İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BU GIDALARI YİYENLERİN BOYU UZAMIYOR  (Okunma Sayısı 413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Nisan 2008, 15:23:06
Amin€

''Bakmayın benim böyle küçük olduğuma.. Benim Kocaman bir yüreğim var... Alemlerin rabbinin konuk olduğu...''

Minare Team

*

Üye No : 5293

Konu  : 551

Aldığı Teşekkür 51
HanZala...
« : 11 Nisan 2008, 15:23:06 »

Bu gıdaları yiyenlerin boyu uzamıyor

Cips, çerez, meşrubat gibi zararlı ürünleri tüketen çocuklar uzayamıyor. Uzmanlar, "Parlak ambalajlara kanmayın.

Çocuklarınızı sağlıklı besleyin" diye uyardı...Yemesi zevkli olan fast food tabir edilen gıda ürünlerinin sağlıksız olduğunu bilmeyen yok gibi... Uzmanlar, "Cips, çerez ve meşrubat gibi zararlı ürünleri tüketen çocukların boyu kısa kalır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) profesörlerinden Murat Aydın, parlak jelatinde satılan ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Aydın, çocukların sağlıklı olduklarını gösteren en önemli göstergelerden birinin büyümeleri olduğunu kaydetti. 3-4 yaşından sonra boy uzamasının yılda 4-6 santim olarak devam ettiğini vurgulayan Aydın, ergenlik döneminde tekrar büyüme sıçraması gerçekleştiğini, ergenliğin sonunda büyümenin kapandığını belirtti.

SÜT, MEYVE, SEBZE

"Anne ve babanın boyu çocuğun boyunu etkiler" diyen Aydın şu uyarılarda bulundu; "Sağlıklı beslenmeyen, yeterince sebze, meyve, süt, peynir tüketmeyen uzayamaz. Parlak ambalajlarda satılan şeker, şekerleme, cips, çerez, meşrubat gibi boş kalori kaynaklarından uzak durulmalı. Boyu kısa olan çocukların çoğu aslında sağlıklıdır, çok azında altta yatan bir hastalık vardır."

Akranlarına göre belirgin kısa olan çocukların mutlaka büyüme yönünden incelenmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Bu çocuklar gözden kaçan kronik bir hastalık ya da büyüme hormonu eksikliği nedeni ile kısa boylu kalmış olabilir" dedi.
Bugün

13 Nisan 2008, 01:43:17
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1283

Aldığı Teşekkür 188
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2008, 01:43:17 »

sağolasın aminecim..
önemli bilgiler ve uyarılar...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
14 Nisan 2008, 22:50:53
Amin€

''Bakmayın benim böyle küçük olduğuma.. Benim Kocaman bir yüreğim var... Alemlerin rabbinin konuk olduğu...''

Minare Team

*

Üye No : 5293

Konu  : 551

Aldığı Teşekkür 51
HanZala...
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2008, 22:50:53 »

HEYY ANNE -BABALAR NE GÖNDERDİK SİZE YAAA..NE OKUMUYONUZ Sad Bİ TEK VUSLAT ABLAM MI ANNE YAAAAAA......Smiley

14 Nisan 2008, 23:32:55
astral

Alışıyorum

*

Üye No : 17813

Konu  : 28

Aldığı Teşekkür 2
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2008, 23:32:55 »

paylaşım için teşekkürler ama bence eksik yazmışsın sadece boyu değil bence ömrü de kısaltıyor
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: