| 06 Ekim 2008, 11:42:00 |
|
|
 |
« : 06 Ekim 2008, 11:42:00 » |
|

Düşündüm de arkadaşlar ne dersiniz yarışalım mııı??? hem bilgilerimizi tazelemek hem bilmediklerimizi öğrenmek için... 
HErkes sorabilir herkes cevaplayabilir. İslami bağlantılı tarih, kültür, genel İslamı konularla vb. ile alakalı. Şöyle dikkatiniz çeken güzel ve önemli bilgileri soru şeklinde sorarak herkesin de dikkatini çekmiş ve birşeyler öğrenmelerine vesile olmuş oluruz.
amaç öğrenmek olduğu için zor ama gerçekten zor olan sorularda kopye çekmek olabilir ya da fikir alışverişi diyelim biz buna hem araştırmaya da yöneltir. ama fikir alışverişinde bunulup cevap verenler altına not düşşün olurmu ilk ben sorabilir miyim ; aklıma gelen sorulardan kolayını sorayım başta bakalım kim bilcek haydi BİSMİLLAH
"Sahabilerin birbirleriyle karşılaştıklarında, birbirlerine okudukları, sabrı ve hayrı tavsiye etmeyi öğütleyen sure hangisidir???.."
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2008, 16:51:49 Gönderen: MujaHiD »
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 06 Ekim 2008, 14:55:42 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2008, 14:55:42 » |
|
"Asr suresi"soru: Umre maksadıyla Mekke’ye gelip kendilerine Kabe’nin olduğu yere sokulmayacakları haberini alan  Resulü (s.a.v.), Hz. Osman’ı elçi olarak Mekke’ye gönderdi. Daha sonra Hz. Osman’ın öldürüldüğü haberi (yanlış) gelince Efendimiz (s.a.v.) elçiyi öldüren bu müşriklerle savaşmadan vazgeçmeyeceğiz diyerek etrafındaki sahabeleri savaş için biat etmeye davet etti. Sahabeler de ölünceye kadar savaşacaklarına dair biat ettiler. Bu biate ne ad verilir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ekim 2008, 17:21:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2008, 17:21:57 » |
|
"Asr suresi"
evet yolcu23 abimiz bildiii sorunun cevabı Rıdvan Biati yalnız ben biraz başkalarından bilgi alışında bulundum , öğrenmiş oldum bi daha unutmam teşekkürler
|
|
|
|
|
|
AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR. BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR. YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR. "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK. BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK... ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK! Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR, SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
|
|
|
| 06 Ekim 2008, 17:24:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2008, 17:24:04 » |
|
bir soru dahaaa
" İlahi Eğitimin iki temel ayağı vardır bunlar hangileridir"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ekim 2008, 18:29:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2008, 18:29:55 » |
|
bilen çıkmazsa da soran cevabını versin bilmeyenler de öğrenmiş olsun... eee yok mu cevap ben heeerrkesin katılımı bekliyordum amaa yoksa konuyu beğenmediniz mii  ya da yoksa ben mi aceleci davranıyorum acaba  hangisi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 02:35:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2008, 02:35:37 » |
|
Şimdi zamanım yok sonra inş bu konuya katılım yapacağım. Sağolasın faydalı bir konu olmus. Selametle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 02:46:40 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2008, 02:46:40 » |
|
Bencede çok güzel bi oyun.Katılım bekliyoruz.Davacıgenc zannedersem doğru.İstersen sen soru sor.Cevap yalnışsa Nevanur düzeltir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 02:53:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2008, 02:53:58 » |
|
tamamdır o zaman ben sorayım inşallah ; irtidad ne demektir , dinimizde yeri nedir kardeşler ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2008, 03:03:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2008, 03:03:50 » |
|
Dinden çıkma mürted olma demektir.Dinimizdeki hükmünü bu ayet-i kerime çok iyi açıklıyor:
"İçinizden dininden dönüp kâfir olarak ölen olursa bunların işleri dünya ve ahirette boşa gitmiş olur İşte cehennemlikler onlardır. Onlar orada remelli kalıcıdırlar" (el-Bakara, 2/217). Bu ayet-i Kerime irtidad eden kimsenin ahiretteki cezasını belirtmektedir. Amellerin de boşa gideceği şöyle bildirilir: "İnkâr edip kâfir olarak ölenlerin hiç birinden, yeryüzünü dolduracak kadar altın fidye verseler bile kabul olunmayacaktır. Onlar için can yakıcı bir azap vardır. Onların bir yardımcıları da yoktur (Al-i İmrân, 3/91).
Hatta Peygamberimiz (sav)bi hadis-i şerifinde dinden çıkanı öldürün buyurmuştur.
Soru:Yusuf suresinin özelliği nedir?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2008, 03:08:28 Gönderen: Amin€ »
|
|
|
|
|
|