| 28 Eylül 2008, 02:14:34 |
|
|
 |
« : 28 Eylül 2008, 02:14:34 » |
|

Selamunaleykum
Güzel bir bayram geçirmek istiyorum.
Sizce neler yapmalıyım ?
Yorumlarınızı alalım
|
|
|
|
|
|
nothing turns out the way I planned
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:29:19 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2008, 02:29:19 » |
|
Sual: Bayramda ne yapmak gerekir?CEVAP Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek sünnettir. Bayram günü yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet’e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir. Bayram gecelerini ihya edenin büyük saadete kavuşacağı bildirilmiştir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Ramazan ve Kurban bayramı gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü günde ölmez.) [Taberani]Dargın olanların, bayramı beklemeyip, hemen barışması gerekir.  ü teâlâyı ve Peygamber efendimizi seven kimse, insanların kusurlarına bakmaz, hoşgörülü olur. İyi insan, yani mümin, herkesle iyi geçinir. Başkalarına sıkıntı vermediği gibi, onlardan gelecek eziyetlere de katlanır. Bir kusurundan dolayı kimseye darılmamak gerekir. Dargınlık olsa bile üç günden fazla sürmemelidir. Şayet bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Birbirinizle münasebeti kesmeyin! Birbirinize arka çevirmeyin! Birbirinize kin ve düşmanlık beslemeyin! Birbirinizi kıskanmayın! Ey ’ın kulları kardeş olun! Bir Müslümanın diğer kardeşine darılarak üç günden çok uzaklaşması helal değildir.) [Buhari]Sual: Bayram ziyaretlerinde neye dikkat edelim, önce kimleri ziyaret edelim? CEVAP Fasık olan, günah işlememize sebep olacak akrabayı ziyaret lazım değildir. Fakat salih olan akrabayı ziyaret gerekir. Salih arkadaşları ziyaret de çok sevaptır. Ziyaret, yalnız  rızası için olmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Bir kimse, köydeki arkadaşını ziyarete gider. Hak teâlâ, buna bir melek gönderir. Melek o adama der ki: - Böyle nereye gidiyorsun? - Bu köyde bir arkadaşım var. Onu ziyarete gidiyorum. - Bunun sana bir iyiliği, bir yardımı dokundu da onun için mi gidiyorsun? - Hayır, sırf rızası için ziyaretine gidiyorum. - Müjdeler olsun sana! Beni ü teâlâ gönderdi. Hiçbir karşılık beklemeden arkadaşını ziyarete gittiğin için ü teâlânın sevgisine mazhar oldun.) [Hakim](Bir din kardeşini ziyaret edene bir melek, "Ne mutlu sana, Cennete girmiş oldun" der. Hak teâlâ da buyurur ki: (Benim için ziyaret eden kuluma, Cennette hoşlanacağı mükafatlar vereceğim") [Bezzar]
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap''Martıların gözlerinden dinledim İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş, güya suçlu benmişim Oysa can, yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim..''
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:30:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2008, 02:30:13 » |
|
Çok güzel bir konu olmuş aslında..Bende merak ediyorum,başka neler yapabiliriz??
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap''Martıların gözlerinden dinledim İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş, güya suçlu benmişim Oysa can, yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim..''
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:31:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2008, 02:31:52 » |
|
HilaLale bu güzel hadisi şerifler için teşekkür ederim.  razı olsun, düşündüm de kimseye dargın değilim hamdolsun, inş ziyaretlerimizi de gerçekleştireceğiz. Gece ibadetini ve mukafatını şimdi ögrenmiş oldum. Cevabın çok orjinal ve faydalı olmuş, sağolasın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:33:19 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2008, 02:33:19 » |
|
Hımm..En çok kim para veriyorsa onların ellerini öpmelisiniz.  Hatta elbiselerinizi değiştirip bi daha gidin  Bakın ne güzel olacak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:34:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2008, 02:34:12 » |
|
Rica ederim  Bunlar yeterli mi ki acep? Yorum bekliyorum( Bende konuyu sahiplendim hee  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:36:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2008, 02:36:04 » |
|
Bence de harçlık verilmeli. Biz büyüdük ama küçük kardeşlerimiz varsa sevindirelim. Gerçekten çok sevap kazanırız. Küçüklüğümü düşünüyorum da ona göre yorum yapıyorum, bize harçlık veren olmadı =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:40:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2008, 02:40:01 » |
|
Harçlık verelim de nasıl vercez.Büyüklerden alıp küçüklere veririm o zaman çünkü param yok  (Aklıma şu vodafone reklamı geldi.Mesajlaşmak güzel ama konuşmak daha güzel  Bu sefer bende bi değişiklik yapmayı düşünüyorum.Arkadaşlarıma hep mesaj çekerdim bu sefer arıycam) (Bi de bi reklam daha vardı.Kız bi kutu çikolata alıyor.Sokaktan geçenlere tanıdık tanımadık dağıtıyor güleryüzlü bir şekilde,bayramınız kutlu olsun diye.O da hoş olurdu aslında  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:40:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2008, 02:40:56 » |
|
Bol bol helallik dileyebilir, din kardeşlerimize hayr dualarında bulunabiliriz  Ayrıca kabir ziyaretlerini unutmayalım, Bayramda ölmüşlerimizi de sevindirmek için bir şeyler yapmak bizim elimizde. Ramazan ayının hemen ardından insan, bayramda tatlılara saldırır tüm gücüyle, tatlı yersek tatlı konuşuruz, bayramımız neşelenir  Harçlıklarda da cimrilik yapmayın nolur, eskiden olduğu gibi değil zaten, bari çocuklar için bayram unutulmaz olsun 
|
|
|
|
|
|
 chi begam? har chi begam fayde nadare...چي بگم.. هر چي بگم فايده نداره
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:42:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2008, 02:42:43 » |
|
Evet kabir ziyaretleri muhakkak olmalı zaten.Birde mümkünse huzurevine ve çocuk esirgemeye gidilmeli.Ufacık bişyler alıp en azından çıkolata filan ...Harika olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:45:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2008, 02:45:31 » |
|
Bence bayramda yapılacak en güzel şey başkalarını sevindirmek ,,,huzur evleri ve yetiştirme yurtlarına gitmek çok farklı oluyor..bir kez gitmiştim huzur evine geçen sene o teyzeler amcalar ne kadar seviniyor..Evlatları gibi seviyorlar sizi..Hediye götürdüm diye bana sarılıp hüngür hüngür ağlayan bir amca vardı..Keşke görseydiniz..Asıl bayram, başkalarına bayramı yaşatmakla olur..
|
|
|
|
|
|
Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:46:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2008, 02:46:30 » |
|
Hiç unutmuyorum.Bi bayram babamın halasının oğlu geldi bize sırayla halama ve ablalarıma elini uzattı.Onlarda öpmediler.Bende o zamanlar küçük olduğum için öptüm.Amca ablamlara çok kızmıştı elimi öpmediler diye.Ve bende öpünce çıkardı kocaman bi para bizimkilerin gözlerinin içine baka baka bana verdi  O bayramı hiç unutamıyom nedense..Bi daha o kadar para veren olmadı.(Hatta erkekkardeşimde gitmiş o amcaya çok para veriyomuş diye  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:48:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2008, 02:48:31 » |
|
Peygamber efendimiz, (Ramazanın son günü  ü teâlâ, oruç tutanları affeder) buyurunca, Eshab-ı kiram, (Ya Resul, o gün Kadir Gecesi mi?) diye suâl etti Peygamber efendimiz, (Bilmez misiniz ki, iş yapana, işi bitirince ücreti verilir) buyurdu Bu mükâfatları bilen bir Müslüman nasıl sevinmez ve bayram etmez ki? Bayram günleri sevinmek, neşelenmek gerekir Hz Ebu Bekir, kızı Âişe validemizin evine gidince, iki cariyenin tef çalıp oynadığını gördü Ensar-ı kiramın kahramanlıklarını övüyor, destan söylüyorlardı Hz Ebu Bekir, Resulullahın evinde böyle şey yapılmasının uygun olmayacağını bildirerek, onların susmalarını söyledi Peygamber efendimiz, Hz Ebu Bekir’e, (Onlara mâni olma! Her kavmin bir bayramı vardır, bu da bizim bayramımızdır Bayram, sevinç günleridir) buyurdu Hz Ali buyurdu ki: (Bugün, orucu kabul edilmiş, çalışmasının mükâfatını görmüş ve günahları affedilmiş olanların bayramıdır) Dediklerinizin hepsi çok güzel yapılması gerekenler. En çokta şükür edelim Rabbimiz'e bize böyle bi günü verdiği için
|
|
|
|
|
|
HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!.. HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:49:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2008, 02:49:09 » |
|
Kabir ziyareti, Helallik isteme ve başkalarını sevindirme
bu üç seçenek de iyi geldi.
Tşk elif_, akif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Eylül 2008, 02:57:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2008, 02:57:01 » |
|
evet seçenekler bana da hoş geldi.sana sunulan önerilerden kopya çekebilirmiyim adminim.
hayırlısı inş.herkezin gönlüne göre bir bayram olsun inş.
|
|
|
|
|
|
Ne kadarda çok vazgeçilmezin var ve ne kadar da çok vazgeçilmezsin.
|
|
|
|