logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Hazreti Yusuf’un Âhiret İştiyakı  (Okunma Sayısı 382 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haziran 13, 2008, 19:00:09
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« : Haziran 13, 2008, 19:00:09 »

Hazreti Yusuf’un Âhiret İştiyakı

Hazreti Yusuf’un şu duası zikredilir:
“Ya Rabbî! Sen bana iktidar ve hakimiyet verdin. Kutsal metinleri ve rüyaları yorumlama ilmini öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada da, âhirette de mevlam, yardımcım Sensin. Sana tam itaat içinde bir kul olarak canımı al ve beni hayırlı, dürüst insanlar arasına dahil eyle!” (Yusuf, 12/101)

Bu ayet, onca sıkıntı ve meşakketten sonra Mısır’ın azizi olan, anne-babasına kavuşan, ve kardeşleriyle buluşup barışan Hazreti Yusuf'un, en mesut ve bahtiyar olduğu bir anda gözlerini âhiretin yamaçlarına dikmesini ve ölümü istemesini nazara vermektedir.

Kuyuya atılırken, değersiz bir meta gibi satılırken, köle misal çalıştırılırken, ismetini muhafaza uğruna iftiraya uğrarken, ancak bir cânîye reva görülebilecek şekilde zindana tıkılırken ve mazlumiyetinin yanı sıra sıla hasretiyle de kavrulurken... onca musibet karşısında ölümü arzu etmeyen ve bu haliyle yalnızca risalet vazifesinden dolayı yaşadığını ortaya koyan Hazreti Yusuf (aleyhisselam), tam dünyevî imkanlara, ailesine, huzura, saadete ve feraha kavuştuğu bir dönemde Cenâb-ı Hak’tan vefatını dilemiştir.

Demek ki, kabrin arkasında o dünyevî saadetten daha cazibedâr bir saadet vardır ve Hazreti Yusuf gibi hakikatbîn bir zat, o gayet lezzetli dünyevî vaziyet içinde, gayet acı görünen mevti istemiştir, tâ öteki saadete mazhar olsun. Kur’an-ı Hakîm, Yusuf kıssasının hâtimesinde Yüce Peygamber’in bu talebine dikkat çekerek şu irşadda bulunmuştur: Kabrin arkası için çalışınız; hakikî saadet ve lezzet ondadır.

İşte, en hayırlı gencin mühim bir yanı da Güzeller Güzeli Yusuf Aleyhisselam gibi dünyanın en parlak ve en sürurlu hâletinde dahi gaflete düşmemesi, dünyevî güzelliklere meftun olmaması, şehevî arzulara yenilmemesi ve hep âhiretini kurtarma düşüncesiyle hareket etmesidir.
ALINTI

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Haziran 21, 2008, 10:32:54
Nur87

BİZ SENİ GÖRMEDEN SEVDİK YA RESULALLAH

Gelişmiş Üye

Üye No : 26088

Konu  : 36

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2008, 10:32:54 »

Hazreti Yusuf’un şu duası zikredilir:
“Ya Rabbî! Sen bana iktidar ve hakimiyet verdin. Kutsal metinleri ve rüyaları yorumlama ilmini öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada da, âhirette de mevlam, yardımcım Sensin. Sana tam itaat içinde bir kul olarak canımı al ve beni hayırlı, dürüst insanlar arasına dahil eyle!” (Yusuf, 12/101)

:aro:

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

LAİLAHE İLLALLAH
Haziran 21, 2008, 10:46:42
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2008, 10:46:42 »

senden de allah razı olsun kardeşim....

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: