İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sanal ortam ve Real ortam hakkinda...  (Okunma Sayısı 4972 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Mayıs 2008, 23:01:11
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 954

Aldığı Teşekkür 145
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« : 21 Mayıs 2008, 23:01:11 »

Es Selamu Aleyküm degerli abilerim, ablalarim, kardeslerim...

Sanala girdigimden buyana bir cok sasirtici olaylarla karsilastim. Icimi biraz dökmek sizlerinde görüslerini almak istiyorum. Size yazacagim konulari konustugum kisilerin cogu söylediklerime ya katilmadi yada yarisina katildi. Daha bilgili kisilerden cevap almak istiyorum insAllah.
Gercek hayatta elimizden geldigince dinimizi yasamaya, islami emirleri yerine getirmeye calisiyoruz.Erkekler ve Bayanlar namahrem diyerekten karsi cins ile elinden geldigince muhatap olmaz, aile ici ziyaretlerde görünmez, gerekmedikce konusmaz v.s.. Konusmasi, görüsmesi, muhatap olmasi gerektiginde ise edebiyle ciddi bir uslüb ile bunlari gereklestirir. Tabiki daha takvali insanlar daha cok dikkat eder bu gibi hususlarda.
Buraya kadar güzel sorun yok ve hersey dinimize uygun bir sekilde...

Gelelim simdi sanala...
Sanalda nedense hersey daha serbestmis gibi davraniliyor. Forum olsun, Özel meajlasmalar olsun ve MSN olsun, bu gibi görüsmelerde karsi cins ile daha serbest bir sekilde görüsülebiliniyor.
Mesela Forum: Sohbet ortamina ne kadarda döndürmemeye calisilsada cogu kez bir sohbet havasi esebiliyor. Bakiyorsunuz ki karsi cinse cevap yazarken cogu kez karsilikli espiriler havada ucusuyor, gülmeler, iltifatlar olabiliyor ve kullanilan smileyler bile bir göz kirpma, cicek, yada agrasif bir smiley, yada sopali smiley ve bunlara benzer smileyler kullaniliyor. Bir bayanin yada bir erkegin karsi cinse yazacagi yazi icerisinde bu gibi konularin ve smileylerin icermesini ben dogru bulmuyorum...
Özel mesalara gelince: Ayni sekilde forumdaki gibi serbest samimi bir sekilde mesajlasmalar olabiliyor... nerdenmi biliyorum? tanidiklarimdan biliyorum...
Hele Msn de ki konusmalar sohbete muhabbete dönüsebiliyor uzuyor gidiyor, özellere giriliyor...En kötüsüde bir cok kisi nefsine yeniliyor ve baska seyler ortaya cikiyor...

MECBURUM bazi sebepler yüzünden karsi cins ile fikir alisverisi yapmam muhatap olmam gerekiyor diyenler oluyor...
Mecbur diye birsey yoktur, Allahin emrettigi birsey olmadigi sürece mecburiyeti kabul etmiyorum ben...

Dindar dinini bilen ve ilk basta yazdiklarimi hayatinda uygulayan takvali insanlar gercek hayatta Allahtan korkup her bir günahtan haramdan kendilerini korurken ve yeri geldimi dini konulari Sanalda bile tartisip hakki savunurken neden Sanalda bu gibi durumlara dikkat etmeyip serbest davraniyorlar?...
Samimi oluyorlar, dalga gecebiliyorlar, bayan bayana erkekte erkege sorabilecegi halde cogu seyi karsi cinse sorup ögrenmeye calisiyorlar...

Ben burda yani sanalda bu gibi davranislari kabul edemiyorum!...
Dinini bilen Allahtan korkan, takvali insanlar her yazdigi kelimeyi her attigi adimi her koydugu smileyi  kisacasi herseyi Allah icin bir düsünmesi sonra yapmasi gerek...

Muhammed calisma konusunda yazdigi su bölümü aktarmak istiyorum:

İlk zamanlar iş yerinde erkekler espiri yapar kadınlar güler.
Sonraki zamanlarda ise kadınlar espiri yapar erkekler güler.

Bu ne demektir ?

İş yerinde tesettürlü çalısanlar dahi olsa arada muhatabiyet olmadıkca işlerin yürümesi imkansızdır malesef. Bu yuzden öyle yada böyle kadın ve erkek birbiri ile muhatab olur. İlk zamanlar erkekler araya espiriler katar, hanımları güldürür, sonra da zamanla garip gelen veya itici gelen bu olay kadınlara normal gelmeye baslar ve onlar bu sefer espiri yapar farkında olmadan.

Bu dogru mu?

Bu sadece calisanlar icin gecerli degildir ki, karsi cins ile her yerde karsilasabiliyorsun...
Sanalda da ayni seyler oluyor ve bu yazilan yazi heryer ve herkes icin gecerli diye düsünüyorum...

Dikkat edilmesi gereken okadar cok konu var ki birinide duyuruda yapmistik:

Konu açacak kardeşlerim,

bayan olan o konunun yabancı bir erkek tarafından okunacağını
erkek olan o konunun yabancı bir bayan tarafından okunacağını

hesap ederek açsın lütfen.

Biz kimseyi uyarmak ya da üzmek zorunda kalmayalım.

Seviyeyi hiç bir zaman bozmayalım.

Bir sözün hesabını binlerce sözle bile veremeyeceğimiz o günün hatırına, sözlerimizi seçerek konuşalım kardeşlerim...

Anlayışınız için ALLAH razı olsun...

Islami emirler sadece gercek hayattami gecerli... böyle bir kural varda benmi görmüyorum?...
hasa, Allahu Zulcelal sanalda yokmu sanaldakileri görmüyormu? summe hasa...
ve en cokta su var, bayanlara sanki islami emirler yasaklar gecerlide erkeklere gecerli degilmis gibi...
Cok karsilastim da ondan söylüyorum... bu nasil oluyor? nerde yaziyor?...

Iste ben bu gibi seyleri görünce bunaliyorum, ve birileriyle paylastigimda Allah icin bir düsün sonra cevap ver diyorum ama malesef benim gibi düsünen cikmiyor...
Bende dogru bildigime inaniyorum cünkü ben ailemden böyle ögrendim ve süphemde yok ama bu gibi durumlarla karsilasa karsilasa artik bunalmaya basladim...
Diyorsaniz ki evet sanalda Yüce Rabbimin buyurmus olduklari haram kildiklari v.s.. sanalda gecerli degil...
Eee ozaman birisi bana nedenleriyle güzelce aciklasin ama dinimizden de örnek versin tatmin edici cevaplar versin bende tamam diyeyim, artik rahat edeyim...
Ama biliyorum ki aranizda alinanlar olacaktir ve elestiride bulunanlarda olacaktir...
Kimseyi kirmak incitmek istemiyorum...
Rica ediyorum bana sadece bilgili kardeslerimiz cevap versin...
Tatmin edici cevap veremeyecek kisiler hic yazmasin...
Ben yazacagimi yazdim...
Ayni seyleri tekrarlamak istemiyorum...
Umarim anlatmak istediklerimi anlatabilmisimdir...
Türkcemin tam iyi olmadigindan dolayi ancak bu kadar...

Simdiden Allahu Zulcelal razi olsun...

« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2008, 23:10:50 Gönderen: CeNNeT » Logged

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

21 Mayıs 2008, 23:23:41
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 434

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2008, 23:23:41 »

Konuyu duyuru olarak link verde uçup arada kalmasın.

Sağolasın güzel bir konu olmuş

21 Mayıs 2008, 23:53:22
yusuf tâlha

Muhammed Yusuf Tâlha el-Mısri

Isınıyorum

*

Üye No : 1205

Konu  : 26

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2008, 23:53:22 »

Ben burda yani sanalda bu gibi davranislari kabul edemiyorum!...  "-Haklısınız."yusuf ada 01

Diyorsaniz ki evet sanalda Yüce Rabbimin buyurmus olduklari haram kildiklari v.s.. sanalda gecerli degil...
   "-Böyle birşey söz konusu bile olamaz; zirâ, Allah(c.c.)'ın mülk ve hâkimiyetinin sınırlandırılması demek olur-------> küfürdür." yusuf ada 01

Allah(c.c.), zerrenin sahibidir,sadece makro âlemin değil! Var ve yok olan (zihnimizin kavrayabileceği) herşey de zerreden müteşekkildir.. Fizik evrenin olduğu gibi, sanal âlemin de tek Sahibi O(c.c.)'dur, vesselâm..

evet, hatâ yapabiliyoruz bu mevzuuda, daha dikkât sahibi olmak
bize, hesâb günü suâlimizin bir miktâr dâhi olsa, azalması anlamına gelir..
Babamın, güzel bir sözü tekrâr edip durduğunu bilirim :
"Tatlı tatlı yemenin, acı acı çıkarması vardır." diye.
kısacası, haklısınız!

selâmetle kalınız, efendim..

Efendim,

Bir hayrân kaldığımız, dedik ya..
  Biz, Allahu Teâlâ'nın hangi "var yada yok'una" hayrân kalmadık ki..
  Hangi tâvsiyye yada emrine "-Peki,
efendim." demedik ki..
  Yeryüzünü, hatırına hâlâ paramparça edmediği, o en güzel kul, Peygâmber Efendimiz(s.a.v.)'in hangi haberini hissedmeden geçtik ki..

Size bir ip-ucu,
  Duâ'yı ve ilmi bırakmayınız!

Sizi, Peygâmber'e komşu eder..
22 Mayıs 2008, 00:14:08
seracettin

سراجدين

Admin

*

Üye No : 6937

Konu  : 51

Aldığı Teşekkür 33
Gelecek, bugünden onun için hazırlananlara aittir.
« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2008, 00:14:08 »

Cennet kardeş, öncelikle muhteşem bir konuya değindiğin için teşekkürü bir borç bilirim...
Bu konuda değindiğin şeyler sebebiyle sanal alemden soğudum...Dikkat edecek olursanız artık eskisi kadar aktif değilim, çünkü farkına varmadan olay başka tarafa kayıyor...
Siz incitmek istemeden yazmışsınız ama Allah cc'nün emirlerini dinlemeyenler O'nu incitmiş olmuyormu?
Benim yazdıklarım incitici olabilir kimse kusura bakmasın...
Haram heryerde haramdır, kimse kendine kılıf bulmasın...Sanal olsun, işyeri olsun, alışveriş olsun velhasıl neresi olursa olsun arada nikah olmadığı müddetçe, bayanla erkeğin yanyana veya karşı karşıya oturup konuşması HARAMDIR...
Müslümanlar, artık çok yozlaştık farkındamısınız?
Zaten bu internet sebebiyle azıcık kalmış olan mahremiyetimizde kaybolup gitti...
Gerek normal hayatta, gerek ise sanal alemde karşılaştığım rezaletler hep haramları küçük ve önemsiz görmekten meydana geliyor...
Kısa kesecem, ben çok bilmiş olarak fetva mahiyetinde değil ama asla yalan söylemesini beceremeyen vicdanımın sesini dinleyerek söylüyorum...
Sanal da olsa, bayanla erkeğin samimi olması asla ve asla caiz olamaz, aksi yönde sözde söylenemez...
Muhammed kardeşimin iş konusunda söylediği sözleri günlük hayatta hep görüyoruz ve neticeler tam bir felaket...
Herkes hakkını helal etsin...
SELAM VE DUA İLE...
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 08:50:39 Gönderen: seracettin » Logged

22 Mayıs 2008, 00:16:17
RADENUR

NURA_HASRET ( RADENUR İSMİNİN BÜTÜN HAKLARI ŞAHSIMA AİT OLUP İZİNSİZ KULLANILAMAZ..KULLANILDIĞI TAKDİRDE HAKKIMZ O ŞAHISLARA HELAL DEĞİLDİR... ) :(

Minare Team

*

Üye No : 111

Konu  : 131

Aldığı Teşekkür 35
Varamadım hasretine...Sevdaların ülkesine...
« Yanıtla #4 : 22 Mayıs 2008, 00:16:17 »

Sevgili cennetcim tatmin edici cevap vermeyecek olanlar yazmasın demiş ama ben kendisi ile aynı fikirlerimi paylaştığımı söylemek için yani destek olmak amaçlı yazıyorum....Bu yazı sanki tevafuk oldu... Smiley bazı şeylere tercuman oldu.... Smiley

Özellikle ''MECBURUM bazi sebepler yüzünden karsi cins ile fikir alisverisi yapmam muhatap olmam gerekiyor '' diyenler üzerinde durmak istiyorum bende...Genelde forum otamında rastlıyoruz bu durumlara keza özel mesajla da zaten ardı arkası kesilmiyor....Pekala bir insan gerekli bilgiyi yada yardımı hemcinsi olan insanda da alabilir....Şayet söz konusu yardım olayı ise...

Sonra birde benim taklıdığım başka bir nokta var...Hiç ummadığımız insanların sanalda aslında çok rahat tabiri caizse oynadıklarına şahit oluyoruz...Yani bir vesileyle 2. yüzlerini saklayamayıp ortaya çıkardıklarına şahit olduklarımızda oluyor...Ellerine ne geçiyorsa farklı görünmek onlara ve karşı tarafa ne kazandırıyorsa bunu anlamış değilim ama bir kişilk bozukluğu olarak görüyorum.

22 Mayıs 2008, 00:21:14
yusuf tâlha

Muhammed Yusuf Tâlha el-Mısri

Isınıyorum

*

Üye No : 1205

Konu  : 26

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #5 : 22 Mayıs 2008, 00:21:14 »

efendim,

neredeyse,

söyleyecek söz bulamıyorum.

zirâ, "doğrular" ardı ardına söyleniyor.

günümüzün doğru tespitleri...

tevbeler etmeli; hâttâ tevebelerimize dâhi tevbe etmeli..

"Zaten bu internet sebebiyle azıcık kalmış olan mahremiyetimizde kaybolup gitti..."

selâmetle kalınız,efendim.

Efendim,

Bir hayrân kaldığımız, dedik ya..
  Biz, Allahu Teâlâ'nın hangi "var yada yok'una" hayrân kalmadık ki..
  Hangi tâvsiyye yada emrine "-Peki,
efendim." demedik ki..
  Yeryüzünü, hatırına hâlâ paramparça edmediği, o en güzel kul, Peygâmber Efendimiz(s.a.v.)'in hangi haberini hissedmeden geçtik ki..

Size bir ip-ucu,
  Duâ'yı ve ilmi bırakmayınız!

Sizi, Peygâmber'e komşu eder..
22 Mayıs 2008, 00:43:50
ExE

Minare Team

*

Üye No : 19557

Konu  : 116

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2008, 00:43:50 »

Cennet canım haklısın ki ne desem bu seni haksız yapmaz yani benim yada insanların tümünün aynı hataya düşmesi  ama oluyor   :AHH:

Sizde tükenir Onda olan sonsuz, Feza sizin olsa ne yapacaksınız Onsuz..

Varsa yoksa C ..
22 Mayıs 2008, 01:44:06
hızır-murad

خدا را

Kopamıyorum

*

Üye No : 15934

Konu  : 12

Aldığı Teşekkür 4
Sen dilemedikten sonra asla.........
« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2008, 01:44:06 »

Arkadaşlar acizane tavsiyem.
Nefis taşıyan bir varlık olarak her konuda yaptığımız gibi bu konuda da BENCE'lerimiz var.

BENCE ile değil de
Bu konuyu işinin ehli olan fıkıh alimlerine sorsak nasıl olur?

Bu konuyada bir bakarsanız sevinirim. (BENCE ile alakalı)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 02:13:40 Gönderen: h-murad » Logged

(-0) + (+0)=   -0,0 (1'e hasret kaldım)

Ölümün bana uzak olduğu kadar ölüme aşığım.
22 Mayıs 2008, 17:29:02
CeNNeT

Kurucu

*

Aldığı Teşekkür 145
« Yanıtla #8 : 22 Mayıs 2008, 17:29:02 »

Yüce Rabbimin neyi haram neyi helal kildigini bilmeyecek kadar ilimden yoksun insanlar degiliz ya h-murad abi?...

Burda bana hak veren onca kisinin arasinda suan bu mesaji yazdiginiza göre ayni düsüncede degilsiniz?...

"Bence" kelimesini bir gösterirmisiniz bana?... Alakayida kuramadim acikcasi...

"Namahrem" konusunda egerki hak verdiyseniz bana ozaman baska seyleri öne atmaniza gerek yok, demekki anlamissinizdir...

Gercek hayatta elimizden geldigince dinimizi yasamaya, islami emirleri yerine getirmeye calisiyoruz.Erkekler ve Bayanlar namahrem diyerekten karsi cins ile elinden geldigince muhatap olmaz, aile ici ziyaretlerde görünmez, gerekmedikce konusmaz v.s.. Konusmasi, görüsmesi, muhatap olmasi gerektiginde ise edebiyle ciddi bir uslüb ile bunlari gereklestirir. Tabiki daha takvali insanlar daha cok dikkat eder bu gibi hususlarda.

Bu yazdigimi hayatinda uygulamayan insanlar icin sanaldaki bizim onylamadigimiz ve Rabbiminde riza göstermeyecegi olaylar tabiki normal gelir...

Bu durumda yazdigim yazida nefislere agir gelecektir, kabul etmeyecektir...

Ayrica...

Annem demiştiki, ne yazık o kadına ki bir erkek ona baktıgı zaman ah keşke bu benim karım olsaydı diye geçiriyor içinden... Allah böyle dedirten kadınların azabını diyen erkeklerden daha elim kılacak.

Bu yazilan aynen Sanalda da gerceklesebiliyor...

Ben konusuyorum ama niyetim iyi diyerek sohbet dahi edilir ama bir yaziniz bile bir davranisiniz bile karsisinizdakini etkilerse icinde birseyler uyandirirsa ne olacak?...

Sonucta karsisinizdakinin sizden etkilenmesine sebep olmus olacaksiniz...

iyi niyetiniz ve karsinizdakinin bilmediginiz niyeti nelere sebep olmus olacak...

sonucta yine karsi cins ile bir sekilde muhatap olmus oluyorsunuz...

Siz ne söylerseniz söyleyin bu sanalda Rabbimin haram kildigi hersey helal kilinmaya calisiliyor...

Allahim sonumuzu hayir etsin...

Yazdiklarimdan herkes kendine bir pay cikaracaktir sanirim...

herkes kendini muhasebeye cekip azda olsa bir kendini yoklamali diye düsündüm...

Baska yazacak birseyim yok...

Ayrica Muhammed okadar yazilarindan alintilar yaptim, okadar bilgine güvendim ama sagolasin demekle yetindin...

senden de bir aciklama yapmani düsüncelerini söylemeni beklerdim,yinede sende sagol...

Bütün Yorumlar icin cok Tesekkür ederim...

Selam ve Dua ile...

22 Mayıs 2008, 17:39:47
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2008, 17:39:47 »

Herşeyin bir zamanı var Wink

Şu anda gayet iyi gidiyorsun. yazdıklarına katılıyorum. Eyvallah

Selametle

22 Mayıs 2008, 18:00:47
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2008, 18:00:47 »

internet ortamina bu sene biraz fazla takildim gorduklerim beni cok sasirtti.
Kendini farkli gosteren birkac kisi ile yuzyuze gorusme sansim oldu tamamen hayal
KIRIKLIGI yasadim.
insanlarin nette gorunen yuzleri ile gercek yuzleri bir degilmis enazindan benim sahit oldugum kisiler oyle izlenim birakti.
Allah kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemez.
Biz ne isek o soyledigimizde kimse bize darilmaz ki hem gercegi soyledigimiz de daha
sonra savunacak yuzumuzde oluyor.
Yine kardesim bahsetmis MECBURUM diyenler oluyor diye
Mecbur diye bir sey yoktur.Biz islama gore degilde islami kendimize gore ayarlamaya
calistigimiz muddetce hep namaz kilarak geri sayariz.
Allah bizleri hakli oldugumuz davamizda muvaffak eylesin insaallah.
Binler selam ve dua ile
Aslinda yazilacak cok sey var bu kadari yeterli sanirim.

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
22 Mayıs 2008, 19:36:42
Tefekkür

Fanatik

*

Üye No : 572

Konu  : 228

Aldığı Teşekkür 17
Vakit imanı kurtarma vakti!
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2008, 19:36:42 »

ALLAH senden razı olsun Cennet gayet güzel bir üslupla olayı izah etmişsin.Şöyle bir muhasebe yapacak olursam bende zaman zaman bilmeden yanlışlığa düşmüş olabilirim Rabbim affeylesin.Nefsimiz ve şeytanla cihad etmek zorundayız.Bunların oluş nedeninin maneviyatsızlık olduğunu düşünüyorum.Daha dikkatli olalım inşaALLAH.

22 Mayıs 2008, 19:46:15
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2008, 19:46:15 »

Bir hatırlatma

Bu yazıyı buraya üstünüze alının diye eklemedi CeNNeT. bazı üyelerimiz cok abartmıs ve hemen hemen her sözü üzerine alınıp sitem etmis. Ama bu yazı genel gercekleri anlatıyor. ben dahil herkes sadece dikkat etmeli. yani ortada suclama yok ki. Bu yuzden savunma da yapmaya gerek yok

Selametle

22 Mayıs 2008, 19:55:43
arch_ibrahim

Yeniyim

*

Üye No : 1447

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2008, 19:55:43 »

sa belki çok fazla muhabbetinize dahil olmadım ama bu konuda farklı bakış açısı olabilme adına bir kaç hususa değinmek istiyorum.
Öncelikle nolursa olsun sanal ve gerçek şeklinde dini hükümlerin ayrılmasına katılmıyorum. İslamiyet ve din bir yaşam biçimidir. kişinin her anında her mekanda sahib olabileceği değerleri bünyesinde taşır ve biz müslümanlarında sanal veya gerçek ayrımı gibi çelişkiler içerisinde olmadan yaşamamız ve uygulamamız gerekn kuralları muhteva eder. Günlük olarak ya da bi yerlere özel olarak giyilen bir elbise değil kalbe ve fikre nufus eden bir yaşayıştır İslamiyet.Bazen her ne kadar bu sanal ortam her nekadar bize görme olmadığından uygun gelse de gene tehlike kısmından emin kılmaz. çünkü bu yazılar tam olarak içermese de gene de bir hissiyat olarak bizlerin duygu ve fikirlerine bir nişan hükmündedir. Dürüstlük pek anlaşılmayabilir ama az ya da çok bizden bir parça.şunu demek istiyorum ki; kimsenin nefsine bişey diyeceğim yok ama kendim nefsim olarak şunu biliyorum ki insan şaşar beşer her ne kadar bişeyer farklı olsa da sapabilir. Günahtan kaçış da ancak Allah'a sığınmak O'na tamamen uymakla mümkünken biz Biriniz Rabiatül Adeviyye diğeriniz Hasan-ı Basri de olsa yan yana olmayın gerçeğini gözardı edemeyiz. bugün islam yasakladığı hususlarda direkt olarak haramdır demekten ziyade o harama götürecek yolları da kapatıyor. Allah zira kelamında zina haramdır değil, zinaya yaklaşmayın diyerek tehlikeye gitmesin diye adeta mayınlı arazi misali etrafına teller çekip uyarı yazıları asmaktanda daha net tedbirler getiriyor. bu kesinlikle ama kesinlikle gözardı edilemeyecek mevzuu olduğunu düşünüyorumdan ziyade alimler bunu böyle izahata gitmiştir. hatta daha sert duruş koyanlar da olmuştur.
Zira hepimiz farkında olmalıyız ki biz burda aslında bişeyler paylaşıyoruz bu da samimiyet getirir. Zira birbirlerine karşı muhabbetli olan kardeşlerimiz oluyor neden çünkü yazdığı yazılarda şu düşünülüyor bi yerde..Aaa çok doğru bak demekki hassas dikkatli edebli vs...bunlar hayranlık belirtileri değil mi? bunlar kişiye cazib gelmez mi? Eğer ki maksad sadece bilgi alış verişi size ve kendimize soruyorum...acaba burdan herhangi bir kardeşimize(bakın su-i zan la değil) muhabbet duymadınız mı hiç? karşı cins olarak değil aynı cinsden kardeşimiz için de geçerli...bu nasıl oluyor...? paylaşılan bişeyler var..bu tip hisler kişi de hayranlık bırakabilir ve bu nefsi olarak yönelmelere ayak olabilir...vesile olabilir...
bu da sanal veya değil aynı bakış açısı ile değerlendirilmesi ve kesinlikle amaç hizmetse sadece bilgi ve yazıların olması gerektiğine bence bir ispattır. Zaten kişi sadece vicdanı ile bile aslında doğruya yönelebilr(Rabbim hep yolundan götürecek vicdanı versin.Amin). Zira bizim büyüklerimiz takva mevzuunu açıklarken "evladım! bir konuda   99 alim fetva verir, bir alim tereddütte kalır fetva vermezse biz O alimin tereddütünü alır,onu yapar ve buna takva deriz der". Takva Allah'a yakınlıktır. o zaman Allah' a tam muhabbet isteyen gönül icazetlerde bile hassas olur. Eğer ki bu konu çok temiz, tehlikesiz bir mevzuu olsaydı ben kardeşlerimizin içinde bir yerde "acaba.." diye bir düşüncenin olacağına inanmıyorum. Velev ki kendi kendimize fetva verme tehlikesiyle bile karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü nefis bazen ya sen ama şunu düşünüyonla oyalayabilir, ama taviz tavizi doğurur. kimse şahsi olarak bunu değerlendirmesin mesele zorlaştırma değil kolaylaştırmayken biz aksine niyetlenmiyoruz. Yazdığımız bu yazıda da kendi nefsimize vurma niyetindeyiz, siz güzel kardeşlerimizi tenzih ederek bu yazımızı bir paylaşım olarak algılamanızı isteriz. Gayemiz ortakken gönül kırmaktan Allah uzak eylesin(amin) Nefis şaşar beşer MazaAllah arkadaşlar. Rabbim yolunda emin selamet içerisinde kılsın. mevzulara basiretle bakanlardan eylesin. Marifetullah arzusuyla yanan kavrulan ve marifetullaha ulaşan kulları zumresinden eylesin. (Amin)Allah'a emanet olun. Es-selamu aleykum.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 20:07:19 Gönderen: arch_ibrahim » Logged
22 Mayıs 2008, 20:01:17
CeNNeT

Kurucu

*

Aldığı Teşekkür 145
« Yanıtla #14 : 22 Mayıs 2008, 20:01:17 »

Özel olarak sahislarla görüsmek sohbet etmek baska, Forumda yazilar paylasmak baska Gülüsü Yarali abla...

Yazarlara ait yazilar yada alinti yazilar dan etkilenmek kisiden etkilenmekle ayni sey degil...

Forumda paylasilan yazilarin hemen hemen hepsi net ortaminda dolaniyor...

Sayisi belli olmayan islami forumlarda farkli farkli kisiler tarafindan ayni yazilar paylasiliyor...

Ben ilk yazimda ne yazmisim: Gercek hayatta elimizden geldigince dinimizi yasamaya, islami emirleri yerine getirmeye calisiyoruz.Erkekler ve Bayanlar namahrem diyerekten karsi cins ile elinden geldigince muhatap olmaz, aile ici ziyaretlerde görünmez, gerekmedikce konusmaz v.s.. Konusmasi, görüsmesi, muhatap olmasi gerektiginde ise edebiyle ciddi bir üslub ile bunlari gereklestirir. Tabiki daha takvali insanlar daha cok dikkat eder bu gibi hususlarda.

Agir basli olupta ciddi bir üslub ile yorum yazmak baska samimi sekilde yorum yazmak baska...

Ciddi oldugun halde senden etkilenen cikarda görüsmek isterse zaten sen o takvan ile görüsmek istemez kisiyi terslersin....

Sen yine elinden geleni yap, heva ve heveslerine göre hareket edenleri Allaha havale et...

Tecrübelerim olmasa belki bende bunlari anlamazdim...

Insan bazi seyleri yasadikca daha da bilincleniyor...

Burada asil mesele etkilenmeye sebebiyet veren özel diyaloglarda gerceklestirilen sohbetler...

Cünkü bile bile karsi cins ile konusuyorsun...

ve bu Görüsmede arkadasca olsun iyi niyetle olsun dogru degil...

Erkekle Kadin arkadas olamaz ancak es olabilirler, ona göre adim atilmali...

Evli olan insanlar bile arkadasca konusuyorum diyor sonunda yuvasi yikiliyor...

Arkadas arkadas sonunda etkilenmeler ve devami gelincede huzursuzluklar...

Yahu anlatamiyorum galiba, anlayan anlamistir umarim daha ne diyeyim...

Ben diyecegimi dedim yeter bu kadar konustugum...

Ilk basta yazdiklarim acik ve net kabul eden eder etmeyen etmez ben üzerime düseni yaptim...

Selametle...

« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008, 20:17:11 Gönderen: CeNNeT » Logged

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: