İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Müslüman oldu ve ...  (Okunma Sayısı 777 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Kasım 2007, 23:11:24
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« : 11 Kasım 2007, 23:11:24 »

Müslüman oldu ve ...
10 yıl önce Müslüman olan Yasemin'in anlattıkları...İngilterde başlayan aşk ve mutlu bir yuva....

Kâbe, her gün en az beş defa dönüp selamladığımız, Allah'ın huzuruna yöneldiğimiz kıblemiz. Gücü yetenin ömründe bir defa o mekanı ziyaret etmesi Allah'ın emri.

Oraya bir defa gidip gelmişlerin, hacı olmuşların televizyonda gördüğü zaman neden gözlerinin yaşardığını, 'ah keşke bir daha gitsem de hiç gelmesem' demesini hiç gitmeyenler anlayamaz. Çünkü sadece orada bir ateş düşer insanın kalbine ve bir ömür boyu küllenmez artık. Tıpkı İngiltere'de doğup büyümüş, 7 sene önce Müslüman olmuş Yasemin Sayın gibi andıkça mübarek beldeleri ağlar durur o kişiler. Türkiye'de yaşamaya başladıktan sonra çevresindeki insanların Kâbe'yi andıkça neden ağladığını bir türlü çözememiş Yasemin Hanım da. Ta ki, 2003'te hacca gidip dönene kadar. "Aynı şeyi ben yaşıyorum. Ağlıyorum; ama mutlu gibi. Tekrar gitmek istiyorum. Keşke orada kalaydım. Orada çocuk veya aile gelmiyor insanın aklına. Anlatmak için fazla kelimem yok; ama orada hemen ağlıyorsun; ama mutlu gibi ağlıyorsun. Aklıma geldikçe ağlayabilirim." diyor yeni öğrendiği Türkçesiyle.

Yasemin Sayın, 1997'de Müslüman oldu. 2000'de Hamit Sayın ile evlendi. Çiftin Esma Belkıs (5) adında bir kızı, Ahmet ve Bilal (3) adlı ikiz oğulları var. Yasemin Hanım, Müslüman olma kararını tamamen kendi okuma ve araştırmalarının sonucunda vermiş. Ailesiyle birlikte İngiltere'de yaşarken Hamit Sayın ile tanışmış. Orada çalıştığı firma İstanbul'da şube açınca Türkiye'ye gidip gelmeye başlamış. Hamit Bey kendi firmasında çalışmasını önerince de kabul etmiş ve İstanbul'da yaşamaya başlamış. Bu arada arkadaş çevresinin hediye ettiği İngilizceye çevrilmiş kitaplardan İslam'ı öğrenmeye başlamış. Yasemin Hanım'a Müslüman olması için kesinlikle baskı yapmadıklarını belirten Hamit Bey, "Eşimin İslamiyet'i seçişi arayışla oldu.

İslamiyet'teki düsturlar çok hoşuna gitti. İçkinin yasak olması, yardımlaşma, Müslüman bir toplum olan Türkiye'deki güvenlik seviyesi, insanların birbirlerine gidip gelmeleri, çocuklarını birbirlerine emanet edebilmeleri gibi ahlaki erdemler onu çok etkiledi. Özellikle Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitapları onu çok bilgilendirdi." diyor. İngilizce kaynak kitap azlığı nedeniyle her birini birkaç kere okuduğu kitapları ailesine vermeye başlayan Yasemin Hanım da "Bu kitapları onların da okumasını istiyorum.

Benim ailem dindar değildi. Hıristiyan değildim. Allah'a inanıyordum; ama kendi kendime. Bir Yaradan olduğuna inanıyordum. Dua etme ihtiyacını duyuyordum ve ediyordum. Vaftiz edilmemiştim. Öğrendiklerimde mantıksız bir şey bulmadım. Hoşuma gitti yavaş yavaş. Allah'a inanmaya başladım." diyor.

Yasemin Hanım, ilk ibadet olarak oruç tutmuş. Hayatında Arapçayı hiç duymadığı için namazı biraz yavaş öğrenmiş. Önce sadece hareketlerini yapmış. Yavaş yavaş kısa sûre ve duaları ezberlemiş. Başını örtüp tesettürlü giyinmenin de hiç zor gelmediğini vurgulayan Yasemin Hanım, "Örtü, hayatımda en kolay uyum sağladığım şey oldu. Üstelik böyle çok rahatım. Örtünmeye başladıktan sonra acaba unutur da örtüsüz dışarı çıkar mıyım diye korkuyordum; ama hiç böyle bir şey olmadı. Çok sevdim bu kıyafeti. Ailemle hiç sorun yaşamadım. 'Seni böyle daha mutlu ve sakin görüyoruz.' diyorlar.

