| 30 Mayıs 2007, 18:29:17 |
|
|
 |
« : 30 Mayıs 2007, 18:29:17 » |
|

AÇIKLAMA: Aşağıda gruplar halinde cümleler verilmektedir. Öncelikle her gruptaki cümleleri dikkatle okuyarak, BUGÜN DAHİL GEÇEN HAFTA içinde kendinizi nasıl hissettiğinizi en iyi anlatan cümleyi seçiniz.lütfen bunları bir kağıda not ediniz.Not ederken sadece gruptaki sizi en iyi anlatan cümlenin sayısal değerini(cümle başındaki sayı sayısal değeridir.) yazacaksınız.20 gruptan her birine cevap vermeyi unutmayınız. Mümkünse boş bırakmayınız.Test bittikten sonra her gruptaki işaretlediğiniz cümlenin sayısal değerlerini toplayarak toplam puanı bir kenara yazacaksınız. Başlayabilirsiniz…
A- 0. Kendimi üzüntülü ve sıkıntılı hissetmiyorum. 1. Kendimi üzüntülü ve sıkıntılı hissediyorum. 2. Hep üzüntülü ve sıkıntılıyım. Bundan kurtulamıyorum. 3. O kadar üzüntülü ve sıkıntılıyım ki artık dayanamıyorum.
B- 0. Gelecek hakkında mutsuz ve karamsar değilim. 1. Gelecek hakkında karamsarım. 2. Gelecekten beklediğim hiçbir şey yok. 3. Geleceğim hakkında umutsuzum ve sanki hiçbir şey düzelmeyecekmiş gibi geliyor.
C- 0. Kendimi başarısız bir insan olarak görmüyorum. 1. Çevremdeki birçok kişiden daha çok başarısızlıklarım olmuş gibi hissediyorum. 2. Geçmişe baktığımda başarısızlıklarla dolu olduğunu görüyorum. 3. Kendimi tümüyle başarısız biri olarak görüyorum.
D- 0. Birçok şeyden eskisi kadar zevk alıyorum. 1. Eskiden olduğu gibi her şeyden hoşlanmıyorum. 2. Artık hiçbir şey bana tam anlamıyla zevk vermiyor. 3. Her şeyden sıkılıyorum.
E- 0. Kendimi herhangi bir şekilde suçlu hissetmiyorum. 1. Kendimi zaman zaman suçlu hissediyorum. 2. Çoğu zaman kendimi suçlu hissediyorum. 3. Kendimi her zaman suçlu hissediyorum.
F- 0. Bana cezalandırılmışım gibi geliyor. 1. Cezalandırılabileceğimi hissediyorum. 2. Cezalandırılmayı bekliyorum. 3. Cezalandırıldığımı hissediyorum.
G- 0. Kendimden memnunum. 1. Kendi kendimden pek memnun değilim. 2. Kendime çok kızıyorum. 3. Kendimden nefret ediyorum.
H- 0. Başkalarından daha kötü olduğumu sanmıyorum. 1. zayıf yanların veya hatalarım için kendi kendimi eleştiririm. 2. Hatalarımdan dolayı ve her zaman kendimi kabahatli bulurum. 3. Her aksilik karşısında kendimi hatalı bulurum.
İ- 0. Kendimi öldürmek gibi düşüncelerim yok. 1. Zaman zaman kendimi öldürmeyi düşündüğüm olur. Fakat yapmıyorum. 2. Kendimi öldürmek isterdim. 3. Fırsatını bulsam kendimi öldürürdüm.
J- 0. Her zamankinden fazla içimden ağlamak gelmiyor. 1. Zaman zaman içindem ağlamak geliyor. 2. Çoğu zaman ağlıyorum. 3. Eskiden ağlayabilirdim şimdi istesem de ağlayamıyorum.
K- 0. Şimdi her zaman olduğumdan daha sinirli değilim. 1. eskisine kıyasla daha kolay kızıyor ya da sinirleniyorum. 2. Şimdi hep sinirliyim. 3. Bir zamanlar beni sinirlendiren şeyler şimdi hiç sinirlendirmiyor.
L. 0. Başkaları ile görüşmek, konuşmak isteğimi kaybetmedim. 1. Başkaları ile eskiden daha az konuşmak, görüşmek istiyorum. 2. Başkaları ile konuşma ve görüşme isteğimi kaybettim. 3. Hiç kimseyle konuşmak görüşmek istemiyorum.
M. 0. Eskiden olduğu gibi kolay karar verebiliyorum. 1. Eskiden olduğu kadar kolay karar veremiyorum. 2. Karar verirken eskisine kıyasla çok güçlük çekiyorum. 3. Artık hiç karar veremiyorum.
N- 0. Aynada kendime baktığımda değişiklik görmüyorum. 1. Daha yaşlanmış ve çirkinleşmişim gibi geliyor. 2. Görünüşümün çok değiştiğini ve çirkinleştiğimi hissediyorum. 3. Kendimi çok çirkin buluyorum.
O- 0. Eskisi kadar iyi çalışabiliyorum. 1. Bir şeyler yapabilmek için gayret göstermem gerekiyor. 2. Herhangi bir şeyi yapabilmek için kendimi çok zorlamam gerekiyor. 3. Hiçbir şey yapamıyorum.
P- 0. Her zamanki gibi iyi uyuyabiliyorum. 1. Eskiden olduğu gibi iyi uyuyamıyorum. 2. Her zamankinden 1-2 saat daha erken uyanıyorum ve tekrar uyuyamıyorum. 3. Her zamankinden çok daha erken uyanıyor ve tekrar uyuyamıyorum.
R- 0. Her zamankinden daha çabuk yorulmuyorum. 1. Her zamankinden daha çabuk yoruluyorum. 2. Yaptığım her şey beni yoruyor. 3. Kendimi hemen hiçbir şey yapamayacak kadar yorgun hissediyorum.
S- 0. İştahım her zamanki gibi. 1. iştahım her zamanki kadar iyi değil. 2. İştahım çok azaldı. 3. Artık hiç iştahım yok.
T- 0. Son zamanlarda kilo vermedim. 1. İki kilodan fazla kilo verdim. 2. Dört kilodan fazla kilo verdim. 3. Altı kilodan fazla kilo vermeye çalışıyorum.
U- 0. Sağlığım beni fazla endişelendirmiyor. 1. Ağrı, sancı, mide bozukluğu veya kabızlık gibi rahatsızlıklar beni endişelendirmiyor. 2. Sağlığım beni endişelendirdiği için başka şeyleri düşünmek zorlaşıyor. 3. Sağlığım hakkında o kadar endişeliyim ki başka hiçbir şey düşünemiyorum.
Değerli arkadaşlar test bitti.
Toplam puanı 18 olan varsa depresyonun eşiğindedir.18 in üzerinde arttıkça depresyon yoğunluğu da artmaktadır.18 gibi sınırda olan arkadaşlar kendine dikkat etsinler.Daha yüksek skor olanlar bir psikolog/psikolojik danışman/psikiyatriste başvursunlar.Ayrıca ruhsal rahatsızlıkları tanıyalım (depresyon) kısmını okusunlar.
Kendinize iyi şeyler dileyin…. 
|
|
|
|
|
|
tut! elinden kitabın; aşk sende, ruh sende, hep aynı kelimeyi söyledik, put panayırlarında, ALLAHUEKBER dedik, LAİLAHEİLLALLAH dedik, bak zulmedenleri nasıl bir İNKILABLA devirdik.
|
|
|
| 22 Ağustos 2007, 12:38:58 |
|
|
|
| 24 Ağustos 2007, 14:50:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2007, 14:50:30 » |
|
sonucu saklamaya ne gerek var benim puanım 10 çıktı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Ağustos 2007, 14:52:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2007, 14:52:44 » |
|
sonucu saklamaya ne gerek var benim puanım 10 çıktı.
kardeşim ne mutlu sana  benim 20nin üstünde çıktı 
|
|
|
|
|
|
 chi begam? har chi begam fayde nadare...چي بگم.. هر چي بگم فايده نداره
|
|
|
| 29 Ağustos 2007, 23:12:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2007, 23:12:58 » |
|
ben bu soruları cevaplayana kadar stres den kafayı uyerım zaten cevaplamaya gerek yok cevaplayamöadığıma gore baya bı streslıyımdır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 Ağustos 2007, 00:07:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2007, 00:07:39 » |
|
ahanda eşiğe gelmişim bende 17 im ....amanin biraz kendime bakım bari deli filan olurum mazallah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 12:19:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2008, 12:19:56 » |
|
son zamanlarda kendimi iyi hissetmiyom, mutsuzum şimdiki mutsuzluğumla soruları cevapladım puanım 20 üstü çıktı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 14:04:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2008, 14:04:37 » |
|
"Kendinizi sürekli kederli ve ağlamaklı hissediyorsanız, sizin için gülmek anlamsızsa... Sürekli ağlıyorsanız... Şu dünyadaki her şey size boş ve anlamsız geliyorsa, artık dünyanın nimetlerinden zevk almıyor/alamıyorsanız...
Kendinizi beğenmiyor, üstelik değersiz, önemsiz hissediyorsanız... Yalnız kalmak, insanlardan uzaklaşmak ve sürekli düşünmek istiyorsanız ve düşünüyorsanız... Daima kendinizi yargılıyor üstelik bu yargılamanın sonucunda başkalarını suçlamak yerine hep kendinizi suçluyorsanız. Uyuyamıyorsanız. Uykularınız allak bullak olduysa..."
Evet, tüm bunlar depresyonda olabilirsiniz demektir. Bu semptomların depresyona ait olduğunu bilmek için psikiyatrist olmamıza gerek yok! Ezberledik !
Depresyona girmemek için bize öğretilen öğretiler de hep aynıdır:
"Her daim hayattan,dünya nimetlerinden haz almalısın. Ağlamak insanı yaşlandırır... Gülmek, kahkaha atmak: "Kan basıncını yükseltir, oksijenin vücutta homojen olarak dağılmasını sağlar, kalbiniz daha iyi çarpar..." ruhunuzun birebir dostudur zaten..."
Tüm bunları bilimsel olarak da kanıtlıyorlar bize! Dünya tıp otoriteleri! ......... Biz de hayat amentüsü olarak kabul ediyoruz. işittik ve iman/itaat ettik! Aksi , ne mümkündür diye!
Ve: "Hiçbir şekilde uykuların kaçmamalı. Dünya yansa sana ne? Sen keyfine bak! Huzurla uyumalısın. Sen her zaman haklısın! Bırak kendini suçlamayı. Bırak ve gülmene bak sen her daim. Kalbine yazık yoksa! Hem neyi düşünüyorsun ki? Onlar seni düşündüler mi? Hayat önünde işte! Yaşa, yaşamana bak sen! Bi daha mı geleceksin bu dünyaya? Sen mutlu olmalısın! Hiçbir şey senin keyfini kaçırmamalı... Sensin önemli olan! Sen!.."
Eğer tüm bu telkinlere/öğretilere rağmen kendinizi böyle hissetmiyorsanız sizi 'hasta, depresif vak'a' diye tanımlarlar. Ve psikiyatrist yardım almanızı salık verirler...
Şimdi bildiğimiz, ezberlediğimiz bu anlamdaki tüm öğretileri unutsak. Asrı saadete dönsek!.. Batıdan doğuya yani güneşe dönsek yüzümüzü. Alemleri aydınlatan o güneşe, o nura, Resulullaha bir dönsek. Yani bakmamız gereken yegane numuneye...
Hayatına yeniden bir baksak... ........... Hatırlasak yeniden, o kahkahayla gülen ashabına hitaben: "Neye gülüyorsunuz, cennetle mi müjdelendiniz?" diyen sitemkar sözlerini... (heyhaattt!!! ) 
Gelmiş geçmiş bütün günahları bağışlanmış, cehennem ona haram edilmiş olduğu halde hiç kahkaha atmayışını hatırlasak.
En fazla mübarek dişlerini gösterecek kadar tebessüm ettiğini...
Hallerine bir baksak yeniden; her daim hüzünlü ve ağlamaklı olan hallerine... 
Düşünmelerine baksak...Hira'dan önce, Hira'dan sonraki halvetlerine ... Ümmeti ümmeti diye ağlayan gözlerine...
"Komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir" sözünü hatırlasak...
Uyuyamayışlarına bir baksak, uykularını kaçıran nedenlere ... 
Ve, "ben" yerine "sen" önemlisin diyen hallerine bir baksak, sonra ashabına çevirsek gözümüzü... "Benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız hidayeti bulursunuz " dediği ashabına bir baksak...
Mesela cennetle müjdelenen ashabının hallerine...
Bir baksak halimizden bir hal görecek miyiz hallerinde?...
Sanki onlar yerine biz müjdelenmişiz cennetle de!...
Ve bize öğretilen bütün kavramları yeniden gözden geçirsek... Referans numunelerimizi, söylemlerimizi değiştirsek...
Hayat amentümüzü değiştirsek... "Evet, gülmüyorum,gülemiyorum çünkü cennetle müjdelenmedim ki neye güleyim?" diyebilsek... Uyuyamasak biraz... Uykularımız kaçsa...
Iştahımız kesilse... Ağlasak sürekli...
Düşünsek... kendimizi, ümmeti, akıbetimizi... 
Dünya zevk vermese biraz...
Yani kısaca İnadına depresyona girsek ...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2008, 14:06:58 Gönderen: Gülüşü Yaralı »
|
|
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 16:42:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2008, 16:42:53 » |
|
aaaa benim 5 çıktı....çook mutluyum ya...zaten hep öledim..Rabbim bozmasın inşaallah...amin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 22:57:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2008, 22:57:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 23:11:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2008, 23:11:39 » |
|
Depresyondaymışım...  aman ben puanımı söylemeyim maazallah birisi Bakırköyü falan arar... aranızda psikolog olan var mı? 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2008, 23:13:41 Gönderen: AYSENUR79 »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 23:20:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2008, 23:20:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 23:30:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2008, 23:30:46 » |
|
Yani kısaca İnadına depresyona girsek ...  sağolasın inadına depresyona girdim...  benimkide depresyonmuymuş... 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 09 Ocak 2008, 23:35:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 09 Ocak 2008, 23:35:21 » |
|
 razi olsun kardesim paylasiminiz için  :smiley03:Gulusu yarali sanada ayrica tesekkur ediyorum bende sana katiliyorum ve diyorumki inadina depresyona girelim mutlu yasamanin yolu saadetin abahtari boyle olmakta Selam ve dua ile
|
|
|
|
|
|
Sen anilan guzel bir soz ol! Zira insan hakkinda soylenilen sozden ibarettir.
|
|
|
|
|
|