| Şubat 06, 2008, 15:19:25 |
|
|
 |
« : Şubat 06, 2008, 15:19:25 » |
|
Dünyanın Hali
İçimde bir kıvılcım sanki bir şimşek Bu ne haldir yâ rab bilemiyorum. Bilmem rüyamıdır, düşmüdür desem, Ben gerçeği neden göremiyorum.
Benliğini yitirmiş insanlık bence Dünya’da kol gezer zulüm, işkence Alnı hiç secdeye gelmeyen gence Bakıp ta haline gülemiyorum.
Servet düşkünü insanın keyfi, Aldatır insanı dünya’da belki Haram mal ile yaşanan zevki Nedendir ’ım bilemiyorum.
Haramla kazanılan bir lokma ekmek Ahiret’te azâbın katlamak demek; Fakire vermezsen bir öğün yemek Mahşerde sevabın göremiyorum.
Tutmaz isen hakk’ın emrini mutlak Doyurur gözünü bir avuç toprak Dünyada ne yaptın dön geriye bak Günahtan başkasın göremiyorum
Mutluluk ararsan islâmda ara Haramla ehlini düşürme nâra Derman arar isen bulunur çare Helâlden başkasın göremiyorum
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok Kırma insan kalbini yapacak ustası yok
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 15:20:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2008, 15:20:09 » |
|
Tefekkür Edelim Pencereden bir rüzgar, huu huu diye esiyor Dışarda hava soğuk, sanki yer buz kesiyor Hiç dinledin mi kalpten, sana bir şeyler diyor Düşün seni yaratanı, gözün sil de şöyle bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Bütün dünya nimetlerini senin emrine vermiş Senin için meyveler, ne gonca güller dermiş O’nu tefekkür eden hep murâda erermiş İçinde âlem gizli, şöyle düşün, dön de bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Yaratmazdı âlemi, yaratmasaydı peygamberi O’dur hakkında levlâk okunan mâh-ı enveri O’na salât-ü selam okuyan hâs ümmetini Yalnız bırakır mı hiç, ahiret’te gör de bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Sana verilenlerin hepsi birer emanet İyi koruyamazsan sonra olur felâket Dâim ’ı zikret, hem duaya devam et Faydasını görürsün tecrübe et, sına bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
İnsanlar derler ya hep, her şey dua üstüne Yardımcı ol küs’lere barıştırmak kastine Dünyada koymaz isen, sevap diye testine Cennette havz-ı Kevser, duyarsın burada bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Ahsen-i takvim üzere yaratıldın ey insan Düşün seni yaratanı, asla o’na etme isyan Kurtulmak istersen kederden, gamdan her an Allaha tevekkül et, kadere râzı ol bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
27.01.2007 A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok Kırma insan kalbini yapacak ustası yok
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 15:20:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2008, 15:20:57 » |
|
Düşündün mü? Taş altında böcekleri Kırda açan çiçekleri Beyaz, kırmızı renkleri Kim yarattı düşündün mü.?
Deryaları denizleri Parmak ucundaki izleri Semadaki yıldızları Kim yarattı düşündün mü.?
Senin güzel kaşını Ekmeğini aşını Bedenindeki başını Kim yarattı düşündün mü.?
Bakan elâ gözlerini Yükü çeken dizlerini Yazlarını, güzlerini Kim yarattı düşündün mü.?
Dağlar, taşlar, ağaçları Başındaki o saçları Cümle kurt ve kuşları Kim yarattı düşündün mü.?
Kadir der ki ey kardeşler Aklı olan hayır işler Daim sizden dua bekler Hiç bunları düşündün mü.?
27.01.2007 A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 15:21:19 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2008, 15:21:19 » |
|
Gazi yâdigârı şehit torunu nesil Ufuk hâlâ kırmızı, gün nedense doğmuyor Bulut gene üstümde heyhât yağmur yağmıyor. Akan bunca kanlı yaş, zulmü hâlâ boğmuyor Fakat,fakat boğacak bir gün bunu sende böyle bil, Ey asrın mağdûru asrın mazlûmu nesil.
Âfâk’ı sarmış bugün,bugün ecdâd ağlıyor, Yerde binlerce mazlum, gökte ervâh ağlıyor, Anam,bacım, gardaşım, herkes eyvâh ağlıyor, Sil bahtsız milletimin, sel olan göz yaşını sil. Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Çeçenya da yüreğim karaları bağlarken, Filistin’de Lübnan’da analarım ağlarken Mazlumların feryâdı sîneleri dağlarken, Kulak tıkayanları, göz yumanları bil, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil
Balinaya, martıya ayağa kalkan dünya Müslüman kırılırken sâdece bakan dünya Her yanında sahtelik, kalleşlik akan dünya Maskeleri yırtacak bir nesil geliyor bil. Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Tükür kalleş dünyânın,yalan sözüne tükür. Çifte standardı’na, iki yüzüne tükür. Mürâî yapısına, sahte özüne tükür, Al ön safta yerini, cesur, vakûr ve asil, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Pâris şartı, Agik, Kopenak, İnsan hakları, Müslümanı İnsandan saymaz bunun çokları Yamyamlar bile hürken biz oynarız yokları, Esâret zincirin kopsun, kopsun yiğidim asıl, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Varsın neme lâzımcı, ev desin, geçim desin, Varsın politikacı, oy desin, seçim desin, Sen yiğidim apayrı boydasın, biçimdesin. Senin rûhun cevherdir, senin seciyen asîl, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Ayasofyam yine’mi mağdur mazlum kalacak. Yine’mi İstanbulum, bana gurbet olacak, Ervâhımın yine’mi tebessüm’ü solacak, Çekilirmi bu çile, kopsun yiğidim asıl, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Yegâne ümit sensin, sensin gurur kaynağım. Sensin iftihârımız, sevinç, sürûr kaynağım. Sensin artık son çâre, sen ey çile yumağım. Yürü, de, küfleri pasları sil, Ey gâzi yâdigârı şehit torunu nesil.
Bir dostuma ithafen..Abdülkadir Öksüz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 15:22:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2008, 15:22:00 » |
|
Adminlerden konunun sabit tutulması ricasıyla.. devamı gelecek inşallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 16:10:40 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2008, 16:10:40 » |
|
Tutmaz isen hakk’ın emrini mutlak Doyurur gözünü bir avuç toprak Dünyada ne yaptın dön geriye bak Günahtan başkasın göremiyorum
Çok anlamlı mısralar kardeşim kaleminize kuvvet .Şiirlerin devamını bekliyoruz inşaallah 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 16:18:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2008, 16:18:31 » |
|
Çok anlamlı mısralar kardeşim kaleminize kuvvet .Şiirlerin devamını bekliyoruz inşaallah  İnş takipteyiz. Adminlerden konunun sabit tutulması ricasıyla.. devamı gelecek inşallah
Konu sabitlendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 17:05:45 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2008, 17:05:45 » |
|
İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER, DEVAMI GELECEK İNŞALLAH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 18:32:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2008, 18:32:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 07, 2008, 11:02:17 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2008, 11:02:17 » |
|
Güler GeçerimNerde boynu bükük bir garip görsem Bakarım haline görüp geçerim Her daim içimden yüreğim sızlar Akar kanlı yaşım, durup geçerim
Ümitsizliktir bazen, insanın hâli Karnımız doymuyor yesek te balı Gözü hiç doymayan zengin misâli 'Yaşarız dünyada' deyip geçerim
İnsan kılığına girmiş nâmertler Memleket bunlardan ne fayda bekler Komşusu aç iken tok gezen fertler 'Acep Müslüman mı? ' Deyip geçerim
Ahlaktan bî haber onlarca genci Hiç önemli değil beyaz ve zenci Öğretilmemişse bilinci 'Korkmalı onlardan' deyip geçerim
Ne kadar söylesem cümlesi az’dır İnsanı kurtaran namaz niyazdır İmanı bütünler bu gün çok azdır 'Şükürler halime' deyip geçerim
Arkadaş tuzağına düşmeyin sakın Kötü alışkanlıklardan uzak dur bakın Kötü huy ve ahlâktan dâima sakın 'Dinlersen sözümü,' deyip geçerim
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 07, 2008, 11:14:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2008, 11:14:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 08, 2008, 16:41:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2008, 16:41:44 » |
|
Ne DiyemGünah deryasına batmış insanlık Acep kurtulur mu bilmem ne diyem Eğer çıkmaz ise her yer bataklık; Hâlimiz ne olur, bilmem ne diyem.
Ümit kesmeyiz o, ğafurdur mutlak Çünkü “lâ taknetû” diyor Hz. Mü’minin vasfıdır ümitvâr olmak; Affedilir belki, bilmem ne diyem.
Dürüstlükten ayrılma ne derse el Bin kere tövbeni bozsan yine gel. İmanını kurtar, âlemi alsa da sel, Kurtulur inşallah, bilmem ne diyem.
Pişmanlık duyup ta o’na yönelen Hem o’na dayanıp o’na güvenen Günahtan arınır çok tövbe eden Girer cennetine, bilmem ne diyem
Kadir der ki unutmayın dostlarım Vefâdır dostlara benim şiârım Sizinledir her gün tüm dualarım Beklerim duanızı, başka ne diyem
A.KADİR ÖKSÜZ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 25, 2008, 15:32:15 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2008, 15:32:15 » |
|
Yakarış (Yağmur Duası)
Ufukta kızıllık var, güneş neden doğmuyor Bulutlar öbek öbek, yağmur hâla yamıyor Gözlerden yaş akıyor, durmadan hiç dinmiyor Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Hiç şüphe yok insanlık, isyanlardadır dâim Dünya ayakta ise, senin dostların ile kâim Dünyada yaşayıp ta seni münkirler hâin Senden yardım dileriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin yüzü gülsün
Büyük küçük böcekler, dağlardaki çiçekler Havalarda uçuşan rengârenk kelebekler Minarelerde ezan, okunur -ü Ekber Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Toprak sanki çatlamış, ağzın açarcasına Öyle bir rahmet ver ki, sanki taşarcasına Dağlarda kurt ve kuşlar, yerde karıncasına Senden yardım dileriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin yüzü gülsün
İnsanlar günahkârdır senden ümit bekliyor Seni zikretmeyen kalp, bir gün hemen tekliyor Mazlumlar duasında ' ' deyip ekliyor Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Yârap gönder rahmetin, habibin hurmetine Yeşersin bütün arz, yağmur bereketine Duâmız kabul olsun, erelim rahmetine Senden yardım bekleriz sen rahman ve rahimsin Tez gönder rahmetini tüm kulların sevinsin… Âmin..
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 25, 2008, 15:32:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2008, 15:32:58 » |
|
Şehidim Can MehmedimHain bir kurşunla alnından vuruldun O anda hemen yerlere savruldun Sen de kınalı bir ana kuzusuydun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Toprağa düştüğün işte o anda Âh sesin duyuldu bütün cihanda Sanki bir yıkım oldu o an yuvanda Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Analar bacılar herkes ağlıyor Gözyaşları yürekleri dağlıyor Yurtta herkes karaları bağlıyor Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Operasyonlara hep koşuyordun Demiyordun yeter artık yoruldum Sen bu vatanı çok seviyordun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Sen Askersin, Şanlı Mehmetsin Melekler altına kanadın sersin
sana büyük makamlar versin Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Mehmed’im üzülme sen şehit oldun Arkanda binlerce Mehmetler koydun Herkesin gönlünde büyük taht kurdun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Hiç üzülme kanın yerde kalmayacak Sana kurşun atan murad almayacak O gülen yüzün ebediyyen solmayacak Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Tüm şehitlerimizin Ruhu şâd olsun..
24.10.2007 A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|