"Kâbe çok mutlu ve sakindi"

Evlendikleri günden itibaren birlikte hacca gitme arzusu duyan Hamit Bey ile Yasemin Hanım, önce Belkıs, ardından ikizler doğunca planlarını ertelemek zorunda kalmışlar. Oğulları bir yaşına gelince 2003'te kuraya katılmak için kayıt yaptırmışlar. Kurada isimleri çıkar çıkmaz da hazırlık yapmaya başlamışlar. Hac ibadetinin akılda tutulması gereken çok fazla ayrıntısı olmadığı için maneviyat anlamında kendilerini hazırlamaya ağırlık vermişler. Öncelikle Fethullah Gülen Hocaefendi'nin haccın ehemmiyetini ve manasını anlattığı 5 kasetlik seri vaazlarını dinlemiş, hac ile ilgili kitaplar okumuşlar. Yanlarında Hamit Bey'in annesi ve ablası da olduğu için hacda zorluk çekmediğini belirten Yasemin Hanım, Kâbe'yi ilk gördüğü andaki duygularını şöyle anlatıyor: "Kâbe çok mutlu ve sakin geldi bana. Hiç yabancı gelmedi. Başka bir ülkeye giderken insana çok değişik gelir. Türkiye çok değişik gelmişti mesela; ama Kâbe öyle değildi.

Orada değişik hiçbir şey yok gibiydi. Evime gelmişim gibiydi. O kadar sakin ve mutlu."

Hacdan yıllar önce umreye gitmiş olan Hamit Bey ise haccın umreden farklı bir havası olduğunu ve Kâbe'ye bakarken yaşanan duyguların sözle ifade edilemeyeceğini söylüyor. Mescid-i Haram içinde oturmanın bile ibadet olduğunu hatırlatan Hamit Bey, "Bugün en cimri adamın evine bile gitseniz size bir çay ikram eder. Allah'ın evine gidiyorsunuz. Rahmeti sonsuz olan Allah'ın illa ki size lütfu olacaktır ve eliniz boş dönmeyeceksinizdir. Gerçekten de orada Allah bize nasip etti. Lütuflarla döndük." diyor.

Arafat tövbe etmek için en büyük fırsat

Hamit Sayın, Mina'dan itibaren hac yolculuklarını şöyle anlatıyor: "Arife gününden bir gün önce Mina'da geceledik. Son hazırlıklarımızı yaptık. Arafat, insanın bu zamana kadar yaptığı bütün hataları günahları affettirebileceği 4-5 saatlik en büyük fırsat. Arafat'ta yapacağım bütün duaları kağıda yazıp hazırladım. Farklı kitaplardan derledim. Arife günü sabahtan Arafat'a ulaştık. Orada edilen dua çok önemli. Ya haccım kabul edilmezse, dualarım kabul edilmezse diye ümit ve korku bir arada yaşanıyor. Güneş batmadan bir köşeye çekilip dualarımı tekrar okudum. Ailemizle bir araya gelip haccımızı mübarek ettik. Müzdelife'ye gidip taş topladık. Ertesi gün abdest sırasında beklememek için şişelerimize su doldurduk. Sabah uyandığımda kendimi çok hafiflemiş ve mutlu hissettim. Tertemiz olmuş gibiydim. Gruplar halinde şeytan taşlamaya doğru yürümeye başladık. Tünele doğru yaklaştık. Bazen izdiham yaşandığı için şehadete gidiyor gibi giriliyor tünele. Çıkamama endişesi oluyor. Şeytanı taşladık. Rahatladık. Kurbanımızın kesildiği haberi geldi. Tıraş olup ihramdan çıktık. Üç gün şeytan taşladıktan sonra Medine'ye geldik. Ziyaretlerimizi yaptık. Dualarımızı okuduk. Günlerimizi salavat ağırlıklı geçirmeye çalıştık." Geçen sene de İngiltere'ye ailesinin yanına gitmek yerine umreye gitmek istemiş Yasemin Hanım. Esma Belkıs'ı da umreye götüren Hamit Sayın, hacca çocuk götürmenin çok büyük cesaret işi olduğunu, ibadete daha az vakit ayırıldığını ifade ediyor. Umrede ise kalabalık azaldığı için ailece yola çıkmanın güzel olduğunu anlatıyor.

Hacda yaşlılar çok zorlanıyor

Hac beden ile yapılan bir ibadet olduğu için mümkün olduğunca genç iken gitmek gerekiyor. Öyle bir kalabalık ki, mahşer provası gibi. Üç milyon kişi her namazda bir araya geliyor ve dağılıyor. Kargaşa yaşanmıyor; ama otele adım adım gidilebiliyor. Bu yüzden öğlen namazını kılmak için gelince ikindiyi de kılarak çıkmak en iyisi. Yaşlı ve hasta kişiler bu tempoya dayanamayabiliyor. Hamit Sayın'a göre, hac ibadetini en ileri yaşlara Türkler bırakıyor. Emekli olduktan sonra ancak hacca gidebilen Türk hacılar, yorgun düştükleri için yapamadıkları ibadetlerini vekillerine ifa ettiriyor. Bu da haccın lezzetini duyamadıkları için onları çok üzüyor. Hacda genç olmanın büyük avantaj olduğunu vurgulayan Hamit Sayın, gözlemlerini şöyle anlatıyor: "Haccı bütün rükünleriyle kendi başına yapabilmek için gençken gitmek lazım.

İmkanı olanlar hemen gitmeli

Kimsenin yaşlılığını görebilme garantisi yok. Yaşlılar, ziyaret tavafı, hac tavafı ve veda tavafı yapıyor sadece üç kez. Gençler 10-20 kere yapıyor tavafı. Yaşlılar yoruluyor.

Müzdelife'den şeytan taşlamaya kadar yürürken uzun ve zor bir yolculuk yapılıyor. Bazı amcalar ve teyzeler şeytan taşlamaya gelemiyor. Oğullarına veya eşlerine vekalet veriyor. Bunlar önce kendileri için, sonra vekil oldukları kişiler için şeytan taşlıyor. Yaşlı hacılar daha sabırsız. Hatalara karşı daha tahammülsüz. 'Hacı sabır' diye bir söz yaygınlaşmış; çünkü orada normalin üstünde bir sabır göstermek lazım. Yemekli programa dahil olmak mümkünse en iyisi. Çünkü hacca giden çoğu kadın ibadet yerine yemek yapmakla uğraşıyor. Gidenlerin mümkün olduğunca yakın otelleri tercih etmesi lazım. Çünkü otelden mescide adım adım yürüyerek geliniyor. 100 metre çok uzun bir mesafe otel için. Her vakitte otele gidip abdest tazelemek zor geliyor. Orası tam bir mahşer yeri. Her taraf insan dolu. Yaşlılar o kalabalıkta çok büyük zorluk yaşıyor. Tekerlekli sandalye veya ambulansla taşınanlar oluyor. Yaşlı hacılar diğer insanları da yavaşlatıyor. Bazı grup başkanları sünnete uygun olmayan şekilde yaşlıları ve kadınları şeytan taşlamaya gece götürüyor ya da hiç götürmeyip vekalet alıyorlar. Çarpıyor diye çadırlarda klima açtırmayanlar bile oluyor. Önümüzdeki birkaç yıl daha hac serin zamanlara geliyor. İmkanı olanlar bu vakitleri değerlendirmek için bir an önce hacca gitmeli. 30'lu 40'lı yaşlarda 'inşallah gideceğim' diyerek erteleyenlerin bir an önce niyet edip kuraya yazılmalı.

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
11 Kasım 2007, 23:26:24
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2007, 23:26:24 »

Babam küçükken dedeleri otobüsle hacca gidermiş. O zamanlar babam hacca gitmeyi "güneşe gidip ona elle dokunmak" gibi birşey zannedermiş.Ve çok istemiş hacca gitmeyi daha ufakken.

Allah da nasip etmiş ona. Daha 24 yaşındaymış. Kendisinin dediği gibi; Hacca genç iken, ilk fırsat bulunduğunda gidilmeli.

İbadetin tadı gençken bambaşkadır derler. Tabi şu anda bu sözün ne kadar değerli olduğunu bir genç olarak tam anlayamam. Hz. Allah hepimize o ibadeti yapanlardan eylesin...Hakkıyla....
11 Kasım 2007, 23:52:24
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1283

Aldığı Teşekkür 188
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2007, 23:52:24 »

Alıntı
İbadetin tadı gençken bambaşkadır derler. Tabi şu anda bu sözün ne kadar değerli olduğunu bir genç olarak tam anlayamam. Hz.  hepimize o ibadeti yapanlardan eylesin...Hakkıyla....

amiiinnn...amiiinn...inş...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
12 Kasım 2007, 00:11:54
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 941

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2007, 00:11:54 »

Alıntı
İbadetin tadı gençken bambaşkadır derler. Tabi şu anda bu sözün ne kadar değerli olduğunu bir genç olarak tam anlayamam. Hz.  hepimize o ibadeti yapanlardan eylesin...Hakkıyla....

amiiinnn...amiiinn...inş...

Amin...

Hatice abla paylasim icin Allahu Zulcelal senden razi olsun...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

12 Kasım 2007, 01:20:23
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2007, 01:20:23 »

Rabbim cumlemizden razi olsun
Allah gitmeyenlere  o mubarek beldelere gitmeyi  gidenlerede tekrarini nasip eylesin
benim acizane tavsiyem genc yasta gitmek

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: