İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Neden Mutlu Değiliz ?  (Okunma Sayısı 347 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
23 Ağustos 2008, 02:51:11
Perspektif

Yeniyim

*

Üye No : 43246

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« : 23 Ağustos 2008, 02:51:11 »

Gözlerimizi açıp şöyle bir bakalım etrafa...Bakmanın da ötesine geçip görelim dünyadaki insan manzaralarını...
Yüzümüzü önce Filistin'e çevirelim ve bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçen yaşam kesitlerini ''o an'' ları izleyelim hep beraber...

İlk kare Filistin;
Ayakları çıplak,üstü başı yırtık ve kirli ...annesi onun temiz ve bakımlı olmasından çok hayatta kalabilmesi için çaba gösteriyor.Onun için en iyi eğitimi acaba hangi okul verir diye düşünmüyor sadece bugün de hayatta kaldığı için Allah'a şükrediyor.Çocuk ise oyuncakları çamur,sopa ve taştan ibaret sanıyor.Evinin önünde oyuncakları ile oynarken az ötede patlayan bombaların ne anlama geldiğinden habersiz.Belki koruma yada korunma içgüdüsüyle belki de dünyaya gözünü açtığından beri hergün duyduğu bomba seslerini durduracağını sandığı için oyuncaklarını atar büyük tankların önüne...Ama karşısında nasıl bir canavar olduğunun farkında değildir...ve o gün evine gidemez çocuk...
Filistinde bir ocağa bir ateş daha düşmüştür...Filistinde hergün yaşanır bu sahne...Sadece roller değişir o kadar bazen evlat bazen baba bazen anne...

İkinci kare Irak;
Amerikanın demokrasi ve özgürlük getirdiği Irak !Hangi özgürlük yada kimin özgürlüğü bu? Ruh sağlığı bozulmuş Amerikan askerlerinin sapkın isteklerini yerine getirebildiği Irak'da özgür olan halk mı?yoksa bu hasta amerikalılar mı?Amerika Irak'a saldırdığından beri kaç ocak yıkıldı kimbilir kaç anne yavrusundan kaç evlat ana babasından koptu türlü işkencelerle...Bilir misiniz kaç genç kızın bırakın çeyizi,halıyı,perdeyi yalnızca bekaretini koruyabilmenin derdine düştüğünü... Irak'da yaşananlar ne anlatılabilir ne yaşanabilir ne de yaşanmak istenir..Buraya Filistin ve Irak savaş fotoğraflarını koymak için arama yaptığımda o kadar korkunç manzaralarla karşılaştım ki...İnanın şu an baktıklarınız seçilerek konuldu..Buna hangi yürek hangi vicdan dayanır bilemiyorum ..

Üçüncü kare Afrika;
Afrika yıllardır saplandığı kara bataktan kurtulamıyor.Dünyanın sayılı doğal güzelliklerine sahip Afrika'nın maddi kaynakları emperyalist ülkelerin iştahını kabartıyor.Amerika ve İngilterenin yıllardır sömürdüğü Afrika'da hergün açlıktan bilerce kişi hayatını kaybediyor.Aynı zamanda bu insanlar batılıların yardım paketleri adı altında yaptığı bir çok deneyin ve ilacın kobayı oluyorlar.İç savaşlarla halk birbirinden koparılıp anarşi ortamı oluşturuluyor.Kuyumcu vitrinlerinde gördüğünüz ve eşinize alması için yalvardığınız hani o ''küçücük bir şey'' var ya vitrine gelene kadar kaç afrikalının kanından geçiyor...

Bu kareleri çoğaltmak mümkün...Yukarıdaki manzaralara bakılırsa sadece yoksul olmak bile bir mutluluk nedeni sayılabilir.Peki ya biz? Bizler dünyanın en mutlu insanları saymalıyız kendimizi...Elbette zaman zaman ayrılıklar,ölümler,maddi zorluklar,hastalıklarla baş etmek zorunda kaldığımız sanki dünyanın başımıza yıkıldığını düşündüğümüz anlar oluyor.Ama inanın zaten hiçbirşey insanoğlunu mutlu etmeye yetmiyor.Eğer kafanızı toplayıp daha sağlıklı bir şekilde düşünürseniz yalnızca nefes aldığınız için mutlu olabilirsiniz.

Mutlu olmak için diğer nedenlerinizi zaten siz biliyorsunuz ...

Perspektif

« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2008, 02:56:15 Gönderen: Perspektif » Logged
23 Ağustos 2008, 11:20:33
Gultanesi

Alışıyorum

*

Üye No : 31920

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2008, 11:20:33 »

Rabbim elbetki cezasını verecektir.
kıyamam ben o çocuklara hiç mi vicdan yok ya
anlamak mümkün değil
canımız acısa hemen mutsuz oluruz.
hiç düşünmüyoruz o anda onları:(
önce kendime acıyorum bu kareleri gördükçe
Rabbim zorda olan tüm müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.
paylaşımın için sağoll

Aslında söylediklerimden çok sakladıklarımda gizliyim.

Siz en iyisi beni anlamak için, konuştuklarımdan çok sustuklarımı dinleyin…
23 Ağustos 2008, 23:20:04
Perspektif

Yeniyim

*

Üye No : 43246

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2008, 23:20:04 »

Rica ederim ilk makale denememdi paylaşmak istedim..
23 Ağustos 2008, 23:48:02
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2008, 23:48:02 »

:AHH: :AHH: :AHH: :AHH: :AHH:
RABBİM razı olsun...
RABBİM yardımcıları olsun...