İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Uyumadan Önce Televizyona Bakmayın  (Okunma Sayısı 602 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Ağustos 2007, 11:00:19
emrullah

Isınıyorum

*

Üye No : 314

Konu  : 227

Aldığı Teşekkür 26
« : 25 Ağustos 2007, 11:00:19 »

Uyumadan  Önce Televizyona  Bakmayın

Bilgisayar ve televizyon karşısında yatmadan önce geçirilen her dakika, bir sonraki gün yorgunluğa neden oluyor Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre; yatmadan önce bilgisayar ve televizyon karşısında fazla vakit geçirenler, bunu yapmayanlarla aynı uzunlukta uyusalar bile kendilerini daha yorgun ve daha az uyumuş hissediyor.

Herkes kadar uyuyor ancak sabahları uykunuzu alamadığınızı düşünüyorsanız, sorun yatmadan önce yaptıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir.

Japonya’nın Osaka Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, yatmadan önce zamanlarını bilgisayar veya televizyon karşısında geçirenlerin uykusuzluktan daha çok şikayet ettiklerini ortaya koydu.

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı araştırmada, uyku öncesi elektronik aletlerin karşısına geçen deneklerin sabahları kendilerini daha yorgun hissetikleri sonucuna varıldı.

Araştırmanın en ilgi çekici yanıysa, daha az uyumaktan yakınan katılımcıların, aslında yatmadan önce bilgisayar karşısına geçmeyenlerle aynı süreyi uykuda geçirmelerine rağmen uykusuz kaldıklarını düşünmeleri.

Bu durum, bilgisayar ve televizyon başında geçirilen uzun sürenin belki uyku süresini değil ama uyku kalitesi ve uyku ihtiyacını etkilemesine bağlanıyor.

Uzmanlar, özellikle internet tutkunlarının yeterli miktarda uyusalar da daha yorgun uyandıklarını söylüyor

NTV
25 Ağustos 2007, 11:08:13
benefsecun

Emektar

*

Üye No : 13

Konu  : 76

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2007, 11:08:13 »

Bende yorgunluğum nedenini yaşlılıktan diyordum,demek ki bilgisayardan mış sevindim..

"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Rastgele: uyumadan once

Gitmek istediğiniz yer: