| 14 Haziran 2007, 15:12:49 |
|
|
 |
« : 14 Haziran 2007, 15:12:49 » |
|
Selamunaleykum
Bi abim sormuştu ben de bilmiyordum cevabını ve hatta sayesinde de öğrenmiş oldum.
Kuzey ülkelerinde yatsı namazı kılmayanlar var dedi. Bu nasıl oluyor dedi. Sonra ben nasıl oluyor dedim (cehaletimden dolayı soruyu kendisine sordum tekrar) . O abimizde namazın sartlarından birisi de vakittir demisti. Bu ulkelerde vakit girmedigi icin, yani yatsı diye bir vakit ortadan kayboldugu icin namazın hukmu de kalkıyor bu yuzden eger azda olsa vakit varsa kılanlar sadece takdire bırakılıyorlar.
Bende bu mevzuyu ayet yada hadis babından araştırmakla gorevlendirildim.
Ayet ya da hadi bulamadım ancak fıkıh kitabında geçiyor bu mevzu.
munteka kitabının serhi olan mecmaul enher kitabında (arabi) sayfa 71 de aynen yukarda dedigim gibi yatsı vakti olmadıgı icin namaz hukmu de ortadan kalkıyor diye geciyor. Kitabda ornek olarak sehrul bulgari demis ama bular sehri mi yada hangi şehir bunu bilmiyorum.
Selametle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Haziran 2007, 16:25:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2007, 16:25:51 » |
|
sağolasın kardeş...  ben de bilmiyodum daha önce...  bana da bir soran olmuştu öyle öğrenmiştim... 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 14 Haziran 2007, 16:32:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2007, 16:32:26 » |
|
hollandada yatsi namazini sulaymancilarin haricindeki butun muslumalar kilyor sadece onlar icin vakit girmiyor. ama kendileri kilmiyor kilmak isteyenlerde kilabilirler diyede tavsiyede bulunuyorlar bende bunu anlamiyorum selametle
|
|
|
|
|
|
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
|
|
|
| 14 Haziran 2007, 16:51:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2007, 16:51:52 » |
|
Suleymanlı cemaatinin takvimi olan Fazilet takviminde yatsı namazı gosterilmiyordu almanya hollanda vesaire kuzey ulkeler icin.Ama diyanette vardı. Simdi diyanette artık kaldırdı yatsı vaktini. Yani Suleymanlı cemaati fıkıh ne diyorsa ona gore uygulama yapmıs. Cunku kitabda aynı zamanda kılarsanız da olur, takdire bırakılıyor diye geciyor. Bu yuzden suleymanlı cemaatinin takdir ettim. Ama sanırım fıkıh konusunda bilgisi olmayanlar bu cemaatin bu durumunu yadırgamıslar, ön yargılı yaklasmıslar. Velhasıl kelam, durum o ki namaz kılınması icin vakit girmesi şarttır, olmayan bir vaktin namazı şart degildir. Durum bundan ibaret. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Temmuz 2008, 14:58:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2008, 14:58:26 » |
|
hollandada yatsi namazini sulaymancilarin haricindeki butun muslumalar kilyor sadece onlar icin vakit girmiyor. ama kendileri kilmiyor kilmak isteyenlerde kilabilirler diyede tavsiyede bulunuyorlar bende bunu anlamiyorum selametle
Birincisi Süleymancı değil,SÜLEYMANLI..Bizler Süleyman satmıyoruz oyüzden -cı -cu eki getirmesin kimse lütfen,Süleymanlar yetiştiriyoruz ve Süleymanlıyız.. İkincisi,sadece Onlar için vakit girmiyor diye bişe söz konusu olamaz,çünkü orda zaten yatsı namazı vakti girmiyor bu orda yaşayan herkes için geçerlidir..Hanefi mezhebine göre,vakit namazın şartlarındandır,Hanefi olan insan da girmeyen namaza niyet etmez,çünkü namaz eda edilmemiş olur..Ama,"Üzerime farz olupta SAKIT OLMAYAN en son yatsi namazina" diye niyet edip kaza edercesine kilmalari daha iyi olanidir''..Şafiler ise;yine niyet edip kılabilir.. Ve son olarak;Süleymanlılar gibi bir cemaat;İslam'a hizmette en örnek bir cemaat..Hatimler,sohbetler,canlı eser olan talebe yetiştirmeler ve daha nice güzel hizmetler..Şuanda;birçok kardeşimiz Müslüman olmayan topraklarda İslamiyeti aşılamaktalar..İnanın dünyanın dört bir yanında aşkla yapılan bu hizmetleri görseniz;işte ozaman anlarsınız bizleri..Ve İslam'a hizmette bu kadar emek veren,yorulmadan usanmadan,gurbetdir şudur budur demeden davasına sevdalı olan bu cemaat,bu Kur'an ehli,kaldı ki bir vakit namazımı inkar edecek? Yok yatsı namazını kılmıyorlarmış,yok kadınları hacca götürmüyorlarmış vs. vs..Bizleri anlayamayanlarda,fıkıh konusunda bilgisi olmayanlarda lütfen cemaatimize laf atmasınlar..İçinde olmayan anlayamaz ki bu davayı..
|
|
|
|
|
|
..Vermek için alanlar,havuzda erimek için buz olanlar asla ölmez bitmezler.. çünkü onlar eridikçe;havuzun suyu çoğalır.. yok oluşları var oluşlarıdır aslında..
|
|
|
| 22 Temmuz 2008, 15:07:02 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2008, 15:07:02 » |
|
Sakin ol Ölüme Hasret kardeşim. Ben 3-4 senedir ( daha önce de başka bir siteden ) Hatice ablayı ve yazılarını takip ediyorum. Kendisi cemaatçilik yapacak yada herhangi bir cemaati yadırgayacak birisi degil. Herkes Suleymancı olarak biliyor, Hatice ablamız da bu yüzden Suleymancı dedi ve yazdıgı yazıda kasıt aramayalım insAllah. Cunki dedigim gibi kendisi kasıtlı yazacak birisi degil. Siz Suleymancı degil de Suleymanlı denmesi gerektigini daha ince kelimeler kullanarak anlatırsanız cok daha makbul olur diye dusunuyorum.  hepinizden razı olsun Selametle 
|
|
|
|
|
|
nothing turns out the way I planned
|
|
|
| 22 Temmuz 2008, 15:16:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2008, 15:16:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
..Vermek için alanlar,havuzda erimek için buz olanlar asla ölmez bitmezler.. çünkü onlar eridikçe;havuzun suyu çoğalır.. yok oluşları var oluşlarıdır aslında..
|
|
|
| 22 Temmuz 2008, 15:38:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2008, 15:38:51 » |
|
Değerli Kardeşim.
razı olsun baktım açıklamalara kötü bişey yazan yok şükür. Biz eğitim amaçlı yurtdışına gidip gelirken bir seferinde bizi çağırdılar Emniyete. Emniyetin bilgileri arasında bile cemaate heran silahlanabilir örgüt gözüyle bakıyorlar. Ben de o zaman bizi neden tutuklamıyorsunuz dedim. Bana kardeşim "ben bir itirafta bulunayım mı" dedi Estağfurullah buyurun dedim. Devlet yetkilileri de biliyor ki Türkiyeyi ayakta tutan cemaatlerdir. Peki bu suçlamalar neden dedim Ne yapalım uğraşacak bişey bulamıyoruz dedi. Şimdi Hz.Bediüzzaman,Süleyman hilmi Tunahan Hazretlerinin ve daha bir çok islam aliminin hayatlarını nazara verdiğimizde hep sıkıntı içinde yaşadıklarını görmüşüz. Aynı şekilde de ondan sonra gelen talebelerinin de rahat bırakılmadıklarını müşahede ediyoruz. Mesela bize Hep Fetullacı derler. Ne kadar da kötü bir itham. Fethullah GÜlen hoca: "Anneme zina yapılması ile aynıdır bu itham ve bu konuda bu ithamı yapan kim olsa hakkımı helal etmiyorum" diyor. Ne kadar da insanlık dışı bir durum.Fakat bize çok yakın insanlar bile ağız alışkanlığı yaptıkları için bazen onlar bile fetullahçı diyorlar Varsın bize ne derlerse desinler.Deli desinler biz alemi islamın derdiyle dertlenelim gerisi teferruattır. Hani siz daha iyi bilirsiniz Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin Çok güzel bir sözü vardır: "Dava muvaffak olsun da varsın bizim yerimiz cami papuçluğu olsun". İnşaallah doğru yazmışımdır. Bu bağlamda davanın muvaffak olması için çalışacağız. Bizi kimse ilgilendirmez ki Bizim bir derdimiz var o da ALEM-İ İSLAM.... sürç-ü lisan ettiysem cidden affola Baki selam ve dua ile
|
|
|
|
|
|
SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
|
|
|
| 22 Temmuz 2008, 15:57:06 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2008, 15:57:06 » |
|
Değerli Kardeşim.
razı olsun baktım açıklamalara kötü bişey yazan yok şükür. Biz eğitim amaçlı yurtdışına gidip gelirken bir seferinde bizi çağırdılar Emniyete. Emniyetin bilgileri arasında bile cemaate heran silahlanabilir örgüt gözüyle bakıyorlar. Ben de o zaman bizi neden tutuklamıyorsunuz dedim. Bana kardeşim "ben bir itirafta bulunayım mı" dedi Estağfurullah buyurun dedim. Devlet yetkilileri de biliyor ki Türkiyeyi ayakta tutan cemaatlerdir. Peki bu suçlamalar neden dedim Ne yapalım uğraşacak bişey bulamıyoruz dedi. Şimdi Hz.Bediüzzaman,Süleyman hilmi Tunahan Hazretlerinin ve daha bir çok islam aliminin hayatlarını nazara verdiğimizde hep sıkıntı içinde yaşadıklarını görmüşüz. Aynı şekilde de ondan sonra gelen talebelerinin de rahat bırakılmadıklarını müşahede ediyoruz. Mesela bize Hep Fetullacı derler. Ne kadar da kötü bir itham. Fethullah GÜlen hoca: "Anneme zina yapılması ile aynıdır bu itham ve bu konuda bu ithamı yapan kim olsa hakkımı helal etmiyorum" diyor. Ne kadar da insanlık dışı bir durum.Fakat bize çok yakın insanlar bile ağız alışkanlığı yaptıkları için bazen onlar bile fetullahçı diyorlar Varsın bize ne derlerse desinler.Deli desinler biz alemi islamın derdiyle dertlenelim gerisi teferruattır. Hani siz daha iyi bilirsiniz Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin Çok güzel bir sözü vardır: "Dava muvaffak olsun da varsın bizim yerimiz cami papuçluğu olsun". İnşaallah doğru yazmışımdır. Bu bağlamda davanın muvaffak olması için çalışacağız. Bizi kimse ilgilendirmez ki Bizim bir derdimiz var o da ALEM-İ İSLAM.... sürç-ü lisan ettiysem cidden affola Baki selam ve dua ile Hocam çok güzel yazmışsınız,sizden de  c.c razı ve memnun olsun inşaallah.. İnanırım hocam,bizde böyle birçok olayla karşılaştık..Bizleri davamızdan,ilim yuvamızdan ayırmak isteyenlerin gözlerine Rabbim tarafından bir perde indirildi adeta,ve o gören gözler görmez oldu..Ve daha neler neler..  İnsan böyle şeylere şahit oldukça,davaya daha çok bağlanıyor ki Rabbim ayırmasın inşaallah..Evet kötü bişe yazmadım ama Muhammed kardeşimiz öyle dediği için helallik istedim abladan.. Haklısınız hocam,bizim tek derdimiz davamız,gerisi vesaire..Rabbim sizlerin de yardımcısı olsun inşaallah..Amaç aynı,yollar farklı sadece..Rabbim hiçbirimizi bağlı olduğu davadan ayırmasın inşaallah..Amin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23 Temmuz 2008, 18:03:07 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2008, 18:03:07 » |
|
hatice kardeşimiz hollandadan örnek vermiş.benim holladada yaşayan 2 tane arkadaşım var bu konuyu onlara sorduğumda yatsı namazının vaktinin girmediği gün sayısının sınırlı sayıda olduğunu diye söyledi. o günlerdede normal olarak vakit girmediği için kılmadıklarını belirtti.yani sizi kim bilgilendirdi ise yanlış bilgilendirmiş.lütfen haber kaynaklarınızın sağlamlığını teyit etmeden böyle büyük bir topluluğu zan altında bırakmayın...
|
|
|
|
|
|
imamı rabbani evlatlarına selam olsun...
|
|
|
| 26 Temmuz 2008, 22:25:14 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2008, 22:25:14 » |
|
hatice kardeşimiz hollandadan örnek vermiş.benim holladada yaşayan 2 tane arkadaşım var bu konuyu onlara sorduğumda yatsı namazının vaktinin girmediği gün sayısının sınırlı sayıda olduğunu diye söyledi. o günlerdede normal olarak vakit girmediği için kılmadıklarını belirtti.yani sizi kim bilgilendirdi ise yanlış bilgilendirmiş.lütfen haber kaynaklarınızın sağlamlığını teyit etmeden böyle büyük bir topluluğu zan altında bırakmayın...
Kardeşim bizim davamız Hakkı öğretmek,emin ol kimseyi yanlış bilgilendirmeyiz..Neyse,sizinle bunun tartışmasına girmek istemiyorum;dediğim gibi İslam'a hizmette bu kadar emek veren,yorulmadan usanmadan,gurbetdir şudur budur demeden davasına sevdalı olan bu cemaat,bu Kur'an ehli,kaldı ki bir vakit namazımı inkar edecek? İçinde olmayan anlayamaz ki bu davayı..
Yazdıklarımı yeniden okuyun isterseniz kardeşim;ne yanlış öğrendim ne de yanlış öğretiyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|