logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sen DoĞru Ol..Kem Belasını Bulur..  (Okunma Sayısı 566 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Temmuz 06, 2008, 23:18:02
gülvisal

Süper Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 536

dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« : Temmuz 06, 2008, 23:18:02 »

Dervişin biri eski İstanbul sokaklarında :
"-Sen doğru ol kem belasını bulur.Sen doğru ol kem belasını bulur."Diye diye dolaşıyormuş.Padişahın biri tebdil-i kıyafet çarşıda gezerken dervişin sözlerini duymuş,ilgisini çekmiş ve dervişe :

"-Hergün sarayıma gel seninle muhabbet ederiz "demiş.

Dervişimiz ertesi gün ......

Sarayın kapısına gitmiş padişahın karşısına çıkarılmış sohbet muhabbet zaman geçmiş saraydan ayrılırken padişah dervişin cebine bir altın konulmasını emretmiş.

Sarayın dışında dervişimizi takip eden sahte derviş kılıklı biri yanına yanaşmış ,

"-Ya arkadaş ,Padişah seni neden saraya davet etti ?Derdi neymiş?"falan filan bir yığın sorgu suale tutmuş.Her gün bir altın aldığını da öğrenince."Onun yaptığı işi ben de yaparım" diye düşünmüş.Sormuş,

"-Ya kardeş, hergün ben de seninle gelsem rahatsız olmazsın değil mi?" demiş belki Padişah bana da bir altın verir çoluk çocuğum nasiplenir."
İyi dervişimiz:

"-Padişahım kabul ederse neden olmasın sende gelirsin tabii "demiş.

Gel zaman git zaman padişah her muhabbet sonrası bir ona bir öbürüne birer altın verdirir olmuuuş.
Sahte derviş bir sabah gerçek dervişimizi çorba içmeye davet etmiş.Garsona da gizlice arkadaşının çorbasına bol sarmısak koymasını tembihlemiş.Gerçek dervişin

"-Padişah'ımla muhabbet ederken kötü kokarım "sözlerine sözüm ona çare de üretmiş

"-ağzına mendil tutarsın kardeşim "demiş.O gün aynen böyle olmuş bizim derviş ağzını mendille örterek padişahla söyleşisini sürdürmüş.Bu arada sahte derviş fırsat bulduğunda Padişahın kulağına eğilip,

"- efendim arkadaşım ağzını mendille neden kapatıyordu biliyormusunuz ,ağzınız kokuyormuş o kokuyu duymamak için" demiş.

Padişah çok sinirlenmiş çağırın o dervişi demiş. gerçek dervişimize sarayın fırıncısına verilmek üzere bir pusula vermiş ve ,

"-Al bunu fırıncıya götür" demiş.okuma yazması yok tabii tam kapıdan çıkıp fırıncıya gidecekken sahte derviş :

"-İstersen ver o pusulayı ben götüreyim fırıncıya , belki Padişah ekmek lütfetmiştir çocuklara götürürüm senin ekmeğe ihtiyacın mı olur?" demiş.

Onunda okuması yok,pusula böylece sahte dervişin elinden fırıncıya ulaşmış.fırıncı kağıtta yazılan "bunu sana getireni kızgın fırına at" emrini hemen yerine getirip sahte dervişi küt ,alev alev yanan kızgın fırına yollamış.Ertesi gün gerçek derviş yine saraya gelmiş.Padişah şaşırmış:

"- Hayrola sen dün fırıncıya gitmedinmi ?"diye sormuş..Derviş de olanları birbir anlatmış.Padişah dervişin kulağına eğilmiş:

"-SEN DOĞRU OL ,KEM BELASINI BULUR "demiş.

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!
Temmuz 07, 2008, 11:19:41
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2008, 11:19:41 »

allah razı olsun çok güzel bir paylaşım gerçekten de doğruluktan hiç bir zaman zarar gelmez....

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Temmuz 10, 2008, 23:05:02
munevver

Süper Üye

Üye No : 17026

Konu  : 31

" YARABBİ, SENDEN GELDİK,SANA DÖNECEĞİZ."
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2008, 23:05:02 »

" EY KALPLERİ ÇEVİREN ALLAH'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)"
Temmuz 11, 2008, 15:16:08
NURALEM

NuRaLeM

Isınmış Üye

**

Üye No : 24375

Konu  : 2

« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2008, 15:16:08 »

çok güzelmişşş ellerinize sağlıkkk

SeNi BuLMaM iÇiN BeNi uZaĞa aTTıN!!
aLeMi BeNiM, BeNi KeNDiN iÇiN YARATTIN!!
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: