| 07 Mayıs 2008, 14:57:04 |
|
|
 |
« : 07 Mayıs 2008, 14:57:04 » |
|

AYET EL-KÜRSİ'NİN FAZİLETİ....... Annem, bizler küçükken anlatırdı bu hikayeyi. Şimdi de ben sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir kadın varmış. Çok güzel, İffetli, namuslu,  yolunda bir kadın!... Kimsesi yokmuş bu kadının.Kimseyle evlenmemiş. Ne var ki aynı yerde yaşayan namus düşkünü biri de bu kadına göz koymuş. "Bu kadından muradımı alacağım" diyerek söylenirmiş. Kadın; kimsesiz ve aynı zaman da fakirmiş. Evi tehlikelere karşı korumalı değilmiş. Adam da bunu fırsat bilip " nasıl olsa ben seni kolay elde ederim" düşüncesine sahipmiş. Akşam olmuş; adam, kadının evinin önüne gelmiş. Birde ne görsün! Her yer sanki kale duvarlarıyla çevrilmiş. Saşırmış, "nasıl olur" demiş.Amacına ulaşamadan evine geri dönmüş. Ertesi gün gündüz gitmiş. ev yine korunmasız halde. Şaşırmış! Bir gece, ikinci gece...derken neredeyse her gece uğrak yeri olmuş. Ama gördüğü manzara hiç değişmemiş. Bir gün "Nihayet" demiş. Çünkü karşısında kaleden duvarlar yokmuş. Kapıyı açıp kadının uyuduğu odaya gelmiş. Kadın o kadar güzel uyuyormuş ki Kıyamamış uyandırmaya. Oradan uzaklaşmış. Ertesi gün merakından duramamış ve kadının yanına delerek sormuş" Ben nicedir senin yolunu gözlüyorum. Niyetim bu... Ama ne zaman gelsem kapı duvar oluyor ve sana bir türlü ulaşamıyordum. Ama dün gece kapın açıktı ve ben içeri girdim. Seni uyandırmaya kıyamadım." der. Bunları dinleyen kadın şöyle cevap verir; Ben her gece uyumadan önce 9 kez AYET EL KÜRSİ'yi okurum ve öyle uyurum. Ama dün gece okadar çok yorgundum ki AYET EL KÜRSİ'yi okumadan uyuyup kalmışım. Sen de bu yüzden içeri girmişsin" der. Hikaye bu kadar. Ben de kendi çocuklarıma anlatmıştım. Şimdi de sizlerle paylaşıyorum. Evet AYET EL KÜRSÜ'nün faziletleri anlatılamayacak kadar çok........ Rabbim bizleri de korusun. AMİN.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2008, 15:00:14 Gönderen: munevver »
|
|
" EY KALPLERİ ÇEVİREN  'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)" Dost istersen yeter, Arkadaş istersen KUR'AN yeter, Düşman istersen NEFSİN yeter, Zenginlik istersen KANAAT yeter, Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
|
|
|
| 07 Mayıs 2008, 19:36:10 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2008, 19:36:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
" EY KALPLERİ ÇEVİREN  'IM! KALBİMİ DİNİN ÜZERİNE SABİT KIL! (sav)" Dost istersen yeter, Arkadaş istersen KUR'AN yeter, Düşman istersen NEFSİN yeter, Zenginlik istersen KANAAT yeter, Nasihat istersen ÖLÜM yeter.
|
|
|
| 07 Mayıs 2008, 20:03:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2008, 20:03:27 » |
|
aaaa benim annemde anlatırdı bu kıssayı abla  Bende o yüzden çocukken korkudan okurdum:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Mayıs 2008, 20:59:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2008, 20:59:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
DERMAN ARADIM DERDİME, DERDİM BANA DERMAN İMİŞ...
|
|
|
| 07 Mayıs 2008, 21:48:49 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2008, 21:48:49 » |
|
aaaa benim annemde anlatırdı bu kıssayı abla  Bende o yüzden çocukken korkudan okurdum:)  oysa ki dini sevdirerek anlatmak, korkutarak anlatmaktan daha güzeldir. özellikle küçük çocuklara:  (c.c.) yakar,  (c.c.) sevmez demek yanlıştır. O'nun (c.c.) merhameti, sevgisi üzerine yoğunlaşıldığında, çocuğun da ilgisi ve merakı artar.. (elbette ki burda bunu kastetmemişsin AMİNE ama, aklıma esti yazdım..)
|
|
|
|
|
|
Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan; Bana bir ben lazımım bir de Anlayan.. Kim bildiği ile amel ederse (celle celalühü) onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü vakti boşa geçirmektir." el hayr-u fî mahtarahullah -
'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
|
|
|
| 07 Mayıs 2008, 23:55:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2008, 23:55:50 » |
|
Doğru söylüyorsun Seherciğim. Küçükken nedense korkutulacak başka bir şey yokmuş gibi Yüce Rabbimizi korku unsuru gibi tanıttılar. Bunları ben yaşadım. Ama çocuklarıma tam tersini söylüyorum.  'ın ne kadar sevgi dolu olduğunu, kullarını ne kadar çok sevip,gözettiğini anlatıyorum. Böylece  'a karşi çocukta zaten bir bağlanma ve sevgi kendiliğinden oluşuyor. Bu sayede  'ın emir ve yasakları da zor gelmemiş oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 00:59:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2008, 00:59:36 » |
|
ayet el- kürsi nin bizi korudugunu biliyordum ve yatrkende okuyorum ama hikayesini ilkkez duyuyorum....annem neden anlatmadi ki bana  unutmus galiba...  güzel bir paylasimdi munevver abla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 01:06:20 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2008, 01:06:20 » |
|
Âmin cümlemizde kardeşim cümlemizde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 23:21:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2008, 23:21:46 » |
|
Ayet El Kürsü'nün bendeki ibretlik bir yaşanmış hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum; Ben lise 2.sınıfa gidiyordum.Bir gün okul çıkışı öğleyin eve gelirken dönüş yolun da tam dört yol ağzında ve bu yol şehirler arası olan çok yoğun bir yol... Kavşağa geldiğimde durup gelen geçen araba var mı diye bakındım.Yoktu... Adımımı atacakken karşıdan bir motorsiklet hızla geldiğini görünce durdum. Karşımdakide yavaşlayınca bana yol verdi diye ben karşıya geçmeye kalktım. Tam kavşağın ortasında ne oldu dersiniz? BİR ÇARPIŞMA..... Ben dimdik ayaktayım! Bir de yere baktım ki o da ne!... Motorsikletli olan adam,yerde yatıyor, motorsiklet iki parçaya ayrılmıi bir taraflara savrulmuş durumdalar. Ben tabi şoktayım. Düşündüğüm şeye bakın; Eyvah üzerimdeki formam yırtıldı işte herkeze rezil oldum diye düşüne düşüne şaşkın bir vaziyette evimize gelip olanları anneme anlattım.. Annem şaşkın bir ifadeyle!..... Ben üzerimdekileri çıkarıp yırtılanlara bakacağım ya bakıyorum ki; ne çorabımdan bir tel kaçmış,ne bie yırtık, ne bir sökük....En önemlisi ne bir sıyrık, ne bir morluk,ne de bir kan izi vardı. O zamanlar kendi yazdığım; Ayet El Kürsü'yü yazıp üzerimde taşıyordum. Annemin ozamanla dediğine göre beni bu kağıda yazılı olan Ayet El Kürsü korumuştu. Ben daha olayın şokunu atlatmadan aradan bir kaç gün geçmişti ki bizim mahalleden tevafuk beni çarpan adamı geçerken gördüm. Adamın kolu alçı içindeydi. Rabbim kullarını ayetleri ile koruyor. Bende olduğu gibi........
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2008, 23:26:06 Gönderen: munevver »
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 23:28:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 08 Mayıs 2008, 23:28:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 23:32:54 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 08 Mayıs 2008, 23:32:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2008, 00:13:07 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 09 Mayıs 2008, 00:13:07 » |
|
hocam maşaAllah'ınız varmış..  (c.c.) korumuş. geçmiş olsun diyeceğim ama, size bişey olmamış ki zaten  munevver abla motosikletten bahsediyoruz sana bisey olmamas adamin kolu kirilmis  gercekten masaallahiniz var.....saka bir yana ibretlik bir hikayeydi sagolasin paylastigin icin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|