logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Bardak Kolanın Ettiklerine Bakın !  (Okunma Sayısı 468 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haziran 08, 2008, 13:27:56
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Administrator

Üye No : 1

Konu  : 426

Şehidan , Ey Şehidan !
« : Haziran 08, 2008, 13:27:56 »

Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi).

(cosmoturk)

Haziran 09, 2008, 09:07:05
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2008, 09:07:05 »

alah razı olsun paylaşım için

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Haziran 16, 2008, 10:24:08
Amin€

Ey aşk seni seçtim! Ben’i geçtim…Vazgeçtim…

Özel Üye

Üye No : 5293

Konu  : 412

Bengisu
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 10:24:08 »

Allah razı olsun içmiyoruzda evede almıyoruz.Bi olay aktarmak istiyorum;Benima rkadaşım bi  zamanlar coca cola içmiş,kısa bir süre sonra hal ve hareketleri değişmeye başlamaış tıpkı sarhoşlar gibi ne yaptığını bilemez hale gelmiş.Annesi filan çok korkmuşlar.Galiba kola bayattı demişler.O kadar olumsuz olaydan sonra hala cola içmeye devam sa eğer.....

Haziran 26, 2008, 01:22:07
....ZELİHA.........

Isınmış Üye

**

Üye No : 11810

Konu  : 6

« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2008, 01:22:07 »

:aro:
Ağustos 13, 2008, 01:47:46
ceylan gözlüm

Yeni Üye

*

Üye No : 24972

Konu  : 0

« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2008, 01:47:46 »

paylaşımınız için tşk ederim çok doğru bendede aynen böyle anlattığınız gibi haller oluyor bağımlı oldum bir ara evimde kola yoksa sinirleniyodum nasıl olmaz nasıl biter diyodum acele markete koşuyordum ama şükürle olsun şimdi bıraktım .ama yine ikrak ediliyor içiyoruz ama coca cola değil kola turka
Dün 17:07:34
kuseyri

Isınmış Üye

**

Üye No : 27949

Konu  : 1

« Yanıtla #5 : Dün 17:07:34 »

evet şu kolanın ettiğine bak Sad
Anahtarlar: kolanın zararları koka kola içmeyin coca cola boykot kola katkı maddesi 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: