İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Unutamadığınız Acılarınız Vardır...  (Okunma Sayısı 528 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Şubat 2008, 00:52:12
ölüme hasret

Süleymanlı..

Alışıyorum

*

Üye No : 1663

Konu  : 89

Aldığı Teşekkür 2
« : 08 Şubat 2008, 00:52:12 »

Üzerinden yıllar geçse de, unutamayacağınız yaşanmışlıklardır bunlar.
Sizin dışınızda gerçekleşen, sizin hiçbir dahliniz olmadan yürüyüp giden olaylar.
Seneler her şeyi silip gitmiş gibi gözükse de, içiniz acır her hatırlayışınız 0;
Seneler sadece başkalarının hafızasından siler geçmişi. Yaşayan siz olunca bir türlü söküp atamazsınız bu acıyı hafızanızın sayfasından.
Bu öyle bir kırılmışlık, öyle bir parçalanmışlıktır ki yapıştırmak isterken keser, düzeltmek isterken kanar.
Yapacak hiçbir şey yoktur, eliniz bağlı, diliniz mühürlüdür sanki.

Ve bu anlarda hep sığındığınıza sığınmışsınızdır, zira O;ndan başka kimse bu acıyı dindiremez bilirsiniz.
Sonra elleriniz her vakit kalkar, duâda kalır. Canınızı acıtanı anlatır durursunuz; her şeyi bilen ve görene.Sebep olanı, O;na havale edersiniz.

Sizin hiçbir gücünüz yoktur, acizsinizdir kendini güçlü zannedenin yanında.
Kuvvetiniz yoktur, zalimin karşısında.
Ancak O;na olan güven, O;nun Boynuzsuz koyunun hakkını boynuzlu koyundan alacak olması içinizi rahatlatır.

Taşlar üzerinde de uyusanız, kuş tüyü yataklarda gibi rahat olursunuz.
Beklemek en zor imtihandır bu anlarda.
Unutulur;Yaratıcı acele etmez bekler. Bizim gibi öfke hâkim değildir işlerinde, yakıp yıkmaz her şeyi bir anda.
Bize zarar verenler yanılır; sanırlar ki ânında görecekler yaptıklarının karşılığını.
Sanırlar ki, hemen çıkacak hatalarının tokadı.
Oysa sabır bize verilen bir nimettir, kullanabilsek doğru zamanda, doğru yerde.
Kimse yaptıklarının karşılığını almadan gitmez bu dünyadan.
İmtihan dünyası olan bu meydanda, elbet yaptıklarımızın, yaşanmışlıklarımızın hesabı sorulacaktır.
Zalim zulmünde, mazlûm zilletinde kalıp göçse de bu dünyadan, yine de beklemek gerekir, zira bilinir ki zalimin cezasını vermeye bu dünya kifayet etmemiştir.
Onu ancak ahiret temizler.
Ama insan görmek ister, canını acıtanın canının acımasını, onu yıpratanın aynı şekilde yıpranmasını.
Ve zaman ilerler, devran geçer, herkes yaptığıyla kalır sanır.
Ve insan bir gün hiç ummadığı bir olayla karşılaşır.
En yakınında görür, bir evlât, bir eş, bir kardeş çıkarır yaptığını karşısına.
Neden böyle oldu diyemez bile.
Vicdan, en büyük hesap sorucudur.
Gecelerce uyutmaz sizi..
Hâlâ ölmemişse içinizde, yaptığınız gözlerinizin önüne gelip, gider.
Siz bile kendinizi affedemezken, başkasından beklemek ne kadar zordur.
Böyle durumlarınız varsa yıpratmayın kendinizi;
Lütfen sahibimize güvenip ona havale edin halinizi. Ve hep tekrarlayın şikâyetinizi.
Bazen çok iyi geliyor.
Onun her şeyi gördüğünü bilmek, kudretinin büyüklüğünü, helâl etmediğiniz müddetçe hakkınızın bâkî kaldığını bilmek bile içinizi rahatlatır.
Tabiî günün birinde affederseniz, bu da sizin büyüklüğünüzdür.
Keşke hepimiz affedecek kadar büyük bir ruha sahip olsak.

((Alıntıdır))

..Vermek için alanlar,havuzda erimek için buz olanlar asla ölmez bitmezler..
çünkü onlar eridikçe;havuzun suyu çoğalır..
yok oluşları var oluşlarıdır aslında..
08 Şubat 2008, 13:07:52
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2008, 13:07:52 »

Bu öyle bir kırılmışlık, öyle bir parçalanmışlıktır ki yapıştırmak isterken keser, düzeltmek isterken kanar.
Yapacak hiçbir şey yoktur, eliniz bağlı, diliniz mühürlüdür sanki.

Ve bu anlarda hep sığındığınıza sığınmışsınızdır, zira O;ndan başka kimse bu acıyı dindiremez bilirsiniz.
Sonra elleriniz her vakit kalkar, duâda kalır. Canınızı acıtanı anlatır durursunuz; her şeyi bilen ve görene.Sebep olanı, O;na havale edersiniz.
Lütfen sahibimize güvenip ona havale edin halinizi. Ve hep tekrarlayın şikâyetinizi.
Bazen çok iyi geliyor.
Onun her şeyi gördüğünü bilmek, kudretinin büyüklüğünü, helâl etmediğiniz müddetçe hakkınızın bâkî kaldığını bilmek bile içinizi rahatlatır.
Tabiî günün birinde affederseniz, bu da sizin büyüklüğünüzdür.
Keşke hepimiz affedecek kadar büyük bir ruha sahip olsak.

evet kardeşim ....öyle acılarım varki..... aradan 12 yılda geçmiş olsa benim için daha dün gibiler....  :uhuu:acım yeni gibi,,,, her an yüreğin kanıyor .... saniye degil,, salise bile unutamıyorum canım babanı 1996 kalp krizinden,,, :uhuu:canım annemi 1998 detrafik kazasında  ..çok sevdiğim degerli ablamın eşi eniştemide 41 yaşında kaybetmeyi .... benden 3 yaş büyük abimide 2005 de trafik kazasında kaybetmeyi bu yıllar arasında,,, yani her 5 ayda  iki dayımı, iki yengemi, küzenlerimi kaybetmetdiğim günları saatleri unutamıyorum ....rabbimin meleği azrail i bize bir geldi....... ve her beş ayda bir deger verdiğim sevdiklerimi zamanı geldikce bir bir aldı ......evet ölüm çok acı ve unutulmuyorda en çok da annemi unutamıyorum nedenine gelince anacığım vasiyet etmişdi "yavrum ölürsem sen yıkarsın beni" diye anama verdiğim sözü tutdum... ve bana ne dediğse tek tek yaptım.. yapacagım zaman rabbime şöyle dua ettim.: allah ım bana güç ver, sabır verki, sana isyan etmiyeyim ,,anama verdiğim sözümü tutayım,, onu yaşadıgı gibi ahirete gelin edeyim diye dua ettim,, anamın o halını gördüğümde tek hatırladıgım dua ederken teneşir taşına sanki parmaklarım parçalarcasına sıkmıştım,,, ama şükürler olsunki anama verdiğim sözü tutdum,,, ve onu öperek koklayarak yıkayım rabbime yolculuk yapsın diye gelin ettim ,,,,kefenleyip tabuda konulacagı zaman son öpücüğümüde yanaklarına kondurduyum zamandan sonrasını hatırlamıyorum çünkü sinir krizi geçirmiş ve düşmüş bayılmışım
bu kadar acıyla nasıl ayakda durdunuz derseniz şöyle diyeyim önceleri deliriyorum sanmıştım hoca arkadaşım canım fatma hocamın sayesinde ve desteğiyle ve en önemlisi rabbime rasulume kuranıma sıgınarak ayakda durmayı nasip eyledi mevlam bana fatma hocam bana" abla aglamak sevdiklerine fayda vermez hayırlar kuran lar dualar sadakalar onlara fayda verir" dedi ve son nefesime kadar onlar yaşıyormuş gibi onlara nasıl davranıyor hürmet ediyorsam çevremdekilerede öyle hizmet edip güler yüz göstermeye bütün gücümle çaba gösteriyorum kardeşlerim allah a sıgınmazda şeytana uyarsanız vayyyyyki vay halinize tabi çok dert ve hastalık sahibi oldum ama sorun etmiyorum rabbim iki kızım ve eşim var tek duam onların acısını bana göstermesin inşaallah diyorum....
fazla uzatım hakkınızı helal edin böyle konularda kendimi tutamıyorum hele konu birde anne baba olunca akan sular duruyor dünya duruyor benim için degerli kardeşlerimi tekrar hakınızı helal edin
rabbim sizleri sevdiklerinize sevdiklerinizide sizlere bağışlasın inşaallah

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
08 Şubat 2008, 14:00:50
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2008, 14:00:50 »

Allah razı olsun güzel paylaşımın için
11 Şubat 2008, 00:19:14
SessizLik

SessizLik

Yeniyim

*

Üye No : 9749

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
SessizLiğim Bir ÇığLıktı...Hepinizmi Sağırdınız...
« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2008, 00:19:14 »

büyük acılar dilsiz olurmuş...

Çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı...Kaleminize sağlık...

İnsan en çok sustuğunda ağLar asLında.SözcükLer döküLürken kaLemden kağıtLara,gözyaşLarı da seL oLur akar mısraLara...
26 Şubat 2008, 21:09:57
münteha

S.Güven

Isınıyorum

*

Üye No : 9412

Konu  : 67

Aldığı Teşekkür 15
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2008, 21:09:57 »

Sabredenlerden olmam diye acılarımı söyleyemiyorum.Rabb'im biliyor.Her türlü musibetten Allah(cc) 'a sığınırım. Allah(cc) Teala tüm acı çekenleri selamete ulaştırsın.

:aro:

"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: