logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Hz. Fatime-i Zehra (s a)'ın Kutlu Doğumu  (Okunma Sayısı 1141 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Temmuz 06, 2007, 00:36:26
hatice

VIP

Üye No : 33

Konu  : 438

Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« : Temmuz 06, 2007, 00:36:26 »

Hz. Fatime-i Zehra (s a)'ın Kutlu Doğumu
بسم الله الرحمن الرحیم
انا اعطیناک الکوثر* فصل لربک و انحر * ان شانئک هو الابتر

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

"Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik. Sen de Rabbine namaz kıl ve kurban kes; asıl sonu kesik olan şüphesiz sana hınç besleyendir." (Kevser Suresi)

İslam dininin bir an önce sönüp gitmesini arzulayan İslam düşmanları, Allah Resulünün İbrahim ismindeki erkek çocuğunun vefat ettiğini öğrenince sevinerek; “artık onun sonu kesilmiştir; dini de kendinden sonra yok olup gider” şeklinde boş bir hayale kapılmış ve hatta bu sevinçlerini Allah Resulüne duyurarak Peygamberimizin kederlenmesine yol açmışlardı.

Buna karşılık Yüce Allah, Kevser Suresi"ni indirerek, İslam dininin koruyucusu olacak pak neslin "Kevser" /hayrı kesir/ olan iki cihan kadınlarının efendisi Fatıma-yı Zehra'dan devam edeceğini Resulüne müjdeleyerek sonu kesik olanın Resulullah’ın değil kendilerinin olduğunu vurgulamış; bu büyük nimetin şükranesi olarak da Resulünden kendisine kulluk sunmasını istemiştir.

Bunun üzerine Allah Resulü geçmiş peygamberlerin soylarının erkek evlatlarından devam etmesine rağmen, Yüce Allah'ın, O'nun soyunun, baba-sının annesi olarak nitelediği kızı Fatıma'dan devam etmesini dilediğini açıklayarak, kendinden sonraki halifeleri ve ilahi temsilciler olan "On İki İmam"ın Fatıma'nın soyundan dünyaya geleceğini bildirerek, İslam düşmanlarının heveslerinin kursaklarında kalacağını müjdelemiştir.

Bugün ise yüce İslam Peygamberine Hayrı kesir olarak müjde edilen, Tüm nesiller için en hayırlı örnek olan, Hz Fatimetuzzehranın mübarek veladet günü.Bugün İslam düşmanlarının hevesinin kursaklarında kaldığı gün .Bugün Aziz İslam Dininin kadınlara ve kız çocuklarına verdiği değerin isbatı olan gün. Hakikat Dini Aziz İslam, Peygamberin soyunun kızı tarafından devam edileceği müjdesini vererek Tüm mediniyetlerde ezilmeye mahküm olan kadınlar ve kız çocuklara hiç bir kültürün şu ana kadar dahi veremediği değeri bundan 1400 sene evvel vermiştir. İmam Humeyni (r a)'de burdan yola çıkarak bu mukaddes günü Dünya kadınlar günü olarak ilan etti.

Zehranet..

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
Temmuz 06, 2007, 01:14:38
Osmanlı

Süper Üye

Üye No : 14

Konu  : 100

Durmuyor Deli Yüreğim...
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2007, 01:14:38 »

Bugün ise yüce İslam Peygamberine Hayrı kesir olarak müjde edilen, Tüm nesiller için en hayırlı örnek olan, Hz Fatimetuzzehranın mübarek veladet günü.Bugün İslam düşmanlarının hevesinin kursaklarında kaldığı gün .Bugün Aziz İslam Dininin kadınlara ve kız çocuklarına verdiği değerin isbatı olan gün.

İmam Humeyni (r a)'de burdan yola çıkarak bu mukaddes günü Dünya kadınlar günü olarak ilan etti.

o zaman Dünya Kadınlar Gününüz mübarek olsun 

birde bunu önemli gün ve gecelere taşırsak güzel olur 

KAHROLSUN PKK
Temmuz 06, 2007, 07:57:09
VuSLaT

Administrator

Üye No : 11

Konu  : 1191

ŞeHaDeT PaRMaĞıDıR GöĞe DoĞRu MiNaRe
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2007, 07:57:09 »

.Bugün İslam düşmanlarının hevesinin kursaklarında kaldığı gün .Bugün Aziz İslam Dininin kadınlara ve kız çocuklarına verdiği değerin isbatı olan gün.

Resulullah ( s.a.a) Hz. Fatima'yi soyle tanimlar: "Kizim Fatima (s.a) gecmis gelecek butun kadinlardan ustundur. O vucudumun bir parcasidir, gozumun nuru ve kalbimin meyvesidir. O benim ruhumdur. O insanlardan olan bir huridir. Rabbinin huzurunda ibadete durdugunda yildizlarin yer ehli icin parladigi gibi, onun nuru da gokteki melekler icin parlar ve ALLAH Teala meleklerine soyle hitap eder. "Ey melekler, bakin benim cariyem (kulum) Fatima'ya; o benim huzurumda durmustur, korkudan titriyor; kalbiyle benim ibadetime yonelmistir. Sizleri sahit kiliyorum ki, ben onun takipcilerini atesten koruyacagim."

Oyleyse ALLAH'in merhametine, sevgisine muhtac olan bizler, ALLAH'a goturen rehber olarak Fatima'yi izlememiz gerekir.

Ilahi aydinliga kosmak isteyen kadinlarin Fatima'dan daha aydinlik bir nurlari yoktur. Onun  hayatina baktigimizda kisacik omrunde iman, takva, ilahi ask ve ilimle; fedakarlik, iffet, mazlumiyet ve sabrin birlestigi  mukemmel bir sahsiyetin, asirlara nasil ders verdigini goruruz.

Fatima'yi ornek almak, rehber secmek kolay degildir. Onun taraftari, takipcisi olabilmek icin,

ilk once onu  tanimak gerekir. Zira tanimadigimiz bir Fatima'yi sevmek kendimizi kandirmaktan baska bir sey degildir. Onu bir evlat, bir es, bir ana ve bir mumine olarak taniyip idrak etmek ve yasamimiza gecirmek gerekir.

Fatima'yi anlamadan dinleyenler, onun ismini duyunca aglayip sizlarlar ama yasamlarinada karistirmazlar. Ozlerinde Fatima'dan bir sey yoktur aslinda. Basortusunu en ufak bir zorlukta acan bir musluman kadin, sizce" Kadinin salahi, onun, yabanci bir erkegi gormemesi ve yabanci erkeginde onu gormemesidir."[3] diyen  ve vefatindan sonra bile mubarek vucudunun hatlari belli olmasin diye kendisi icin Umeys kizi Esma'ya ozel tabut hazirlamasini  vasiyet eden, Fatima'nin iffet ve din anlayisini yeterince kavrayabilmismidir.?

Evini luks esyalarla doseyip, marka duskunu, bakislariyla bile fakirleri ezen bir kadin; yoksulluk icinde omrunu geciren, evde calismaktan elleri nasirlasan, kendisi ve cocuklari ac iken, evindeki son yiyecegi bile fakirlere veren Fatima'in yasam felsefesini idrak edebilmismidir acaba?

Fatima taraftari olabilmek , onu rehber, sefaatci edinebilmek icin, Fatimalasmak, yani Fatima gibi dusunmek, Fatima gibi yasamak gerekir.

Kalbimizde Fatima'nin imanindan, ilahi askindan, yasamimizda Fatima'nin mucadelesinden, ibadetinden, fedakarligindan, iffetinden,merhametinden eser yoksa; cocuklarimizda Fatima'nin cocuklarindan izler yoksa; basimizda basortu ama gonlumuzde sefa arzusu, kibir yada zulme duyarsizlik varsa biz Fatima'nin taraftarlari degiliz demektir.

Bu buyuk kadina sarilip onun degerlerine sahip ciktigimiz muddetce pusulamiz hic sasmayacaktir. ALLAH bizleri gercek Fatima taraftarlari olmayi ve onun sefaatine nail olmayi nasip etsin.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
Söyler misin, ne olur;
Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

Temmuz 07, 2007, 18:16:51
VuSLaT

Administrator

Üye No : 11

Konu  : 1191

ŞeHaDeT PaRMaĞıDıR GöĞe DoĞRu MiNaRe
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2007, 18:16:51 »

Hz. Fatumatü'z Zehra'nın mübarek doğum yıldönümleri dolayısıyla Tahran'da düzenlenen programa katılan Hizbullah hareketi lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın annesine, Filistin İslami direniş şehidleri ailelerine "Yılın Annesi" ödülü verildi.

Seyyid Hasan Nasrallah'ın annesine verilen plaket İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından takdim edilirken, Hizbullah savaşçılarının siyonist işgal güçlerini bozguna uğratan tarihi zaferine atıfla, Seyyid Hasan Nasrallah'ın annesinin şahsında bütün Lübnanlı annelerin kutlandığı belirtildi.

Plaket töreninde başta Filistin ve Lübnan olmak üzere dünyanın bir çok yerindeki özgürlük hareketlerinde müslüman kadının önemli rolüne vurgu yapıldı.

Seyyid Hasan Nasrallah'ın annesi ve babası

Seyyid Nasrallah'ın annesi Ahmedinejad'tan plaketini aldı

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
Söyler misin, ne olur;
Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: