|
|
 |
« : 21 Ekim 2007, 23:19:52 » |
|

Kaynak ; 'Bu saldırılar PKK ile sınırlı değil' Bir televizyon kanalda programa katılan Eski Mit Daire Başkanı Mahir Kaynak, son saldırıyı değerlendirdi. Kaynak çarpıcı tespitlerde bulundu. Kaynak'a göre bu saldırı PKK ile sınırlı değil.
Kaynak şunları söyledi:
''Bu sadece PKK'nın işi değil. Bu yapılanlar bir terör örgütünü aşıyor. Siyasiler kim olduğunu bilemediğimiz siyasi bir güç bunları yönlendiriyor. O siyasi güç hemen Kuzey Irak'a girmemizi istiyor.
Bana göre PKK'nın arkasında Amerika yok. Avrupa'da var bunların örgütlenmeleri. Bunlar farklı ülkeler. Bu arada muntemelen PKK beş farklı kanada bölündü. Her birini bir ülke yönlendiriyor. Ama şunu kesinlikle söylüyorum. Bunun arkasında bir devlet var ve bu Amerika değil. Başka bir güç. Organize edilmiş iyi bir güç.
Yapmak istenen şu: Bir Kürt Türk çatışmasına ortam hazırlamak. Zaten biz oraya girdikten sonra büyük bir provokasyon başlayacak. Bu olanları görünce kesinlikle bunun arkasında bir güç var.
Sıcak takip yapalım ama operasyon anlamında olmasın. Sınırlı tutalım. Politik teşebbüslerimizi yapalım. Ama son ana bekleyelim. Zannediyorum bu konuda hükümetle aynı görüşteyiz.
Bu sorun politik ortamda çözülür. Çünkü ortam çok iyi hazırlandı. Bu bölgede bize Amerika'nın ihtiyacı, bizim Amerika'ya olandan çok daha fazla. Zaten PKK'nın tasviyesi kararı alındı. Politik baskı işe yarayacaktır şu ortamda.'''
|