İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: 'Baban gelirse annem hep seni bekledi' de...  (Okunma Sayısı 619 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
01 Kasım 2007, 22:29:50
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 947

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« : 01 Kasım 2007, 22:29:50 »

Balıkkesir'de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi,kır pala bıyıklı cevdet(Alkalp)dede vardı. Bir akşam üstü sohbetinde konu çanakkale'ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı" Rahmetli babam Hafız Ali,Çanakkale'de kaldığında anamın karnında yedi aylıkmısım. o nu hiç tanımadım. Bir fotoğrafı bile yoktu. O gunler çok zor günlerdi. Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı işgal yılları,kurtuluş,yokluk,sıkıntı..Çocuklugumuz hep ekmek peşinde,sıkıntıyla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse yanıma gelir ve Oglum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çagır ha!...Ben komşulara gidiyorum baban gelirse beni hemen çağır ha!... derdi...Anam babamı her zaman bekledi durdu.Büyüdüm dükkan açtım.Anam yine her bir yere gidişte dükkana gelir; gideceği yeri söyler ve ' Baban gelirse çağır ha!..diye eklerdi.
Aradan yıllar geçti.Anacığım ihtiyarladı.Gene hep deyneğini kaparak bana gelir ve 'Baban gelirse beni çağır ha!..diye tembihlerdi.Günu gelip ağırlaştığında,ölüm döşeğindeyken bizimle helalleşti.'Bana iyi baktınız hakkınızı helal edin'.dedi. Sonra bana döndü ve yavaşça 'Baban gelirse annem hep seni bekledi de ' dedi. Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek .'Hoş geldin bey ,hoş geldin' diyerek ruhunu teslim etti.

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

12 Kasım 2007, 13:51:36
advence

Alışıyorum

*

Üye No : 1241

Konu  : 18

Aldığı Teşekkür 1
Anam, babam sana feda olsun YA RESULLAH
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2007, 13:51:36 »

Yorum yapacak bişey yok..tüylerim diken diken oldu......Cenab-i hak bizi sevdigi kullardan eylesin........(Amin)
13 Kasım 2007, 03:39:15
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 947

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2007, 03:39:15 »

Amin Amin insAllah...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

13 Kasım 2007, 16:04:53
ozlemim

Yeniyim

*

Üye No : 2319

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 0
Gülü tarife ne hacet; Gül Sevda-yi Muhammedi'dir.
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2007, 16:04:53 »

Yorum yapacak bişey yok..tüylerim diken diken oldu......Cenab-i hak bizi sevdigi kullardan eylesin........(Amin)
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: