İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah cenneti gucu kadar iyilik edene veriyor  (Okunma Sayısı 1489 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20 Şubat 2008, 14:53:27
asva

Alışıyorum

*

Üye No : 2505

Konu  : 19

Aldığı Teşekkür 3
Ne anlar (ebu cehil ) ahvalimizden
« : 20 Şubat 2008, 14:53:27 »

Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı.

Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu.
Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu.

Öğretmeni, onun bu hâlini fark etti:

- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?

Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:

- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.

- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?

- Ahmet arkadaşımız var ya…

- Evet, ne olmuş Ahmet’e?

- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler koymuyor.

- Ee?

- Ona yardım etmek istiyorum. Ama benim yardım ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?

Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü.

Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pekiyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna rağmen yardım etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu. Nurhan

Öğretmen:

- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum?

- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.

- Nerede çalışıyorsun?

- Simit satıyorum.

Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. İyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi. Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu.

Nurhan Öğretmen, Ali’ye döndü:

- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.

- Çok zengin bir işadamı…

- Niçin?

- İnsanlara daha çok yardım etmek için…

- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak şimdi Ali, Ahmet’in ailesinin durumu pekiyi değil; bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. İstersen acele etme; çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin.

Olmaz mı?

- Olmaz, dedi Ali. Şimdi yapmalıyım.

- Neden olmaz?

- Üç sebepten dolayı olmaz.

Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor.

İkincisi: “Ağaç yaş iken eğilir.” deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam.

Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.

Nurhan Öğretmen, karşısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:

- Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadım, dedi. Biraz açıklar mısın?

- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. Şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem. Allah, Cennet’i gücü kadar iyilik edene veriyor. Şimdi gücüm bu olduğuna göre Cennet’in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet’e girebilirim. Bundan daha kârlı bir yatırım olur mu?

Nurhan Öğretmen’in gözleri dolmuştu. Başını “Evet” anlamında sallarken masanın üzerindeki paraları bir bir topladı.

Alinti

Sen anilan guzel bir soz ol! Zira insan hakkinda soylenilen sozden ibarettir.
20 Şubat 2008, 14:59:14
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2008, 14:59:14 »

Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için , beni insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor.

İkincisi: “Ağaç yaş iken eğilir.” deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapBundan fazlasını veremem. , Cennet’i gücü kadar iyilik edene veriyor. Şimdi gücüm bu olduğuna göre Cennet’in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet’e girebilirim. Bundan daha kârlı bir yatırım olur mu?
amam.

Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir işadamı olmak istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.

:aro: :aro: :aro:

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
20 Şubat 2008, 15:03:00
bedbin

Alışıyorum

*

Üye No : 1053

Konu  : 50

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2008, 15:03:00 »

okurken açıkcası tüylerim diken diken oldu, ne kadar düşünceli birisiymiş yaa, çok güzeldi kardeşim emeğine sağlık, Allah razı olsun

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
12 Mart 2008, 14:50:10
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2008, 14:50:10 »

Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak ister misiniz?

Unutamadığımız olaylar vardır hayatımızda. Kimisinin içinde “hasret” ve “özlem” vardır. Kimisinin içinde “acı” vardır. Kiminin etkisinde birkaç gün kalırsınız, kimi haftalarca aklınızı kurcalar. Bazı olaylar hayatınızı etkiler, bazı özlemler içinizde bir yara olur…

Unutamadığımız çok şey var hayatta. Benim unutamadığım haberlerden birini birkaç yıl önce ajandama not almıştım. Açlıktan ölen bir bebekle ilgili bir haberdi not aldığım. Haberin ayrıntısı çok önemli değildi. Ancak bu topraklarda ilk defa bir bebek açlıktan ölüyordu belki de. Bir insanın açlıktan ölmesi bana çok acı gelir. Günlerce bir dilim ekmek yiyememiş ve bir bardak su içememiş bir bebek, sizin içinizi acıtmıyorsa yüreğinizi gözden geçirin. Hatta insanlığınızı…

Aşağıda ki yazıyı bir okuyucum gönderdi. Okur okumaz açlıktan ölen bebek ve toplumsal duyarsızlığımız aklıma geldi. Hikayeyi okuduğumda elimdeki cep telefonundan da üstümde ki kıyafetten de utandım.

Bakalım siz ne kadar etkileneceksiniz?

* * * * * * *

Bozuk Simit paraları ile cenneti satın almak!

Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu. Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu.

Öğretmeni, onun bu halini fark etti:
- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?

Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:
- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.
- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?
-  Ahmet arkadaşımız var ya…
-  Evet, ne olmuş Ahmet'e?
- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler koymuyor.
-  Eee?
-  Ona yardim etmek istiyorum. Ama benim yardim ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?

Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü. Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pekiyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna rağmen yardim etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu.

Nurhan Öğretmen:
- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum?
- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.
- Nerede çalışıyorsun?
- Simit satıyorum.

Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. İyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi? Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu.

Nurhan Öğretmen, Ali'ye dondu:
- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.
- Çok zengin bir işadamı…
- Niçin?
- İnsanlara daha çok yardım etmek için…
- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi değil, bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. İstersen acele etme. Çok zengin olduğun zaman insanlara yardim edersin. Olmaz mı?
- Olmaz, dedi Ali. Şimdi yapmalıyım.
— Neden olmaz?
— Üç sebepten dolayı olmaz.

Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor.

İkincisi: "Ağaç yas iken eğilir." deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam.

Nurhan Öğretmen, karsısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:
- Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadım, dedi.

- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. Şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem. Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor. Şimdi gücüm bu olduğuna göre, Cennet'in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e girebilirim. Bundan daha karlı bir yatırım olur mu?

Nurhan Öğretmen’in gözleri dolmuştu. Başını "Evet" anlamında sallarken Ali’yi evine yolladı.

Sınıfa geri dönerken okulun boşaldığını fark etti. Eşyalarını toplamak için masasına döndüğünde Ali'nin bıraktığı paraların masa üstünde kaldığını fark etti. Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paraları eline aldı.

Hiçbir para ona bu kadar kıymetli gelmemişti. Sanki elinde dünyanın en kıymetli incilerini, yakutlarını, elmaslarını tutuyordu. Hatta bu paralar onlardan bile kıymetliydi. Bu paralar, bu bozuk SIMIT paraları, Cenneti satın alabilecek paralardı. Sanki hiç bırakmak istemeyen bir duygu ile sımsıkı kavradı bu bozuk simit paralarını.

Oturduğu yerden kalkamadı Nurhan Öğretmen. İçinin dolduğunu, Tarif edilemeyen duygulara boğulduğunu hissetti. Birden boşalan sağanak yağmurlar gibi ağlamaya başladı. Ağladı… Ağladı… Ağladı.

Kendine geldiğinde aksam olmuştu. Yavaş adımlarla sınıftan çıkıp okuldan ayrılırken bekçi Sadık "Bozuk Simit paraları ile  cenneti satın almak, Bozuk Simit paraları ile  cenneti satın almak" diye Nurhan öğretmenin sayıkladığını duydu. Bekçinin hayretler içinde, "Ne dediniz hocam?" demesini bile duymayan Nurhan öğretmen, bekçinin şaşkın bakışları altında akşamın alaca karanlığına karışıvermişti

* * * * * *

Hikayeyi beğenmişseniz ve Ali’den utanmışsanız, maddi durumunuz iyi değilse bile, iki tane ekmek alıp bölgenizdeki bir fakirin kapısına bırakın. 

Bir okul önünde biraz bekleyip yırtık ayakkabısı olan bir çocuğa ayakkabı alın.

Maddi ihtiyacı olan bir akrabanıza yardım edin.

Yeter ki boş durmayın!

Masa başı çalışanı iseniz, aşağıda adı ve adresi olan yardım kuruluşlarından herhangi biri vasıtasıyla birilerinin elinden tutun.

CANSUYU DERNEĞİ                    : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.cansuyu.org

DENİZ FENERİ DERNEĞİ           : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.denizfeneri.org.tr

İNSANİ YARDIM VAKFI             : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.ihh.org.tr

KÜLTÜR VE YARD.DERNEĞİ    : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.medeniyetocagi.org

KİMSE YOK MU DERNEĞİ         : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.kimseyokmu.org.tr

Unutmayın;

Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir.

Sait ÇAMLICA

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
12 Mart 2008, 15:31:30
gülvisal

Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 907

Aldığı Teşekkür 79
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2008, 15:31:30 »

Unutmayın;

Ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir.

Sait ÇAMLICA

Çok güzel ve anlamlı bi paylaşımdı kardeşim.Allah razı olsun
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2008, 01:20:59 Gönderen: gülvisal » Logged

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

15 Mart 2008, 22:25:04
daybreak

seher

Kopamıyorum

*

Üye No : 12469

Konu  : 32

Aldığı Teşekkür 24
limit sonsuza giderken 0 üssü 0 = tanımsız..
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2008, 22:25:04 »

ilk okuduğumda ben de çok duygulandım.. (bana mail olarak gelmişti)
4. sü bu sayede ahmet okula devam edip, iyi bir yerlere gelebilir...

:aro: :aro: :aro:

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan;
Bana bir ben lazımım bir de Anlayan..

Kim bildiği ile amel ederse Allah (celle celalühü)
onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)

"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü
vakti boşa geçirmektir."

el hayr-u fî mahtarahullah -
Allah'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
02 Nisan 2008, 18:08:05
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 432

Aldığı Teşekkür 46
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2008, 18:08:05 »

ALLAH razı olsun guzel paylaşım icin 

02 Nisan 2008, 18:16:16
daybreak

seher

Kopamıyorum

*

Üye No : 12469

Konu  : 32

Aldığı Teşekkür 24
limit sonsuza giderken 0 üssü 0 = tanımsız..
« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2008, 18:16:16 »

bu yazı bana da gelmişti, mail olarak.. okuduğumda çok duygulanmıştım..
Ali'nin o küçücük dünyası ne kadar da zengin..
1. yarın yaparım demek çok yanlış. her ne kadar bu yanlışa biz de düşsek yarınımız belli değil..
2. belki sırf bu yüzden okuyamayıp eğitim hayatını yarıda bırakanlar da olabilir..
(bu arada Ali'nin mütevazılığı çok dikkat çekici)
bizler de yardım elimizi uzatalım inşaAllah..
konu için ARO hatice abla..

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan;
Bana bir ben lazımım bir de Anlayan..

Kim bildiği ile amel ederse Allah (celle celalühü)
onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)

"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü
vakti boşa geçirmektir."

el hayr-u fî mahtarahullah -
Allah'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
02 Nisan 2008, 19:02:13
huşyar

huşyar

Isınıyorum

*

Üye No : 13943

Konu  : 18

Aldığı Teşekkür 7
KALBLER ANCAK ALLAH ı ANMAKLA MUTMAİN OLUR
« Yanıtla #8 : 02 Nisan 2008, 19:02:13 »

allah razı olsun harika yanlız bana bir şey daha hatırlattı anne olmam hasebiyle bu çocuk nasıl yetiştirilmiş diye sormadan geçemedim yardımlar farklıda olsa yapmaya çalışıyoruz yanlız bir çocuk olarak böyle düşünmesi .........

bir insanınnasıl güldüğünden terbiyesini Neye güldüğünden ise ZEKASINI ve seviyesini anla..... MEVLANA
14 Nisan 2008, 15:01:51
ismaileris

Yeniyim

*

Üye No : 19016

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2008, 15:01:51 »

allah razı olsun böyle güzel cümleleri bulup bizleri bilgilendirdiğiniz için
14 Nisan 2008, 18:11:27
CanRuba

Isınıyorum