İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşıklar Defterinden Silindin!  (Okunma Sayısı 495 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
05 Temmuz 2008, 01:22:05
gülvisal

Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 907

Aldığı Teşekkür 79
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« : 05 Temmuz 2008, 01:22:05 »

Semnun Muhib rahmetullahialeyh, yaşi ilerlemiş, ömür merdiveninin son basamağına yaklaşmıştı. Bu yaşina kadar başindan evlilik geçmemişti. Ömrünün bu sonanlarında, sadece sünnete tâbi olmak ve efendimizin sünnetini yerine getirmek için evlenmek istedi. Bu talep üzerine yakınları ona evleneceği bir kız bulurlar.

Evlendikten sonra aradan geçen zaman içinde Semnun Muhib Hazretleri’nin, hanımı olan kıza karşi bir ilgisi meydana geldi. İlginin meydana geldiği günün gecesinde bir rüya gördü. Rüyasında kıyamet kopmuştu. Mahşer toplanıyor, her birkavme ait olmak üzere sancaklar dikiliyordu. Bir sancak gördüki, büyüklüğü, güzelliği, nuru anlatılamayacak kadar muhteşemdi. Sordu:

–Bu sancak hangi kavim için dikildi?

Allah onları sever, onlarda Allah’ı sever…” (Maide, 54) âyet–i kerimesine muhatap olanlar için dikildi.Semnun Muhib bu kavmin arasına girdi. Orada bulunan görevlilerden biri Semnun Muhib’in yanına gelerek, bu topluluğun arasından çikmasini söyledi ve Semnun Muhib’i oradan çikardi.

Semnun feryadı bastı:

–Beni bu topluluğun dışına niçin çikardin?

–Bu sancak âsiklarin sancağıdır, sen onlardan olmadığın için çikarildin.

–Ben Mevlâ’ya olan aşkımdan dolayı dünya hayatında Muhib diye çagrilirdim. HakTeâlâ Hazretleri benim kalbimi biliyor.

Bu konuşmanın ardından gaipten bir nida işitilir:

“Ey Semnun! Sen muhiblerden idin; ancak gönlün o küçük kıza meyledince, ismini muhibler defterinden sildik.Semnun Muhib, büyük sıkıntıya duçar olmuştu, kanter içinde uyandı. Uyanır uyanmaz:

–Ya Rabbi! Bu kız beni sana ulaştıracak yolun önünde bir engel ise, onu yolumun üzerinden kaldır.

Bir zaman sonra dışarıda bir bağırtı, birgürültü duyuldu. Gürültünün geldiği yere vardıklarında, Semnun Muhib Hazretleri’nin hanımı gençkız, damdan düşmüş ve vefat etmişti.

alıntı

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

05 Temmuz 2008, 02:34:49
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2008, 02:34:49 »

ya uygunsuzlukmu oluyo bilmem ama

içimden    "ölerek kalkmasaydı yolundan "    diye  geçti bian

ama Rabbim eeeen iyisini bilir tabiiii..

eline sağlık canım kardeşim..

ayy sahiii sağolasın gardaş  :SIRITKAN: :UYHUCU:

06 Temmuz 2008, 00:53:07
RADENUR

NURA_HASRET ( RADENUR İSMİNİN BÜTÜN HAKLARI ŞAHSIMA AİT OLUP İZİNSİZ KULLANILAMAZ..KULLANILDIĞI TAKDİRDE HAKKIMZ O ŞAHISLARA HELAL DEĞİLDİR... ) :(

Minare Team

*

Üye No : 111

Konu  : 132

Aldığı Teşekkür 35
Varamadım hasretine...Sevdaların ülkesine...
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2008, 00:53:07 »

Güzel bir menkıbe yalnız ben tam anlamadım...Daha doğrusu anladığım bir nokta Efendimizn sünneti olan evlilik gerçek aşka yani Habibullaha olan aşka bir engel...Böyle bir sonuç çıkardım ve yazıdaki duanın kabul olması da buna bir örnek...Bu menkıbeler gerçekten yaşanmış mı...Kusura bakmayın sorum belki saçma olabilir ama gecenin bu vaktinde kafama takıldı..

06 Temmuz 2008, 01:01:05
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2008, 01:01:05 »

Güzel bir menkıbe yalnız ben tam anlamadım...Daha doğrusu anladığım bir nokta Efendimizn sünneti olan evlilik gerçek aşka yani Habibullaha olan aşka bir engel...Böyle bir sonuç çıkardım ve yazıdaki duanın kabul olması da buna bir örnek...Bu menkıbeler gerçekten yaşanmış mı...Kusura bakmayın sorum belki saçma olabilir ama gecenin bu vaktinde kafama takıldı..

ablacım orda adam o niyetle dua etmiş ya

–Ya Rabbi! Bu kız beni sana ulaştıracak yolun önünde bir engel ise, onu yolumun üzerinden kaldır.
demiş ya o yüzden...

yani senin anladığın gibi aşklar baki yi sevmeye engel değil............ bana göre ....

11 Temmuz 2008, 15:07:02
NURALEM

NuRaLeM

Alışıyorum

*

Üye No : 24375

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2008, 15:07:02 »

:aro:

SeNi BuLMaM iÇiN BeNi uZaĞa aTTıN!!
aLeMi BeNiM, BeNi KeNDiN iÇiN YARATTIN!!
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: