|
|
 |
« : 12 Ocak 2008, 01:28:00 » |
|

Yeni bir sayfa açılır ya hani, kapanan sayfaların ardından, bilmediğimiz sırlı bir el okşar ruhumuzu, anlayamadığız birşeyler uçuşur, bembeyaz kelebek misali salınır, masum bir bebek gibi gülücükler savurur, neşe verir etrafa... Ilgıt ılgıt esen rüzgarlarla okşar yürekleri, yayılır miski amber kokularıyla hüzünlü yüreklere su serpmek için, çağırır o en şefkatli kucağa... Ağlamak mutluluktur, kavuşmaktır; gurbetten sılaya, ne eller kalır aşağıda ne yürekler, açılmıştır varmak için o yüce dergaha... Ay ve yıldızlar dudak bükerek, küsüp gider birer birer yuvalarına, sessizce uykuya dalıp yumarlar ıslak kirpiklerini, ve yeni bir günün müjdecisi güneş tebessümle, ilk ışıklarıyla vurmaya başlar dünyanın kapısına... Bülbüller güllerine koşar, en duyulmamış nameleriyle aşkını fısıldamak için, sanki dünyanın kalın perdeleri açılır ve gökkuşağı tülleri serilir yerine birer birer... Haceganlar yollara düşer o gelsin diye; hak aşıkları onun gelişiyle hüznü ve sevinci aynı anda yaşar; onlar için bir alemden başka bir aleme akıştır o... Nur yağmurudur o; bereketiyle yağan, hüznüyle ıslatan, ateşiyle yakıp kavuran, yüreklerin en nazlı, incecik telini bir tüy gibi titreten,velhasılı duygu yüklü bulutlarıyla ağlatan ve Leyla'ya Mecnun'u anlatan... Açma vaktidir kapıları ki; süzülsün o mistik havasıyla semalardan, şenlensin yüreklerin en kuytu köşesi, çıksın zindanlardan şeytanın hapsettikleri, uyansın derin uykularda olan nefis, uyansın dünya, doğsun gün... Çağırsın Bilal'in sesiyle, çağırsın Muhammed'in nefesiyle, çağırsın Hak'kın emriyle, ve kalkın desin, kalkın; uyandığınızı yazsın melekler, ve o müjde versin ben geldim diyerek... İşte geldim; en büyük ve en yücedir, 'tan başka hiç bir ilah olmadığına şehadet ederim, Muhammed'in onun rasulü olduğuna şehadet ederim, haydin namaza, haydin kurtuluşa ve felaha, namaz uykudan hayırlıdır, en büyük ve en yücedir, 'tan başka hiç bir ilah yoktur; desin... Ve bayram sevinciyle coşsun yürekler, yayılsın seccadeler, alnımızdan öpsün secdeler, aşk dergahına varsın mü'minler ve vuslatın tadını alsın kul; kendine has dualarıyla, dökülsün gözyaşıyla kavuşan tövbeler birer birer...
|