İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: “Bu yazı düşünceye davettir”  (Okunma Sayısı 1140 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Temmuz 2007, 01:55:35
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1283

Aldığı Teşekkür 188
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« : 28 Temmuz 2007, 01:55:35 »

EĞİTİMLE BERABER GELEN CEHALET

İlkokula başladığımız günü hepimiz hatırlarız. Okul bahçesinde ilk verdiğimiz söz nedir?
“Türküm. Doğruyum. Çalışkanım. İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymaktır.” Hepimiz okul kapılarında verdiğimiz bu milli yeminle hayata adımlarımızı atmıştık. Sonra ne oldu da verdiğimiz bu sözlerin arkasında, en çok da doğruluğun arkasında olamadık?..

Soruların cevabını hep birlikte görelim

Her işin başı eğitim ise, eğitilen ne olmalı; ruhlar mı, beyinler mi, zihniyet mi? “Yoksa sadece din ahlakı ve “her işin başı olan, Allah korkusu mu?”

50 yıl önce yüksek okul mezunları günümüze oranla oldukça azdı. Buna rağmen görgü, saygı, terbiye ve ahlaki değerler gibi toplumu bir arada tutan manevi bağlar, çok daha güçlüydü. Bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan gençlerden, ortalama on kişiden birinin üniversite mezunu olduğu günümüzde, cehaletin, saygısızlığın, riyakarlığın, yalanın ve sahtekarlığın neden bu kadar çok olduğunu hiç düşündünüz mü?

Maneviyatın önüne maddiyat geçtiğinden, ezici rekabetin yarış haline geldiğinden, insanlar neredeyse doğdukları andan itibaren hayata bu telkinlerle adım atıyorlar. Henüz ilkokul sıralarında başlayan ve “güçlü olanın ayakta kaldığı” körpe beyinleri “OKS, LGS, ÖSS” vs gibi sınavlarla, hayata atılmadan önce yarışmayı ve ezici rekabeti öğrenmektedirler.

Üniversiteyi bitirdiklerinde, hızla rekabet ortamına atılan gençleri bekleyen başka bir yarış ise, iş hayatında beklemektedir. Geleceğe hazırlamak adına yapılan bu yarışlarda da, farkında olmadan insanların kişilikleri değişmektedir.

Nerede hata yaptık!..
-Hata eğitimin neresinde?
-Hata okullarda mı?
-Hata insanlarda mı?
-Hata sistemde mi?
-Hata maneviyatın hızla yok oluşunda mı?
-Hata globalleşmekte mi?
-Hata teknolojide mi?

-Hata, bence yaradılıştan hızla uzaklaşmaktadır. Gönderilen hak kitaplar doğrultusunda sistemi kuramamaktadır.
-Hata, Allah’ın gönderdiği hak kitapları tam olarak uygulamayıp, insanların koyduğu kuralları din sayıp uygulamaktadır.
-Hata, maddiyatın ön planda olup, manevi duyguların hızla yok oluşundadır.
-Hata, yaradılış gereği insanların ihtiyacı olan maneviyatın hak kitaplarda değil de, sahte mutluluk vadeden, düşünce akımlarında aramaktadır.

Nerede o eski günler
Günümüzde, “nerede o eski ticaret ahlakı, nerede o eski saygılı ve görgülü insanlar” diye eskiye duyulan özlemin sık, sık dile getirildiğini hepimiz duymuşuzdur.
Bu insanlar hepimizin anaları-babaları veya dedeleriydi. Bunların bir çoğu, orta öğretim veya yüksek okul eğitimi almamışlardı. Hatta bazıları okur–yazar dahi değillerdi. Onlarda olan bu denli görgü, saygı, dürüstlük, efendilik ve mertlik neydi? Bence sadece Allah korkusunu içlerinde tam olarak taşımalarıydı.

Bu durumu ben kendi babamdan bilirim. 40’lı -50’li yılların İstanbul’unu çok iyi bilen babam, sağlığında şöyle derdi: “Nerede o eski İstanbul, biz Beyoğlu’na kravatsız çıkamazdık. Şimdi İstanbul çok değişti, sokağa çıkamaz hale geldik.” Ve bu sözleri babam, 30 yıl önce söylemişti. Oysa bu gün Beyoğlu’na, neredeyse korumasız çıkamaz olduk. Babam bugünkü İstanbul’u görmüş olsaydı, acaba ne düşünürdü…
O zamanlarda, fakir fakirliğinden utanıp kimseye el açamazdı. Zengin ise zenginliğiyle övünmeye utanırdı. Yoksulluğunu kimseye belli etmeyen, onurlu ve sabırlı insanlardan, Yüce Allah Kuran Ayetinde övgüyle bahsetmektedir.

“…İffetlerinden dolayı bilmeyen onları zengin sanır. (Ama) Sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük ederek insanlardan istemezler…”(Bakara Suresi,273)

Şimdi ne oldu da, yüzümüz kızarmaz oldu?

-Ticarete bakıyoruz, kaçakçılık, sahtekarlık, rüşvet almış başını gidiyor.
-Trafiğe bakıyorsunuz, saygısızlık, hoşgörüsüzlük yollara hakim olmuş.
-Fakire bakıyorsunuz, yüzsüzlük, kıskançlık, özenti, hatta biraz da gurur.
-Zengine bakıyorsunuz, onlarda da ayrı bir yüzsüzlük, acımasızlık, vurdum duymazlık, ve sistem doğrultusunda yapılan meşru hırsızlık. Biraz da görgüsüzlük.
-Eğitimliye bakıyorsunuz, kendini dev aynasında görüyor.
-Eğitimsize bakıyorsunuz, onlarda eğitimliyi dev aynasında görüp, “okumuş adam, ne yapsa doğrudur” önyargısıyla, kendini olabildiğince küçültüyor.

“Bu yazdıklarım da, toplumun bazı kesimlerini ilgilendiriyor.” (Asil ve saygılı insanları, buradan tenzih ederim.)

Peki tekrar soruyorum!..
Biz çocuklarımıza okullarımızda ne öğretiyoruz?
“İlim yuvası olması gereken okullarımızda, farkında olmadan onları sisteme kurban mı ediyoruz.” Evet, bence sisteme kurban ediyoruz.. Her şeyde olduğu gibi, yaradılışa aykırı yaşam seçildiğinde, günümüzde yaşananların tamamı yukarıda anlattığım gibi kendini belli etmektedir. Çünkü Yüce Allah, insanın yaradılışına en uygun yaşam şartlarını, gönderdiği hak kitaplarda apaçık anlatmıştır. Bunun ötesinde bir yaşam tarzı seçildiğinde ise, her işte olduğu gibi eğitimde de çarpık modeller ortaya çıkmaktadır.

Bu model ister dindar kesimden olsun, ister inançsız kesimden. Dinde de Allah sözü olan Kuran dışına çıkıldığında, insanların koyduğu kurallar ön plana çıkmaktadır. Bu da günümüzde yaşanan yanlış din anlayışıyla apaçık ortadadır. Kuran bu konuyu 1400 sene evvel atalarının dini yani, “onlar geleneklere uyarlar” diye haber vermektedir.

“Ne zaman onlara: "Allah`ın indirdiklerine uyun" denilse, onlar: "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız" derler.” (Bakara Suresi, 170)

NURAN YELKENCİ

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
28 Temmuz 2007, 08:36:05
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 430

Aldığı Teşekkür 45
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2007, 08:36:05 »

İnnel hakkun hakkun , dogruya dogru abla, Allah razı olsun 

28 Temmuz 2007, 08:39:04
ene_abd

Emektar

*

Üye No : 315

Konu  : 9

Aldığı Teşekkür 11
Her Nefis Ölümü Tadacak
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2007, 08:39:04 »

ene_abd
28 Temmuz 2007, 09:01:19
mevlan

Isınıyorum

*

Üye No : 122

Konu  : 294

Aldığı Teşekkür 29
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2007, 09:01:19 »

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
batman gençlikfm de hafta içi hergün 09:00 ile 10:30 ve 14:00 ila 16:00 saatleri arasında sizlerleyiz.
28 Temmuz 2007, 10:22:59
elif_

Minare Team

*

Üye No : 279

Konu  : 297

Aldığı Teşekkür 77
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2007, 10:22:59 »

Her şey oldukça açık ama ben yinede okullardaki din derslerinin tamamen kaldırılmasından çok korkuyorum    Gençliğin  heva ve heveslerine uyup günaha girmelerine çok üzülüyorum. Eyy Osmanlı evladı biz bugnleride mi görecektik 

chi begam? har chi begam fayde nadare...

چي بگم.. هر چي بگم فايده نداره
28 Temmuz 2007, 11:29:08
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 24
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2007, 11:29:08 »

İSTEYEN İSTEDİĞİ KADAR İSTEDİGİNİ ENGELLESİN YÜREGİNDE ALLAH VE RASUL SEVGİSİ OLAN HER ANNE EMİNİM BU EGİTİMİ ÇOCUKLARI İLKOKULA BAŞLAMADANDA VEREREK HAZIRLIK YAPMIŞ OLURLAR BİZ MÜSLÜMANLARIN NELERİ ENGELLENMİYORKİ ÖYLEKİ 8 YAŞINDAKİ KIZ YİYENİM MÜZİK DERSİNDE  KALK ŞARKI SÖYLE DEDİĞİNDE BEN İLAHİ SÖYLEMEK İSTİYORUM DİYOR VE TABİKİ SÖYLÜYORDA İLAHİDE KELİMEİ TEVHİD GEÇİNCE YİYENİM ELLİNİ HAVAYA KALDIRIYOR VE HOCASI BU NEDİR DİYE SORUNCA ALLAH IN BİRLİGİNİ PEYGAMBERİMİN TEK OLDUGUNU İŞARET EDİYORUM DİYOR VE BU SÖZDEN SONRA ÖGRETMENİ YİYENİME KAFA TAKIYOR SONUÇ KARNE NOTLARI DÜŞÜYOR BELKİDE BIRAKABİLİRDİ AMA ACIKCASI ARAMIZDA ŞİDETTLİ BİR TARTIŞMA ÇIKTI VE İSLAM KONUSUNDA KÖTÜ KONUŞMAYA DEVAM EDERSENİZ BU OKULDAN GİDERSİNİZ DEDİM VE AYNEN ÖYLE OLDU VE OKULDAN DEFOLDU KUSURA BAKMAYIN KONUYU UZATIM AMA OKUL KONUSU OLUNCA BÖYLE YARALARIMIZ KANIYOR HAKKINIZI HELAL EDİN

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
28 Temmuz 2007, 13:58:45
yaren

Minare Team

*

Üye No : 209

Konu  : 536

Aldığı Teşekkür 66
SESSİZİM
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2007, 13:58:45 »

Ahh firdevs ablacım o kadar şey var anlatılacak bitmez burda şimdi.hepsi tabii dinimizi güzel tanıtamamakla alakalı tabikii ALLAH korkusu olan bi genç bu anlatılanların kaçını yapabilir tabikii hiçbirini bana göre....bunun da çözümü din egitimi dersinin müfretattaki sayısını arttırmakla beraber uygulmaya gidilmesi diye düşünüyorum...ALLAH hepinizden razı olsun

28 Mart 2008, 03:14:32
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 188
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2008, 03:14:32 »

Nerede hata yaptık!..
-Hata okullarda mı?
-Hata insanlarda mı?
-Hata sistemde mi?
-Hata globalleşmekte mi?
-Hata teknolojide mi?

Her işin başı eğitim ise, eğitilen ne olmalı; ruhlar mı, beyinler mi, zihniyet mi? “Yoksa sadece din ahlakı ve “her işin başı olan,  korkusu mu?”

28 Mart 2008, 16:00:41
senay

şenay

Isınıyorum

*

Üye No : 7331

Konu  : 4

Aldığı Teşekkür 8
ALLAHIN RAHMETİ VE MERHAMETİ ÜZERİNİZE OLSUN
« Yanıtla #8 : 28 Mart 2008, 16:00:41 »

Nerede hata yaptık!..
-Hata okullarda mı?
-Hata insanlarda mı?
-Hata sistemde mi?
-Hata globalleşmekte mi?
-Hata teknolojide mi?

Her işin başı eğitim ise, eğitilen ne olmalı; ruhlar mı, beyinler mi, zihniyet mi? “Yoksa sadece din ahlakı ve “her işin başı olan,  korkusu mu?”
Nerede hata yaptık!..
-Hata okullarda mı?
-Hata insanlarda mı?
-Hata sistemde mi?
-Hata globalleşmekte mi?
-Hata teknolojide mi?

YAAAA İŞ TE OLAYLAR BUNDAN DOLAYI OLUYOR .ÇÜNKİ ARTIK İNSANLARDA ALLAHIMIN KORKUSU KALMADIGI İÇİN EĞİTİM SİSTEMİDE BÖYLE ÇARPIK OLUYOR. SONRA HERKES BİRBİRİNE SUÇ ATIYORLAR .RABBİM SONUMUZU HAYREYLESİN

GÖRDÜMKİ BU DÜNYA BİR O YALANMA
HALİME BAKIPTA MUTLUYUM SANMA
BEDENİM KABEDEN UZAKTA AMMA
GÖNLÜMÜ BIRAKTIM BEYTULLAHTA BEN
23 Ekim 2008, 02:03:46
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 188
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2008, 02:03:46 »

amiiiiinnn... :AHH:

Hata, bence yaradılıştan hızla uzaklaşmaktadır.

23 Ekim 2008, 02:34:38
birben.

Yeniyim

*

Üye No : 55915

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 2
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2008, 02:34:38 »

eline sağlık vuslat kardeş çok ilgi çekici yazı ve paylaşımlarınvar.yorum yapmıyorumama okuyorum emin olun..size bişi sorabilirmiyim.vuslat ve gülüşüyaralı aynı kişimi?
23 Ekim 2008, 03:52:22
ExE

Minare Team

*

Üye No : 19557

Konu  : 116

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2008, 03:52:22 »

eline sağlık vuslat kardeş çok ilgi çekici yazı ve paylaşımlarınvar.yorum yapmıyorumama okuyorum emin olun..size bişi sorabilirmiyim.vuslat ve gülüşüyaralı aynı kişimi?

yok değil  :UYHUCU:

Sizde tükenir Onda olan sonsuz, Feza sizin olsa ne yapacaksınız Onsuz..

Varsa yoksa C ..
23 Ekim 2008, 16:44:43
birben.

Yeniyim

*

Üye No : 55915

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 2
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2008, 16:44:43 »

çok benziyorduda tarzları oyüzden aynı kişimi diye sordum kusura bkmayın Sad
23 Ekim 2008, 22:56:18
hüzünlü

Ziyaretçi

« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2008, 22:56:18 »

amiiiiinnn... :AHH:

Hata, bence yaradılıştan hızla uzaklaşmaktadır.

selamün aleyküm vuslat kızım .o yaradılıştan insan kendi kendine uzaklaşamaz onu muhakkak bir uzaklaştıran bulacaksın sonucunu aramaya kalkarsan  bu bir gercektir.(şenay )ablan. selam ve Dua ile kal RABBİM yarve yardımcın olsun.
24 Ekim 2008, 00:11:29
VuSLaT

Admin

*

Aldığı Teşekkür 188
« Yanıtla #14 : 24 Ekim 2008, 00:11:29 »

RABBİM razı olsun şeney ablam...

yok değil  :UYHUCU:

kesinlikle değil...

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: