İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: MUHARREM NUREDDİN COŞAN HOCAEFENDİ  (Okunma Sayısı 808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Ağustos 2008, 23:50:13
üftade

üftade

Yeniyim

*

Üye No : 40038

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« : 11 Ağustos 2008, 23:50:13 »

MUHARREM NUREDDİN COŞAN HOCAEFENDİ

1963 yılında Ankara'da doğdu. Ankara İmam-hatip Lisesi'ni bitirdi (1981). Ankara İlâhiyat Fakültesi'nde bir süre okuduktan sonra, Suudi Arabistan'a gitti. Arapça ve dînî ilimler tahsilini orda sürdürdü.

1987 yılında Amerika'ya gitti. New York'ta işletme konusunda üniversite eğitimi gördü. Daha sonra master yaptı. Yurda döndükten sonra (1993) muhtelif serbest ticarî faaliyetlerde bulundu.

1 Ağustos 1996'dan itibaren Hocaefendimiz'in arzusuyla, Server Holding'in ve cemaat hizmetlerinin yöneticiliğini üstlendi.

Hocaefendimiz'le birlikte Avustralya'ya, Avrupa'ya, Amerika'ya seyahatler yaptı. Mehmed Zâhid Kotku Hazretleri'nin merhum Hocaefendimiz'i yetiştirdiği gibi, Hocaefendimiz de Nureddin Bey'i her yönden yetiştirdi. Özel dersler verdi ve hafızlığını tamamlattı. Muhtelif vesilelerle, kendisinden sonra irşad vazifesini Nureddin Bey'in yürüteceğini, yakın çevresine ifade etti.

Mütevazı, gösterişten hoşlanmayan, yüz hatları ve davranışları merhum Hocaefendimiz'in gençliğine benzeyen bir kişiliği vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce'yi iyi derecede bilmektedir.

"Bizim misyonumuz islami çizginin dışına çıkmadan,aşırılıktan uzak,çağa uygun,takvaya dayalı müslümanlıktır." Prof.Dr. Mahmut Es'ad COŞAN (Rh.A)
13 Ağustos 2008, 12:20:58
gumus

Yeniyim

*

Üye No : 39020

Konu  : 4

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2008, 12:20:58 »

Mevlana Halid-i Bağdadi (KS)
Şimdiki zamanda ise şeyhlik,süluk ile mürşid-i kamilden me'zuniyyete münhasır olmayıp, ekseriyya babadan kalıyor...
Bunlara "müteşeyyih"denir(ya'ni yalancı şeyh,uydurma şeyh demektir)...
Risale-i Halidiyye Adab-ı Zikir Risalesi s.88

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi (KS)
Ancak kamil bir şeyhden tarıkat adabını alan kendisine apacık irşad izni verilen ve selefin sünneti üzere hırka
geydirilerek yazılı icazet verilen kişi şeyh olabilir...
Gümüşhanevi Cami u usul s.35 el Hani el-Behcetü s saniyyes.10 İrfan Gündüz HalidiyyeTarıkatı Seha neşriyat s.241

Mehmed Zahid Kotku (KS)
Babadan veya dededen mevrüs müteeşeyyih evlatlarla ilimsiz ve amelsiz şeyh kıyafetindeki kimselerle
musahabet caiz degildir.Herkim ki cenabı hak ile zamirim halisidir.Hakikir ütbeye erdim diyerek zahiri
şeriyata mukayyet olmaz ve tekelif-i şer iyenin kedisinden sukutu idda ederse iyi bilsinki böyle olan
kimseler dinde meftundur.İlhad zındıka ve ibahiyededendir.Böyleleriyle musahabetten sakınmanızı
tavsiye ederim zira semmi katildir... Mehmed Zahid Kotku Tasavvufi ahlak cilt.2 s.230

Mahmud Esad Coşan (KS)
Bir takım tekke tomarları vardır. Tekede rulo halinde bulunan kağıtlar vardır..Anenevi olarak sandık içinde
şeyhten şeyhe intikal eder. Herkes orada kendi adını kimlere hilafet verdiğini yazar. Böyle bir secere aşağıa kadar gelir...
Mahmud Esad Coşan Hacı Betaş-ı Veli ve Makalat Seha Neşriyat 7 Ksım 1992 Ankara sohbeti Seha 184 Sohbet seri 29 s.37

HİLAFET İCAZETNAMESİ
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

El-hamdü lillahi rabbil alemin ve's salatü ve's elamü ala seyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.
Allah celle ve Alaya ulaştıran ilimler riyazatlar gülistanında, süluk edip faydalı hale gelen Murat oğlu,Halid Yaşar
sırları gizleyenler Topluluguna girdi.
Allah celle ve ala kendisine güçlükleri kolaylaştırdı.Kalbi Allah celle ve alaya cezb oldu. İştigali Zikrullah oldu.
Yüksek makam sahibi mürşidim Muhammed Zahid (Rh.) Efendimizin bu fakir'e izin verdigi gibi, ..... Halid Yaşar'a
Nakşibediye yolunda isteklilerin terbiyesi için izin verildi.
Yolumuz Şeriat-ı garradır. Şeriat'a muhalefet etmedikçe,Kabul'u kabulumdur, Reddi reddimdir ,eli elimdir
Yardımı yardımımdır.

Sana ve kardeşlerime nasiyatımdır;

Herşeye başlarken Besmeleyi ve Cenab-ı Hak'ka hamdü senayı ve Peygamber Efedimize selat-ü selamı
dilinizden bırakmayın, gönlünüzden çıkarmayın.
Daima tahsil-i ilim üzere olun. Fıkıh ilmine diğer ilimlerden fazla önem verin
Birbirinize arka çevirmeyin, buğuz etmeyin,ayrılmayın. Ayımak isteyenlere fırsat vermeyin.
Ayırmak isteyenler en yakınınız hatta evlatlarınız bile olabilir.
Büyük ve küçük bilumum günahlardan son derece sakının. Kalbe Masivayı koymayın.
Ulama'ya meşayıha, valideyne eza etmeyin ve gönüllerini kırmayın.
Ümmet'in saadet ve selamet-i için siyaseti sağlam ve dürüst yapın.
Hiç bir şeye hiç bir zaman zulüm etmeyin.Mazluma yardımcı olun.
Takvayı kendinize şiar edinin.
Allah'a tevekkülü ehli sünnet ve cemaat görüşlerine uygun olarak itikatları tahsihi,
Sahabe (ra) arasında geçen olaylara dalmamayı ve onlara hüsnüzan beslemeyi tavsiye ederim.
''Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve doğrularla beraber olun'' Tevbe 119
Ve sallahu ala seyyidina Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmayin Velhamdü lillahi Rabbil alemin.

Miskin,Fakir,Hakir,Talebe
..... Es'ad ......

28 Kasım 2008, 00:02:59
MÜNZEVİ

Yeniyim

*

Üye No : 76206

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
Bu gün ALLAH için ne yaptın?
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2008, 00:02:59 »

GÜMÜŞ KARDEŞİM SELAMÜN ALEYKÜM....GÜZEL KARDEŞİM ALLAH DOSTLARININ UZAKTAN TERBİYE USULUDE VARDIR ÖNCELİKLE BUNU UNUTMA BİRDE YAZDIKLARINIZA DİKKAT EDEREK YAZIN ÇUNKU M.ESAD COŞAN  HOCA EFENDİNİNDE BİR SEYYİD OLDUGUNU DOLAYSIYLA NUREDDİN EFENDİNİNDE SEYYİD OLDUGUNU HATIRLATMAK İSTERİM...SİZİN GİBİ İNSANLAR ESAD COŞAN HOCAMIZ ZAMANINDA DA CIKMIŞTI, KURU BİR GÜRÜLTÜDEN BAŞKA Bİ ŞEY DEGİL...ESAD HOCAMIZA O ŞEYH DEGİL DEDİLER...AMA HEPSİNİN SONLARI HÜSRAN OLDU...DİKKAT ET SENİNDE AKIBETİN ONLARDAN OLMASIN...MADEM Kİ BAHSETTİĞİN KİŞİ KAMİL BİR MÜRŞİT BURALARDA FİTNE ÇIKARACAĞINA GİT KÖLESİ OL O ZATIN....
Kimi dosta varır dosta bendolur

Kimi nefse uyar kahrolur gider

Kimi gülistanda goncagül olur 

Kimi goncagüle hâr olur gider.

Kimi tevbe eder esfiya olur

Kimi inat eder eşkiya gider

Kimi Ahmed seni uzaktan tanır

Kimi yaklaşır da kör olur gider.
BU SÖZLERİ UZUN UZUN DÜŞÜN...SEN HİÇ PEYGAMBERİMİZİ RÜYANDA GÖRDUN MÜ...AMA BEN GÖRDUM KİMİNLE GÖRDUM BİLİYORMUSUN PEKİ...TABİİ BİLEMEZSİN M.NUREDDİN COŞAN M.ESAD COŞAN M.ZAHİD KOTKU SIRATIN BAŞINDA BEKLERKEN GÖRDUM....SEN KİMSİN DE CIKIP BURADA AHKAM KESİYORSUN...BEN TEVAFUKEN DENK GELDİM BU YAZILARA BEYNİM DÖNDU....ORTALIGI KARIŞTIRMANIN ALEMİ YOK..EĞER GÖREBİLİYORSAN PEYGAMBER EFENDİMİZİ RÜYANDA GÖR VE SOR ONA NUREDDİN COŞAN KİM DİYE O ZAMAN ANLARSIN...SANA BU ANLATTIKLARIMDAN SONRA KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMEZSEN ARTIK SENİ ALLAH A EMANET EDİYORUM....ALLAH SANA HİDAYET VERSİN KARDEŞİM...HÜSRANA UĞRAYANLARDAN OLMA....SELAMETLE

''Varlığının sebebini ALLAH'a (c.c) itaat ederek haklı hale getir ve gereğini yap.''Muharrem Nureddin COŞAN''
28 Kasım 2008, 00:32:19
zülfikarlı

Yeniyim

*

Üye No : 69239

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2008, 00:32:19 »

Ahh benim münzevi kardeşim ah.senin hiç bir şeyde haberin yok. varsada bilinçli birşeyler yapmaya çalışıyorsun.
28 Kasım 2008, 00:51:46
MÜNZEVİ

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2008, 00:51:46 »

cemaatimizin lideri muharrem nureddin coşandır...herkes inandıgına tabi olsun kimsenin beynini bulandırmasın...sizin gibilere pabuç bırakmayacağız güzel kardeşim...davamıza hizmette önumuze ufak tefek sinek vızıltıları cıksada bu yol devam edecek....hemde yükselerek,hemde hızlanarak,hemde aşkla...

''Varlığının sebebini ALLAH'a (c.c) itaat ederek haklı hale getir ve gereğini yap.''Muharrem Nureddin COŞAN''
28 Kasım 2008, 00:53:17
MÜNZEVİ

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2008, 00:53:17 »

DİKKATLE TAVSİYE OLUNUR:
''Varlığının sebebini 'a (c.c) itaat ederek haklı hale getir ve gereğini yap.''Muharrem Nureddin COŞAN

03 Aralık 2008, 15:13:04
gumus

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2008, 15:13:04 »

Esselamu aleyküm ve rahmetullah
Bismillahirrahmanirrahim.'a hamd olsun.Sevdiği ve seçtiği kullarına selam olsun.
Münzevi rumuzlu kardeşime cevap vermeye bir fıkra ile başlamak istiyorum.Bu arada Murad-ı Münzevi hz.lerinin himmet ve şefaatlerini niyaz ederim.İstanbulda olupta ziyaret etmemiş olan kardeşlerime tavsiye ederim.İsmail Hakkı Bursevi ks.efendimizide buyurdukları gibi kabri bereketli kılınan mekanlardandır.Aşk-ı ilahi sahiplerine ziyaretleri tavsiye olunur.

Sevgili Münzevi rumuzlu kardeşim;
İki karadenizli hemşerimiz bir yerde oturuyorlarmış.Birisi diğerine dağdaki karartıyı göstererek demiş ki, bak göreymisun keçi dağda duriyi.Ötekiside demiş ki, olur mi da o kartal du.Bunlar aralarında keçi du kartal du diye münakaşa etmişler.
Bir vakit sonra o karartı havalanınca kartal dır diyen karadenizli hemşehrimiz haklı olarak demiş ki ben haklıyım karartı havalandı keçi uçamayacağına göre kartaldır.
Öteki hemşehrimizde demiş ki, (buraya dikkat) UÇSADA KEÇİDU UÇMASADA KEÇİDU.

Hazreti  bizi böyle etmesin.Hakkı görmek bir mesele görünce tabi olmak bir mesele.
Hazreti  bizlere hakkı ve batılı görüp rızasına uygun ameli yapmayı afiyetle selametle lütfeylesin. amin.

Münzevi rumuzlu kardeşim  dostlarının uzaktan terbiye usulu vardır yazmış.Ehh doğrudur biz yokdur demedik ki.Yeter ki  dostu mürebbi mürşid olsun.

Nureddin beyin seyyid olduğunu hatırlatmışsın.Dikkat edersen yukarıda ki yazımda bu konuya dikkat çektim.Kendisine dua ettiğimizi söyledim.Tabi bu durumda yanlışlardan dönmesi için dua ediyoruz.Hakkı selahiyeti olmadığı halde böyle bir şey yapması vakıf mallarını yağmalaması babaları merhum es'ad ef.hz.lerine ks. ihanet etmesi abd ajanları ile işbirliği yapması vs. bu hatalarından tövbe etsin diye dua ediyoruz.Askerliğini yapsın.
İbrahim as.zürriyetinden muttakiler gelsin diye dua etmiş hz. senin soyundan şakiler de var buyurmuş.
Es'ad ef.hz.lerinin de sohbetlerinde vurguladığı gibi babası şeyh olupta yanlış olan yokmu.

Münzevi rumuzlu kardeşim bana nasihat eylemiş Halid Yaşar efendi hz.lerin kölesi ol demiş.Ben bunu iltifat dua olarak kabul ediyorum.Hazreti  beni öyle etsin.Hazreti  kölesinin kölesinin kölesi olmakla beni şerepyap kıldığı gibi sizleride kılsın.amin.

Peygamberimizi rüyanda gördünmü diye sormuşsun.Görmedim  nasip eder görürüm.Bu kadar günahımla isyanımla göremiyorum.Dua edin kalbimi temizleyeyim ( temizlerse temizlenir) o zaman nasip olur inşallah.

Ama nasip oldu Mehmed efendi hz.lerini Es'ad efendi hz.lerini sayısını hatırlamadığım kadar gördüm. lütfeyledi lütfeylediler ikaz ve irşad ettiler ediyorlar.
Sen bir rüyanı anlatmışsın bende bir rüyamı anlatayım sevgili kardeşim.
Halid Yaşar efendi hz.lerinin evine gidiyorum.Evde Muhammed Zahid Kotku hz.leri oturuyor.Kendi kendime yaaa diyorum Mehmed efendi hz.leri yaşıyor burada oturuyor kimsenin haberi yok.(Elhamdülillah o günden bu güne tanıyanlar bilenler istifade edenler çoğaldı.)Kendisi bana ikram ve ihsanda bulunuyor.

Ben senin yerinde olsam sevgili kardeşim Mehmed efendi hz.lerinin kabri başına gider yasii şerif fatiha ihlası şerifler salavatı şerifler okur ruhuna hediye eder kendisinin hürmetine isteyeceğimi ister sonra kendisine niyaz ederdim.
Kerimlerle anlaşmak kolaydır buyurduğu gibi mevlana celaleddin ks. efendimiz, onlarda size yardımcı olur.Rabbim büyüklerimizin izinden şefkatinden manevi yardımlarından irşadlarından feyiz ve bereketlerinden mahrum bırakmasın. amin.
Esselamu aleyküm ve rahmetullah
03 Aralık 2008, 17:26:08
MÜNZEVİ

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2008, 17:26:08 »

İSKENDERPASA CEMAATİNİN LİDERİ MUHARREM NUREDDİN COŞANDIR...

03 Aralık 2008, 17:59:19
detays

EY insan seni yaratan seni düzenleyip sana biçim veren çok cömert ve bağışlayıcı RABBİNE karşı seni aldatan nedir...?infitar 6-7

Alışıyorum

*

Üye No : 17537

Konu  : 14

Aldığı Teşekkür 3
Hayatın gerçekleri detaylarda gizlidir..
« Yanıtla #8 : 03 Aralık 2008, 17:59:19 »

Münzevi kardeş..
şirk ince bir çizgidir...hocanı sev ama abartmadan kul olduğunu bilerek...
ben ilk defa ismini duydum imanını hiç bilemem..tartışacak kadar ahmak değilim..
kiin imanı nasıl ALLAH bilir..
peygamberi rüyada görmenin hükmünü bilirim..ama bu durum anlaşılan nefsini çok kabartmış..-ki bunu övünerek söylüyorsun..
eleştirilere açık olmak lazım..
peygamber ashabını örnek alıp..eleştiriye güzel cvp vermek lazım..
nitekim peygambere ashan bana bir şey öğret ne yapmamayayım deyince 3 defa kızma buyurur...
artı lütfen TÜM ÜMMETE SESLENİYORUM..
HOCALARINIZIN İMANINI DEĞİL...BU İNSANLIK NASIL KURTULUR ONU TARTIŞIN...
HOCALARDAN ÖNCE BU DİNİ SAVUNUN...

Benimde ilmine imanına hayranlık duyduğum bir hocam var ama asla onun imanını savunmam..yanlış anlamışsa insanlar onu güzelce anlatırım..
ayrıva foruma böyle bir konu açmayıda anlmadım..
nedir yani? gofret reklamı gibi hocanın ilmini anlatmak resmini vermek vs...
ha hocanızın güzel bir sohbet,sözleri olur onu paylaşırsınız anlarım..
cemaat olalım ama güzel bir çerçevede..
bir söz söyleniyor..fetullah hocaya nurcular ayaklanıyor...başkasına söyleniyor onlar ayaklanıyor...hepimiz bir çatı altındayız..başımızda HZ MUHAMMED MUSTAFA (s.a.v) VARDIR..
kusura bakayın belki sert çıkıştım ama böyle TAKIM TUTAR GİBİ HOCALARIN iMANINI TARTIŞMAK DOĞRU GELMİYOR KIZIYORUM..
TEK İMAMIZ RASULULLAH MÜEZZİNİ İSE KURANDIR...

burada anlaşalım...
bhristiyanların incili 4e ayırdığı gibi hocalarla dini bölmeyelim..
eminim hocanız duysa oda kızar böyle bir tartışma için..

SELAMETLE..
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2008, 18:07:25 Gönderen: detays » Logged

Güneşle bağı kopan ay karanlık...
Yaratıcıyla bağı kopan insan yokluktur...
Dün 00:52:04
MÜNZEVİ

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #9 : Dün 00:52:04 »

(detays) siz bu söylediklerinizi gümüş rumuzlu muhtereme yazacaktınız aslında....konuyu dıkkatlı okumanızı tavsiye ederim...gerekirse gözlük kullanınız... konuyu okumadıgınız için bi kere ahmak kelimesini iade ediyorum....hocamızın şeyh olmadıgını iddia eden bazı şahsiyetlere yazılmış bir yazıdır...hocamızın yolu RESULULLAH s.a ın yoludur vede SEYYİTTİR tamammı...iskenderpasa cemaatinin lideri MUHARREM NUREDDİN COŞANDIR....YETER ETTİNİZ YA....

Dün 01:38:50
Ebu Rafi

Minare Team

*

Üye No : 56945

Konu  : 24

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #10 : Dün 01:38:50 »

Kardeşler neler oluyor nasıl yazıyor ve konuşuyorsunuz konuya ilişkin şahıs ya da cemaat'i kiminiz beğenir bunu dile getirir kiminiz beğenmez bunu dile getirir bizim burada ki müdahelemiz usulünüze ilişkindir.

Şimdi bu konuşma adabında müslümanların paylaşamadıkları konu nedir.

Bu işin samimi olanlarına sesleniyorum aklınızı başınıza alın ve uslüblarınızı tekrar gözden geçirin.

Beğenen neden beğendini yazsın beğenmeyende neden beğenmediğini, ama bu içinde bir takım cahiliye kalıntıları olan adamının ahlakı ile olmasın.

Dün 10:06:35
gumus

Yeniyim

*

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #11 : Dün 10:06:35 »

Hadsize haddini bildirmek öksüze kaftan giydirmek gibidir. ben bu sözü çok seviyorum.Hani kibirlenene büyüklenmek tevazudur hadisi şerifleri de var.
Cahile sukut etmek en doğrusu olsa gerek.Detays ve Ebu rafi kardeşlerime ve bu yazıyı okuyan tüm kardeşlerime de selamlarımı sunarım.Size katıldığım noktalar var katılmadığım noktalar var.
Yani Hakkı Hak olarak gören söylemeli ki Hak anlaşılsın.
Batılı batıl olarak gören söylesin ki batıl anlaşılsın.
Münzevi rumuzlu kardeşime yukarıda yazdığım cevap mektubu kafi geliyor ama halen o fıkrada ki gibi UÇSADA KEÇİ UÇMASADA KEÇİ diyor.Bu durumda bu gibi cahillere susmalımı o kunuştukça haddini bildirmek mi gerekir tereddüt ettim.Ama o küstahlığına devam ediyor ben niye durayım bende ona kaftan giydireyim.
Dün 10:31:58
huşyar

huşyar

Kopamıyorum

*

Üye No : 13943

Konu  : 18

Aldığı Teşekkür 7
KALBLER ANCAK ALLAH ı ANMAKLA MUTMAİN OLUR
« Yanıtla #12 : Dün 10:31:58 »

evet konunuz biraz farklı mecralara çekilmiş yinede i; tidal-i dem üzre olmanızı tavsiye ederim.
ümmetin hazin halini bir bakıma gözler önüne sermişsiniz , herkes benim şeyhim iyidir diyebilir ama yegane en iyi benim şeyhimdir diyemez. birde bu tür tartışmalar esad efendinin vefatından sonra çok olmuştu halada devam olsa gerek,varsın kim  kimi asıl şeyh kabul ederse etsin. bugün hz EBUBEKİR (ra)ile başlayan bu silsile devam ettikçe nakşibendileri kaç kola ayırmış bugün ismailağanında başı aynı erenköyün de vb çoğalta biliriz
MUHAMMED(sav) ümmeti olduğunuzu untmayın yeter.
nerde ise birbirinizi dinden çıkaracaksınız bize birlik lazım özellikle bu fitne asrın da lütfen inşe Allah anlaşılmışımdır.
efendimizin (sav)dediği gibi !ümmetimin ihtilafında hayır vardır.
hadis-i şerifini hatırlatıb uzlaşmanızı tavsiye ederim
                      ASR SURESİ

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1- Asra andolsun;

2- Gerçekten insan, ziyandadır.

3- Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.

.

(fazla tartışmaya giderse kilitlenebilrsiniz

bir insanınnasıl güldüğünden terbiyesini Neye güldüğünden ise ZEKASINI ve seviyesini anla..... MEVLANA
Dün 12:25:50
gülvisal

Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 922

Aldığı Teşekkür 82
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #13 : Dün 12:25:50 »

Bu son günlerde çok dertliyim ve içim yanıyor. İçimde ümit adına birşey kalmadı, herşeyimi kaybetmek üzereyim desem ağır olmaz herhalde...
Birkaç islami forumu dolaşıyorum...
Biri konu açmış Bediuzzaman hakkında, milyonların imanına vesile olan hizmetlerini görmüyor, çekmiş olduğu 35 yıllık zindan hayatını görmüyor, bir dava uğruna harcanmış bir ömrü göz ardı ediyor ve bu adamı karalamaya kalkıyor...
Biri konu açmış Fethullah gülen hoca hakkında, yine milyonlara sunulan hizmetleri görmüyor, devlet ve millet için yapılan bunca hizmetleri görmüyor, aynı şekilde hizmete harcanmış bir ömrü görmüyor üç-beş fitnecinin çıkarmış olduğu haberler peşinde koşturuyor...
Biri Mustafa İslamoğlu hakkında en ağır hakaretler savuruyor, diğeri Cübbeli ahmet hoca hakkında. Biri Erbakan hakkında, diğeri Şevki eygi hoca hakkında...
Ne olacak bu işin sonu kardeşlerim, nedir bu islami liderlerin bizden çekecekleri? Nerde kaldı İslam kardeşliği, nerde kaldı birlik ve beraberliğimiz?
Gidin hepsine sorun, tek amaçları var; İslamı yani Allah cc'nün dinini insanlara aktarmak. Kimi diyalogu seçmiş, kimi savaşı, kimi ilmi seçmiş, kimi siyaseti. Bence hepsi birbirini tamamlıyor, bu saydıklarımın hepsi birer aza konumundadır...
Ama gelin görünki kimse kendi davasının dışındakilere şans tanımıyor ve hakta vermiyor...
Ne olur bu lafımı burda söylediğim için üstünüze alınmayın, ama diğer yandanda herkes üstüne alsın. İlk başta ben alıyorum ve diyorumki;
Bütün müslüman kardeşlerim, İslam dini için hangi şekilde olursa olsun mücadele eden kardeşlerim, sizler benden üstünsünüz ve hepinizi çok seviyorum. Fasıklardan gelen hiçbir haber beni sizlere karşı soğutmayacaktır. Eğer yaptığınız mücadelede samimi değilseniz, birileri adına taşeronluk yapıyorsanız ben sizin niyetlerinizi bilemem ama Allah cc sizin niyetlerinizi en iyi bilendir ve sizin hakkınızda hükmü verecek olanda O'dur...
Bana düşen bu yolda mücadele edenlere dua etmek ve başka herhangi bir konuda yardımım dokunacaksa yardım etmek...
Gönlü yanan bir müslümanın içini boşaltaması olarak sayın bunu ve mazur görün...
Selam ve dua ile...

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

Dün 13:17:25
Ebu Rafi

Minare Team

*

Üye No : 56945

Konu  : 24

Aldığı Teşekkür 11
« Yanıtla #14 : Dün 13:17:25 »

Aleyküm Selam

Güzel kardeşim biz kime hakkı söyleme demişiz ya da hakkı nerde kimin kınamasından korkumuşuzda saklamışız böyle birşey mümkün  değil konuyu ilişkin yazmıyorum usule ilişkin yazıyorum tekrar ediyorum "usule ilişkin" konuyu oturur inceler ona göre doğrusunu yazarız bu farklı yazdığımız tekrar ediyorum usule ilişkindir.

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: