İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ..:: Her ev Kur’an okulu olmalı ::..  (Okunma Sayısı 842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Mayıs 2008, 18:23:11
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« : 11 Mayıs 2008, 18:23:11 »

Her ev Kur’an okulu olmalı

Tatil. Hiç de hoş bir kelime değil.
Arapça’da
“boş kalmak, işlevsiz olmak, işe son vermek”anlamlarına gelir.

Tutun ki kalbiniz tatil yapayım dedi.
Ne olur? Ne olacağı belli: ölürsünüz.
Sizden habersiz iç dünyanızda muhteşem bir çalışma
gece gündüz hiç aralıksız sürmekte. Siz uyursunuz,
ama solunum sisteminiz, kan dolaşımı
sisteminiz, sindirim sisteminiz, sinir sisteminiz
tıkır tıkır işler. Hatta bu sistemler, insanın
kendi bilincinden bağımsızdır. Bilinç dışı daha
rahat ve iyi işlerler.

Yeryüzü tatil yapayım dese ne olurdu?
Bunun adına “kıyamet” denilir, değil mi?
Bakın şu kainatta boşa çıkan hiçbir şey yok. Çünkü
her birinin yeri, görevi ve rolü var.

Ya “kainatın gözbebeği” olan insanın?
Onun bir işi, bir yeri, bir rolü olmasın mı?

Anlaşılan o ki, bu sevimsiz kelimeyi vahiy
de sevmemiş. Kur’an’da bu kelime hiç kullanılmaz. Kur’an, “tatil” tasavvurumuzu da yeniden inşa eder, ama ne inşa! Doğrudan Hz. Peygamber’e hitap eden bir ayette şöyle buyurulur:

“Bir işle yorulduğunda başka bir işe geç”
ya da “başka bir işle (dinlen)”
(inşirah 7-8).

Demek ki, tatil yok tebdil var. Tebdil, yani iş değiştirme. Tebdil, yani ilgi değiştirme.
Tebdil, yani alan değiştirme.

insan elbette yorulur ve dinlenir. Elbette şehrin gürültü ve patırtısından uzak sakin bir
köşe arar.
Fakat o köşeyi bulunca ne yapar?
Elbette bütün bir yıl boyu ihmal ettiği akleden
kalbinin bakım ve onarımını, harap olmuş iç
dünyasının tamirini yapar.

işte “yaz tatili” geldi. Özellikle okullu çocuklar
için yapılacak iş yeni başlıyor. Çünkü onların körpe zihinleri, temiz akılları, serçekuş
yürekleri “milli öğütüm (“eğitim” değil) sisteminin”
taşları arasında öğütülüyor, kirletiliyor, iğfal ediliyor.

Ebeveynlerin işi o türkünün mısralarındaki
gibi olmasın:

“Besleyip büyüt de fidan boyunca
Kendini ellere versin o gonca”

Hayır, o goncalar kendini ellere vermemeli.
Anneler-babalar fidan boyunca besleyip büyütüpde çocuklarını modern çağın sunaklarında, sahte tanrılara kurban etmemeli.
Kurban olacak tek bir makam vardır: ilahi makam.
Çocuklar ancak o zaman kula kul olmamayı
öğrenebilirler. Ancak o zaman kendilerine
“fiyat biçenlere” eyvallah etmezler.
 Bunu yaparlarsa, Allah onlara “değer biçer.” şahsiyetleri olur. Kendileriyle tanışık, bilişik ve barışık olurlar. Ancak böyle bir neslin elinde geleceğimiz daha aydınlık olabilir.

Peki bu nasıl olacak?

Vahiyle, yani Kur’an’la onları tanıştırarak.
Onlar zaten iki ayaklı vahiydirler. Onları vahiyle buluşturmak, ayeti ayetle buluşturmak demektir.

Bir öğretim dönemi boyunca aslında okuması
ndan diye yapılan “okul”larda çocuklarımızın en bakir yerleri tecavüze uğruyor. Bilgi
kirlenmesine maruz kalıyorlar.
Üstelik iç dünyalarını onaracak araçlardan yoksun bırakılıyorlar.
Bu ülkede eğitimin hangi zihniyet tarafından şekillendirildiği bilinen bir gerçek.
O zihniyet çocuklarımızı daha âkıl-bâliğ olmadan“din dışı” bir inanç sistemine kulluğa çağırıyor.

Sadece çağırmıyor, resmen dayatıyor.
Allah aşkına, bir gün çıkış saatinde bir lisenin kapısının önünde bekleyiniz. O küçümencik
kız ve oğlanların hiçbir ahlak standardına uymayan, her türlü ahlak sınırının zorlandığı
sarmaş dolaş durumlarını bir görün.

Eğer içinizdeki çocuk halen yaşıyorsa, gözleriniz ıslanmadan, yüreğiniz yanmadan oradan ayrılamayacaksınız.

Buna karşı siz inanan insanlar ne yapıyorsunuz?
Elinizden çok şey gelir.
Başınızı soktuğunuz bir eviniz yok mu? O ev cennetin dünyadaki şubesi olsun istemezmisiniz?

O halde o evi
Kur’an okulu haline getirin. O evin sakinleri bu okulun öğrencileri olsunlar.

Daru’l-Erkam, Daru’l-islâm olsun eviniz.

Siz çaba göstereceksiniz,
Allah gelecek nesillerinize sahip çıkacak.

11 Mayıs 2008, 21:41:11
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2008, 21:41:11 »

O halde o evi
Kur’an okulu haline getirin. O evin sakinleri bu okulun öğrencileri olsunlar.

gülüş yaralım paylaşımının her kelimesine katılıyorum okul önlerinde daha ne pislikler varki kelimelerle anlatılmaz o görüntüleri görünce kıyamet alameti demekden ve kıyametin kopması yakındır demekden kendimi alamıyorum...

haaaa her ev kuran okulu olsun dediğine gelince gülüm çok şükürki sadece tatilde degil sene boyuncada evlerimiz kuran okulu 3 senedir canım allah razı olsun günışıgı derneğinin yardımıyla böyle bir çalışmamız var 10 tane kız çocuklarımızı aynı yaşıtları grup haline getirip hafta sonları sabah 11 de başlıyor ve saat 17 ye kadar ders yapıyorlar bu dersde kuranı kerim ahlak siyer hadis ezber derleri var ayrıyetdende arada bir sosyal faliyetlerde yapıyorlar ve bunu devamı yaz tatilindede 2 ay boyunca her gün devam ediyor canım bu yazın bugün tefafuk oldu çünkü bugün grubumuzu müfettiş hocalarımız inceledi ve begendi 19 grubun içinde en çok begenilen grub benim kızımın buldugu grub oldu açıkcası çok mutlu oldum ve iyi yoldaymışım diyip kendi kendimi tebrik ettim SmileySmileySmileySmileySmileySmileySmiley ellerine sağlık canım allah razı olsun sizlerden

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
11 Mayıs 2008, 23:39:14
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2008, 23:39:14 »

çok sevindim abla..
rabbim daha iyilerle beraber eylesin hepimizi..
okuyan gözlerine sağlık kuran nuruyla nurlansın inşaallah... 
15 Mayıs 2008, 16:12:13
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2008, 16:12:13 »

amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin
allah sendende razı olsun gülüşü yaralım
rabbim yar ve yardımcın olsun cennet gülüm benim

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
15 Mayıs 2008, 17:38:27
hafize

Alışıyorum

*

Üye No : 1134

Konu  : 54

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2008, 17:38:27 »

Her ev Kur’an okulu olmalı

Küfrün alabildigine azgınlastıgı, kötülüklerin, çirkefliklerin, fısk ve fücurun ayyuka çıktıgı bu talihsiz dönemde insanlık alemi Kur'an'ın aydınlık mesajına o kadar muhtaç ki. Ama gelin görün ki, insanlık Kur'an'a muhtaç oldugu gibi bir o kadar da bu saadet pınarından uzak.

Kur'an'ın ifadesiyle, insanlık bu hidayet kaynagını terkedilmis olarak bıraktı ne yazık ki. O varken kendisine sifa olacak baska reçeteler aramaya koyuldu. Kur'an'dan uzak durmasının bedelini hep agır ödedi, batıl ideolojiler ugrunda yüz milyonlarca insan katledildi, iki dünya savasında sehirler yok edildi, ama insanoglu hatasından dönmemekte ısrar etti.

Tıpkı ölümcül bir hastanın, yanıbasında bulunan ve kendisini iyilestirecek olan ilaçtan uzak durması gibi, insanlık kriz ve kaoslarla bogusurken kurtulus reçetesi Kur'an-ı Mübin'den uzak durdu, ona yönelmedi. Yahut da onun aydınlık mesajlarını ögrenip uygulamak yerine yazılı bulundugu kagıt parçalarından medet ummayı tercih etti. Kur'an'ı rehber edinecek yerde, ona muska muamelesi yapmayı yegledi.

Oysa Yüce Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'i;

- Olülere degil diri olanlara indirdigini, Kur'an'ın yasayan insanlara hitap ettigini, onları uyarmak, hesap gününden haberdar etmek için gönderildigini (Kehf 18/2, Secde 32/3, Yasin 36/70, Fussilet 41/4);

- Onu, insanları karanlıklardan kurtarıp aydınlıga çıkarmak ve dogru yola iletmek için indirdigini (Maide 5/16, İbrahim 14/1, 33/43, 57/9, 65/11);

- Uzerinde düsünülsün ve ögüt alınsın diye onu insanlara bahsettigini (47/24, 54/17, 50/45, 38/29);

- Evlere muska niyetine asılsın diye degil, insanlara okunsun diye gönderdigini (17/106)

- Onun apaçık ve kolaylastırılmı s bir kitap oldugunu (Hicr 15/1, Hacc 22/16, Suara 26/2, Neml 27/1, Kasas 28/2, Yasin 36/69, Duhan 44/2, Kamer 54/17, 22, 32, 40);

- Onun hidayet ve rahmet kaynagı oldugunu (Yunus 10/57)

beyan etmektedir.

(Bu konuda ayrıntılı bilgi için bkz.: Kelime ve Konularına Göre Kur'an Fihristi, "Kur'an/Kur' an Nasıl Bir Kitaptır?" maddesi, Recep Aykan, Pınar Yayınları; Temel Kaynagımız Kur'an, Fevzi Zülaloglu, Ekin Yayınları)

Evet, dünya ve ahiret saadetinin tek yolu, Kur'an'ın aydınlık mesajlarına kulak vermek, onları hayata hakim kılmaktır. Bu sebeple evlerimizi birer Kur'an Okulu'na dönüstürmemiz gerekmektedir.

Her ev, ögretmenleri ebeveynler, ögrencileri ise çocukları olan bir Kur'an okulu olmalıdır.

Birbirimize Kur'an-ı Kerim hediye etmeli, hepimiz Kur'an'ın gönüllü hizmetkarları olmalıyız. Zaman kaybetmeden, Kur'an'ı anlama ve anlatma seferberligi baglatmamız ve her evi bir Kur'an mektebi haline getirmemiz gerekmektedir

15 Mayıs 2008, 19:42:53
Gülüşü Yaralı

Ziyaretçi

« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2008, 19:42:53 »

allah razı olsun abla 

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: