İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BÖYLE HANIMLAR DA YAŞAMIŞ BU DÜNYADA !  (Okunma Sayısı 2240 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16 Temmuz 2007, 15:54:12
yaren

Minare Team

*

Üye No : 209

Konu  : 539

Aldığı Teşekkür 66
SESSİZİM
« : 16 Temmuz 2007, 15:54:12 »

Belh'in meşhur velisi Hatim-i Asm,(852-H.237)hacca gidiyordu.hanımına teklifte bulundu:
-Hanım ne kadar nafaka bırakayım sana,ben gelinceye kadar?Tevekkül ve teslimiyet timsali hanımın cevabı ibretliydi:
-Ne kadar yaşayacaksam o kadar!
- Hanım senin  ne kadar yaşayacağını ben ne bileyim?...
-Öyle ise dedi,benim nafakamı ne kadar yaşayacağımı  bilene bırak.O beni şimdiye kadar hiç nafakasız bırakmadı,şimdiden sonrada bırakmaz.Sen harçlığını yanında tut,gurbete lazım olabilir.
Hatim-iAsam yola çıktıktan sonra mahalle hanımları ziyarete geldiler.
-Allah kavuştursun beyiniz hacca gitti,dediler.Hemen arkasındanda  mahalli dille soramadan edemediler:
-Beyin sana ne kadar rızık  bıraktı gelinceye kadar?...
-Benim beyim  dedi,rızık veren  değil rızık yiyendir.Rızık yiyen,rızık veremez.Ben rızkımı hep rızık verenden beklemişim şimdiye kadar.O beni hiç rızıksız bırakmamış yine de bırakmayacağına inanıyorum.
Hanımlar bu cevaptan  memnun olmadılar,dudaklarını büküp aleyhte konuşarak gitiiler...
Aradan  çok geçmedi Hatim'in  evinin kapısında  at kişnemelri duyuldu.Dışarıya çıkan hanım bir atlı kafilesiyle karşılatı.Hacıları uğurlamaktan dönen Bagdat  halifesi susamış,su içmek için ugramış buaraya.Hanım hemen bir testi su ile bardak uzattı.SOguk suyu kana kana içen  halife yanındaki vezirine  emir verdi:
-İçtiğimiz  suyun bedelini bize yakışan şekilde öde...
Toprak çanagın  içini  altınla dolduran vezir,bardagı kapının yanına bırakırken söylendi:Ç
Allah'a emanet olun bacım ,soğuk suyunu içtik,hakkını helal et...Kafile uzaklaşırken Hatim'in  hanımını abrdagın içinde  beyi hacdan dönünceye kadar yetip de artacak miktarda para bırakıldıgını gördü.Her zaman yaptıgı gibi yine seccadesini yönelip şükür secdesine  kapandı:

-Rabbim dedi,çocukken anam babamın eliyle gönderiyordun rızkımı.Evlenince beyim Hatim'le göndermeye başladın rızkımı...Şimdi ise  beyim hacca gitti  bu defada halifeyle gönderiyorsun  rızkımı.beni hayatım boyunca hiç rızıksız bırakmadın.Zaten bende seni hep böyle bildim.Bu yüzden tevekkül  ve teslimiyetim  hiç azalmadı hep  arttı.Ancak çevremdekiler aynı değiller.Onlar tevekkülsüz ve teslimiyetsizler.Hemen hücuma geçiyor,tevekkülsüzlük telkin ediyorlar bizlere...Sen tevekkül ve teslimiyet duygularını nasip eyle bu aile bireylerine  de ,asıl rızkı verenin sen oldugunu onlar da anlasınlar,senin kimseyirızıksız bırakmayacagını idrakte onlarda gaflete düşmesinler,huzurlu yaşasınlar....

AMİN

16 Temmuz 2007, 19:46:27
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 947

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2007, 19:46:27 »

cok cok etkilendim cok güzel harika bir paylasimdi...

Allahu Zulcelal razi olsun abla...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

16 Temmuz 2007, 21:25:59
hüsna

Alışıyorum

*

Üye No : 51

Konu  : 41

Aldığı Teşekkür 19
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2007, 21:25:59 »

Tevekkül..Tevekkül .... Tevekkül...
Rahman'a tevekkül edin.Zira en çok sevdikleriniz bile sizi yarıyolda bırakabilir ama Rabbiniz asla....
Çok güzel bi paylaşımdı saolasın ablacım...

Müminlerden öyle yiğitler vardır ki;
Onlar Allah'a verdikleri söze sadakat gösterdi.
Onlardan bazılar şehit oluncaya kadar çarpışacağına dair yaptığı adağını yerine getirdi.
Kimiside şehit olmayı bekliyor...
11 Aralık 2007, 09:15:27
mevlan

Isınıyorum

*

Üye No : 122

Konu  : 296

Aldığı Teşekkür 29
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2007, 09:15:27 »

belh’in meşhur velisi Hatim-i Asam, (852 -H.237) hacca gidiyordu. Hanımına teklifte bulundu:

- Hanım, ne kadar nafaka bırakayım sana, ben gelinceye kadar? Tevekkül ve teslimiyet timsali hanımın cevabı ibretliydi: -Ne kadar yaşayacaksam o kadar!

- Hanım senin ne kadar yaşayacağını ben ne bileyim?..

- Öyle ise dedi, benim nafakamı ne kadar yaşayacağımı bilene bırak. O beni şimdiye kadar hiç nafakasız bırakmadı, şimdiden sonra da bırakmaz. Sen harçlığını yanında tut, gurbette sana lazım olabilir.

Hatim-i Asam yola çıktıktan sonra mahalle hanımları ziyarete geldiler.

- Allah kavuştursun beyiniz hacca gitti, dediler. Hemen arkasından da mahalli dille sormadan edemediler:

- Beyin sana ne kadar rızık bıraktı gelinceye kadar?..

- Benim beyim dedi, rızık veren değil rızık yiyendir. Rızık yiyen, rızık veremez. Ben rızkımı hep rızık verenden beklemişim şimdiye kadar. O beni hiç rızıksız bırakmamış, yine de bırakmayacağına inanıyorum.

Hanımlar bu cevaptan pek memnun olmadılar, dudaklarını büküp aleyhte konuşarak gittiler...

Aradan çok geçmedi Hatim’in evinin kapısında at kişnemeleri duyuldu. Dışarıya çıkan hanım, bir atlı kafilesiyle karşılaştı. Hacıları uğurlamaktan dönen Bağdat halifesi susamış, su içmek için uğramış buraya. Hanım hemen bir testi su ile bir bardak uzattı. Soğuk suyu kana kana içen halife yanındaki vezirine emir verdi:

- İçtiğimiz suyun bedelini bize yakışan şekilde öde!..

Toprak çanağın içini altınla dolduran vezir, bardağı kapının yanına bırakırken söylendi:

- Allah’a emanet olun bacım, soğuk suyunu içtik, hakkını helal et... Kafile uzaklaşırken Hatim’in hanımı bardağın içinde beyi hacdan dönünceye kadar yetip de artacak miktarda para bırakıldığını gördü. Her zaman yaptığı gibi yine seccadesine yönelip şükür secdesine kapandı:

- Rabb’im dedi, çocukken anam babamın eliyle gönderiyordun rızkımı. Evlenince beyim Hatim’le göndermeye başladın rızkımı... Şimdi ise beyim hacca gitti, bu defa da halifeyle gönderiyorsun rızkımı. Beni hayatım boyunca hiç rızıksız bırakmadın. Zaten ben de seni hep böyle bildim. Bu yüzden tevekkül ve teslimiyetim hiç azalmadı, hep arttı. Ancak çevremdekiler aynı değiller. Onlar tevekkülsüz ve teslimiyetsizler... Hemen hücuma geçiyor, tevekkülsüzlük telkin ediyorlar bizlere... Sen tevekkül ve teslimiyet duyguları nasip eyle bu aile bireylerine de, asıl rızkı verenin sen olduğunu onlar da anlasınlar, senin kimseyi rızıksız bırakmayacağını idrakte onlar da gaflete düşmesinler, huzurlu yaşasınlar..

(AMİN...AMİN...AMİN.)

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
batman gençlikfm de hafta içi hergün 09:00 ile 10:30 ve 14:00 ila 16:00 saatleri arasında sizlerleyiz.
11 Aralık 2007, 10:03:42
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2007, 10:03:42 »

:aro: :aro: :aro:

RABBİM BEKAR KARDEŞLERİME BÖYLE EŞLER NASİP EYLESİN İNŞAALLAH
  SELAM VE DUALARLA KALIN KARDEŞLERİM

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
11 Aralık 2007, 10:07:11
mevlan

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 29
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2007, 10:07:11 »

:aro: :aro: :aro:

RABBİM BEKAR KARDEŞLERİME BÖYLE EŞLER NASİP EYLESİN İNŞAALLAH
  SELAM VE DUALARLA KALIN KARDEŞLERİM

AMİNNNNNNN AMİNNNNNN AMİİNNNNN.

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
batman gençlikfm de hafta içi hergün 09:00 ile 10:30 ve 14:00 ila 16:00 saatleri arasında sizlerleyiz.
11 Aralık 2007, 13:04:31
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2007, 13:04:31 »

cok duygulandim insAllah RAbbim biz hanimlari boyle dusunen kullarindan eylesin
bu guzel paylasim icinde Allah razi olsun mevlan kardes

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
11 Aralık 2007, 13:29:11
mevlan

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 29
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2007, 13:29:11 »

cok duygulandim insAllah RAbbim biz hanimlari boyle dusunen kullarindan eylesin
bu guzel paylasim icinde Allah razi olsun mevlan kardes

cümlemizden kardeş rabbim cümlemize huzurlu bir yuva nasip eder inşaallah

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
11 Aralık 2007, 16:03:41
elifim

Yeniyim

*

Üye No : 3972

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2007, 16:03:41 »

çok etkilendim. iman gücü bu olsa gerek
11 Aralık 2007, 17:46:41
yusuf tâlha

Muhammed Yusuf Tâlha el-Mısri

Alışıyorum

*

Üye No : 1205

Konu  : 26

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2007, 17:46:41 »

- Rabb’im dedi, çocukken anam babamın eliyle gönderiyordun rızkımı. Evlenince beyim Hatim’le göndermeye başladın rızkımı... Şimdi ise beyim hacca gitti, bu defa da halifeyle gönderiyorsun rızkımı. Beni hayatım boyunca hiç rızıksız bırakmadın. Zaten ben de seni hep böyle bildim. Bu yüzden tevekkül ve teslimiyetim hiç azalmadı, hep arttı. Ancak çevremdekiler aynı değiller. Onlar tevekkülsüz ve teslimiyetsizler... Hemen hücuma geçiyor, tevekkülsüzlük telkin ediyorlar bizlere... Sen tevekkül ve teslimiyet duyguları nasip eyle bu aile bireylerine de, asıl rızkı verenin sen olduğunu onlar da anlasınlar, senin kimseyi rızıksız bırakmayacağını idrakte onlar da gaflete düşmesinler, huzurlu yaşasınlar..

(AMİN...AMİN...AMİN.)

Allah(c.c.), bu ruhun güzelliğini, bugün hayatta olan hanımefendilere de nâsib eylesin..
Benim, şüphem yok! bugün de, ehl-i din ve muttâki hanımefendi-ler var..
Zirâ, kıyâmete değin, Allah(c.c.)'ın dinini ayakta tutacak kullar var olacaktır..
bu müjde, yıllar önce verildi!

selâmetle kalınız..
Allah(c.c.), sayılarınızı arttırsın, efendim.

Efendim,

Bir hayrân kaldığımız, dedik ya..
  Biz, Allahu Teâlâ'nın hangi "var yada yok'una" hayrân kalmadık ki..
  Hangi tâvsiyye yada emrine "-Peki,
efendim." demedik ki..
  Yeryüzünü, hatırına hâlâ paramparça edmediği, o en güzel kul, Peygâmber Efendimiz(s.a.v.)'in hangi haberini hissedmeden geçtik ki..

Size bir ip-ucu,
  Duâ'yı ve ilmi bırakmayınız!

Sizi, Peygâmber'e komşu eder..
11 Aralık 2007, 17:55:23
TUĞRA

TUĞRA...

Alışıyorum

*

Üye No : 3317

Konu  : 14

Aldığı Teşekkür 0
yeni baharın ilk çiçeği ANADOLU GENÇLİK...
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2007, 17:55:23 »

çok duygulandım ...gerçekten çok güzel bi paylaşım. teşekkürler...
inş. bizlerde öyle eş olabiliriz....

ZATEN AŞK YANMAMAK İÇİN YANMAK DEĞİLMİ...?!
12 Aralık 2007, 08:59:39
mevlan

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 29
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2007, 08:59:39 »

çok duygulandım ...gerçekten çok güzel bi paylaşım. teşekkürler...
inş. bizlerde öyle eş olabiliriz....
inşaallah

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
12 Aralık 2007, 10:59:26
gülvisal

Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 907

Aldığı Teşekkür 79
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #12 : 12 Aralık 2007, 10:59:26 »

:

(AMİN...AMİN...AMİN.)

BÖYLE Bİ HANIM DEMEKKİ VARMIŞ!!!... 

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

21 Haziran 2008, 00:02:18
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #13 : 21 Haziran 2008, 00:02:18 »

cok cok etkilendim cok güzel harika bir paylasimdi...

Allahu Zulcelal razi olsun abla...

21 Haziran 2008, 01:03:03
CanRuba

Isınıyorum

*

Üye No : 16995

Konu  : 4

Aldığı Teşekkür 4
« Yanıtla #14 : 21 Haziran 2008, 01:03:03 »

"Sen tevekkül ve teslimiyet duygularını nasip eyle bu aile bireylerine  de ,asıl rızkı verenin sen oldugunu onlar da anlasınlar,senin kimseyirızıksız bırakmayacagını idrakte onlarda gaflete düşmesinler,huzurlu yaşasınlar...."
   insaallah ......cok güzel bir kissaydi allah razi olsun yaren kardesim.....
Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: