İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İyi bir Müslüman mıyım?  (Okunma Sayısı 343 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10 Mayıs 2008, 18:31:34
*Ravza*

Namazda ALLAH'ın birliğine şehadet eden parmağım,Bir Tağut'un hükmünü asla onaylamayacaktır

Alışıyorum

*

Üye No : 8157

Konu  : 72

Aldığı Teşekkür 3
Hüseyni Sevda..
« : 10 Mayıs 2008, 18:31:34 »

İyi bir Müslüman mıyım ? kesinlikle değilim...

İyi bir Müslüman zaten kendisine iyi demez. Ben onlardan değilim. Gerçekten iyi Müslüman olmadığım için böyle konuşuyorum.

Bin türlü rezalet, zillet, esaret, hakaret altında keyfime bakıyorum. Yazıklar olsun bana!

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi çayı, akşam taamı... Bunları hiç atlattığım yok. Peki, İslâmî vazifelerimi hakkıyla yapabiliyor muyum? Heyhat!.. Efsus ki efsus...

Arada bir kırlara piknik yapmaya bile gidiyorum. Bende vicdan olsaydı, İslâm'a böylesine saldırıldığı, Müslümanların böylesine ezildiği bir zamanda gezip tozmayı, piknik yapmayı nefsime haram ederdim.

Namaz kılıyorum ama nasıl? Hakkını vererek, dosdoğru bir şekilde eda edebiliyor muyum?.. Hayır hayır, kendimi aldatmayayım. Ben iyi bir Müslüman olsaydım, namazı böyle kılmazdım.

Her gün bir yazı kaleme alıp gazeteye gönderiyorum. Bu küçücük hizmet yeterli midir? Bu yazılar acaba gerçekten hizmet midir?

Ben iyi bir Müslüman olsaydım Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da, Şarkî Türkistan'da ve daha nice yerde Müslüman kardeşlerimin mâruz kaldığı zulüm, işkence, çileler karşısında kahrımdan yataklara düşmem, kendimi yerden yere atmam gerekmez miydi? Vah vah, tüh tüh demekle iş biter mi?

İyi Müslüman olsam gülebilir miydim? Asla!.. Hep hüzünlü olmam, sık sık bir kenara çekilip göz yaşı dökmem gerekmez miydi?

İzzet-i nefs diye bir şey tutturmuş gidiyoruz. İslâm'ın, Ümmet'in izzetine saldırılırken bizim nefsimizin izzetinin ne kıymeti olur? Batsın böyle nefsanî izzetler!..

Bu gece bermutad tok yatacağım. Acaba bizim mahallede aç yatan biri var mı? Belki de vardır. O halde ben ne biçim Müslümanım?

Yaşım ilerledi, ölüm yaklaşıyor. Büyük yolculuk için azık topluyor muyum? Bu konuda gereken hazırlıkları yapmıyor, azık toplamıyorsam ben ne biçim Müslümanım?

Üzerimde hakları olan, kendilerine bilerek veya bilmeyerek kötülük yapmış, zarar vermiş olduğum, üzdüğüm kimselerle niçin helalleşmiyorum? Bu halimle ben ne biçim Müslümanım?

Niçin hâlâ şu fâni dünyaya dönüğüm?

Niçin "kârdan ziyandan geçtim, dükkânım yağma olsun!.." diye bağıramıyorum?

Benim sevgili din ve iman kardeşlerim, size karışmam ama ben kendime soruyorum: Bu halimle ne biçim bir Müslümanım?

Eyvah bana, vah bana, yazıklar olsun bana, hezar efsus bana...

Mehmet Ş.  Eygi

Biz ayakta ölürüz...
Sürünenler utansın.!!!
Biz kefen giymeyiz!!!
Kalırsak ZEYNEP  
gibi kalırız,
Gidersek HÜSEYİN'ce
gideriz
...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

10 Mayıs 2008, 18:47:32
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 430

Aldığı Teşekkür 45
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2008, 18:47:32 »

Değerli ravza kardeşim. Hiç birimiz iyi olmakla övünemeyiz. İyi bir müslüman olmanın bir alameti de tevazu olsa gerek. Lakin tevazunun fazlası da zarardır. İnsallah devamlı iyi değilim diyenlerden olmayalım. Korku ve ümit arasındaki bağlantıyı kurarsak, inş kurtuluruz.

Bu güzel konuyu paylaştığın için ALLAH razı olsun.

10 Mayıs 2008, 18:50:13
mücahit..

Alışıyorum

*

Üye No : 21262

Konu  : 23

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2008, 18:50:13 »

paylaşım için allahcc razı olsun...yazı hepimize atıfta bulunuyor...allahcc razı olsun eygi hocamızdan...yukarıda yazılanlara göre bende iyi bir müslüman değilim...selametle...
11 Mayıs 2008, 03:49:56
hızır-murad

خدا را

Minare Team

*

Üye No : 15934

Konu  : 12

Aldığı Teşekkür 4
Sen dilemedikten sonra asla.........
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2008, 03:49:56 »

İyi olamadık. Allah cc. bizleri iyilerden ayırmasın.

(-0) + (+0)=   -0,0 (1'e hasret kaldım)

Ölümün bana uzak olduğu kadar ölüme aşığım.
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: