : 09 Ekim 2008, 00:43:50 » |
|
El CeVap: "Abdullah ibn Ömer" olduğunu zannediyorum. yanlışsam düzeltin Yani araştırıp baktım ve anlaşılan ben bu yarışmadan çook şey öğrencem iyiki açmışım konuyu sual: Kur'an'da en son inen ayet hangisidir? ne zaman, hangi olay sırasında inmiştir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2008, 00:20:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #44 : 09 Ekim 2008, 00:20:39 » |
|
Konuya müdail olmuyacağım amma sorunuza cevap vermek isteyenler farklı cevaplar arz edebilir bu konuda farklı rivayetler var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|