İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BUNA DA SAMİMİYET DENİR  (Okunma Sayısı 418 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10 Temmuz 2008, 20:12:55
mehmet akif

mehmet akif

Yazar

*

Üye No : 25901

Konu  : 125

Aldığı Teşekkür 11
yollar ki Allah a çıkar bendedir...
« : 10 Temmuz 2008, 20:12:55 »

BUNA DA SAMİMİYET DENİR

Sebat edip ayrılmamak , ayrılıp kaybolmamak , bilhassa Hak’tan ve Hakk’ın rahmet kapısından ayrılmamak ne iyi şey!...
   Bütün dedikodulara , nefsin tuğyan ve isyanına , hatta yârânın bile terk ve ihmaline rağmen elini göğsüne vurup “ evvel ALLAH “ deyip hak ve doğru bildiği yoldan hiç ama hiç inhiraf etmeden gösterilen hedefe doğru gitmek, ne kadar zor ve o nisbette ne derece gıptaâver bir haslet ve bir mertliktir.
   Evet , kendini öyle görmesen ve zannetmesen bile intisabıyla tanındığın ve şeref duyduğun ve hakiki hedefin olan Hakkın kapısında , gözünü biran ayırmadan ve kalbini bir an bozmadan bekleyip , kapının aralanmasını hatta açılmasını intizar etmen , cidden tebrik ve taltife layık , rahmet ve inayete şayeste bir hal ve bir keyfiyettir.
Maalesef adını bilmediğim büyük bir zat...
   Senelerce müritlerine , talebelerine irşat dersi verir. Ve hakikaten onları irşat eder. Hem öyle ki ; kalp gözlerini bile rüşte erdirir...
   Bir zaman gelir, müritler şeyhlerinin ne olduğunu ve nerede bulunduğunu keşfen görürler :
   “Şakiler arasında ve ateşe yaslanacaklardan...”
   bunu böylesine gören müritleri yavaş yavaş mürşitlerini terk ederler ve derse gelmezler. Yalnız birisi:
   “ Ne olursa olsun madem ben bu makamı bu zatın eliyle elde ettim : ondan ayrılmayacağım “ der ve sebat eder.
   Üstad talebesine sorar : “ Evladım arkadaşların nerede  Neden gelmiyorlar ?
   Talebe söylemez nasıl söylesin ki...
   Fakat o büyük zat iki, üç...ısrar eder nihayet o sadık talebe gözünü yumar, ağzını açar ve doğruyu söyler:
   “ Efendim, arkadaşlarım sizin şaki olduğunuzu ve ehli cehennem olduğunuzu keşfen görmüşler de ; ondan dolayı gelmiyorlar.”
   O büyük zat bunu duyunca gayet sakin olarak şunu der
   “ Yaa öylemi... evladım ben bu halimi kırk yıldır görüyor ve biliyorum. Ama Hakkın kapısından başka kapı tanımıyor ve bilmiyorum. Onun için bütün bunlara rağmen sebat edip bu kapıdan ayrılmadım . ve ayrılmayacağım . şayet arkadaşların bundan başka kapı biliyorlarsa gelsinler söylesinler. “
   Şeyh varsın bu samimiyetini izhar etsin .
   Rahmet kapısı birden açılıyor. Kitap sebkat ediyor . ve onun şaki değil said olduğu; ehli cehennem değil , ehli cennet olduğu yazılıyor.
   Yüz binlerce tebrik ve müjdeler!...
Bize düşen işimizi sağlam ve istendiği gibi yapmak, gerisine karışmamak. Biz , kuluz kul. O ‘da Rabbülalemin ve Erhamürrahimin dir. Bize düşen emredileni , asıl mahiyetini koruyarak yapmak ve yüce yaratıcıya olan itimadımızı sarsmamaktır. Elbette O bizi bizden daha iyi bilir ve bize rahmet ve hikmetine göre muamele yapar. Çoğumuzun sarsıntıya düştüğü şu dönemde bizi sabit kadem eylemesini , rahmeti sonsuz olan yüce Mevla’dan diliyor ve dileniyoruz...

Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
10 Temmuz 2008, 20:38:55
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2008, 20:38:55 »

:aro: :aro:

10 Temmuz 2008, 21:16:25
acizkul

Yeniyim

*

Üye No : 21250

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2008, 21:16:25 »

Amin Allah razı olsun.
10 Temmuz 2008, 21:33:27
BERRE

BERRE

Isınıyorum

*

Üye No : 21176

Konu  : 42

Aldığı Teşekkür 2
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2008, 21:33:27 »

Elbette O bizi bizden daha iyi bilir ve bize rahmet ve hikmetine göre muamele yapar. Çoğumuzun sarsıntıya düştüğü şu dönemde bizi sabit kadem eylemesini , rahmeti sonsuz olan yüce Mevla’dan diliyor ve dileniyoruz...

AMİN A.R.O

ஐ◄███▓▒░░ LA İLAHE İLLALLAH░░▒▓███►ஐ
11 Temmuz 2008, 15:01:18
NURALEM

NuRaLeM

Alışıyorum

*

Üye No : 24375

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2008, 15:01:18 »

Çoğumuzun sarsıntıya düştüğü şu dönemde bizi sabit kadem eylemesini , rahmeti sonsuz olan yüce Mevla’dan diliyor ve dileniyoruz...

AMİNNNNN......

SeNi BuLMaM iÇiN BeNi uZaĞa aTTıN!!
aLeMi BeNiM, BeNi KeNDiN iÇiN YARATTIN!!
11 Temmuz 2008, 19:48:59
mehmet akif

mehmet akif

Yazar

*

Üye No : 25901

Konu  : 125

Aldığı Teşekkür 11
yollar ki Allah a çıkar bendedir...
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2008, 19:48:59 »

evet önemli olan rabbin kapısından ayrılmamakdır.Bu bir samimiyet göstergesidir.Bir gün kabul edilecedeği ümidiyle rahmanın kapısında bekleme kendini şaki olarak da görsen ısrar etmek ve onun kapısından başka gidecek kapının olmadığını bilmek rahmanın sana olan sevgisini arttıracaktır.yeter ki sen ona bir adım git Rabbin seni kulum diye kucaklayacaktır......selam ve dua ile kardeşlerim.

Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Rastgele: denir sebat bekleyince

Gitmek istediğiniz yer: